Gå til innhold
Hundesonen.no

busy

Medlemmer
  • Innholdsteller

    315
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Tromsø

Nylige profilbesøk

5,345 profilvisninger
  • IdaC

busy's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Reacting Well
  • Week One Done

Recent Badges

51

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg har jo vært den heldige eier av 5 syke hunder, alle var kjøpt etter grundig forarbeid og god kjemi med både menneskene og foreldredyrene, så nå sitter jeg jo med den erfaringen at det nytter egentlig ikke å sikre seg mot å få syke hunder. Jeg vet at alle mine oppdrettere har gjort alt de kan og enda litt mer for å forsøke å unngå sykdom på valpene. Så ja har mistet litt motivasjon for å bruke mye tid på å finne ut alt som er å finne ut av linjer. Men selvsagt vil jeg undersøke de åpenbare ting, som nok er mer enn mange andre sjekker for, men samtidig så er jeg nok ikke like pirkete som jeg engang var. Fikk høre noen si at Jaktlabradorer ofte har dårligere pels en utstillingsvarianten og at det er mye allergi på de, noen som kan skrive under på disse ryktene eller motsatt?
  2. Jeg tror nok at en dual purpose labrador skal ha nok arbeidskapasitet til å møte mine behov. Golden derimot er jeg litt mer usikker på når det gjelder dual, utstillingsgolden ville jeg nok aldri valgt, med mindre noen virkelig overbevisste meg om at jeg tar feil når jeg sier at de ikke er særlig arbeidsvillige. Derimot så er det slik jeg har oppfattet det mer motor i en utstillingslabrador, så der tror jeg dual purpose kunne vært en mulighet. Jeg er nok ikke interessert i de ekstreme linjene egentlig. Der vil jeg tro at det er mer utfordrende siden mitt hovedformål er LP og bruks, mens retiverjakten er noe jeg kommer til å trene når det er tid til overs (noe det egentlig ikke er). Soltrollet har jeg vært innom, det hadde jo vært supert å kjøpt hund innen kjøreavstand. Nå er jo jeg en utenforstående. Jeg har ingen kontakter i noen av retrivermiljøet så hva er det som er gode linjer? Hva skal man se etter, foruten det åpenbare i dogweb, tester og meritter. Hva kan jeg finne ut av uten at jeg MÅ ringe å spørre hver enkelt oppdretter om de 1000 spørsmål. Jeg er jo en relativt krevende valpekjøper i utgangspunktet, men det å ringe en masse oppdrettere for å spørre om alle spørsmål er tidskrevende så hadde jo vært fint om man kunne snvret det inn til litt færre:)
  3. Har tenkte velig lite på dual purpose, og grunnen for at jeg har tenkt lite på det, er at jeg ikke har kommet over så mange oppdrettere som aktivt avler på dette. Har kun møtt 2 dual goldener og begge var nok alt for stor for hva jeg egentlig ønsker, men det er klart man kan finne kombinasjon fra mindre hunder. Har noen tips til oppdrettere på dual så tar jeg imot. Trenger ikke være hvor dere nødvendligvis stoler på at det er bra hunder, men sånn at jeg kan lese litt mer om de.
  4. Spot on, Kangerlussuaq, akkurat slik jeg mente, alle tre
  5. Takk for svar Turb. Eine har jeg møtt, og han er jo super flott både mentalt og utseendemessig. Og en av grunnene til at jeg holder en knapp på Labben, i tillegg til at jeg er superfornøyd med min egen labrador, men han er som sagt fra utstillingslinjer. Om noen har noen tips de ikke vil komme med åpen så tar jeg imot pm også.
  6. Har en Labrador i dag, fra utstillingslinjer og er veldig fornøyd med han. Neste hund vil nok bli fra linjer med litt mer arbeidslyst i. Vi har ikke kommet i gang med jakttreningen på nåværende Labrador enda, men håper å få startet treningen der i sommer. Ellers er det LP som ligger mitt hjerte nærmest og det hunden i hovedsak skal brukes innen, men med bruks og jakttrening når tiden tillater det. Men jeg klarer ikke bli enig med meg selv om hvordan av de to rasene jeg skal velge. Etter 5 hunder i hus og alle (inkl, nåværende Labbe) har vært relativt alvorlig syk, har jeg mer eller mindre angst for at også neste skal være syk. Helse er derfor helt klart avgjørende, men min erfaring er at det hjelper fint lite å kjøpe fra oppegående og superdyktig oppdrettere, syke hunder finnes visstnok hos alle, men er det forskjell på rasene innen helse, så er valget lett. Jeg er ikke glad i pelsstell og derfor tenker nei på Golden, samtidig så røyter jo Labben like mye så er vell ca samme pelsstell på begge. Jeg ønsker egentlig en ganske liten hund, så er det noen vesentlig