Gå til innhold
Hundesonen.no

Pringlen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  5,187
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  18

Alt skrevet av Pringlen

 1. Sykdom og tilbakebetaling.

  Ble sittende og følge en diskusjon på fb. Saken var at en 8 mnd valp måtte avlives pga problemer med hjerte/lunger (vet ikke mer enn det) og spørsmålet var om oppdretter skal refundere noe som helst. Selv er jeg klar på at JA, det skal oppdretter. Overraskende mange svarer nei, det er en risiko man tar ved å kjøpe et levende dyr, dette dekker forsikringen (hva om eier ikke har forsikring?) bla bla. Jeg mener jo som nevnt at det eneste riktige er å erstatte. Men hva sier kjøpsloven? Kan man la vær å erstatte?
 2. Akkurat nå, februar

  Jeg tror det er fordi det ikke skal tette seg og bli betennelse. Men der er jo såret åpent, og man vil ha drenering og væske ut. Så blir vel ikke heeelt det samme.
 3. Akkurat nå, februar

  Nå vet jeg ikke om det er likt på hund, men hester skal man gå masse med i dagene etter kastrering.
 4. Akkurat nå, februar

  Jeg syntes de første episodene var litt tja... Men så ble det bra, og nå irriterer jeg meg bare over at det ikke er mulig å oppdrive noe info om sesong 2. Kommer det ikke noe sesong 2 ???? Også har jeg fått den teite sangen på hjernen...
 5. Akkurat nå, februar

  Men det er jo du som skriver om at han er en "liten" grisegutt Ikke noe galt i det vel. Mange hanhunder som tenker litt med de kroppsdelene. Sjef høres ut som en herlig hund forøvrig
 6. Akkurat nå, februar

  Løpetider ja... Det forløper om trent slik: ser at de har større dåse. Noen av dem er litt horete med hverandre på stådagene. Noen ganger ser man en blodflekk på gulvet. Og det var det... Akkurat nå er det ei som har løpetid, og ei som nettop er ferdig. Kan ikke si jeg merker noe til det, nei. I morgen kommer feriegjest av hankjønn, så da merker vi nok litt til det. Han er grei da. Litt sutring på stådagene, ellers lite mas. red: men ja, det finnes slitsomme tisper også. Dogoen var omtrent som en horny hanbikkje, pluss at hun blødde som en foss. Det er heldigvis ikke normalt.
 7. Han må nok få bli pappa, så blir det sikkert bra
 8. - Du får den hunden du fortjener. - Hvis hunden er redd for noe, har den blitt skremt, evt mishandlet. - Hvis hunden er redd (altså har blitt skremt) så har den godt av å få et valpekull. - Å få et valpekull hjelper for de fleste problemer.
 9. Akkurat nå, februar

  Er nok blod og væske, ja. Har ingen erfaring med dette på hund, men på hest lar man jo hele såret være åpent fordi det renner ut så mye gugg.
 10. Redd og usikker hund.

  Det høres jo ut som dere gjør ting veldig riktig. Spørsmålet er vel kanskje om hvor god livskvalitet hunden har, når den er så ekstremt redd?
 11. 100% Jeg skal aldri mer ha noe sånt som dilter rundt og bare er til pynt
 12. Jeg jobber mest med å få dem vekk fra meg
 13. Hunder og oppførsel.

