Gå til innhold
Hundesonen.no

29a

Medlemmer
  • Innholdsteller

    552
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne

Nylige profilbesøk

4,333 profilvisninger

29a's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. 29a

    Chihuahua

    Puddel er i utganskpunktet en apporterende jakthund, men FCI har per idag den definert som en selskapshund, seksjon 2 i gruppe 9. Det neste er vel at labrador retriever og golden retriever puttes inn i gruppe 9 også, det skulle ikke forundre meg. Kanksje de skiller mellom "jaktlabrador" og "gylden golden" vs "selskapslabrador og -golden". Nei jeg synes ikke at det å skulle sette opp en chi mot feks en shih tzu ville være det rette å trekke frem når du gang på gang poengterte hund er hund, da må man trekke frem raser som er i motsetninger i forhold til hverandre, for å få frem poenget. Alaskan husky er vel den nye "blandingen", mens siberian er vel godkjent som egen rase, og er nedstammet fra gamle sledehunder? Jeg husker ikke alt i hodet og orker ikke å gå og gjøre research akkurat nå. Det å si er faktisk å prøve å ro seg godt i land igjen, for det å hentyde, er faktisk gasnke skremmende å gjøre, og viser ganske mangel på respekt overfor andre som viser litt antydning til å ikke være helt enig med deg. Det skal ganske mye til for å ikke være en seriøs hundeeier, hunder som får dekket alle behov de har, er gasnke heldige. Om ting ikke er nøyaktig opp til den standard du har, så betyr det ikke nødvendigvis at det er feil? Det går an å ha andre standarder som ikke nødvendigvis er feil, bare annerledes. Og jeg skjønner ikke hvordan jeg kan fremstå som å ha et "useriøst" hundehold på noen måte, jeg håper og tror at folk ikke legger noe annet i innleggene mine slik du må ha gjort, det er tydeligvis andre som forstår innleggene mine ganske bra, heldigvis! Det at mange snakker negativt om rasen har mye skyld på medias fremstilling av den, men når jeg møter folk med mine tre små, så går de fleste derfra som tente lys med et stort smil om munnen, og jeg stopper villig opp, lar folk hilse og informerer de. Skepsis og negativ holdning blir snudd til opplysthet og positiv holdning, og fleste får opp øynene og sier når de går derfra, at kanskje de skal vurdere en chi. Noen går derfra og sier at de ikke kunne tenke seg en chi, fordi de ikke var så rolige og late som de trodde. Da synes jeg at jeg har "reddet" noen. Jeg synes ikke chi er en hunderase for alle, slik jeg ikke synes at husky, malle, nuffe, rr, bc osv er for alle. Men med rette innstillingen kan den være en rase for svært mange. Jeg er ikke så opptatt av å "beskytte" rasen som jeg var for 4-5 år siden, det vil alltid være trangsynte mennesker, og uopplyste mennesker. De uopplyste menneskene er det mulig å gjøre noe med. De trangsynte synes jeg synd på og overser. Chihuahua er uten tvil en hund, det har til og med DNA analyser bevist. Chihuahua er verdens mest fantastiske rase (helt objektivt selvsagt) og jeg hadde ikke hatt tre stk om jeg ikke hadde syntes det
  2. 29a

    Chihuahua

    Hvordan får jeg det til å fremstå som om at jeg støtter "dulling" av chihuahuaer bare fordi jeg sier at det er en selskapshund som generelt ikke trives med å være alene alt for mye? Jeg har hele tiden sagt at chihuahua er en hunderase som skal behandles som en hund. De er små, men de er ganske "store" i hodet. Bittesmå og stae som fy, bra mye terriergemytt på disse små. Fint du innser at jeg faktisk er en seriøs hundeeier, men la meg spørre deg, hvem er du til å stå og peke på hvemsomhelst her inne og si at de ikke fremstår som seriøse hundeeiere, bare fordi en person sier at hunderaser ikke har samme egenskaper? Greit at man ikke får mer info enn det man leser på et forum om enhver person, men det er også en grunn til å ikke dømme folk så fort heller. Selv om man har forskjellig syn på noen ting, så må man se på de grunnleggende verdiene ved et hundehold for å se hva som er seriøst eller ikke. Og etter hva du har skrevet tidligere her, hvorfor er husky en feil rase å sammenligne den med, når du igjen og igjen beskriver den som en hund? Husky er da også en hunderase? Jeg satte disse to motsetningene opp mot hverandre for å understreke et poeng - forskjellen mellom dem. Og da blir det jo med en gang noe å sammenligne med eller hva? En puddel er forsåvidt ikke en selskapshund i utgangspunktet, det er en jakthund. kristiin her ser ut til å lese innleggene mine ganske riktig, og legger ikke mer i dem eller leser inn i linjene noe som ikke står der. For min del virker det som du (kvikklunsj) har gått inn for å lese noe som slett ikke står der, kanskje fordi det er chihuahua det er snakk om og derfor har du litt fordommer med tanke på hundeholdet ved en slik rase? Jeg vet ikke, men du har vanskeliggjort mye av innleggene mine og det virker som om du tolker dem dithen du selv vil. Som kristiin over her sier, les gjennom og se hva jeg faktisk skriver. Jeg er vant med settere og blandingshund med blant annet toller og bc i seg fra før av, jeg vet hva hund er, jeg har satt meg inn i hundespråk, oppførsel, egenskaper, ernæring, helse, stimuli osv ved hund generelt, noe hundene mine får nytte av. De får være hunder de også, selv om jeg tar hensyn til rasen jeg har valgt å ha.
  3. 29a

