Mud

Medlemmer
 • Innholdsteller

  11,023
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  75

Alt skrevet av Mud

 1. Når man først ute er det full fres her også, men ligger man på lading så ligger man på lading
 2. Når jeg trodde Toddy muligens var bitt av huggorm spurte dyrlegen meg om han var slapp. Vi var jo hjemme igjen liksom. Han lå jo bare der som vanlig... Jeg klarte ikke å gi noe fornuftig svar. Dette er bikkja du må dytte i rumpa for å få ut i hagen som oftest .
 3. Jeg klarer ikke å forstå logikken i at jeg må endre passord på min bruker på pc'n hver 2 måned i tillgg til alle systemene jeg bruker som må endres til hvert sitt passord hver 3 måned. Er dere klar over hvor mange passord jeg må endre og huske hele tiden? Pc 'ne logger ut min bruker etter typ 60 sek inaktivitet og jeg må taste passord på nytt for å jobbe videre. Burde det ikke det holde ? Jeg vokter ikke statshemligheter liksom. Bare penger. Jeg fatter det bare ikke. Det er rett og slett bare irriterende. Spesielt en mandag morgen. Vi er tre stk som vet hvordan systemene brukes liksom , så andre får uansett ikke gjort så mye ugang om de skulle klare å få seg inn på min bruker. Dagens utblåsning..
 4. Jeg er langt mer sliten etter å ha gått en time i byen enn hvis jeg går 3 timer i skogen. Det gjelder de fleste bikkjene jeg har hatt også. Unntatt når jeg bodde i byen og gikk der hver dag. Er ikke det normalt da? Man blir sliten av å fordøye inntrykk?
 5. Heldigvis er det ikke sånn på de fleste arenaer. Da hadde verden stått rimelig stille. Det var heller ikke sånn når jeg vokste opp. Mamma kunne si nei , men så hadde vi gode argumenter og så kunne hun se vår side av saken. Det kunne aldri falle meg inn å være konsekvent på at nei er nei alltid i oppdragelsen av mitt barn. Som nevnt så er har det vist seg at autoritær barneoppdragelse ofte virker mot sin hensikt.
 6. Hvor bor du? Jeg har ALDRI noensinne opplevd foreldre som lar barna oppføre seg sånn. Evver. Selv ikke når jeg jobbet i barnehage. Hadde poden fått bestemme hadde vi aldri noensinne fått oss ut døra her hjemme og det tror jeg gjelder de aller fleste. Og siden de fleste mennesker faktisk får seg ut døra til tross for barn, så regner jeg med at de fleste ikke er så ettergivende allikevel. @Debbie : et nei er ikke alltid et nei i mitt hus. Det kommer an på situasjonen og grunnlaget. Et nei er ikke alltid et nei i den voksne verden heller. Selvfølgelig ikke. Om jeg foreslår noe for min arbeidsgiver og får et nei i første omgang vil jeg argumentere for forslaget hvis det er noe jeg har troen på. Og noen ganger forblir det et nei, andre ganger vinner jeg frem i argumentasjonen.. Det samme skjer jevnlig i mellom meg og sambo også. Han kan komme med et forslag jeg ikke er enig i , og så prater vi mer om det og så blir vi kanskje enige om at det ikke er så dumt allikevel. Jeg regner med det samme skjer i ditt hjem ?
 7. Jeg signerer egentlig bare alt @Mari skriver
 8. 'Barneoppdragelse nå til dags - diskusjonen' vil aldri dø. Som jeg nevnte tidligere. Hver generasjon føler de har rett til å kritisere neste generasjons oppdragelse osv.. Sånn har det alltid vært og sånn vil det alltid være. Selv når det er totalt meningsløst, slik som nå. Ja , NOEN barn hadde sikkert hatt godt av mer grenser, men ikke en så stor andel at det er verdt en diskusjon om moderne barneoppdragelse. Som nevnt: det er verre med de barna som får en autoritær oppdragelse, og de risikerer man å få flere av når diskusjonen ikke baserer seg på fakta og forskning, men på den klassiske synsingen.
