Gå til innhold
Hundesonen.no

Carro92

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1,608
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Carro92

  1. På 10/29/2019 at 8:32 AM, QUEST skrev:

    Hadde det vært for en god del år tilbake siden, så kunne jeg svart omtrent som deg her. Erfaring og økende innsikt har dog endret mitt syn på saken ganske så betraktelig. Heldigvis, for både for egen del og ikke minst for de hunder jeg har i mitt eie. Nå skal ikke dette misforståes som at jeg har endt opp som hobbysosionom/pølsetante, så langt derifra men i den grad det er mulig vil jeg nå bruk positiv tilnærming og ikke bare kjøre på ala ‘ vil du ikke , så skal du! ‘ Noen individer tåler en slik tilnærming, andre ikke.  

    Jeg klippet også klør i mange år på andres hunder, i alle størrelser og jeg meldte bare pass for en eneste , da jeg ønsket å beholde hendene sånn noenlunde intakte.. Fikk senere høre fra eier at hunden måtte dopes kraftig ned hos veterinær for kloklipp. Summa summarum , jeg følte med rimelig sikker på at jeg kunne takle  det meste når det kom til kloklipp. Det var ‘bare’ å være rolig og bestemt, så gikk det så bra atte..  En omplasseringshund på knappe to kilo fikk meg kjapt ned  fra min høye hest. Prøv å klippe klør på en bitteliten hund som er hysterisk redd, vrir seg som en ål og biter . Bitingen kunne jeg overlevd, men  når det er snakk om en så liten hund, er det faktisk en viss fare for fysisk skade på hunden med for hård handtering. Etter noe som kjentes som timevis, måtte jeg svett og sliten innse at noe kloklipp ble det ikke snakk om denne dagen.. Hunden var også både sliten og oppkavet og jeg anså det ikke som greit overhodet å fortsette. I dag går det faktisk ganske greit å klippe klør men veien dit var lang og den gikk ikke gjennom tvang.. 

    Jeg har hatt plenty hunder innom som har tissa og dreti seg ut ved kloklipp.. Har da vitterlig fått igjennom disse også uten å verken bli bitt, eller bruke munnkurv.. Men ja jeg har brukt lang tid på å klippa ferdig.. Så det at man er rolig og bestemt har ingenting negativt for livredde hunder.. Men for all del, alle gjør det de er mest komfortabel med, og har trua på. 

  2. Jeg er så kjip atter her så må de hvis jeg mener de skal. Aldri hatt noen problemer med det på alle hundene mine opp igjennom + mange andre hunder jeg har måttet håndtere for andre som folk feks ikke har klart å klippe negler på osv. Jeg tror jeg aldri kommer til å ha troa på dette fear free oppleggene, da jeg mener at hvis man er rolig og bestemt, så blir mange hundene beroliga av dette :) 

    • Like 2
  3. Jeg vet ikke enda ang fredagen. Men en vennine skal stille whippeten min på lørdag, så får vi se om det blir bare agility på eldste pointern, eller om jeg orker å stresse med å få whippeten med i agilityen også :) 

    • Like 1
  4. 1 time siden, Heidihj skrev:

    Jeg har approach, men de begynner å bli gamle. Kjøpte min første for 8 år siden. På hverken malamutene etter shibaen er mulig å unngå at kløven kommer i konflikt med albuene om man har noe mer enn plastposer i. Men er jo ingen hemmelighet at jeg syns de kløvene er håpløse til det meste annet enn korte turer der man ikke skal ha med noe særlig ? men veit mange elsker dem. 

    Skjønner. Mine trekker, men alltid i kløvene. Har trekksele under og passer godt på iforhold til gnagsår. De er hunder som stort sett alltid får trekke på tur, så da finner vi løsninger for at de skal få lov til det. 

    Jeg har veldig dårlig erfaring med non-stop jeg også, men prøver et par kløver nå for å sjekke hvordan de er (ønsker erfaringen på flere pga jobb og verv knytta til kløvaktiviteter i raseklubben). Det blir spennende å se hvordan de tåler lengre turer. Malamutene går bare på, så i ulendt terreng får kløver kjørt seg. 

    Skjønner :) ja nei er ikke favoritten min, men av de jeg har prøvd, så ville jeg heller tatt denne fremfor non stop ?

