Gå til innhold
Hundesonen.no

Kristiin

Medlemmer
 • Innholdsteller

  4,610
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Alt skrevet av Kristiin

 1. Gikk altfor lang tur med valp 5 måneder😞

  7km med småbarn er jo ikke akkurat så langt og tøft. Ville tatt det helt med ro!
 2. Ditt siste kjøp?

  Valgte å kalle det billig merke siden de jeg har sett har vært vesentlig billigere enn hurtta, nonstop ect. Men det trenger jo ikke å bety at det utsetter kvaliteten
 3. Yngre som driver med agility

  Hvor bor du?
 4. Ditt siste kjøp?

  Jeg betalte vell 150-250,- eller noe i den duren
 5. Ditt siste kjøp?

  Har hatt true love sele selv, men siden det i utgangspunktet er et billigmerke har jeg kjøpt i butikk. Om de du kjøper på aliexpress er ekte eller ikke, aner jeg ikke. Men som sagt, anbefaler å sjekke de ut i butikk til neste gang, billige der også.
 6. Ditt siste kjøp?

  True love sela finnes i en god del dyrebutikker også, og er der også ganske rimelige Til neste gang du skal ha sele/true love sele. De er slettes ikke så dumme!
 7. Milla er 30 kg og bruker M, kunne ikke hadd større. Deli hadde også denne sela i sin ungdom, og hun harket og pesa skikkelig forferdelig - så den ble solgt. Men veldig fornøyd med den til Milla. Vurderer å kanskje prøve trekksela til Deli (ikke shorter), men på shorter er SL litt liten og S litt stor.. Så redd hun havner litt midt i mellom størrelser.
 8. NKK Trondheim

  Tror faktisk det står i reglene at det ikke er lov :/ Skulle gjerne hilst på flere i dag, men travelt og både starte og være funksjonær i agilityringen Deli hoppet så fint over stigefeltet 2.plass med 5 feil i ag1. Hopp 2 var ikke bare bare, dårlig og stokato handling av meg, 5 feil - en vegring, ble likevell 1.plass NKK er da over for oss! Skulle ønske agility var begge dagene!
 9. Hund som er sulten hele tiden

  Fårekjøtt/lam da?
 10. Running contacts

  Kjenner prisen på nye maskin sitter litt langt inne å kjøpe enda Fra vår ene økt idag kjørte vi på bommen, lav fart (altså bare ned 1-1,5m fra nedfelt) og belønnet all treff under 25cm. Noe som gikk veldig fint. Jeg har jo prøvd running før. Og jeg er bekymra for når hun skal få ta hele bommen, da kommer monsterfart og lange-ut galopp som er noe helt annen enn den rolige travingen nå. Hun synes iværtfall at felttrening er gøy, det var det o-store for henne i fjor også. Så tenker jeg får gi det en sjanse med strenge kriterier i lav fart for å bygge forståelse. Har tidligere prøvd targetmatte nederst. Hun hadde god forståelse av touch - run med bare matta. Den var også god når hun ikke ble sendt over hele bommen (lavere fart). Når hun fikk ta hele bommen mista hun omtrent all kunnskap om dette og fresa over uten å vie matta en tanke Så gikk jeg over til å belønne løpesett uten å hoppe på slutten, også med lavr belønninger for å trekke henne nedover. Det gikk greit, men i år har hun glemt alt.
 11. Running contacts

  God poeng - ingenting Fikk hjelp av Therese i dag da, da gikk det mye bedre. Men det blir litt tungt for både meg og hunden å være så streng som 25 cm kjenner jeg Jeg kan jo ha matskål foran, men da går jeg jo ikke kontrollert belønning. Eventuelt ha en person foran, men ja - da er jeg avhengig av hjelp Eller sitte ved skålen selv, men da føler jeg at jeg er på litt feil plass.
 12. Running contacts

  Da har jeg kjøpt planke! Å nære på å gi opp igjen, følge meg litt handicapet uten TT ja. Hun titta alt for mye på meg og stoppa på planken.. Solgte den når sesongen var litt over i fjor og forbi jeg la agilityen litt på hylla. Så jeg brukte den bare til tull og tøys en sjelden gang, shaping av bare fjas Men den hadde vært kjekk nå gitt.
 13. Vurderer australsk kelpie som neste rase!

