Gå til innhold
Hundesonen.no

Kristiin

Medlemmer
 • Innholdsteller

  4,639
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Alt skrevet av Kristiin

 1. Stemmer denne rasen?

  Synes det virker shady allerede. Hvorfor lyve om rasen når man ser den er for stor? Spørr etter navn på foreldrene, slik at du kan søke de opp på dogweb. Uansett rase ville jeg nok hadd litt mer info om foreldrene, så valpen ikke blir en overraskelsespakke. ..å er det ikke slik at den kan registreres som kleinspitz om den er for stor? Det er vell bare størrelsen som skiller pom, klein og mittel iværtfall? Kjøp valp fra noen du har god følelse med! Det lønner seg virkelig!
 2. HD og AD bilder

  Noen som vil gjette her?
 3. ISOFIX FESTESYSTEM FOR HUNDEBUR

  Er det noe mange som faktisk har bur i baksetet da? Inntrykk at de som har hund i baksetet har de i sele, og ikke orker bur. Nå kommer jeg uansett ikke til å ha mitt bur i baksetet, men buret veier nok 30kg og hunden veier 30kg. Så 60kg til sammen, om maksvekt er 20-25kg så jah..
 4. Trenger erfaring og råd!

  Nei, du er paranoid. Styr unna! Shiba er ikke veldig sjeldent, så heller finn en ordentlig oppdretter i Norge.
 5. Aya og Moro de Perro de la Tierra.

  Bor han ute? Hvordan er det isåfall med en "sydenhund" å bo ute på vinteren?
 6. Hunderase til Kickbike og kickspark

  Trenger ikke å være jakt, eller polarhunder for å like å trekke nei. Jeg har feks ei som elsker å trekke over alt. Polarraser må heller ikke bo ute/ha hundegård. Har man 1, 2 eller 3 er det vell mer vanlig å ha de inne. De jeg kjenner med slike raser bor inne (de har verken mange eller driver hundekjøring på høyere nivå). Det er vell mer vanlig med utehunder for de som driver med hundekjøring og har mange.
 7. Valpegjengen 2018

  Når det kryper mot -15/20 vurderer vi potesokker.
 8. Førstegangs hund til familie på 4

  Flatcoated retriever? Tervueren/groenendael? Australian Shepherd?
 9. Valpespørsmål - overstimulert valp?

  Bruk søkefunksjonen og søk på forumet, er ganske mange poster med akkurat dette - små valper som biter mye.
 10. Firerbanden Blitz, Oscar, Happy og Cyan

  Likte også vintage stilen godt!
 11. Kupert+Agility

  Spansk vannhund kan være født med NBT, men det er vell også tradisjon å kupere de med lang hale i hjemlandet. Er vell omtrent umulig å å finne ut om den er kupert eller ikke.
 12. Kupert+Agility

  Rasen kan jo også ha NBT står det jo også. Når det er en hund som er tatt inn fra Spania er det jo umulig å få en helseattest på at den eventuelt ble kupert av helsemessige årsaker. Er det en renraset hund? Eller blanding/uregistrerte som må registreres i NOX?
 13. Björkis nettbutikk

  Nei, jeg sendte til svensk adresse, så varen ble sendt innlands. Men har bestilt fra andre butikker i Sverige, og jeg har hadd varene innen en uke. Blant annet dogmania.
 14. Björkis nettbutikk

  Tror jeg fikk svare dagen etter, og selene kom vell etter 4-5 dager. Men jeg sendte til Sverige for å unngå toll, så tok hun de med til meg. Dobbel moms? Tror ikke det? Selene ble ganske billige. Dette var våren 2017 Edit: Hun - som i ei jeg kjenner i Sverige jeg sendte til.
 15. Björkis nettbutikk

  Handlet av björkis de i fjor, rask å fin service. Kjøpte fra MR koppel både 2 og 3 år siden, da var hun Rose-Marie veldig behjelpelige og hyggelig. Hun var også superrask på å svare mail, sto på minutter.
 16. Din studenthverdag med hund

  Spørs jo veldig på hvilken studier du velger. Noen krever jo masse, mye obligatorisk og 8-16 skole. Mens andre har nesten ikke noe obligatorisk, og bare noen timer her og der med forelesning i uken. Jeg har forsikring på mine, om det skulle skje noe.
 17. Blondie & Tidi

  Synes hoppløpet var fint jeg! Veldig annen hund nå enn på forrige stevne. Og Blondie da, lille dronningen
 18. Annen hunderase enn den du har.

  Hadde det ikke vært spennende å skrive hva dere har nå? Har nå: pyreneisk gjeterhund Kunne tenkt meg pr nå (med samme bruk i sikte som nåværende): Kelpie, working kelpie, border collie, jaktgolden, working springer spaniel, working aussie. Ingen favorisert.
 19. Kva gjer en når en møter lite hyggelige løse hunder :-/

  Nå har jeg også en som er ekstremt flokkorientert, går aldri lenger enn at hun ser meg, går aldri langt, passer på hvor vi er hele tiden, velger flokken/meg fremfor å løpe etter noe, feks vilt og en generell god innkalling. Likevell har det skjedd to ganger at hun har vært løs, uhyggelig hund har kommet bort og ikke hørt på henne som forteller at han skal ha seg bort. 1.gang ble hun så redd at hun stakk som en hodeløs høne, 5 timer leteaksjon høyt og lavt etter redd hund. 2.gang ble hun jaget og hun bare løp og løp for å komme seg unna (heldigvis var det i "hjemmeskogen" så hun hadde løpt hjem og gjemt seg under trappa). Så jeg slipper henne aldri, om det kommer løs hund. Om hun er løs og jeg ser en løs hund jeg har mistanke om at ikke er under full kontroll kobler jeg henne. Så å slippe er absolutt ikke den beste løsningen for alle hunder..
 20. For meg er en utilgjengelig hund, nettopp det i ordet forstand, uavhengig om eier er der eller ei. Lar den seg håndtere (uavhengig om eier er tilstede eller ei) er en tilgjengelig hund i mine øyne.
 21. Smertestillende ved behov