    Har hunder som drar sjæl, har prøvd med trekkseler under, men uansett type så gir det gnag av selene på mine korthårs :( Og siden de er rævva på å gå pent, så har det vært mye lettere å lære dem å gå bak istedet (sparer knærne mine på langturene å) 

    Ja, alltid greit med litt erfaring, har vært på nippe å teste Laika, men siden den ikke passer whippet, så droppa den og gått for Togo, også har jeg bare safa på den også til pointerne ??

  5. 3 timer siden, Heidihj skrev:

    Jeg har ikke brukt Non-Stop mye, men den sitter absolutt dårlig på mange hunder. De jeg har er ikke brukt mye enda, men spent på å prøve de på noen fjellturer. 

    Jeg foretrekker helt klart Togo, men har både Laika og Ruffwear også. Min erfaring med Ruffwear er ikke så god som din. To av mine har blitt fort slitt etter bruk i stein og kratt (på shiba og malamute), og jeg syns det med at de ikke kan heises opp er helt håpløst. Har sydd på en reim på den ene min for å få veskene litt opp. Laikaen syns jeg er mye bedre i bruk, og den har holdt bedre i stoffet, men Togoen syns jeg er klart best på mine hunder.

     

    Edit: når du skriver at kløver har revna foran, har du latt hundene trekke i kløvene da, eller detter de bare sammen? 

    Hvilken type hadde du? Jeg ser de har fått en del forskjellige og i tillegg endra den approach som jeg hadde ? men veskene skal jo ikke gå i nærheten av albuespissene nettopp pga den ikke har en hevereim. Men den er ikke dugende til annet enn småturer og sånt uansett nei :) 

    Mine hunder går bak meg, så nei ingen trekk i non stop kløven. De får ikke lov å trekke når kløvene er på, fordi kløvene havner feil og i tillegg så er ikke fronten på kløvene fine å ha press på, da de hindrer bevegelsen i skulderne til hundene ved press :)  

    Men nei hundene mine behandler ikke kløvene nødvendigvis pent, men når det ikke holder en helgetur en gang, der ruffwear sin til 600,- har holdt i flere år.. så syns jeg det er elendig kvalitet.. 

    Men for all del, meste vi har prøvd fra non stop har blitt fort ødelagt ?

  6. På 7/12/2019 at 11:42 AM, pippin skrev:

    Noen som vet om Richo kløven er å få tak i noen steder? Jeg hadde den til Mana og en var kjempefin! Satt godt og var stabil. Blir vel den eller Togo når jeg skal ha ny kløv.

    Mange dyrebutikker har, men etter å ha vært på tur med en som hadde en slik forrige uke, så hadde jeg droppa den men.. Alt på den, unntatt skinnet, revna ila uka.. 

     

    Sånn ellers regner jeg med TS har ordna seg kløv nå. Men jeg må bare legge til; jeg anbefaler ikke non stop sin kløv hvertfall, for jeg fikk teste en slik, og etter 2 dager på en tur, så revna den i fronten på veska. Fikk ny, og så revna den på undersiden av veska.. så jeg ga opp + at den er utrolig klønete å bruke med de unødvendige lukkningen på veskene, og mageplata skaper fort gnag, og ellers sklir for mye bakover, så for hannhunden min så går den rett i snoppen.. og ikke minst er plata vond å få av og på hunden, spesielt i kulda. Også blir den for høy i halsen for mange hunder, da den er beregna til høyreiste hunder :) 

    Hvis man ikke kan gå for togokløven, så hadde jeg glatt gått for ruffwear, brukte den i noen år tidligere. Små vesker, pga man ikke kan løfte opp og justere den, men mye mindre klønete og kvaliteten er vesentlig bedre enn hos non stop. Laika kløven er også et godt alternativ, men den har jeg ikke prøvd selv.

  7. På 7/22/2019 at 3:32 PM, spot skrev:

    Ja, og for noen er det tydeligvis totalt krise når man stiller litt krav til hunden... Den "lille" forskjellen - stille litt krav - utgjør som regel veldig mye.. :)

    Vi som bruker hunden vår til praktisk jakt under alle slags væreforhold, når hunden er sliten, og ikke minst at den skal apportere varm, blodig fugl, og ikke bare en apportbukk, er avhengig at hunden utfører jobben sin.  Ikke minst med tanke på det etiske i forhold til evt. skadeskutt vilt.

