Gå til innhold
Hundesonen.no

Torunn

Medlemmer
  • Innholdsteller

    114
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Torunn

  1. Superflott jobbet Lottis Gleder meg til å se på "tantungene" mine <3
  2. Torunn

    Shar Pei

    Å jo hun så der og hun. Når hun var våken. På bilde sover hun faktisk.. Øynene er lukket.
  3. Torunn

    Shar Pei

    Nei det var kanskje og dra den litt langt det med lille fingeren. Beklager den. Men det var bare ett forsøk på og fortelle at ting ikke er gjort over natten.. Selv om jeg og de jeg kjenner prøver og forbedre rasen så hjelper det lite. Eller det hjelper jo selvfølgelig for framtiden. men det er jo ikke sånn at man bare kan ta en hund og parre den også kommer det ut valper med lang nese.. Hvor er disse hundene med lange snuter da? Hvor finner du de? Spørsmålet er jo om de har stamtavle og er av rein rase og har linjer uten andre sykdommer.. For flere ting en det man allerede har vil vi jo ikke ha.
  4. Torunn

    Shar Pei

    Man har faktisk lov å både stille ut og avle på den dere kaller for den tradisjonelle shar peien. Det er og lov å sette disse sammen med den med rynker. Og dette er faktisk ikke uvanlig å gjøre. Mopser kan ikke få lengre nese i løpet av noen få år.. Jeg leste for lenge siden i illustrert vitenskap at forskere mener at lillefingeren er på vei vekk på mennesker, men det tar noen å før den forsvinner likevel. jeg tror det vil ta noen 100 år faktisk Det tar mange mange år før man kan forbedre en rase betraktelig. all over. Men forhåpentligvis kommer det noen ildsjeler etter jeg har dauet med de samme utsiktene. Så forhåpentligvis vil min avl da gjøre ting enklere for de som kommer etter meg.
  5. Torunn

    Shar Pei

    Til å med jeg får våte øyner i sterk vind eller om jeg freser ned en bakke eller klatrer i trær og får ett blad i øyet. Tydeligvis syk jeg og.. Uff og jeg som har 3 unger..
  6. Torunn

    Shar Pei

    Hele poenget med avl i mine øyner er å forbedre rasene. Gjøre en rase med problemer friskere, og forhåpentligvis vil rasen være sett på som sund om en stund om alle oppdrettere jobber for å oppnå det samme. Poenget med avl (eller min avl i vertfall) er jo å få friske individer som er bedre en foreldre dyrene. Dette er ett arbeid som krever mye slit å tårer. Det koster ufattelig mye penger og krefter. Hadde ikke folk jobbet for de rasene man har,så hadde det ikke eksistert noen friske individer i noen som helst raser. Hvis folk bare kjørte på med det første og det beste som ramlet ned i hode på dem. Det er faktisk ikke sånn det funker.. Om jeg må reise til Thailand for å finne den perfekte match for mine hunder så gjør jeg det. For hele poenget er å finne en god match for de hundene jeg velger å bruke videre i avl.. Og den gode matchen bor aldri i nabo huset. Vi har en rase, den er laget for mangfoldige år siden. og uvettig avl har gjerne knekt den. Men det finnes enda friske eksemplarer av rasen. Skal man da bare avlive alle individer innen for den gitte rasen da? Bare fordi den har en skavank? NEI man gjør jo ikke det. man jobber ræven av seg for å forbedre rasens, helse gemytt og ikke minst rykte.. Jeg hadde jo aldri avlet på noen av mine hunder om de hadde vært syke. Jeg kan plukke hvilken som helst av mine hunder fra hverandre. Fordi jeg vet hva som er hvert individs svakhet. Poenget er jo da at om man vet om svakhetene så må man jo ikke finne en partner med de samme svakheter.. og ja det er forskjell på svakheter, feil og sykdom.. Jeg har hunder jeg ikke har giddet og påkoste 1 krone mtp utstilling. Nettopp fordi jeg vet selv de ikke er gode nok for verken det eller videre avl.. Men jeg hiver jo ikke hundene i bosset av den grunn. Nei de koser seg sammen med oss de. Og tror dere jeg hadde giddet og reise land og strand rundt for å vise min hund på utstilling, bo på camping, hotell og overnatte i bilen på randoms fergekaier fordi fergen er stoppet for natten, om jeg ikke viste jeg hadde en hund som faktisk har fortjent og vise seg fram.? Hadde det vært en dårlig hund med skavanker og sykdommer som klødde seg i hjel og lukte råtten så hadde jeg jo ikke giddet å bruke mangfoldige tusen på reiseutgifter og påmeldinger. Nei det hadde jeg ikke giddet, da hadde jeg heller reist på hytten hver helg og kost meg foran tven en lørdagskveld..
  7. Torunn

