Jump to content
Hundesonen.no

Gry83

Medlemmer
 • Content Count

  462
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Gry83

 1. Jeg er mye å leser her på forumet, men poster sjeldent. Så da tenkte jeg at jeg vertfall kunne introdusere hundene mine, pinscherjenta Nadira og blandingsgutten Teo.
 2. Gry83

  Nekte å behandle hund?

  Hvordan går det? ❤
 3. Gry83

  Lengde på hundenes klør

  Jeg klipper klørne til hundene mine ukentlig. Liker å holde de sånn noenlunde korte for å prøve å unngå skader. Har erfaring med at særlig ulveklør ryker fort hvis de er for lange. 🙈 Min første hund var en omplasseringshund på 4 år som sikkert aldri hadde fått stelt klør/hatt muligheten til å slite de ned selv (de gikk aldri ut med henne), klørna hennes hadde vokst rundt og inn i potene igjen. Hun hadde sporer på bakbeina som så ut som bukkehorn som var snurret rundt flere ganger. Heldigvis fikk ikke potene langvarig skade av dette, hun fikk ikke feilstillte tær, som de kan få i de verste tilfellene. Men jeg kjenner at jeg fortsatt får litt nåia når jeg ser hunder med for lange klør. 🙈
 4. Gry83

  Gode Facebook grupper om hund og hundetrening?

  Dogs of Pegasus 😊 Enormt kunnskapsrik dame som deler mye nyttig info om hundepsykologi/hundespråk samt flokklederkunnskap.
 5. Gry83

  Dekker Agria fjerning av jursvulst?

  Oi, fikk ikke med meg at Agria ikke dekker kastrering i forbindelse med svulster lenger! Når sluttet de med det? Jeg kastrerte mi i oktober (tror jeg) 2016. Synes at Agria utelukker mer og mer hele tiden, nesten så jeg vurderer å bytte forsikring...
 6. Gry83

  Dekker Agria fjerning av jursvulst?

  Jeg fikk dekket både fjerning av jursvulst og kastrering på tispa mi i 2016. Svulsten viste seg å være ondartet, og jeg tror det er derfor det ble dekket.
 7. Gry83

  Kul i lysken på hannhund

  Godt at dere fant ut av det. ❤ God bedring til voffen!
 8. Gry83

  Kul i lysken på hannhund

  Kanskje han har betennelse/infeksjon et sted? Har du sjekket om han har feber? Krysser fingrene for at det er noe sånt, og at det lett kan behandles med antibiotika el.l. Masse lykke til!
 9. Gry83

  Kul i lysken på hannhund

  Aner ikke hva det kan være. Det kan vel være ganske mye forskjellig som får immunsystemet til å reagere å lymfekjertler til å bli store. Har han noen andre symptomer?
 10. Gry83

  Kul i lysken på hannhund

  100 % sikker på at det ikke er en av disse lymfekjertlene (med ring rundt?) Hm. Lykke til i morgen!
 11. Gry83

  Kul i lysken på hannhund

  Håper dere finne ut av det snart og at det ikke er noe alvorlig.
 12. Gry83

  Kul i lysken på hannhund

  De har lymfekjertler i det området. Tispa mi hadde jurkreft, og hadde en hoven lymfekjertel på samme sted. Selve kulen er nok ikke kreft, da hadde du sikkert oppdaget den før den ble så stor. 😊 Men hovne lymfekjertler tyder på at noe i kroppen ikke er helt som det skal, så hunden bør undersøkes hos veterinær. Det trenger ikke være noe farlig, det kan være en liten infeksjon eller noe annet uskyldig, men i verste fall kan det være noe mer alvorlig, så det er greit å få sjekket ut. 😊
 13. Gry83

  Hva fórer du med og hva koster det?

  Jeg fullfórer på v&h. Kjøper 5 kg's pølser, betaler betaler 1250,- for 45 kg. Teo, blandingshund 18 kg spiser 300 g daglig. Nadira, pinscher 14,5 kg spiser 400 g daglig. Totalt blir det ca 19 kr daglig. 😊
 14. Gry83

  Nadira og Teo (pinscher og blandingshund)

  Kjøpte nylig balanseball til hundene, så vi har lekt oss litt med den i dag. 😊 Nadira er fornøyd med egen innsats, se det smerky gliset. 😂
 15. Er det noen som vet hvor lang holdbarhetsdato det er på blodpulver? Er det som med andre "tørrvarer" at det holder leeenge...?
 16. Gry83

  Nadira og Teo (pinscher og blandingshund)

  I går, 24 juni fylte Nadira 8 år! Vi feiret dagen med noe av det kjekkeste hun vet, kjettingtrekk. Og masse godis, så klart.
 17. Gry83

  Hvor vanlig er din hunderase der hvor du bor?