    Synes dette er veldig godt skrevet:

    "Uansett metode for inntrening av apport så er apport et viktig element i forhold til utøvelse av jakt, ikke kun et element i forhold til prøver! En god apportør finner viltet og er i mange tilfelle avgjørende for å finne skadeskutt vilt og det er vel det viktigste?! Mine vorstehere, som nok har mer arvelige interesse for apport enn f. eks settere, er likevel gjennom en treningsperiode som unghunder hvor ikke lyst står i fokus men hvor jeg konsekvent jobber gjennom hold, grip og hent. De blir ikke mindre glade apportører av det og jeg vet med sikkerhet at de henter viltet når det er nødvendig selv når lysten til å fortsette å jakte er stor." 

    Vel.. mine fuglehunder apporterer som bare rakkern de uansett hvor slitne og hvor trøblete apporten er.. Så det er bare tull at man ikke stiller krav til hunden sin, bare fordi man ikke vil ha noen form for tvangsinnlæring.. (tvang er ikke bare den klassiske å klype i øret, det hører til fuglehundverden only, men brukshundfolket har en annen form for tvang, som går på å stappe inn dummyen og lukke munnen over den..)

    Og hvilken metode folk bruker får vel være opp til en sjæl.. feks meg og mine så funker shaping av visse øvelser mye bedre.. Og bare tullete å blande inn det at det er sååå super viktig med apport i jakt, så derfor må vi være så sabla sære på innlæring.. sorry meg.. 

    • Like 1
  8. På 3/26/2019 at 10:08 AM, Debbie skrev:

    Bor i nærheten av Arendal.

    Takk for en grundig forklaring.

    Jeg har gått til kiro( som er velansett og utdannet på mennesker og dyr) over 4 mnd jevnt og vi er oppe i 8 ganger. Vi har hatt opptrening hele tiden. Det har fungert. Men sist gang gikk det fire dager  fra kirotime til hund med store smerter. Det var fire dager med veldig kontrollert bevegelser og mosjon.

    Dyrlegen mener at det beste er å la musklene hvile, og så bygge opp kroppen. Og så gjerne få inn en massør. Og trener masse kjernemuskulatur, siden det er de store musklene rett foran lårhode ved ryggbenet som er problemt.

    Kiro mener at dette trolig er kronisk(men jeg har ikke råd til å gå dit 1-2 ganger i mnd) Dyrlegen mener at kiro er fint- men i små doser og kun i nødstilfeller.

     

    Så nå har jeg en hund på smertestillende, som brukes forsiktig og masseres jevnlig.. Og som matmor føler jeg meg forvirret og sliten.

     

    Noen som har vært borti Kristin Halle??

    Hvis du har mulighet til å kjøre til Thomas Sissener i Sandefjord, så hadde jeg gjort det. For ellers tenker jeg som malamuten skriver :) 

    • Like 1
  9. Det jeg selv har opplevd noen ganger er at det å gi en ormekur var det som hjalp.. Hadde en valp som jeg hadde inn og ut hos dyrlegen, funka ikke på verken zoolac eller canikur, ei heller spesialfor.. spurte dyrlegen gjentatte ganger om det kunne være en idé med å bare prøve en ormekur.. men de mente det ikke hadde noen betydning.. så etter 2 uker med diaré på en liten valp, så endte jeg med å selv gi milbemax ormekur, og valpen ble straks bedre.. Hadde også en hund som fikk noe lignende, men allerede etter 5 dager ga jeg henne heller bare en ormekur, og hun ble straks bedre. 

    Et tips, om dere ikke allerede har prøvd såklart :) 

  10. 22 minutter siden, Debbie skrev:

    Takk for masse svar.  Jeg er vel ikke blitt så mye klokere:).

    Men saken er at dyrlege og kiropraktor står steilt mot hverandre i denne saken, og jeg aner ikke hvem jeg skal stole på. Og hvem som gjør det beste i lengden. Vurdere faktisk en second opionen fra en annen dyrlege. Noen som vet om noen dyktige somg gjerne kan både skjelett, musklet og kiro?

     

    Regner med det er noe muskulært som er problemet siden du snakker om kiropraktor? Jeg ville glatt bytta dyrlege for å få en second option, helst en som har satt seg inn i muskler og skjelett ja. Hvor på sørlandet bor du? 

