Gå til innhold
Hundesonen.no

Pringlen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5,343
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    20

Innlegg skrevet av Pringlen

  1. 11 minutter siden, yurij skrev:

    Konkurranser i nordisk stil på lavt lavt nivå :)  Hvordan foregår det? Enkelt starter eller fellesstart? Pleier de kjøre "cannonball" altså kort bane og mange runder eller èn stor runde/ frem og tilbake?  Har de mosjonsklasser eller er alle stort sett blodseriøse?  :D  :D  Er distansen er fast på 20 km? 

    Du har jo også turløp med "mosjonsklasser" som seppalaløpet. Veldig koselig :)

  2. Akkurat nå, CrazyTerrierLady skrev:

    Jeg har inntrykk av at noen tenker på komplikasjoner. Å vite hvor mange som skal ut kan være greit i det henseende. Andre gjør det kanskje fordi det er mange andre som gjør det og fordi de er nysgjerrige.

    Samme artikkel sier at ingen røntgenundersøkelser normalt overskrider det man anser som maks-grensen og at faren er størst tidlig i svangerskapet. Hunder og mennesker er forskjellige, så valper kan være mer sårbare selv så langt ut i svangerskapet. Hvilke negative effekter og i hvilken grad strålingen kan påvirke valpene har jo noe å si for om det er verdt å ta den risikoen eller ei.

    Ja, man tenker på risiko. Jeg har aldri opplevd å ikke merke om det er tomt eller ei, men det kan jo hende at det forekommer.

    Nei, det er akurat det: vet man noe som helst om stråling kan påvirke valpene eller ei? 

  3. Det er jo blitt så populært å ta røntgen av tispa, for å se antall valper (jeg har aldri gjort det, ser ingen grunn til det) Når man ser til mennesker, så frarådes jo røntgen på det sterkeste under graviditet. Hvorfor er det helt greit å utsette valper for stråling? Har pratet med helsepersonell som stiller akkurat dette spørsmålet. 

    Hos mennesker forbindes strålingen med ulike helserisikoer. Er det helt utenkelig at det gjelder hos hund også? Jeg finner i farta ikke noe stoff om dette, så regner med at det kanskje ikke er gjort noen undersøkelser på hund.

    https://nhi.no/familie/graviditet/svangerskap-og-fodsel/sykdommer/undersokelser/rontgenstraling-under-graviditet/

    Greit nok at det er størst risiko tidlig i svangerskapet. Men hunder går jo bare 9 uker, så mye utvikling skjer de siste ukene også.

    • Like 1
    • Thanks 1
  4. 7 timer siden, Raksha skrev:

    Note to self: enten begynne å bruke nattkjole/ pysj eller kjøpe meg morgenkåpe med belte. Jeg har flasha strekkmerker og pupper i kveld :aww: man klarer nemlig ikke å holde igjen morgenkåpe samtidig som man prøver å hjelpe en person og i tillegg snakker i telefon. 

    Svigerfar kom plutselig ramlende inn på soverommet og sa at svigermor var dårlig. Bonden var fremdeles i fjøset. Jeg grabbet den tidligere nevnte morgenkåpen og løp ned og inn der og fant svigermor halveis ute av senga hivende etter pusten og blå rundt munnen. Fikk ikke ordentlig kontakt med henne, så ringte 113. Fikk henne mer eller mindre grasiøst opp i senga og prøvde å få henne komfortabel.  

    Svigerfar var i sjokk og visste ikke opp og ned på noe annet enn at kona hans trengte hjelp. Svigersøster kom i halvsvime, ikke helt våken,  konstaterte at jeg hadde kontroll og gikk for å se etter ambulansen.

    Nå bor vi i gokk, og har i teorien fått gatenavn men ikke i praksis, så jeg havna hos amk i sørtrøndelag men ble raskt satt over til riktig plass, vi knota litt med å få forklart hvor vi bor men med lokale kjennetegn og gårdsnavn så fant de oss på kart. Gpsposisjoneringen på telefonen min virka ikke! Skittelefon! Brøt en gang, men da ringte de opp.  

    Førstegang jeg har ringt amk faktisk. Ambulansefolka var flinke og hyggelige og unskyldte rotet de laget - jeg ba dem slutte og takket heller for at de kom!  Vi er ufattelig heldige som har dem.

