Gå til innhold
Hundesonen.no

Pan

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1,440
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    7

Pan last won the day on 2. Juni 2023

Pan had the most liked content!

Om Pan

  • Bursdag 11/13/1979

Profile Information

  • Kjønn
    Mann
  • Bosted
    Skikkelig langt nord
  • Hunderase
    For tiden hundeløs :(

Nylige profilbesøk

8,487 profilvisninger

Pan's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

193

Nettsamfunnsomdømme

  1. Dette er i beste fall skrevet fordi du mangler kunnskap om hvordan ting faktisk fungerer, imidlertid mistenker jeg at det bare er enda mer av ditt spinnville oppspinn. Ved innleggelse dekkes all behandling på sykehus. Ved fravær fra jobb dekkes kostnadene ved fraværet gjennom velferdsstatens flotte løsninger, som regel gjennom sykepenger. Ved mindre skader der motparten har skyld kan man søke regress hos denne, det er da ikke systemet men den ansvarlige part som dekker kostnaden dersom tilstrekkelig uaktsomhet er utvist. Erstatning for defekt neglelakk mm innrømmes normalt ikke. EDIT: Beklager at jeg ikke holder meg unna, men enkelte ting er for grovt til å la det forbigå i stillhet.
  2. Det vises til en side med statistikk, denne viser igjen til dogsbite.com Der kan man lese at det ikke er snakk om noen rase i det hele tatt men en gruppe hunder. https://www.statista.com/chart/15446/breeds-of-dog-involved-in-fatal-attacks-on-humans-in-the-us/ https://www.dogsbite.org/dangerous-dogs-pit-bull-faq.php#definition Det er altså renrasede hunder og blandinger med visse trekk. Statistikk fra USA kan heller ikke uten videre trekkes noen parallell til Norge med heller, vi har ikke de samme utfordringene med blant annet alvorlig kriminalitet, drap, behov for beskyttelse osv som de har i store deler av USA. Denne såkalte statistikken er verdiløs.
  3. Så legg frem den statistikken du prater om da.
  4. Her tar du altså feil, dette stemmer ikke. Her blander du dessuten APBT med "Pitbull type breed" som i realiteten er ca alle korthårede hunder. Kan du vise til en statistikk som viser at APBT eller Amstaff er langt over gjennomsnittet aggressive ovenfor mennesker og hunder? Kan du vise til tilsvarende for rottweiler? Eller Akita? Kan du vise til hva som er "gjennomsittet aggressiv ovenfor mennesker og hunder"? Det må du nesten for å kunne legge frem en slik statistikk. Kan du vise til hvorfor Nederland valgte å fjerne raseforbud? Sverige gjorde også det.. Det er utrolig fascinerende å se at man har slike hundehatere inne på forumet her. Samtlige av disse rasene har aktverdige bruksformål på samme grunnlag som din egen hund, noen av de har også andre egenskaper som gjør at de har flere bruksområder.
  5. Jeg ønsker ikke fritt salg av våpen, jeg ønsker selvsagt at vi fortsatt skal ha behovsprøving av tillatelsen til å ha våpen. Hundene på forbudslisten har en rekke aktverdige bruksformål, eksempelvis vet jeg om APBT som i andre land har fungert som lavinehunder. Ellers kan jeg jo nevne at både APBT, Amstaff, Dogo Argentino og andre raser også kan utgjøre en viktig sosial funksjon som kjæledyr helt på linje med en chihuahua. Enkelte av de vil også varsle om uvedkommende. Jeg ønsker at hundeeiere i mitt nabolag skal være gode hundeeiere med kompetanse på hundehold, hvilken rase de har bryr jeg meg langt mindre om. Problemet er at raseforbudene aldri har dreid seg om å forby farlige hunder. APBT var blant de første hundene som ble forbudt, den var det ikke så nøye med ifølge NKK, den var jo uansett ikke FCI-godkjent.. Amstaff ble forbudt med grunnlag i at den svært like APBT er forbudt.. Fortsatt altså ikke noe faglig grunnlag. Det var tre vonbrotne gubber uten noen som helst kompetanse på feltet som fikk påvirke beslutningene i runde 2 i stor grad. Dersom man klarer å legge frem et godt faglig grunnlag for å forby hunderaser er jeg åpen for å ønske det velkommen, det er svært lite trolig at man klarer å bruke som grunnlag at enkelte raser er farlige.. Går nok helst på avl i strid med dyrevelferdsloven da i tilfelle..