  11. Jeg ville ikke brukt kiropraktor på mine hunder, føre de har fått massasjebehandling først. Rett og slett for å mykne opp bindevevet og musklene, sånn at ved en evt knekk, så kommer det ikke like fort tilbake igjen. Ofte kan også en massasjebehandling hjelpe på låsninger også, da de fleste som utfører dette, og så utfører mobilisering av ledd og sånt også. Men dette kommer an på hvor godt låsningen sitter såklart. Og husk atter vi mennesker kan faktisk få en forvarsel om at det kommer et knekk, det kan ikke hundene. Kjenner til et par hunder som blir ordentlig sinte på kiropraktorer. 

    • Like 1
  12. Signerer @tillien! Hvorfor kjøpe deg jakthund om du ikke skal jakte? Jeg kan si det sånn atter jeg ville ikke valgt pointern til hundesport om jeg ikke skulle jakta ved siden av. Sorry to say, men det er helt grusomt til tider å kjempe mot jaktinstinktet konstant. Men vet at du ikke får kjøpt pointer hvis du ikke jakter, kjenner flere som har hatt problemer med å få kjøpt. Vorsteh derimot har de ofte noen rene trekklinjer på, og er en større rase, så lettere å få tak i. Og vil du ha trekkvilje så hadde jeg heller sett på vorsteh enn pointer, ikke like høy trekklyst på pointerne kontra vorsteh :) 

    • Like 1
  13. På 1/25/2019 at 10:07 AM, Rufs skrev:

    Er det noen som kjenner noen som har fått endret HD-resultat når hunden røntges for andre gang? Jeg kjenner kun en som røntget hunden sin to ganger, resultatet ble det samme.

    Og nå har en venn som fikk resultat D på tispen sin, noe som var høyst uventet. Nå skal hunden trenes opp, og røntges igjen om et år. Hun håper da på et mye bedre resultat... Det er jo liksom ikke muskler som bedømmes, og hoftene så virkelig ikke bra ut. 

    Min tispe ble røntga med C da ho var 1år og B da ho var 2år

    HD Tundra 2.jpg

  14. Føler meg fryktelig lat når jeg leser hva andre gjør med hundene sine hver dag! ? 

    Men det virker ikke som om verken pointerne eller whippetene klager på at jeg ikke gir de minst 1 times tur hver eneste dag heldigvis :) 

    Våre dager er veldig forskjellig, men starter alltid med å gå på do i hagen, resten av doturene bestemmer de helt selv (på sommern er alltid døra åpen så de kan gå inn og ut selv, med unntak av yngstemann som ikke har skjønt hvor grensene på tomta er ennå, har ikke gjerde). Vi har mye late dager til tider desverre, men prøver alltid å få gjort noe, om det så er triks eller en lydighetsøvelse inne. Men jeg er stort sett sammen med de hele dagen :) Men når vi trener, så trener vi ganske hardt, og ikke misforstå, vi trener da noen ganger i uka, men ja, jeg må ærlig innrømme atter jeg kan ha perioder hvor jeg nesten ikke får til noe ? 

    • Like 1
  15. 14 timer siden, Lailakatrin skrev:

    Lærer du dem en stopp kommando eller bruker du fløyte? :)
    Så bra å høre dine erfaringer. Og at de fokuserer mest på fugl og ikke annet vilt. 

    Bra det er litt varierende med trekklyst. Så om man har flere valgmuligheter og hundene som brukes i avl er gode, så kan man kanskje tillate seg å se etter de som ikke har mest trekk akkurat ;) Så lengde de andre egenskapene er brukbare.

    Jeg roper de bare inn konsekvent, bruker lite fløyte da jeg glemmer alltid den ? men har «fløyte» på GPS halsbåndet som også kan brukes, men mest går det på stemmen min ?

    • Like 1
  16. Nå har jeg mest erfaring med engelske settere og pointere, og helt ærlig så får du de som du vil. Jeg bruker å stoppe mine konsekvent som unghunder ved 100m, og som voksne så ser jeg atter de alltid snur rundt 80-90m, hvis deg går 100-110, så har de fugl i nesa, og stopper og står. 