    Shar Pei

    Du den var drøy @Čeahppi . Jeg kan ikke se at du har spurt meg om lov til å bruke mine bilder å rakke ned på mine hunder. Bildet 1 er Shar peien 8 uker gammel. Alle shar peier er mer rynket som liten. Jeg ser ikke hva driver å slenger ut i luten med : er dette forenelig med god dyrevelferd? Eller er det tapen på øret til Guro du hinter til?? Og joda zom så mye du vil på det øyet.. Finner du noe spennende? Jo hun har dyptliggende øyner og som er noe små i forholdt til hva som er ønskelig på rasen. Og joda rynker har hun på hodet til å med i denne alderen. Men de ramler liksom ikke over øynene da hun kikker ned. Og joda muligens du kan skimte noe vått akkurat i øyekroken der. Men si meg.. Er det vanlig at hunder er HELT tørr rundt øyet hele tiden. Også etter å ha løpt bananas i flere timer opp å ned på jordene utenfor på hytten.. Nei tror du skal jekke deg ned noen hakk..
  8. Torunn

    Shar Pei

    Nei det finnes ikke noen raseklubb i Norge. Nettopp fordi det er så få eksemplarer av rasen i Norge. Men i Danmark har de egen klubb. Man kan dessverre ikke sammenlikne statistikk hos Agria. Nettopp fordi de legger alle hunder som kryper å går innenfor rasen i samme statistikken. Dette har vi jobbet med i mange mange år på andre raser. Hvorfor skal sykdomstatistikken på både rein rase registrert som uregistrert og importer oppi samme statistikk? Det henger jo ikke på greip. For de uregistrerte hundene har aldri vært testet for diverse sykdommer og har heller ikke noe og vise til mtp slekt og arv. Samme med importer. Det er ikke alle steder vi har de samme kraven på avl som her i Norge. Og andre steder er det lov å bruke hunder som over hodet ikke er lov å bruke her mtp helse og gemytt. Agria forsikrer en shar pei, men har ikke dekking på øyner.
  9. Torunn

    Shar Pei

    ehh.. Nå drar folk ting litt langt her. Snakk om å skli ut. Forresten har faktisk shar peier rullende hud. Dvs det er ikke hud mot hud i hudfoldene. . Dermed får huden luft. Hallo.. Man kan ikke sammenlikne en shar pei med overvektige folk. Men fordi om folk ikke liker rasen, så ikke trøkk den ned i dritten uten å være sikker på hva man snakke rom. Selvfølgelig finnes det syke shar peier og. Det har vel aldri vært en hemmelighet.. Men det finnes superflotte individer og.. Folk må lære seg å se de friske individene og,ikke bare de syke. Men sånn er det dessverre i alle raser, og i hver eneste diskusjon om raser. Det er alltid noen som har noe i mot enten det ene eller andre.. Jeg personlig digger min shar pei.. Hun er kanonkul.. Og det er broren og søsteren, moren og faren og fetteren hennes også. Så jeg trenger vel ikke diskutere dette mer. Det er alltid noen som må rakke ned. Jeg vet hva jeg har, og jeg vet hva som er vanlig på utstillings shar pei. Det holder for meg.
  10. Torunn

    Shar Pei

    Hun hadde med seg en Dansk hanne, og en som opprinnelig er Norsk men som hun deleier med min oppdretter. Som er kullbroren til min. (den hadde valper hos henne i Danmark på den tiden med en shar pei tispe som heter Ingrid(Min oppdretter samarbeider med Mette Haffelaffen) Og en liten tispe som akkurat gikk over i junior den helgen. Og så min Botox. Kan jo være hun har pratet om noen andre og, Hun hadde tenkt og parre den andre kullsøsteren til Botox på den ventende løpetiden. Hun har nå valper, de er 3-4 uker nå.
  11. Torunn