størrelse forskjell. Det er tungt å innrømme, men jeg er jo svært glad i bullehunder og litt kraftige snuter, er litt redd at jeg vil få en Labbe med snippete snute. Er jo en brukshund jeg er ute etter så dette vil ikke ha avgjørende effekt, men om det kun kom ned til dette så måtte jeg nok valgt den med kraftig utseende...skikkelig teit, men ja, ja sånn er det nå Jeg tittet på Jakt golden for rundt 5 år siden, men ble frarådet da pga mye stress på rasen, valgt å gå for ''vanlig'' Labrador i fjor sommer, da jeg fryktet stress på hund igjen, på det tidspunktet trengte jeg en allaround hund som hadde minimalt med stress. Nå er livssituasjon noe annerledes og dette positive arbeidsstresset er jeg mer rustet for å håndtere, derimot ønsker jeg ikke en hund med usunt eller vanskelig stress. En god avknapp er viktig. Jeg stiller ut på de lokale utstillingene, 1 til 2 ganger i året blir det. Så ikke en jaktvariant som ikke har noe på utstilling å gjøre, vi går ikke for 1.premie, men for moro. Så har noen erfaringer så hadde jeg satt stor pris på de. Er flott om man kan få litt start hjelp på hva som er lurt å se etter hos de to rasene.
  7. Har han blitt slik på tur etter at den andre hunden kom i hus? Eller startet det før den kom i hus? og er det når den andre hunden er med?
  8. Jeg tror (og foreleserne mine) at det vil bli større og større etterspørsel etter sosiologer, jeg syntes jo at individ nivå er det spennende og kunne samkjørt det med kompetanse på atferd, men da må man kanskje skape litt sine egne jobber...eller egentlig vet jeg ikke. Men håpet mitt er at jeg kan jobbe med noe innen forskning på individ og atferd observasjoner, men jeg vet at det er en stor sjanse for at jeg ender opp med noe helt annet.
  9. Psykologi er selvsagt veldig spennende, men mange år og veldig krevende. Selv hadde jeg det på første valg, men ganske umulig å komme inn på i Tromsø, så byttet til sosiologi Litt lettere fag
  10. Jeg tenkte mye i samme bane som deg, men tenkte at jeg egentlig ikke ønsket så veldig å løse folks problemer, jeg syntes det er bedre å forklare hvorfor folk har det som de har i stedet ...om du skjønner hva jeg mener, så jeg begynte på sosiologi høsten 2012. Vet egentlig ikke hva jeg helt kan bli, men virker som spennende fag, og veldig åpent med tanke på spesialisering. Selv kunne jeg virkelig tenke meg å ta adferdstudie på både mennesker og/eller dyr i tillegg, men da må jeg til Oslo, så det får jeg ta som det kommer.
  11. Så denne i dag for første gang, og den passer vell fint i denne tråden, om den ikke allerede er postet her. Er Karen Overall, må sees av alle som mener C.M. er bra:)
  12. 3. på vgs klarte to av guttene å få samtlige klassekamerater til å kle seg i rema1000 plastposer og synge en reklamesang om rema1000, klassen skulle få en del penger for oppdraget, betalt av den lokale Rema-butikken. Vi gikk selvsagt tom før remaposer før vi var fornøyd med filmopptaket og gikk derfor dør-til-dør aksjon for å samle inn flere poser... Kjenner det at jeg skjemmes veldig av å innrømme dette, men det var så vanvittig bra aprilsnarr at den kan ikke holdes hemmelig. Takk gud var dette før facebook og andre sosiale mediers tid.
  13. Labrador valp på 5 mnd nesten, han var i lastrommet. Det ble ikks så veldig nevnt at det kunne være en så stor påkjenning, og jeg var ganske ute av meg akkurat den uken etter påvist AD samme dag som hjemmeeksamen og alt, så jeg undersøkte lite før jeg dro. Men ville ikke reist hjem så raskt etter igjen om jeg måtte gjennomgå det en gang til. Men dette var jo en svært smertefull operasjon min Ravn var gjennom da, de laget ett brudd i albuen hans.
  14. Har ikke lest hele tråden, men så at muligens må reise. Jeg reiste i høst fra Tromsø til PetVet og opererte albuen til min hund. Han var 5 mnd og hadde aldri flydd før. Tur ned gikk OK, men tur hjem var skikkelig kip, jeg hadde så vondt for han. Jeg reiste hjem dagen etter, hadde jeg visst hvor store smerter han ville ha hadde jeg ventet ett par dager lenger før jeg dro hjem. De var forøvrig veldig flink i sitt fag, og vi fikk veldig fin mottakelse av alle ansatte
  15. Grattis Mari Hun er nydelig Selv endte jeg med miniatyr bullterrier i stede for sbt den gangen for 3 år siden, og merkelig nok skulle jeg også ha Alano for lenge siden også, husker vi snakket litt om de, vi har god smak innen hunder.
×
×
  • Opprett ny...