    Jeg stoler på mine at de flyr etter fugl, begge mine pointere kan dra opp en hare, men rådyr syns de er litt ekle, samme med annet vilt. Sauer er ingen av de strømma for, da de begge var redde :P Min farfar sine engelske settere er strømma for sau, med stort hell på fjellet :) 

    Min erfaring er atter settere/fuglehunder flest gjerne vil trekke, men ikke alle, min yngste pointer er ikke så lysten på å trekke feks, mens min eldste er et rent ******* å få til å gå pent i halsbånd. Så der går det nok mest på huet på hundene generelt :P 

    Har noen venniner med irsk setter, så mitt inntrykk av dem er at de er lette og behagelige hunder, ingen av disse trekker så mye så vidt jeg har fått med meg heller så :) 

  17. Tja.. som turmenneske er jeg vel alltid forberedt, uten at jeg har sjekka lista så ille nøye over hva man bør ha :P Men har jo alltid et stort lager med real turmat eller annen tørrmat eller hermetikk, gass og litt opplegg for å lage mat, mye frysetørka mat til hundene har jeg også. Hagler og ammunisjon har jeg fullt opp av + mulighet for å lage mine egne patroner :P  Så tror jeg ligger greit an ved en krise :P  Dab radio som flere snakker om har jeg nok dårlig med, har i bilen da :P 

    • Like 1
  18. På 10.12.2018 at 10:27 AM, idalilla skrev:

    Tips til sånne små "pods": vet de selger dem på nettbutikken WISH til noe slikt som en femtilapp per stk, men de har også noen skikkelig solide på Tigr eller TGR eller Tiger eller hva det nå heter - sånn dilldall-butikksak :) Der var det vel også 30-40kr for en stk.

    Ellers fungerer nå Biltema sine balanseputer perfekt, og jeg har et par av dem. Bruker dem ofte i kombinasjon - for eksempel den ene oppå den andre, da blir det ekstra vanskelig. Men jeg skulle gjerne hatt noen som var enda større i diameter? Tips, utenom FitPaws sine (som konkludert... de er dyre)?

    En av min hunds favorittøvelser er å bukke - både på FitBone, med bakbena/forbena på pute. Også å sitte med forlabbene på en boks/pute, rævva på gulvet, opp og stå uten å fjerne forlabbene. Ned igjen, og opp. Hundesquats :sweat: Rygge oppå måtte jeg lære inn med bøker inntil en vegg før han skjønte greia og turte å prøve det på disse ustødige greiene.

     

    Biltema har fått sånne pods de også, til 80,- for 2stk :) 

    Jeg har forøvrig vært veldig fornøyd med min peanut fra ebay, brukt aktivt på hunder opp til 25kg. Eneste jeg syns er kjipt er atter den er vanvittig liten :P 

  19. Jeg har pointer og whippet sammen, jeg syns de passer som hånd i hanske sammen. Begge to er intime og liker å ligge å kose seg sammen ? Whippene holder god tritt med pointern (ehm løper forbi ?). Men klart, de har ikke samme radiusen, så de stopper føre pointern når det kommer til avstand fra meg ? Jeg har også begge rasene sammen foran sykkel uten problem ? De matcher hverandre ganske fint bortsett fra atter pointern ikke er alltid like interresert i å leke på tur kontra yngste whippeten ?

  20. 19 timer siden, maysofie skrev:

    De regulerer det fint selv, tenker at du leser egen hund beat ifht hva hun ønsker å bedrive :)

    Lyn hentet sau på skogen og holdt med på arbeid og trening frem til hun var 7,5(?) uke på vei, det inkluderer å hoppe gjerder/grinder og løpe 300m utganger. Etter uke 6 begynte dog kroppen å tilpasse seg tempo og si ifra at ikke alle oppgaver og vandt mengde var nødvendig, så da gjorde vi enkelt pyssel.

    Før fødsel hadde den 15kg tunge hunden passert 23kg tung (ikke veid siste uka), med 6 valper. Hun var gjerne med på tur, gikk løs og koste seg, men noe særlig mer fysisk ble mye uff og stønning den siste uka :lol: 

    Her er hun vell nærmere 6 uker på vei:

     

    Takk for svar :) Ho er jo relativt sprek og godt trent, så jeg regner med ho holder seg godt en stund hvertfall :P Får bare vente og se, spennende blir det hvertfall :D 

×
×
  • Opprett ny...