  Sier som de andre; dette er nok ikke vakt, men mer bikkjer i flokk som rotter seg sammen og hauser hverandre opp. Ganske vanlig i grunn. Også normalt at de oppfører seg alene, da har de jo ikke flokken som støtte. Og på utstilling er det så mye å forholde seg til, at der er det få som vil reagere. Mine tar av hvis det kommer en fremmed hund på utsiden av gjerdet hjemme. Da har jeg ikke kontroll over dem i flokk (for stort område) på tur derimot, er de i bånd, og da gjelder nulltoleranse for bråk og tilløp til bråk. Begynner en å tenke på å øse seg opp, er det bråstopp og tilsnakk. Det fungerer i grunn veldig greit.
 14. Ha ha, ja. Heldigvis ikke alltid de har laget egne raser ut av det
 15. Det har jo vært mange slike artige varianter av "hvorfor er hunden god" opp i gjennom åra. Det var sikkert noen bikjjer med gitte trekk som fungerte bra, og vips så ble det en sannhet. Feks at hunder med stort r*** hull jaget bra, eller at hunder med virvel i nakken var sinte
 16. Altså: jeg skjønner jo at det er klin umulig å barbere puddelneser uten å ta med værhåra. Og de virrer jo ikke rundt som hodeløse høns fordet Men ut fra det jeg har lest nå, så tenker jeg det er bra slike raser ikke behøver å arbeide på egenhånd ute i mørket
 17. Kan godt være det, at det er nervene i røttene som er viktigst Ikke vet jeg. Her er mer artikkel https://www.psychologytoday.com/blog/canine-corner/201109/why-do-dogs-have-whiskershttps://www.canidae.com/blog/2014/06/what-is-the-purpose-of-dog-whiskers/ http://www.google.no/url?sa=t&source=web&cd=17&ved=2ahUKEwj3kY-H9KXZAhVNh6YKHTRhAwMQFjAQegQIChAB&url=http%3A%2F%2Fanimalstudiesrepository.org%2Fcgi%2Fviewcontent.cgi%3Farticle%3D1006%26context%3Dacwp_vsm&usg=AOvVaw2YQ2jFhRjRBvBde6dOfKcj Red: den siste der har jeg ikke lest nøye, men det handler om barbering av værhår på utstillingshunder.
 18. Siden jeg egentlig ikke har peiling på hvor mye værhåra betyr for hundene, annet enn at de "driver med noe", så måtte jeg lese litt. https://www.livescience.com/44824-why-dogs-have-whiskers.html
 19. Ja, du har nok fort rett i det Hos hund avhenger nok funksjonsnivået, som du sier, av pelsen. Jeg har strihårete hunder med ulik pelskvalitet. Og dermed noen med lenger skjegg enn andre. På de med best pelser, er det tydelig å se at værhårene "driver med noe" på lik linje som hos de korthårete. Hos de med lengre skjegg, er det vanskelig å se, men de har også værhår med lengde som står i stil med skjegget. Så det er nok noe funksjon der også. Men noen raser har jo krøllete og ufullstendige værhår, så der kan det jo umulig være særlig nyttig.
 20. Jeg aner ikke om det er sammenlignbart eller overførbart til hund, men på hest har man ikke lov til å barbere bort værhår i forbindelse med stevner/konkurranser iflg fei / nryf. Fordi disse håra er et viktig sanseorgan. Dog ser jeg på bikkjene at værhåra jobber i takt med nesa, og svirrer fram og tilbake. Så noe gjør de nok.
 21. Sunny er ikke frisk!

  Kan jo selvsagt være gass el i magen, men da er det litt rart å ha helt normal avføring. Jeg er litt hysterisk for livmorbetennelse, etter å ha mistet to hunder på det (de var gamle, altså) Det som ikke stemmer i så fall er veskeinntak. Men ville absolutt ikke ventet med undersøkelse.
 22. Sunny er ikke frisk!

  Kan selvsagt bare være at hun fikk litt vondt av dytten. Men oppblåst mage høres skummelt ut. Ville hørt med vet om de har mulighet til å ta en ul av livmora i dag. Om det er det, er det absolutt ikke noe å vente med.
 23. Sunny er ikke frisk!

  Drikker hun mer enn normalt? Livmorbetennelse kan være lukket (altså uten utflod) i så fall er det fort til veterinær.
 24. Sånn er det på mobilen. Samt på nettbrettet - om jeg holder det på høykant...
 25. Veldig enig. Det er vel ingen tvil om at pelsstell av en del raser kan tas til uante høyder i utstillingenes navn. Det som er interessant er jo hvordan normale hunder av rasene fungerer i hverdagen hos normale eiere.
×