 9. Herregud !! Så utrolig spennende!! Krysser alt!!
 10. Poenget mitt er at dette er gammelt nytt. Og generasjonen som vi nå kaller generasjon prestasjon , er en av de første som er oppvokst som "småkonger ". Nei , De har ikke blitt late egoister, heller stikk motsatt. De er generelt ansvarsfulle, omtenksomme og har en enorm arbeidsmoral og stiller (altfor) høye krav til seg selv. Det er på tide å la den diskusjonen dø. Hva du eller jeg (eller en eller annen forfatter ) føler og mener har ikke så mye med saken og gjøre.. Resultatet er her liksom. Edit : og jeg må legge til at jeg tror det er utrolig få barn som ikke blir irettesatt eller stilt krav til sånn i rl. Selv om andre barn får lov til å gjøre ting ens eget barn ikke får lov til betyr det ikke at de får lov til alt. Familier er forskjellige.
 11. Jeg går ikke forsvar , jeg påpeker fakta. Jepp , ett og annet barn møter muligens litt lite motgang fra foreldrene, men FAKTA er at alle dommedagspreknene fra de som synes "dagens " barneoppdragelse er for fri og ettergivende er allerede grundig motbevist. Det er allerede en generasjon som har vokst opp ( curlinggenerasjonen) og de ble absolutt ikke sånn som fryktet. FAKTA er at de er langt bedre oppdratt enn oss og da blir det bare teit og grinebitersk og fortsette å sutre om dagens barneoppdragelse. Ville det ikke vært mer konstruktivt å advare de foreldrene som sverger til autoritær barneoppdragelse ? Siden man faktisk vet at det er de barna som ofte blir mest ufyselige?Men det er jo ikke like god clickbite selvfølgelig, for det er ingenting folk liker bedre enn å klage over dagens bortskjemte barn og å få sine fordommer "bekreftet " . Sånn har det alltid vært. Sånn var det når jeg var liten og sikkert når mamma var liten og når mormor var liten and so on... Det minner meg om sånne teite Facebookstatuser om alt vi overlevde i gamle dager. Ja, vi overlevde, men det var mange andre som ikke overlevde det manglende bilbelte/sykkelhjelmen etc. Det er en romantisering av hvordan ting var før som er historieløs og kunnskapsløs. Jeg lar poden ha medbestemmelsesrett i ganske mye , men jeg stiller også krav deretter. Jeg respekterer at han har meninger og rett til å påvirke egen hverdag. Men han må også bidra i alt fra klesvask til matlaging. Jeg vet at de aller fleste foreldre ikke krever at barnet skal bidra hjemme, men jeg tror ikke det gjør de til dårligere foreldre eller at de gjør barna en bjørnetjeneste. Jeg måtte bidra mye hjemme fra jeg var liten og jeg ble absolutt ikke mer huslig enn venninna mi som knapt hadde tatt i en støvsuger før hun flyttet hjemmefra av den grunn.. Heller tvert i mot. Men jeg merker at poden trives med å gjøre nyttige ting og jeg setter pris på hjelpen:P
 12. Jeg synes alltid det er litt festlig at folk er så bekymret for såkalt moderne barneoppdragelse når all forskning viser at dagens barn og ungdom er den mest veloppdragne, omtenksomme og ansvarsfulle generasjonen. I så stor grad at de selv sliter psykisk... Jeg ser gutta i gjengen til poden bare, det er en helt annen omtanke og empati hos de barna enn vi hadde.. Hvis en er lei seg så blir han om omringet av alle guttene på sekundet og de trøster, klemmer og koser. Det er lite krangling og vold til tross for at de er en gjeng små gutter , uenigheter løses ved å diskutere frem og tilbake og de vektlegger rettferdighet og demokrati. Jeg tipper alle 8 har lært det hjemmefra ved å selv få oppleve å bli hørt og sett på sine ønsker og behov. Unger er enkle sånn. De lærer ikke av hva man tvinger de til å gjøre for andre, de lærer av hvordan vi behandler dem. Nå har jeg og mitt barn ganske like interesser, men det har selvfølgelig hendt mer enn en gang at jeg har dratt på ting jeg ikke har hatt lyst til pga han. Mgpjunior, Tusenfryd, svømmehallen etc.. Det er så mye myter og forestillinger om barneoppdragelse at jeg blir helt matt.. Jeg har opplevd at folk som jobber med barn har vært forbauset over at mitt enebarn er så flink til å dele. Enebarn skal jo være egoister må vite, de kan jo umulig lære å dele når de er alene? Barn lærer ikke å dele ved at noe blir tvunget vekk fra de. Da lærer de ressursforsvar. De lærer å dele ved å bli delt med og å få positive tilbakemeldinger hvis de VELGER å dele.. Jeg tror faktisk de fleste velger å ta ut ferie med et barn på 8 år hvis man har mulighet til det.. SFO er også en mulighet, men de fleste er bevisste på at barn også trenger ferie.. Vi voksne har krav på 5 uker ferie i løpet av året og barna har ikke en mindre slitsom hverdag. Heller verre. De har i tillegg lengre dager + kveldsjobbing (lekser ).