    Chihuahua

    Haha kall meg sær og sur da
  4. 29a

    Chihuahua

    Takk kristiin, ser ut til at du skjønner litt mer av hva jeg prøver å få frem Selv om man bruker uttrykket "veskehund" her for å få frem et poeng, så betyr ikke det nødvendigvis at de behandles som dukker, kles opp, putes i veske og aldri får sette potene sine på en gressflekk? Etter mange år på forum så ser jeg at endel er fastsatt i en enveisgate som tilsier at man skal behandle alle hunder helt på likt, uansett hva. Jeg tror dette må være misforstått tolkning av å "ikke menneskeliggjøre hunden". Klart man skal behandle hunden som en hund, men man skal også ta hensyn til særtrekk ved den enkelte hunden, eller rasen i dette tilfellet. Det er liten tvil om at en chi kan bli en fantastisk turkamerat, ene min er ganske flink i både ag og lp, dessverre kan vi ikke drive med dette på konkurransenivå ettersom han har epilepsi. De er lette å trene, kvikke i oppfattelsen, har mye "motor" og fortjener så absolutt å gå vanlige turer i skog og mark. Dønn ærlig tror jeg at de fleste "berter" blir lei og ikke orker å ha ansvaret for dem særlig mye lenger enn en kort periode, pga alt ansvaret og det monsteret de kan bli dersom de ikke får nok mental stimuli så vel som turer. Jeg kjenner ikke noen "useriøse" eiere av denne rasen, heldigvis!
  5. 29a

    Chihuahua

    Nei jeg kan ikke bare si ditt og datt fordi du vil at jeg skal det Joda de fleste hunder trives best i selskap, noen gjerne bedre enn andre, og noen raser er vel mer disponert for "selskapsgenet" enn andre. Er ikke verre enn det For all del, jeg hadde bare ikke likt det selv hvis noen hadde gjort det med meg og mine, var bare defor jeg spurte
  6. 29a

    Chihuahua

    Ja hjertelig velkommen
  7. 29a

    Chihuahua

    Hvor skjærer jeg ned på rasen? Normal oppdragelse skal de da ha som alle andre hunder, og ved å si at en chi ikke trives med å være for mye alene, så fremstiller jeg den slik den er, jeg sier ikke at den må dulles med av den grunn. Jeg vil aldri på noen måte fremstille en rase på feil måte, bare for å få flere til å velge den. Jeg foretrekker å fremstille den ærlig. Generelt sett liker ikke en chi å være for mye alene, men hvert individ må da telle for seg selv.
  8. 29a

    Chihuahua

    Jeg er regelrett ikke enig med deg, ser jeg. Endel har en tendens tilø å skjære alle hunderaser over en kam, uten å ta hensyn til spesifikasjonene ved rasen. Det blir helt feil i mine øyne. Du kan gjerne forklare så mye du vil, mine erfaringer tilsier at vi ikke er helt enig. Har du spurt eier om lov til det? Ja, Milli er ikke bare en kjempefin tispe, hun er helt herlig også! Fantastisk gemytt på henne!
  9. 29a

