Gå til innhold
Hundesonen.no

SAGA

Medlemmer
  • Innholdsteller

    180
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av SAGA

  1. SAGA

    Ny hund

    Takk for svar. Syns du det er noen forskjell på mellom- og dverg, bortsett fra størrelsen?
  2. SAGA

    Ny hund

    Hei. Skriver litt i denne gruppen også. Trenger å høste litt erfaringer fra dere som har eller har hatt puddel. Nå skal ikke jeg ha ny hund før den gamle mannen jeg har nå ikke finnes lengre, men det blir jo til at man tenker litt🙂 Jeg har hatt storpuddel for snart 30 år siden, men det teller liksom ikke når det er så lenge siden. Var dessuten ung og uerfaren, så den oppdragelsen, eller mangelen på det, den fikk var heller ikke optimal. Var familiens midtpunkt og en liten(stor) drittsekk🙄 Men puddel har alltid stått mitt hjertet nærmest i alle år siden. Og man har blitt eldre, klokere og mer erfaren. Det jeg nå lukter på er dverg puddel. Har en samboer som ikke er så glad i store/mellomstore hunder og jeg tenker at t.o.m mellompuddel blir litt stor i hans øyne, så derfor dvergpuddel. Har en malteser/puddelblanding, verdens herligste, i familien og størrelsesmessig er vel den ganske lik dverpuddel og det er en hendig størrelse på hund. Bortsett fra at jeg vil ha renraset. Er ikke redd for pelsstell, så den er grei. Det er koselig å stelle. Har ingen store ambisjoner, men syns det kan være gøy å være med på lydighet/sniffer og agility kurs. Det har vi gjort mye av. Har aldri fått ut fingeren å begynt å trene noe av det aktivt, så vil ikke basere meg på at vi skal det. Men kurs er gøy. Går tur hver dag og ekstra lange i helgene. Ønsker en koseklump og et sosialt vesen. Det er det aller viktigste etter å ha levd med en liten asosial, stressa type i snart 14 år. Som ikke ønsker å ligge inntil deg i sofaen eller være på fanget og kose. Har mange andre gode egenskaper, da, men gud som jeg savner en hund å kose med. Er ønsket om en liten puddel urealistisk med tanke på hva jeg ønsker? Hvordan er dvergpuddelen med tanke på gemytt? Er det stor forskjell på hann og tispe, foruten størrelsen?
  3. Spørs om jeg har nerver til å vente ham ut, da. Tenker på naboene😜 Han er ganske intens når han setter igang. Får stå på trappa å slå til når han trekker pusten🤣 Det var veldig enkelt å få til, bortsett fra at resultatet ikke ble helt bra😂
  4. Nå er det flere år siden jeg har lagt ut noe her, men titter stadig innom for å lese🙃 Har fått et problem med min snart 14 årige gamling🥰 Han har fått, som eldre hunder ofte får, tap av hørsel. Da fant jeg ut at jeg skulle kjøpe meg ei fløyte å lære ham å komme på den. Han går aldri løs utenom hjemme på inngjerdet tomt, men det har jo hendt at noen har slurvet med porten. Det har jo ikke vært noe problem tidligere, da jeg har kunnet rope på ham, men nå som han er så tunghørt nytter jo ikke det. Fora fløyta opp med godbiter så han skjønte poenget og det fungerte som juling. Han er som sagt vant med å gå løs på inngjerdet eiendom og jeg har brukt fløyta de gangene han har vært på baksiden av huset å blitt stående og gjø mot gangveien. Han har ikke pleid å gjøre det på daglig basis, så dette har funka gull en lengre periode. Meeeen, den lille, smarte fyren har nå funnet ut at hver gang han går ut i hagen, så kan han bjeffe og jeg blåser i fløyta på andre siden av huset, han kommer som et olja lyn og får godbit. Så bjeffing utløser fløyte som utløser godbit. Og dèt var ikke intensjonen. Noen tips til hvordan jeg skal avlære dette uten å slutte å bruke fløyta? 1. Har vurdert å sette ham i bånd, slik at jeg bare kan hale ham inn når han bråker uten noe mer om og men. Det er kanskje den beste løsningen. 2. Blåse når han er stille og se om han catcher den. Har egentlig ikke så veldig mange ideer på hvordan få bukt med dette. Er det noen som har noen gode tips, så blir jeg veldig glad😊
  5. SAGA