 13. For en forferdelig sak ! Stakkars barn! Den bikkja hadde ikke levd lenge etterpå var den min. Det er bare så langt over grensa! Jeg synes det er litt underlig uttalelse i Dagbladet fra lederen av norsk siberian husky klubb dog. Regner med det er litt vridd på. har imidlertid vansker for å tro at dette dreier seg om en renraset siberian husky, som er en familievennlig hund med godt gemytt. Jeg mistenker at det dreier seg om en såkalt alaskan husky, som kan være husky iblandet hvilken som helst annen rase, hvor man heller ikke har noen garanti for gemytt. Det kan det være vanskelig å se forskjellen mellom en siberian husky og en alaska husky, selv for erfarne hundefolk, sier hun. oki. En hvilken som helst huskyblanding er ikke en Alaska husky. Og forsåvidt kunne det like gjerne vært en malamutt eller grønlandshund. Eller en siberian. Dårlige hunder dukker opp i alle raser.
 14. Nope Det holder med 2 hunder kjenner jeg. Akkurat nå har vi bare en. Toddy ble sendt bort i dag, ca 1 uke inn i løpetiden til Nico. Han oppfører seg forsåvidt. Når jeg kjefter. Nico har holdt på å gjøre han en snute kortere opp til flere ganger de siste dagene, så nå var det på tide at han dro på ferie.. Det har vært besøk av 2 unger Nico ikke kjente her i dag og det er så rart å se hvordan hun holder helt kjeft når de kommer og bare hilser høflig. Når foreldre skulle hente fant hun igjen målet sitt gitt . Så da vet dere det.. De eneste som kan gjøre innbrudd her uten at alarmsystemet går av er barn. Hun hilser jo blidt på alle forsåvidt , hun må bare si i fra om at huset voktes av en puli i tilfelle de skulle komme til å ha skumle hensikter.
 15. Her er det definitivt mer action når de er sammen.. det er helt greit. Før likte jeg ikke hunder som herjer inne , nå ser jeg underholdningsverdien. Vi har fått oss mang en god latter . Men bjeffing slår jeg ned på .
 16. Du aner ikke hvor mye jeg heier og håper !!! Denne gangen må det gå ! Utrolig hvor engasjert man kan bli i andres liv
 17. For en dag. Bilen stoppet to ganger på vei til jobb! Den stoppet plutselig men startet igjen med en gang. Sambo kom innom jobb for å sjekke bilen og kjøre en tur med den , da tok jeg med meg Nico en tur inn i drive-in. Det ble jo stor ståhei, avdelingslederen der ute ringte straks til rastafarien på jobb og kommanderte han til å sette fra seg trucken og komme i bua fordi søsteren hans var der. Han protesterte villt, hun skulle jo være i Afrika og greier. Han kom allikevel , og fikk seg en god latter. Nico er første hunden han har turt å klappe og første hunden har hatt lyst på. Så fant vi plutselig ut at skaphengeren til sambo er stjålet i dag, så sambo har vært overalt og lett etter den *sukk* Utrolig surt. Han trenger den i jobb. Den er etterlyst, men er nok allerede ute av landet er vi redd. A har vært i barnebursdag og er ikke på talefot med meg etter at jeg ødela livet hans i sted. Glupingen har nemlig lovt alle at han skal ha med seg en ekte husky på "ha med dagen " på SFO i morgen. Mange pleier nemlig å ha med bamser, og den hårfine forskjellen på en kosebamse og en stor levende husky har visst gått han hus forbi...