    Chihuahua

    Ekstremt lav forbrenning eller ikke, kanskje foret skulle vært tatt en titt på også. Uansett, å sykle med chi er uforsvarlig, selv sakte sykling er hlyt tempo for en chi, den kan komme mellom hjulene osv. Og jeg kan jo stille deg spm, hvordan vet du at de trives når man går hjemmefra? Jeg er så heldig og har onkel og søster som nærmeste naboer, i tillegg til at jeg har overvåket dem med kamera, og merker det på dem når jeg går at de ikke vil være igjen. Det er ikke noe seperasjonsangst, (som jeg var bekymret for da de hadde hørt litt uling en håndfull ganger da jeg var borte noen ganger, derav kameraet), men det er ganske viden kjent at chi trives best der den får være med, uansett hvor. Og når jeg har med meg to og bare en er hjemme, så driver den og kaller på "flokken" etpar-tre ganger i timen. Stresser ikke, hyler ikke, tisser og bæsjer ikke inne, løper ikke rundt og har panikk, men uler noen ganger i timen, før den legger seg for å sove igjen, eller drikker litt vann, prøvde å underholde seg selv med litt. Jeg har trent hjemmealene med dem fra de var små. De oppfører seg også annerledes enn feks setterne jeg har vært vant til under oppveksten, når jeg drar hjemmefra. Jeg tror nok at alle hunder uansett trives best med eieren hjemme, og de aller fleste hunder klarer å være hjemme alene, det være seg chi, puddel, golden, nuffe, hvilkensomhelst rase. Det gjelder å trene dem. Men jeg tror også at enkelte raser vil trives mindre med det enn andre. Og selskapsrasene er vel gjerne mer i den sistnevnte kategorien, selv om det nok ikke gjelder for alle individene. Edit tilleggsforklaring)
  10. 29a

    Chihuahua

    Jeg har tre stk selv, så jeg burde vite hva jeg snakker om? De er da alene hjemme de også, de klarer det helt fint, var jo ikke det jeg sa? Jeg sa at de ikke trives noe særlig med å være alene hjemme. Klare/trives, en liten forskjell. Det er feks forskjell på en chihuahua, avlet med tanke på selskap, og en husky i hundegården, avlet med tanke på trekk osv. Litt som det er med fuglehunder og andre jakthunder, litt instinkter og slikt har de jo. Klart man må drive alenehjemmetrening med dem, det må man jo med alle uansett. Hundene mine får fint være hunder de, men jeg tar også hensyn til hvilken rase de er og hva behov de har. Å skjære alle hunder over en kam er vel litt drøyt? De forskjellige rasene har forskjellige instinkter, gemytt osv. Å sykle med chihuahua ville jeg aldri ha gjort uansett. Og hvordan hunden klarer å være feit med tre timers tur hver dag, skjønner jeg ikke.
  11. 29a

    Chihuahua

    Ingen problemer å ha chihuahua med en collie Du kan ha chihuahua med hvilkensomhelst rase, så lenge den store hunder har respekt for at den andre er liten. Dette med husrenhet er vanskelig hos chihuahua. eller ikke vanskelig, men de bruker en god del mer tid enn andre raser. Hvorfor? Jeg vet ikke. Mine var husrene ved rund 6 mnd alder, og det er vanlig med vanlig intensiv hustrening. Jeg har hørt om chi som var husrene ned i 4 mnd alder, men det er sjelden. Og det er ikke uvanlig at noen av dem ikke er rene før over året, men da kan eieren mye skylde seg selv, egentlig. Nei chihuahua kan godt være alene noen timer, men de mistrives som oftest med det. De blir veldig knyttet til eieren sin, og å være alene er det verste de vet omtrent. Mange som har chi opplever ofte at det å ha en hund til er en stor fordel for chihuahuaen mtp alene hjemme. De er supre turkamerater, går fint etpar timers tur i terrenget. Chi er kjempeflinke i ag og lp, men rasen er dessverre veldig utsatt for PL, noe som utelukker endel av dem fra ag. Dette er en multiressessivt nedarvet sykdom, så selv om du kjøper valp fra foreldre som er fri, kan valpen utvikle grad 4, det vet man aldri. Så det er ingen garantier. Det er mange valper til salgs for tiden, gå inn på chihuahuaklubbens sider (det var en som hadde linket over her?). Hvis du melder deg inn på et chihuahuaforum i tillegg, er nok sjansene større for at du finner valp. Der er det mange erfarne oppdrettere som sitter. Ville faktisk anbefalt deg å gå inn der for å se etter seriøse oppdrettere, der vil du kunne spørre erfarne chifolk om råd Lykke til!
  12. 29a

    Chinese Crested

    Ønsker meg veldig en CC naken jeg da nydelige!!
×
×
  • Opprett ny...