    Båt og hund

    Takk, takk?. Det er en på 25 fot. Går ikke fort, ligger på 5-6 knop. Det er en Marex, så det er forsåvidt høye kanter rundt m mindre han vingler rundt på solsenga eller i stolene og det gjør han jo?. Han prøvde å hoppe overbord flere ganger da han begynte å bli uggen, så jeg måtte ha på ham bånd å holde ham. (er jo livredd han skal falle uti selv om han har vest). Da var han jo desperat, men han viste ingen redsel eller bekymring for vannet før han ble syk heller. Kanskje han burde fått seg en kontrollert "hundoverbord" for å skjønne at der nede er det vann? Tenkte å ta ham på et par korte turer et sted det er lett å komme til land underveis. Så får vi se hvordan det går m sjøsyken.
  6. SAGA

    Båt og hund

    Ja, skal høre med vet. Får gå tur i forkant av hver båttur, så han får gjort både det ene og det andre. Blir litt stressa, jeg, av å ikke kunne legge til land tvert om det skulle haste.
  7. SAGA

    Båt og hund

    Krise. Har kjøpt oss båt og så viser det seg at bikkja blir sjøsyk. Finnes det sjøsyketabletter for hunder? Han trenget jo ikke å være med på ettetmiddagsturer. Men vi har jo tenkt å dra på ferie med denbe båten og vil jo ha med bikkja. Hva gjør dere som har hund med i båt? Hva med når dyret må gjøre fra seg. Er jo ikke bare å bråstoppe og hive bikkja på sjøen, liksom. Eller be den knipe igjen. Og er jo heller ikke alle steder det lar seg gjøre å legge til for å hoppe i land. Er det best om han ligger stille på gulvet eller hopper rundt omkring? Han har selvfølgelig flytevest samt at jeg passer på. Andre gode tips for ei landkrabbe som skal tilvennes sjøen?
  8. SAGA

    Båt og hund

    Krise. Har kjøpt oss båt og så viser det seg at bikkja blir sjøsyk. Finnes det sjøsyketabletter for hunder? Han trenget jo ikke å være med på ettetmiddagsturer. Men vi har jo tenkt å dra på ferie med denbe båten og vil jo ha med bikkja. Hva gjør dere som har hund med i båt? Hva med når dyret må gjøre fra seg. Er jo ikke bare å bråstoppe og hive bikkja på sjøen, liksom. Eller be den knipe igjen. Og er jo heller ikke alle steder det lar seg gjøre å legge til for å hoppe i land. Er det best om han ligger stille på gulvet eller hopper rundt omkring? Han har selvfølgelig flytevest samt at jeg passer på. Andre gode tips for ei landkrabbe som skal tilvennes sjøen?
  9. Ja, det er Papillon. Er rimelig sikker på at mye av det er stress. Vi prøver å slutte å klappe når han begynner, uten at det hjelper. Sofaen tror jeg bare han får nektes adgang til.
  10. Nei, det kan jeg ikke tenke meg. Han har drevet med dette lenge. På oss i flere år og på sofaen har det jo eskalert siste året.
  11. Dyret slafser og slafser. Prøver vi å klappe ham sleikes det. Sofaen blir rundvasket når han sitter/ligger der. Vi sier nei, slutter å klappe, sender ham ned på gulvet, ignorerer, ja vi prøver det meste. Sleiking når vi klapper har han alltid drevet med. Med den j@... sofasleikinga har kommet snikende den siste tiden og driver meg til vannvidd. Den enkle løsningen er jo bare å nekte ham adgang i sofaen. Men syns det er hyggelig å kunne tilby ham plass der når vi andre koser oss der. Han har fått et teppe på ene enden hvor han må ligge. Men blir en del masing med å få ham til å holde seg der. Jeg regner med at dette er en "dille" pga et eller annet. Men hvordan bli kvitt det? Det er liksom så manisk.
  12. SAGA

    Zooplus

    Jeg fikk svar til slutt, da. Utålmodig.no?. Så fint at dere har gode erfaringer. Har nå bestilt og psyker meg opp til ventetiden. Har heller ikke god erfaring med PostNord, dessverre?
  13. SAGA