    Vet ikke hva som er galt med svigermor da, hun hadde symptomer både på slag og hyperkalimi. Men kom seg litt når hun fikk oksygen. De tok henne med så da får jeg ringe sykehus i morgen. Nuh skal jeg avreagere med kakao og serie. 

    Fikk plassert svigersøster og Bonden hos svigermor så jeg fikk tatt på meg klær etterhvert da :lol:

    Oi, hørtes ikke mye hyggelig ut :o Håper det går bra med svigermor! Å flashe litt pupp blir vel bare en bagatell i sånne situasjoner..

  5. 25 minutter siden, patricia skrev:

    Så små barn har ikke peiling på at dette er levende dyr, de ser på dem som lekedyr uten følelser. Og det er ikke ungenes feil at voksne idioter synes dette er såååå søtt, seee hvor barna og dyrene kooooser seg samme, hviiin, hviiin... synes jeg hører de åndsforlatte mødrene når de viser frem bildene  av podene sine som slenger dyr og andekyllinger veggimellom... Dette gjør meg bare sint og oppgitt.

    Nei, det er ikke barnas feil! Bilder av barn og dyr kan være helt topp, det. Men det krever at de voksene passer ekstremt godt på! Fotografen sitter bak kameraet. Men når foreldre tydeligvis er helt nedsnødd, burde det vært medhjelpere som kunne passe på situasjonen. Tviler forøvrig på at noen synes disse bildene er søte. Dette må da være "gone wrong" utgavene...

    • Like 1
  6. 46 minutter siden, Symra&Pippin skrev:

    Kunne løsningen være en stilltiende avtale om å ignorere trolling og spetakkel i egne hoder, scrolle elegant over nebbing, ikke være med på å eskalere diskusjoner som ikke leder til noe annet enn polarisering og personangrep? Det er ikke nødvendigvis slik at alle de som har forsvunnet var så flinke til det heller, å dele inn i snille og slemme er sjelden fruktbart. Alle er ikke like flinke til å unngå utsagn som skaper rabalder, alle er ikke like godt utstyrt med sosiale antenner og evne til konstruktiv debatteknikk. Da må de andre (sier med vilje ikke VI andre her :P ) bidra til å roe gemyttene og lede diskusjonen i konstruktiv retning. Tenker jeg.

    Det er jo derfor vi har ignoreringsfunksjonen :P Det er bare litt irriterende at den er så mangelfull som den er.

    • Like 1
  7. Akkurat nå, enna skrev:

    I mitt rasjonelle hode tenker jeg at det er greit at folk vet at noen ikke leser noe av det de skriver. 
    Ja, det kan sikkert gi noen reaksjoner, men om en person opplever å bli blokkert av mange andre brukere, så bør det kanskje ringe noen bjeller ift egen måte å formidle ting på. 
    Noen vil selvfølgelig aldri forstå hvorfor uansett. Selv om den som blokkerer staver det i klartekst. 

    Nemlig. Det er faktisk ganske irriterende at blokkert bruker bare fortsetter å sitere, man får jo varsel hver bidige gang. Poletter triller ikke alltid ned av seg selv...

  8. 45 minutter siden, Yellow skrev:

    Har ikke lest svarene i tråden, men kommer allikevel med er nytt spørsmål her, jeg.

    Lurer bare av ren nysgjerrighet på hva oddsen for at denne kombinasjonen vil kunne få noen røde valper er?

    Mor til kommende kull: black/tan
    Besteforeldre: black/tan + rød

    Far: black/tan
    Besteforeldre: black/tan + black/tan

    Kommer ann på om genet for rødt er dominant eller ei i rasen. Røde dachshunder MÅ ha en rød forelder, feks

  9. 19 minutter siden, Lilo14 skrev:

    Da leverer jeg hannunden. De har prøvd flere ganger, men han har ikke hengt på henne. Har lest att det kan være mulig og ha fått til vellykket parring selv uten henging. Jeg har ikke latt de være alene. Har hatt di adskilt en del for og unngå att hun skal bli sur og irritabel. De har lekt og kost seg masse. Har noen av dere opplevd att tispa har blitt med valper uten att de har hatt heng eller er sannynligheten liten?

