Gå til innhold
Hundesonen.no

Ingidano

Medlemmer
  • Innholdsteller

    2,341
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    6

Alt skrevet av Ingidano

  1. Eg lager https://www.facebook.com/media/set/?set=a.977689166470255&type=3
  2. Hør med Wanderlust Paws Design Vet hun lager halsbånd i Biothane (hun holder til i Norge).
  3. Myrbø har vert billigere enn andre, men er noen år siden eg røntget sist nå.
  4. Ingidano

    Bilkjøring

    Ja det kan sitte så godt i. Min første hund holdt på med oppkast og sikling til hun var ett år gammel. Da forsvant det plutselig. Ta en prat med dyrlegen og hør om du kan få kvalmestillende til hunden, i vert fall til bruk på lengre turer. Eg brukte postafen til min, men vet ikke om det er anbefalt til hund lenger.
  5. Er nakke/rygg sjekket for belastningsskader eller spenninger/låsninger?
  6. Det tar som regel noen uker før dogweb er oppdatert etter en stor utstilling. Ha litt tålmodighet, det er mye jobb for NKK.
  7. Har utsatt påmelding gått ut også?
  8. Groenendael - børstes kjapt over samtidig med kloklipp, så kanskje hver 10-14 dag. Klippes under poter, haser og faner kanskje en gang i måneden. Dusjes med såpe ca hver tredje måned. Min nåværende hannhund har veldig god pelskvalitet. Forrige groenendael måtte børstes 1-2 ganger i uken, og det tok ca 1 time hver gang + dusj minimum annenhver måned.
  9. Spørs jo litt hvor alvorlig hundene er på at de skal ta hverandre. De fleste situasjoner eg har vert i har blitt løst med streng stemme (med andre ord ikke så alvorlig mellom hundene). De få gangene det har vert nødvendig å ta i hundene har eg nappet tak i nakkeskinnet på begge hunder. Da er hendene dine utav faresonen, og de fleste hunder vil slippe da. Slipper de ikke med en gang, holder du fast til du ser de er på vei til å skifte tak, og kan da dra de fra hverandre (som oftest er det bare en som holder fast med tennene om gangen). Men dette er jo litt avhengig av størrelse på hundene og alvor i hundene.
  10. Prøv med solbriller til hund? Rexspecs eller noe lignende?
  11. Groenendael, dobbel pels, langhåret. Slipper litt hår hele året, med 1-2 markerte røyteperioder i året. Dusj med blåsertørking i røyteperioden hjelper godt på.
  12. Vet ikke om de er billigst, men fenrirhundesport.com har stort sett greie priser.
  13. Med sjampo, som regel hver andre/tredje måned. Blitt sjeldnere nå etter vi flyttet, og ikke går tur i myrer hver dag lengre. Groenendael med dobbel pels. Spyles med vann dersom han har blitt skitten på tur.
  14. Om det ikke hjelper med oftere lufting kan det være greit å sjekke for urinveisinfeksjon.
  15. Alle hunder som har jaktinstinkt og mot i behold vil nok prøve å ta mus og kyllinger, men det er nok en del som har fysiske begrensninger for å få det til (liten munn, kort snute osv...). Har selv hatt en schæferblanding som fanget mus ved anledning, og hun hadde også noen hønsekyllinger på samvittigheten.
  16. Mulig du gjør det allerede, men ta gjerne med noe han kan ligge på i pauser også, så han slipper å ligge rett på snø.
  17. Da må du bare se om det går, og evnt trekke den ene hunden. Er du alene i rasen kan det være ringsekretær kan flytte oppmøtet ditt, men er det flere påmeldte vil nok rasen gå når den er satt opp.
  18. Mine to kommer på innkalling på navnene sine. "Nødinnkalling" er en høy plystrelyd. Bruker også plystring ved mye vær/vind - det høres lettere.
  19. Det er mer styr med to hunder ja. Som du sier, de girer hverandre opp, og har den ene en uvane kan du være sikker på at den andre plukker det opp Det blir også høyere kostnader til forsikring, hundemat, veterinær, utstyr osv, så det er noe å tenke på. Og ikke minst, mer husarbeid fordi det blir mer hår og sand inne. Ellers har de mer glede av å være to. Mine leter etter den andre dersom eg kun tar med en ut f eks. Men samtidig, skaff deg hund nr to fordi du vil ha det, ikke fordi hunden din "trenger" selskap. Det er ingen garanti for at to hunder i samme hus blir bestevenner, og du kan ende med hunder som må skilles når de er hjemme alene (det gjør eg med mine).
  20. Har eg hatt mulighet har eg ordnet sånt på en fredag, slik at eg har hatt helgen til å komme over det verste. Har det blitt mer akutt og mindre planlagt, så har eg gått på jobb dagen etter ja. Men for min del hjelper det å være opptatt og ha andre ting å tenke på. I min jobb hadde det nok ikke blitt godtatt med egenmelding pga hund, men en kan alltids avspassere eller bruke feriedager. Ellers, stor klem til deg ?
  21. Dersom det er viktig for deg at hunden skal gå overens med andre hunder ville eg ha sett på noe annet enn staffordshire bull terrier. De er ikke kjent for å være sosiale med andre hunder - uansett kjønn. Har du sett på dansk-svensk gårdshund?
  22. Bernerhanner er stort sett greie gutter som ikke er overhormonelle, de er ofte veldig laidback hunder (selvsagt finnes det "monster" innen rasen, men i all hovedsak greie hunder). Men det er store hunder, så vær obs på oppdragelsen helt fra begynnelsen.
  23. Schæfer og retrieverblanding. Har hatt en sånn mix og det var en fantastisk hund
  24. Tahlly på 9 har vert inne tre runder, mener eg. Øyebetennelse som valp, trekking av knekte tenner og strekk i akillessenen med belastningsskader i ryggen. Utover det bare småskader som eg behandler selv (type skrubbsår osv). Trez på 6 har hadde noen runder med øyebetennelse som valp, ellers har han holdt seg frisk og skadefri. Unntatt små skrubbsår og lignende.
×
×
  • Opprett ny...