    Zooplus

    Noen som har prøvd å komme i kontakt m denne butikken? Jeg tenkte å bestille en del ting, men har noen spørsmål. De har jo ingen tlf og å sende mail fremkaller heller ingen respons.
  14. Ja, sånn var det. Skal prøve meg på den. Tusen takk:)
  15. Hei. Et eller annet sted, muligens her inne, har jeg sett en "oppskrift" på hvordan man lager en leke til å søke etter godbiter i. Man skal visst klippe opp fleece pledd i remser og flette/sy det sammen slik at man får masse tuster som man kan gjemme godbiter i. Noen som skjønner hva jeg mener? Bikkja må holdes i ro i 14 dager, så jeg har kjøpt 3 fleece pledd som jeg tenkte å lage en sånn av. Men jeg finner ikke igjen noe om dette på nettet. Er det noen her som kan tipse meg om hvor jeg kan finne det/ evnt hvordan jeg enkelt kan lage det?
  16. Nedtelling til ferie. Får ikke gjort noe fornuftig på jobb, bare rundt. Skal bare være hjemme, ikke veldig spennende akkurat. Men herreguud, 3 uker fri uten å se på klokka. Det skal nyyytes. Får bare håpe været blir så bra at kveldene kan nytes på verandaen.
  17. Det hjalp jo ihvertfall på det som var viktigst i den situasjonen, da. Jeg ser at det ikke finnes noe fasit svar her. Derfor føles det litt vanskelig. Er typen som helst vil vite konsekvensene FØR jeg gjør noe
  18. Kan ikke sette fingeren på hva som gjør ham stresset, egentlig. Han har alltid vært litt høyt oppe og veldig lettantennelig. Men han virker jo veldig rolig i enkelte situasjoner òg. Sånn som nå f.eks. Han ligger med alle beina i været og sover i senga si mens jeg jobber. Jeg vil jo anta at han da er ganske rolig og avslappet. Må nok tenke meg godt om her, kjenner jeg.
  19. Sant det. Og forhåpentlig tar han ikke skade av det.
  20. Hmm, det er det jeg er litt redd for. Og mentaliteten her er vel ikke akkurat på topp.
  21. Ok. Så man kan faktisk ende opp m null endring. Selvfølgelig bedre enn negativ endring, da. Mulig det også gir mer virkninger på litt yngre hunder.
  22. Hei. Vet at kastrering er et ømtålig tema og jeg er overhodet ikke for det selv heller, med mindre det er et medisinsk grunnlag for det. Så nå lurer jeg på, da, om mitt lille dyr har et godt nok grunnlag for å prøve det. Men jeg er jo veldig skeptisk til det og hører så mye negativt om ting som forverrer seg osv. Han er jo i utgangspunktet en forsiktig, smånervøs, liten herremann. Og etter hva jeg har forstått så kan dette forverre seg. Og det ønsker vi IKKE. Men saken er den. Min lille mister pels. Han klør ikke, huden virker ikke irritert og har tatt ørten blodprøver og hudskrap, uten å finne noe. Han har gått på samme foret fra han var stor nok til å spise for ca 7 år siden. Så da lurer jeg på om bikkja mister pels p.g.a stress. Har hørt at de kan gjøre det. Han er veldig stressa sånn generelt og kan godt hende han er stressa innvendig også de gangene vi tror han er avslappet. Hvem vet. Jeg har ikke nevnt kjemisk kastrering for dyrlegen enda, da jeg er så usikker. Men jeg vil gjerne høre hva andre mener / har av erfaring.
  23. Min får èn gang om dagen. Ikke noe fast tid, men en eller annen gang i løpet av ettermiddag/kveld. Har dårlig erfaring med å gi til faste tider. Det blir bare mas når tiden nærmer seg og det er ikke alltid det passer så bra. Må ofte ut å gå en tur en stund etter mat og da passer det best en gang i løpet av ettermiddag/kveld.
  24. SAGA

    Akkurat nå mai

    Enkleste er jo i nærheten av der du bor. Om du har tvil iht legekontoret i Sylling, kan du jo sjekke ut Heiaklinikken på Lierskogen eller Lierskogen Helsesenter. Bra leger begge steder. En smule lengre enn å kjøre til Sylling, da.
  25. Æsj. Trodde jeg var smart å skulle gi bikkja litt tidsfordriv på kontoret Teipet godt inn en liten eske med godbiter i. Og, joda, det var tidsfordriv. Men jeg fikk jo en hund med en million små teipbiter sittende fast i den lange pelsen . Hvor tjukk i huet går det an å bli, liksom
×
×
  • Opprett ny...