    Shar Pei

    Da har du nok truffet Botox. For hun var hos Mette (haffelaffen) begge dagene grunnet at jeg selv måtte stille mine egen produserte mopser. Botox satte i tøy buret sitt . Hun(Mette) hadde med seg en søt liten valp og to hanner så var det Botox da.. Så ja da traff du nok gulljenten min du da..
  12. Torunn

    Shar Pei

    Det er sånn de skal være. Det er sånn utstillings Shar peien skal se ut. Det er veldig strenge regler mtp avl på denne rasen. Her i Norden avler man ikke alt om kryper å går. De shar peiene jeg treffer er som denne.. Men nå er ikke denne hunden kjøpt via finn.no fra ett menneske som hadde en hund hun bare MÅTTE sette valper på.. Denne hunden er ett resultat av alv med hodet. Og ikke bare fordi det var en tispe som bare måtte ha ett kull osv. Denne hunden kommer fra en oppdretter som samarbeider med en oppdretter i Danmark for å få fram friske supre og fantastiske individ. Venninnen min har hatt 4 shar peier. Det var alle super flott gemytt på. Ikke noe å si på det. 1 av tre hadde dårlig helse. Men dårlig helse er det alltid på noen individer innenfor alle raser.. Ingen av hennes shar peier har felles linjetrekk som min. Hennes hunder er fra en helt annen oppdretter. Min hund sin far, mor,søsken og besteforeldre er skikkelige hunder. Jeg har også truffet slekt enda lengre ut. Så ja. Dette er sånn hundene fra mine kontakter på shar pei er. Nå skal de og sier at min sha pei ikke er ett akutt kjøp. Denne rasen har jeg vist jeg skulle ha i over 20 år. Det tok meg 8 år å finne min shar pei. Nettopp fordi jeg viste hva jeg var på jakt etter. Ikke bare innenfor helse, men linjer også. Jeg har og truffet hunder innenfor rasen som jeg aldri ville hatt. Nettopp pga av helse og gemytt, men når jeg sjekker opp hvilke hunder dette faktisk er så viser det seg at det er en grunn for at de er sånn. Men akkurat det vil jeg ikke gå videre inn på her. Det som er viktig med denne rasen.(ja og alle andre raser og for den del) er at man kjøper etter en oppdretter som vet hva hun/han driver med. Ikke kjøp etter det kullet på finn.no der ingen av foreldrene er kjente.. Snakk heller med en oppdretter du lærer å kjenne og som du stoler på.. Og som sagt ja. Det er sånn som dette jeg kjenner rasen. via utstilling. Det fremmede menn, eller damer i vide kjoler (dommere) faktisk går bort til hver enkelt individ å kjenner på hver eneste hund åpner munnen å teller tenner og sjekker øyner. Og hunden får ikke lage en eneste lyd. Heller ikke trekke seg og vise skepsis. Da er det ut å hade bra. Om dommer ser arr etter sting rundt øyner så får de ikke lengre lov å vise seg på utstilling. Da kan dommer rapportere det individet og NKK sier nei til at du kan vise den hunden. Selvfølgelig dukker det opp shar peier på utstilling jeg og tenker av og til omg hva er DETTE for noe. Men som regel så forsvinner de fort. Hvis du skjønner hva jeg mener. Denne rasen er blitt mye bedre en hva den var tidligere. Men dessverre finnes det oppdrettere som ikke tenker på helse og bare kjører på og lager sånne ultra rynker. Men dette er er arbeids hund. Den skal kunne arbeide uten å hemmes av skinnet. Å det er viktig at oppdrettere tenker på det da de setter ett valpekull til verden.. Hele poenget med avl er jo å forbedre rasen. Det er jo det vi prøver på hele tiden.Å lage sunnere, friskere og flottere eksemplar en foreldre dyret til en hver tid både på helse og utsende..
  13. Torunn