  6. Hæ? Hvorfor mener du skytevåpener unødvendige for vanlige folk? Jeg har følgende i våpenskapet: 1 salongrifle .22LR (jaktvåpen) 2 stk .308 rifle (jaktvåpen) 1 kaliber 12 hagle (jaktvåpen) 1 kaliber .22LR pistol (sportsvåpen) 1 9mm pistol (sportsvåpen) 1 .460 revolver (sportsvåpen) Jeg mener jeg går godt innafor de flestes definisjon av "vanlige folk", politiet har lett gitt meg tillatelse til både jaktvåpen og sportsvåpen. Jeg skyter sånn ca 3000 skudd i året med sportsvåpnene, da på bane i forbindelse med trening og konkurranse. Jaktvåpnene blir det noen hundre skudd med i året, det meste er trening til jakt mens det også blir noen i forbindelse med selve jakta på både hjortevilt og fugl. Hva gjelder forbudet mot farlige hunder mener jeg vi skal opprettholde forbud mot farlige hunder men at det skal gjelde farlige individer og gjerne at farlige mennesker ikke får lov til å ha hund. PS: Chihuahua er en typisk hunderase som mangler et aktverdig bruksformål, da bør de jo forbys?
  7. Hvem mener du bør bedømme hva slags hunder folk har reelt bruk for? Det må jo da være kun hunder med gode bruksegenskaper man sitter igjen med, altså jakthunder, gjeterhunder og tjenestehunder.. ? Selv er jeg glad i individuell frihet under ansvar, totalitære regimer er ikke helt min greie. Jeg er forresten ferdig med å mate trollet.
  8. Tvert imot, det viser forståelse for de reelle problemene.
  9. Det er litt som at vi ikke har spesialister til å følge opp alle mennesker, vi bruker spesialister til å følge opp konkrete tilfeller.. Vi kan gjøre akkurat det samme med hunder, bruke ekspertise til å vurdere individet der det er mistanke om at det er et farlig individ. Vi kan også innføre formelle krav for å ha hund, så kanskje vi på sikt blir kvitt mye uheldig hundehold. Det er mange typer hundehold som kan være problematisk, for egen del opplever jeg at det stort sett er små irriterende bjeffemonstere som er skikkelig dritt å omgås.
  10. Se her, du bekrefter bare det jeg sier. Hat kommer aldri til å føre med seg noe som helst godt. Raseforbudene er forresten begrunnet i vås, det finnes ikke faglig grunnlag for de i det hele tatt. Det var hatere som i utgangspunktet fikk påvirke ny hundelov i altfor stor grad også, blant annet pårørende etter barn som var drept og skadet av hund. Disse sørget for å få utvidet forbudslisten med enda flere raser som ikke hadde drept eller skadet barna deres, mens de rasene som hadde gjort dette ble skånet fra forbud. Uansett er ikke forbud mot raser veien å gå, forbud mot individer med særlig farlige egenskaper derimot kan være fornuftig dersom det er faglige vurderinger som ligger til grunn for slike dommer.
  11. Virkelig? Du fremmer et irrasjonelt hat mot enkelte hunderaser. Poenget er bare at det holder i massevis med hat internt i hundemiljøet, det er langt mer effektivt enn hat utenfra. Det er skremmende at folk i hundemiljøet fremmer slikt hat, de burde ha gangsyn til å forstå at det ikke finnes faglig grunnlag bak raseforbudene og at det svært enkelt kan innføres forbud mot nye raser.
  12. Det er irrelevant, det tar 6 generasjoner å endre avkommet i tilstrekkelig grad til at man med stor grad av sikkerhet får frem aggressive adferdstrekk. Det tar også 6 generasjoner å avle frem andre adferdstrekk dersom man er målrettet på dette. Vil man jobbe med flere ønskede egenskaper samtidig tar det naturligvis flere generasjoner. For ordens skyld anser jeg NKK som en tulleorganisasjon, de skal i stor grad bære skylden for at en rekke hunderaser er forbudt. NKK var for å forby hunderaser på slutten av 80-tallet, men da kun raser som ikke var FCI-godkjent og registert i NKK selvsagt.. Når det så senere ble aktuelt å forby også raser som var registrert i NKK var det lettere all den tid man allerede hadde forbud mot andre raser. At APBT og Amstaff i realiteten er ca samme rase gjør det hele enda enklere.. Ja, for man kan registrere en amstaff til å bli APBT men ikke omvendt. EDIT: Hva skal vi med hundehater når vi har så mange hatere i egne rekker?
  13. Det eneste som alltid funker er brennbar væske og fyrstikker.
  14. Det ville vært veldig merkelig om NKK valgte å registrere et domene på en privatperson, det er nemlig en privatperson som eier domenet pond.no Det ser ut som det er Johanne Thrana Tindstad som har registrert domenet, jeg tipper hun eller noen nært i hennes krets har brukernavnet "Ulsrud" her inne. https://proff.no/roller/pond-as/oslo/it-drift-og-support/IFD1SZ90ZDG/ https://www.norid.no/en/domeneoppslag/hvem-har-domenenavnet/?query=pond.no
×
×
  • Opprett ny...