    Ja, det kan bli valper uten heng. Men det forutsetter jo at hannen har truffet, og fått levert noe :)

  10. 17 minutter siden, Shlush skrev:

    Men... jeg ville ikke latt de holde på uten oppsyn, spesielt ikke med både uerfsren tispe og hannhund! Når de henger sammen kan det gjøre meget vondt for tispa så man bør være tilstede både for å trygge henne og for å sørge for at hverken tispa eller hannhunden prøver å rive seg fra hverandre (dette kan skade dem begge) ? Jeg ville prøvd 2-3 ganger iløpet av dagen og skilt dem utenom. Parring (og forsøk på dette) er slitsomt og stressende for både hannhund og tispe så jeg hadde aldri latt det foregå over tid.

    Ja, faktisk. Aldri tenkt på det før, for dachser er ikke sterke nok til å dra seg løs. Men ved første paringa på hygenen nå, så greide jammen hannen å dra seg løs mens de hang. Tispa blødde som en sil... Så, følg med.

  11. Akkurat nå, Snøfrost skrev:

    Jeg mente ikke at det var umulig, men vanskeligere. Og jeg tror nok neppe slike mopser ville blitt godtatt av KC med det første, de er jo ganske konservative av seg på mer enn et punkt. 
    AKC og KC tar ofte lite hensyn til andre store kennelorganisasjoner, mens FCI gjør det i større grad. Jeg tror derfor det kanskje er lettere å få et prosjekt godkjent innenfor FCI på en FCI rase (som rasene du nevner over her). Selv om DE jo satte seg på bakbeina ang stumphale Boxere. Hundene med lang hale fra det prosjektet er i imidlertid fortsatt i aller høyeste grad godtatte. 

     

    Mja. de stumphalede boxerene var jo registrerte de. Det ble bare omgått ved at naturlig stumphale ble diskvalifiserende :P FCI registrering får man liksom ikke oversett, sånn i seg selv.

  12. 7 minutter siden, Snøfrost skrev:

    Hvis rasen var norsk, ja da kunne man "gjort som man ville" innenfor landets grenser, men det er den ikke. Uten å få med seg hjemlandet, uten å få med seg oppdrettere i alle fall i norden, så ser jeg et utkrysningsprosjekt som ganske fåfengt og som neppe fører noe sted hen. Dessuten kan jo folk da bare kjøpe valp i Sverige eller f.eks. England hvis Sverige blir med på et slikt prosjekt (noe jeg ikke ser som helt utenkelig dersom det ble satt i gang). 
    Angående dommere kan man selvsagt sørge for at bare nordiske blir brukt f.eks. De skal jo (i teorien) følge BSI. Alle skal jo det, men nordiske har hørt det langt flere ganger siden BSI kommer fra SKK og har blitt implementert i de andre nordiske kennelklubbene. Men jeg ser det fortsatt som et problem at de aller, aller fleste dommere som dømmer disse utsatte rasene er folk som ikke har samme syn som de fleste her inne angående hvor streng man bør være. Det er vel en todelt grunn til det, er de såpass strenge får de neppe dømme rasen igjen (annet enn f.eks. på NKK hvis noen melder på) og de ønsker ikke å dømme disse rasene fordi de ikke finner dem tiltalende. 

    Jeg har nok "gitt litt opp" og ser det som en vanskelig mur å komme over. Jeg vil støtte ethvert tiltak for å bedre tilstanden for de utsatte rasene (som er langt flere enn mops), og også raser utsatt for andre ting enn eksteriøre problemer (som med lundehunden og de norske støverne, sistnevnte er det jo i all hovedsak liten genpool som er problemet). 

    Er du helt sikker på det? Det er da flere eksempler på at andre enn rasens hjemland avler inn andre raser i div. Finland med DS? Usa med dalmatiner? Når resultatet er registrert, får andre land gjort fint lite med det. Og ja, luzern i Norge nylig. Ingen Norsk rase akkurat, det...

    • Like 1
  13. Men nå ER jo ikke problemet de som vet hva som bor i bikkja, eller ikke. Det er alle de gjøkene som lar det skure og gå og lar bikkja flakse rundt på egen frekvens. Hadde det ikke vært flust av slike, så hadde vi ikke trengt båndtvang. Nå er det jo selvsagt akkurat disse som helst bryter båndtvangen. Men lovene må jo nødvendigvis være like for alle.

    Som sagt; jeg er for at folk bruker huet, men det fungerer jo dårlig for alt for mange.

    • Like 3
×
×
  • Opprett ny...