    Shar Pei

    Her er min Botox.
  14. Torunn

    Shar Pei

    Det er synd dere oppfatter rasen som dere gjør. Jeg har ett levende bevis på at det finnes fantastiske eksemplarer av rasen.Og går dere på utstilling og kikker så er det faktisk veldig høy kvalitet på det som vises idag. Botox stinker heller ikke Hun får til og med lov å komme inn i hytten til mamma og pappa. Og er det noen med ømfintlige nesebor så er det min far.. Jeg er nok redd dere har truffet shar peier på feil side av skalaen.. For joda det finnes dritt innenfor denne rasen og.. som i alle andre raser. Å skal du ha shar pei,Ville jeg gått for en brush coat. Det er brush coat som er den opprinnelige varianten. det er ofte litt mer negative ting på horse coatene.. Men det finnes supre horse coat og altså. Og er du i tvil på rasen og vil treffe en super shar pei. (som det og finnes veldig mange flere av om man bare vet hvem man skal oppsøke) så reiser vi rundt på utstilling og er nok sikkert mulig å treffe her og der. Da kan du bare sende meg en pm så fikser vi det.. Det er mye bedre å faktisk treffe en skikkelig shar pei en å lese om alt det negative som folk har hørt eller lest om.. Jeg har selv hatt fox terrier tidligere. Og en tinger vertfall sikkert.. ALDRI mer.. Det er en rase som er samkjønnsaggresiv og har ett ufattelig dritt gemytt.. Men som alle andre vet så finnes det og greie og flotte fox terriere.. Men siden jeg var uheldig med min første Fox så kommer jeg aldri mer til å skaffe med en slik hund. Men det betyr jo ikke at alle innenfor rasen er sånn. Etter Hoffmann (Foxen min) døde har jeg jo truffet snille og søte Foxer og.. Det kommer jo helt an på linjene. Tydeligvis var ikke slektlinjene til min fox særlig oppegående. Siden 3 av 6 valper i det kulle ble kokko.. Shar pei er faktisk en av de eldste rasene vi har. Dette er en veldig gammel rase, Så at dette er en rase som har kommet fram av avl nå i senere tid. Det er bare tull.. Men den er blitt reddet fra og dø ut for ikke så lenge siden. Å jeg er veldig glad for at noen reddet rasen. For det er en fantastisk og super rase. Men Botox er bare helt nydelig sunn frisk og vakker.. Du kan gå inn på http://www.hafferlaffen3.dk/racebeskrivelse.htmlog lese om rasen der. Hun kan utrolig mye om rasen og er en super dyktig oppdretter. Hun har også utrolig flotte eksemplar av rasen.
  15. Torunn