 18. Vi mangler denne tråden. Jeg driver ikke med hest lengre , men poden diller jo med en liten shettis. Liten shettis. Mini-shettis. Denne lille sjarmerende rakkeren skal jo ris inn men kommer ikke til å bli ridd mye da det bare er poden og kusina som er små nok til å kunne ri han. Problemet er å finne sal/ponnipute. Jeg tør ikke bestille på nett fordi jeg skjønner ingenting av hvilken størrelser som kan passe. Hva anbefales til små hester som skal ris maks 2-3 ganger i måneden ? Som er behagelig for både ponni og rytter? Edit : må tilføye at jeg vet ekstremt lite om saler etc.. Jeg drev med travere..de gangene vi red bare tok vi nærmeste ledige sal uavhengig av hesten som skulle bruke den..
 19. Utrolig deilig at poden har begynt å bli stor. Han stakk bort til nærmeste kompis (2 min gange unna ) etter middag så jeg og Toddy fikk gått skikkelig tur. Sambo jobber overtid. Nå lager han bursdagskort til to andre kompiser som skal ha felles bursdag. Det ble det en morsom samtale av. A: Hva skal jeg tegne på kortet til x? Jeg : noe han liker kanskje? A: Jeg tegner et bål.. alle liker bål. Jeg : ja, det er bare de skikkelig gærne som ikke liker bål! A: liker ikke @Kaja bål???? Så nå vet dere det. Kaja er så gæern poden kan tenke seg at et menneske kan være
 20. I dag fikk jeg beskjed om at vi ikke kommer til å gå ut i media med at vi dropper fyrverkeri og satser på lasershow i år. Danmark mener det ikke har noen pr-verdi og de styrer markedsføringen Jeg har sendt avgårde alle nyhetslinker jeg har funnet om emnet , det ble jo tilmed grundig omtalt i Norske medier når den svenske avdelingen valgte å kutte det ut.. Men i Danmark er visst ikke fyrverkeri og dyrevern etc et tema overhodet.
 21. Hurra !! Snø !!! Det var alt jeg hadde å si..
 22. Da ordnet det seg med hundepass:)
 23. Hei. De faste hundepasserne driver og flytter og sambo skal bort , og jeg må jobbe minst 11 timers vakter i forbindelse med varetelling.. Da sliter jeg plutselig litt med Toddypoddy. Han kan jo ikke bo med katter og andre smådyr, og er såpass sterk at jeg ikke tør å la eldre mennesker passe han. Jeg tør heller ikke ha han med miniatyrhunder. Jeg er også skeptisk til å la han bo med andre hannhunder, han er usikker med alt det noen ganger fører med seg. Noen ganger. Stort sett er han en grei gutt, om enn noe voldsom. Toddy kan ikke være løs pga jaktinstinkt og han trekker . Han trekker ikke i nedoverbakke /på glatt føre etc hvis man kobler han om til halsbånd og ber han om å gå bak. Ja, Og så røyter han.. Ellers er han en veldig veldig grei og enkel gutt. Han er helt ekstremt kosete . På grensen til det slitsomme. Det er bare å tilby han en slurk kaffe hvis han maser for mye, da blir han sur og går vekk. Å prøve å dytte han vekk virker mot sin hensikt for da kan du virke irritert og da må du smiskes med. Han er en flott hund å snørekjøre med og tar retning og stopp komandoer, men kan bli usikker og legge seg brått ned i nedoverbakker med andre førere enn meg *kremt * Er du stødig på ski ev klarer å innbilde han at du har kontroll går det greit. Passering av andre hunder i løypa går av og til bra, men det er greit å være forberedt på det verste. Han vil desverre ikke trekke andre enn meg på sykkel, kickbike etc.. Han er en erfaren kløvhund. Han klarer fint å være alene hjemme, men kan ikke stå i bur. Da bryter han seg ut. Noen som har lyst til å prøve hvordan det er å ha en sånn dærre småteit kosehusky? Du kan gjerne være b-menneske , Toddy er nemlig egentlig ikke klar for åpne øynene før tidligst kl 10 og setter sikkert pris på å omgås folk med hans egen døgnrytme for en gangs skyld.
 24. Jeg tenker at det egentlig er flott at han har guts til å vise hva han mener jeg. Det er jo ikke akkurat vanskelig å forstå hvorfor han blir sint liksom. Det er helt naturlig. Jeg synes det vitner om en trygg og robust gutt at hun utrykker det så tydelig.
 25. Får ikke redigert og kom på at jeg bør vise et bilde av dyret [emoji14] Og nevne at vi bor i lier , Buskerud og at hadde vært praktisk hvis du/dere ikke bodde altfor langt unna. Sent fra min SM-G955F via Tapatalk