  Jeg har også fått smertestillende til min hund som skal gis ved behov. Hun har utviklet forkalkninger i hofta. Hun ble satt på daglig smertestillende i 2-3 uker og 3 måneder tett oppfølging av fysioterapeut. Fysioterapi har gjort sitt, og jeg har ikke sett noe grunn til å gi henne smertestillende etter å blitt tatt av den daglige for 3,5 måned siden. Men nå vet jeg hvordan vond fot ser ut, å kommer til å gi henne en pille som hun er stiv/halter/foten rister mye. Har også fått beskjed om å gi henne en på morgenen om jeg skal på langtur/dagtur som jeg vet er litt belastede.
 22. Kva gjer en når en møter lite hyggelige løse hunder :-/

  Jeg hadde nok gjort det samme selv, siden en av mine heller ikke kan slippes når slikt skjer. Hadde jeg får kjeft av eier, hadde jeg nok flydd i totene tilbake og heller gitt en advarsel om anmeldelse.
 23. Kan du komme med eksempler på hvor skarpe, utilgjengelige hunder er nyttige er nyttige? Hvor det er så stort behov for de? Da har du en tilgjengelig hund. Jeg vet ikke helt hva du legger i ikke tilgjengelig? Men jeg mener det bokstavlig. Om den lar seg håndtere av hvermannsen, når du ikke er tilstede regner jeg som meget tilgjengelig ala. labrador.
 24. Trenger man endre noe for å gjøre rasen omgjengelig til en viss grad? Det ser jeg jeg helt problemet med. Om de er skapt til å fly på alle som ser på de, nei da ser jeg faktisk ikke noe grunn til at rasen skal eksistere. Hva om hunden må til dyrlegen? Eller den må passes av noen andre? Eller hunden må være med der det er flere mennesker? Det går utover dyrevelferd å ha hunder som er så lite omgjengelig at dette ikke lar seg gjøre. .. Og det er ganske så stor forskjell på omgjengelig (som å la seg håndtere av dyrlege) til en viss grad og "familievennlig, passer for alle". Skjønner heller ikke hvorfor SH og BC blir nevnt i quoten til mitt innlegg. Verken en trekkgærn SH eller gjetende BC er noe veldig lite omgjengelige hunder.
 25. Milla

  Milla, min Milla som skulle holde seg frisk og rask for alltid 1.mai var vi ute på plena og lekte med ball, og som vanlig tar hun litt av i intensitet. Plutselig ser jeg at ene bakfoten rister når hun står å venter på ballen. Tok ikke så hardt på det, hun er fryktelig høy når hun får holde på med ball, så tenkte det var noe "stress-skjelving". Roet uansett ned, og tok henne med inn, foten dirret fortsatt. Kanskje hun har forstrekt noe? Noen uker gikk med haukeblikk på foten, og mye kjenning her og der, foten kjentes ikke ut som den andre, noe var galt. Derfor ble det bestilt time til fysio for en gjennomgang av kroppen. Hun fant også ganske fort ut at noe ikke var som det skulle i foten, muskelmasse hadde hun også mistet relativt mye av. Noen dager senere ble hun sendt på røntgen av hofte og knær. Joda, høyre hoftekule og skål var ganske ille forkalket.. Ikke det jeg hadde lyst til å høre! På resten av bildene var det ikke spor av forkalkninger, så dyrlegen tipper at noe har skjedd som vi ikke har oppdaget, siden det er såpass mye på konsentrert plass. Hun er en veldig aktivt hund, som også har blitt nogenlunde jevnt fulgt opp de siste årene, så noe veldig lenge har hun ikke gått med dette. Hun ble satt på daglig smertestillende i 2-3 uker, og fysio (laser, akupunktur, massasje) en gang i uken, med beskjed om ikke noe akrobatiske øvelser eller kromspring. Det gikk 4-5-6 uker og hun strakk mer og mer på foten og musklene begynte og komme tilbake. Så noen uker i vanntredemølle, for å trene musklene ytterligere. Nå skal hun bare ha noe oppfølging når det trengs. I dag vil jeg si hun lever et nokså normalt liv igjen, vi har kuttet ut agility, trening iværtfall, den er nok den største synderen (får ta noen tunneler en gang i blant). Samt lange og bratte fjellturer, det dropper vi, små fjell bestige vi . Kjenner jeg også gir alle tiltak for å gi foten bedre odds; leddfor, seniortabletter, dekken så hun ikke skal fryse mye tidligere enn før, nøyere med opp og nedgåing. Om det hjelper vet jeg ikke, men skader gjør det ikke! I juli og nå i august lot jeg henne gå seniorløp på agility stevne. Kjenner, jeg synes det er verde uansett - hun blir så superlykkelig av å få gå! Hun elsker stevner, agility, folkene og alt tilhørende! 30 sekunder på en helg, hvor stor skade kan det gjøre? Feilfritt går den lille stjerna mi også! Siden vi skal ta det litt mer med ro, så fikk hun være med på sommeravslutningen til ene klubben vår, der hadde de fjollerally. Så meldte henne på, tror dere ikke hun vant da? ..så litt bilder bare fordi! Svømte har hun gjort mye av i sommer! Etter det hele er hun i overraskende god fysisk form. Hun er slank og fin også, og det skal vi klare å vedlikeholde. Må bare bedre med mindre vekt, når foten kan bli vondt. Hun ligger nå på 28-29 kilo.
×