    Shar Pei

    Koselig at dere vurderer Shar Pei. Selv har jeg Shar Pei fra kennel Proudprduser som ligger på Karmøy rett utenfor Haugeund. Botox som hun heter er et fantastisk fint eksemplar av rasen. Både helsemessig, gemyttmessig og eksteriørmessig. Hun har nå i en alder av 2,5 år aldri vært syk, har ikke vært hos dyrelegen utenom når hun skal ha vaksiner. Det viktigste man må tenke på ved kjøp av rasen er at man kjøper av en erfaren oppdretter. Eller kjøper en av en oppdretter som kan støtte seg på en med lang erfaring. Hun har aldri slitt med veken øyne ører eller rynker. Jeg har badet henne 2 ganger i løpet av livet hennes. renset ørene 1 gang og tørker henne kun lett med ett håndkle når hun har vært ute i regnet.. Det er ikke sånn at man må vaske rynkene. Dette er bare en myte. En Shar pei må ofte sosialiseres mer en andre raser i valpe og ungdomstiden. De bruker litt lengre tid en andre raser med å bli trygg på nye omgivelser. Min shar pei er med oss over alt. Hun har ingen problemer med andre mennesker eller hunder. Nå bor hun i en flokk på 7. Vi har 6 mopser i tillegg. Også er vi 2 voksne og 3 barn. Ungene kan gjøre hva som helst. Hun er super happy bare noen klapper henne. Botox er min hjerteknuser, jeg har aldri hatt en kulere hund. Det er vanvittige mengder personlighet på henne. Nå er hun både NUCH og Nordisk vinner. Og i fjor var hun årets mestvinnende shar pei. I år kom hun på 2 plass og ble blått av kullbroren sin Boris. Til høsten er planen å sette valper på henne. Da har jeg god kontakt med hun som eier faren hennes. Hun er en dansk oppdretter jeg fint kan anbefale. Jeg skal selv bruke en dansk hanne på henne nettopp fordi det er få av denne rasen i Norge og fordi jeg vil bruke hundene til en oppdretter jeg kjenner. Det er samme oppdretter som eier faren hennes. At øyeproblemer er vanlig for rasen og at det er noe man må ta med er jeg ikke enig i.. Men jeg skal ikke påstå det ikke eksisterer for det gjør det. Men regler for avl i dag er så strenge. Har man en shar pei som har operert øynene får man ikke lov å stille den. og heller ikke avle. En ting er vertfall sikkert. Dette blir ikke min siste shar pei. For rasen er bare helt vanvittig kul. På tur har hun ingen problemer med å hilse på fremmede. Men hun er ikke som en mops som fint kan sette seg på fanget til fremmede. Botox snuser og lar seg bli klappet, men når nok er nok snur hun seg vekk og speider på utsikten eller setter seg med ryggen til. Mot oss her hjemme og spesielt meg har hun uendelig mye kjærlighet å gi. Shar peier er rolige hunder. Hun kan fint være hjemme alene uten å tulle. Det er sjeldent hun bjeffer. Men kommer det noen inn i hagen så varsler hun. Da slår vaktinstinktet inn. Ellers er dette en super familie hund, agility hund og ikke minst spor hund. Min er faring er kort og greit at dette er en helt fantastisk rase, som jeg håper vil bli litt mer populær her til lands. For det fortjener denne supre rasen.
  16. Det er nettopp dette som er ett problem, NKK registrerer alt fra alle uten å mukke desverre, avlsåd kommer, kluben er fersk, så vi må bare ta litt og litt, Vanskelig og gape over alt med en gang. Men de grep vi har gjort til nå er bedre en ikke noe, Med tiden håper vi å få NKK på gli, men dette tar desverre altfor lang tid. Alt er bedre en ikke noe. Akkurat disse ting brenner jeg for. Dustete folk som ikke bryr seg om helse og bare vil ha en søt liten valp som helst er leveringsklar i morgen kl 4, det er disse menneskene som er med å lage ett stygt rykte på denne ellers så flotte rasen vår. Det er disse menneskene som skriker høyest når det oppstår ett problem med hunden og det er og disse menneskene som spyr ut valper i øst og vest, og glemmer at en hver oppdretter faktisk har "annsvar" for hundene de produserer helt frem til de fyller 5 år.. Ja man kan gå på en kjempe smell om man ikke vet om dette og treffer valpekjøperene fra "*******". Jeg for min del avler så friskt som over hodet mulig, og har heldigvis ikke (bank i bordet) fått noen klager på noen av mine valper. Jeg vet det kommer, alle oppdrettere vil en gang være så uheldig og produsere en "syk" valp, Men selger jeg en dag en syk valp som viser seg og ikke ha livet "rett" så faller alt tilbake på meg innenfor de 5 årene. 5 år er lang tid i en hunds liv, og mye kan skje på 5 år. Kjøper man da en hund av en som overhodet ikke aner hva de har begitt seg ut på, kan vel egnetlig og bare glemme å få noe som helst igjen for denne stkkars hunden.. Selv har jeg forsikring på alle mine hunder, både skjult feil og avlsforsikring.. Å dette er ikke gratis.. Dette gjør jeg både for å selv ikke gå på en økonominsk smell om jeg skulle være uheldig med noen valper, og for kjøpers sikkerhet. Man kan aldri være nøye nok og forsiktig nok.