  Jeg er den eneste som har pinscher her jeg bor.
 18. Gry83

  Tilskudd for tørr hud?

  Jeg kjøper på Helsekost. Får tak i på diverse nettbutikker også. Den bør være kaldpresset og uraffinert.
 19. Gry83

  Tilskudd for tørr hud?

  Kokosolje 🖒
 20. Gry83

  Nadira og Teo (pinscher og blandingshund)

  Noen nye bilder.
 21. Gry83

  Hva er dette? (Blemme i munnen)

  Hvordan går det? Funnet ut hva kulen var? ☺
 22. Gry83

  Hva er dette? (Blemme i munnen)

  Ikke for å skremme deg, men i verste fall kan det være kreft. Det kan være mye annet også, men jeg ville definitivt tatt turen til dyrlegen for å få det sjekket snarest mulig just in case. HVIS det er kreft er prognosene gode hvis kulen blir fjernet tidlig og ikke har rukket å spre seg. ☺ Legger ved et bilde av en hund med kreft i munnen. Kulen ble fjernet og hunden ble frisk. 🖒
 23. Situasjon: Dere er 4 stk med tilsammen 6 hunder på tur. Dere stopper opp så hundene som kan gå løse (3 stk + 1 i langline) får bade og leke. En eier setter seg i gresset et stykke unna med sin hund på fanget. La oss kalle dette hund nr 1. En annen står med sin hund i bånd noen meter unna der igjen. La oss kalle dette hund nr 2. Forhistorie: Disse 2 hundene kjenner hverandre ikke særlig godt og liker hverandre heller dårlig (har utagert mot hverandre i bånd på tidligere turer, hund nr 1 har yppet og bjeffet (dog uten "tyngde", typisk småhundgneldring) og hund nr 2 har vert nermest fiksert på å ta denne hunden (tror jaktinnstinkt + liten fluffy hund har slått inn her), men disse har nå begynt å ignorere/akseptere hverandre). 2 av de løse hundene får raptus, og en løper i stor fart mot hund nr 2 som står i bånd så eier må slippe båndet for å unngå at hunden skal bli løpt flatt av en 60kg hund. Hund nr 2 som nå er løs går bort til hund nr 1 som altså sitter på fanget til eieren. Hund nr 1 knurrer/bjeffer mot hund nr 2 og eier tar tak rundt hunden og ber den tie stille. I samme øyeblikk koker det over hos hund nr 2, den blir lynende forbanna og benytter anledningen til å fly på hund nr 1. Det blir et heftig basketak, eieren tar tak i selen til hund nr 2 for å dra den vekk fra sin hund og blir dermed bitt av hund nr 2 som er så inne i kampens hete og har rullegardina helt dratt ned så den bare glefser i hytt og pine. Det ender opp med et lite hull i en finger, to små blåveiser i låret og det verste: et svææært blåmerke på underarmen som må komme at et ganske så kraftig bitt. Begge hundene er uten skader og fortsatte å ignorere hverandre resten av turen. Så over til spørsmålet. Hva hadde du gjort om hunden som gikk til angrep var din hund? Hvor alvorlig ser du på at en hund flyr på en annen hund og forårsaker sånn skade? Bittet var nok ment på den andre hunden og/eller et overslag/frustrasjonsbitt for å bli "forstyrret" i slosskampen og ikke ment på mennesket, men uansett det ble jo ganske "stor" skade og en hund som kan bite så kraftig er jo skummel? Er den over grensa til hva som er for risikabel/akseptabel å eie utifra situasjonen? Er det grunnlag for avliving eller hadde du sett på det som et uhell?Nå skal det nevnes at denne hunden har ganske dårlig mentalitet i utgangspunktet, er mye høy på stress og bikker fort over sånn generelt. Har utageringsproblematikk på hunder og noen mennesker og kan være skeptisk. Har dog aldri skadet noen før (er 8 år).
 24. Prøver å legge ved bildet av armen. Selv om det er "bare et blåmerke" så må jo hunden ha bitt ganske kraftig. Er egentlig litt overasket over at det ikke ble hull på huden mtp størrelsen på blåmerket. Men når jeg leser om hengende kjøttfiller og legevakt og sting over her, så får jeg prøve å tenke at det kunne vert verre. Jeg får prøve mitt beste å legge hendelsen bak meg, lesson learned, gå videre litt klokere, og gjøre alt for at det ikke skal skje igjen.
×