  Blir litt nysgjerrig på hvorfor du ikke vurderer sheltie igjen? Du skal være heldig å få en kelpie i medium siden den da må være under 43 cm. Av de WK'ene jeg har sett og møtt har stort sett alle vært større enn AK'en. Skal du ha medium-pyrre er det nok poil long som er mest aktuell. Det er mer 50/50 om du får face rase i stor eller medium.
 14. Jeg har 2 hunder, der den ene er mester på å takle situasjoner og den andre blir så nervøs at hun hylbjeffer om seg selv. Som regel får løshunder ganske tydelig beskjed om å "**** off", desto mer uhøflige hunder desto klarere beskjed - fra hunden min altså. Om de ikke stikker løser jeg det med å slippe frem båndet på den ene, så den andre i mindre grad skal slippe å forholde seg til situasjonen. Hun klikker totalt i bjeffing og gir nervøse advarsler om å forsvinne. Jeg kan ikke slippe henne, fordi om den andre hunden ikke tar hennes hint om å trekke seg unna kan hun bli så redd at hun stikker som en hodeløs høne. Det har hendt, å var langt fra kult (løshund stikker jo gjerne etter også = enda reddere hund). Så med hund som er trygg på seg selv og løshund slipper jeg frem båndet og situasjonen har løst seg ganske så greit. Med hund som er utrolig usikker på løse hunder må jeg bare dra henne med, å gå videre, prøve å "gå henne" litt ut av situasjonen og prøve å koble henne inn i "vår boble" igjen.
 15. Blondie & Tidi

  Gratulerer med dagen, Blondie
 16. Running contacts

  Hun er 13 kg, da holder en kanskje? Nå har jeg solgt minders minneren min, så tenkt kanskje å prøve klikker
 17. Running contacts

  Her er feltet vårt, hooopp Burde prøve å få noe kontroll på det igjen (stoppende felt blir det nok uansett ikke). Dere med planke hjemme, hvor er det kjøpt? Størrelse? Å noe sklisikkert?
 18. Dagens hundetrening!

  I går kommanderte dommeren når vi skulle gå videre etter dekk (liten pause altså), det tror jeg ikke jeg har vært borti før. Hos "ordentlig" dommere mener jeg å huske at du får beskjed om å dekke på høyde med noe angitt, å gå videre (før øvelsen starter).
 19. Jeg hadde som passer aldri kommet til å kreve at de erstatter skoene, men jeg hadde definitivt nevnt det. Som hundeeier hadde jeg kommet til å erstattet skoene, likevell om hunden var "passers ansvar". Det er min hund som ødelegger andres ting. Det skal jo være trivelige, å noe som frister med gjentagelse å passe en hund tenker jeg. Men som passer er jeg ekstra obs på passhunden kontra mine, iværtfall de første dagene. Passet en unghund en gang som begynte å marker overalt inne, etter første gangen ble han fotfulgt inne den første dagen ja. Å det var absolutt ikke slik at han brukte å gjøre noe slikt hjemme. Men nå var han ikke hjemme, han var på fremmed, ny plass med tisper. Derfor tenker jeg man bør tenke på å være litt obs på at hunden faktisk ikke er hjemme, å kan finne på noe teite eller dumme ting den ellers ikke ville gjort i hjemme - iværtfall første dagene.
 20. Dagens hundetrening!

  Stolt av dere Gjorde en veldig fin figur på lpbanen uavhengig av poeng! Synes du skal plotte inn et lpstevne i kalenderen! Så er det bare å trene rute og avstand, fellesdekken går fort om du møter opp på noen fellestreninger (kom å ta en fellesdekk når agilitytreningen er ferdig feks)
 21. Pølsa, en berner sennenhund (bildespam)

  Så trist å lese
 22. Dagens hundetrening!

  Deal!
 23. Raser som har gått av moten

  Spennende å se alle grafene!
 24. Dagens hundetrening!

  Vi har hatt en kjempefin dag treningsmessig! Hundene har akkurat vært 4 dager med mamma og 3 late dager med avslapping på hytta. Når de hadde fått slik fri var de virkelig fine å trene med! Spesielt Deli. Så jeg tror innerst inne hun har godt at mindre trening (men jeg synes trening er så gøy, og vil gjerne trene litt hver dag!) Iværtfall, de ville jobbe og sprudlet. På formiddagen tråkket jeg et minifelt i "skogen" bak huset - ca 5-6m X 15-20m. Gikk ut med 2 gjenstander mens hun satte i sitt og bli. Hun løp ut, søkte og kom inn med en gjenstand YEY. Sendte henne på nytt uten påvirkning, skjønte ikke helt å rusla rolig ut i feltet, begynte å søke og fant! Å kom inn! La deretter ut to nye gjenstander mens hun satte i sitt å bli. Løp kjapt ut til første og kom inn med den. Nummer 2 uten påvirkning sleit hun med, endte opp med å sende henne på 1 meter fra gjenstanden, men hun plukket opp! Sånn btw - har akkurat gått kurs der hun ikke ville plukke noe annet enn ballene sine, såå *jubel* På ettermiddagen var vi på fellestrening, Deli har forferdelig fvf, men idag var det mye bedre bare pga sprut og engasjement fra henne! Trente også innkalling, hun satt i ro og kom rett til meg uten å begynne å vase med noe annet. ..så, fornøyd! Bør hunden(e) min(e) få mer fri å trenes mindre?
×