  17. Jeg sitter i styret i mopseklubben. Denne søknaden har aldri blitt foretatt. Vi har enda pr dags dato ikke motatt noen søknad om å få avle på en mops som ikke har vært stilt. Jeg har akkurat snakket med leder av klubben for å forsikre meg om at dette ikke har gått meg hus forbi, (noe det ikke har gjort) Han har Ikke motatt noen søknad fra noen, og kommer ikke til å godta noen søknad fra noen uten at hele styret har fått sakt sin mening om hver enkelt hund det søkes for. Det skal og være en helseatest utført av veterinær, der veterinær bektrefter at hunden det søkes for ikke har arvelige defekter og er en sund og flott representant for rasen som og kan fremme noe positivt til rasen. Vi prøver og få fram noen avlskrav på denne rasen. Vi har startet med minst å ha vært premiert med en excellent på utstilling. Noe som vil forbedre ganske mye allerede her pga av at dommere i dag kun skal premiere mopser uten synlige helseproblem. De skal være strenge både på nesefold, neseborenes bredde, puste lyden +++ en mops skal kunne fungere. (desverre har ikke dommere utstyr til å sjekke knær, albuer og rygg++ med seg i vesken) Og desverre har vi ikke fått dette igjennom hos NKK og vi kan desverre ikke stoppe en eventuell registrering av mopser som er avlet uten å tenke på viktige rasefremmende ting. For mopseklubben har ikke myndighet til dette. Vi i styret og alle de andre i klubben er frustrerte over dette da de som driver useriøs avl egentlig bare kan fortsette og SPY ut valper med forskjellige former for defekter. Men en ting er sikkert, Raseklubben støtter IKKE slik avl og det eneste vi kan gjøre akkurat nå er å IKKE anbefale oppdrettere som ikke avler seriøst og etter helse. Og håpe på at folk er smarte nok til å faktsik sjekke med oss om hvilke oppdrettere man bør kjøpe hund fra. Vi som driver med rasen er veldig glad i denne rsasen og vil alltid det beste for rasen. Vi hører mye negativt om denne rasen og prøver å få en stopper for uvettig avl som trekker ned helsen kraftig, Håper for gudt skyld denne parringen aldri finner sted. Om den gjør vil vertfall ikke valpene bli anbefalt av oss. Håper folk ser at vi prøver å jobbe positivt for rasen vår hele tiden og om det er noe dere lurer på kan dere bare ta kontakt med styret. Det annbefales og å sende oss bekymringsmeldinger når sånt som dette oppdages, da det ikke er sikkert vi oppdager det selv. Alt som kan stoppes av avl som ikke fremmer helse er positivt.. En mops som er opperert for luftveis problem skal IKKE brukes i avl. Heller ikke hunder med kjent Patella Lux.. Pluss alle de andre defektene som kan oppstå. Kun friske hunder skal brukes i avl.
  18. Sjekket opp i det i dag, først må vi prøve alt mulig annet tenkelig, så kan vi søke til Argria om støtte til MR De dekker det, men veterinæren må i første omgang sende inn forklaring på hvorfor han mener vi må ta MR og skive hva som er blitt gjort i tillegg.. Sprurte og om jeg kunne bytte veterinær og gå ett annet sted og fortsette behandling hos annen veterinær. Det kunne jeg uten problem, Jeg vil jo ta en dobbeltsjekk tilfelle kanskje en annen veterinær muligens vet hva dette kan være, og muligens har noen andre behandlingsmetoder.. Det er jo ikke livstruende og det er heller ikke vondt for henne så om hun må gå noen uker sånn som dette gjør ikke så mye, så vi får bare ta en dag av gangen å holde kontakten med forsikringsselskapet tenker jeg.
  19. Ja vittig at jeg oppdaget det drit greier når hunder ikke er helt friske men får bare begynne ett sted.. Å ta det derfra tenker jeg.. Ja har tenkt på det antiplasma greiene, men går det ikke an og teste for det da? før eventuell MR? Er jo stor påkjenning for en mops å bli neddopet og lagt inni den trange greien for MR ,, vil jo prøve alt annet før eventuelt MR siden det er en mops.. De tåler dårlig neddoping i tillegg.. men kommer til å rige vet nr 2 for en dobbeltsjekk. bare for å se om de sier det damme som nr 1 tenker jeg.. tok Boreliose test men den slo ut negativt, en kan jo og være vanskelig og oppdage har jeg hørt, + at det var like etter flåttbittet og den bruker ofte litt tid på og utvikle seg og.. nei er ikke noen enkle valg man må ta i livet.. huff...
  20. Nei hun har ikke tatt røntgen av noenting enda,, mulig jeg skulle ringt og fått en time til røntgen først.. om hun har noe mystisk inni hodet eller hemivertebra muligens så tror jeg det vil vise noe muffins på røntgen men at man må ta CT scan eller MR for å finne ut hvor det ligger og om det er noe man kan fikse eller ikke.. men er det humant og ta hjernekirurgi på en valp.. Tenker jo litt på det og, hvor mye skal jeg "plage" henne med doping og kontoller i hist og pist før valget på en evetuell avlivning befinner sted.. Skjønner du,.. kan de finne noe på røntgen å ligger det i hjernen så vet jeg det, og da er det jo ikke noe liv.. eller er jeg fryktelig ufyselig nå? Vet liksom ikke hvor jeg skal sette grensen på behandling eller ikke.. Enda vet jeg jo ikke hva dette er så er nok fortidlig å ta noen om helst avgjørelser enda, men å gå rundt å slepe på potene hele livet er jo ikke noe godt hundeliv, og hjerneirurgi er jo heller ikke noe man utfører på en hund, men det er no meg da.. Men er jo fryktelig trist dette her da, for hun er jo gullungen i huset,,
  21. Å er jo mye billigere en MR.... så lenge hun ikke lider og får lammelser osv så kommer jeg nok heller til å vente på PDE tensten skal ramle ned i postkassen før jeg tar MR.
  22. ja jeg har vurdert det, men har snakket med mange andre store oppdrettere som har vært ute for PDE og de sier det ikke er sjangs for at det er det, Jeg er oppdretter på rasen jeg og, men har enda ikke hatt tilfeller av PDE.. Men ut i fra jeg har funnet ut er det ingen skikkelige symptomer på PDE uten att det slår ut seff, men slår det ut så er det visst voldsomme kramper og eplepsi liknende annfall og ikke balanse svikt... Men det er jo samtidig en sykdom som ikke er forsket så veldig mye på så man skal jo aldri si aldri... så skader nok ikke å teste alle for dette, har 4 her jeg må teste for PDE før jeg setter de i avl for å være på den sikre siden så skader nok ikke....
  23. Da må jeg sjekke opp i den klinikken i haugesund, Vi vet egentlig ikke helt hva som er galt, men det begynte da vi var på ferie i kristiansand. Hun ble bitt av tre flått der nede, men jeg fjernet de selvføgelig så fort vi fant de.. Etter noen dager begynte hun å subbe med forpotene så hun sliper vekk huden over klørene så hun begynner å blø.. Hun vingler også veldig når hun står helt i ro og ser opp på meg.. stopper hun opp når hun er ute og går så virker det som om hun er veldig ustabil. det er akkurat som om hun må hente seg inn å finne balansen en ekstra gang før hun kan stoppe opp.. Hun kan løpe og gå,men det virker som bevegelsene henger igjen.. Nesten som om hjernen gir beskjed til bena en liten tanke forsent at hun må flytte bena fram når hun traver... hvis hun løper hender det hun faller og blir liggende på rygg å hive på bena for å prøve og komme seg opp på bena igjen.. ( hun er bare 7 mnd gammel og det henner jo seff at valper går på trynet, men hun her gjør det veldig mye oftere en søsteren...) hun vegrer seg litt for å hoppe opp de tre trappetrinnene fra terassen og inn på stuen. Hun gjør deet men må planlegge hoppet veldig nøye, så det tar litt tid for henne og komme inn... Ellers spiser hun og drikker hun normalt, det er normalt humør på henne og hun leker med de andre hundene.. men det er noe som ikke stemmer.. Hun har gått 14 dager på Flagyl og vært til vett for å sjekke reflekser, de var en del nedsatt før Flagyl behandling og er blitt bedre, men er enda ikke 100% Veterinæren fant og en infeksjon en eller annen plass i kroppen hennes, men akkurat hvor visste han ikke... De pisene jeg fant på akkurat dette var for private undesøkelser... Dekkes de av folketrygden betaler man kun en egenandel og den ligger på 350.. Var vertfall det jeg betalte for meg selv sisst jeg ble sendt på MR... var unilabs jeg fikk priser på mennesker fra.. privat bestilling...
×
×
  • Opprett ny...