Jump to content
Hundesonen.no

Meg

Medlemmer
 • Content Count

  3594
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Everything posted by Meg

 1. Meg

  Sonens store Reisetråd!

  Det er mye fint å se i Skottland! I byen er det mye spennende å se- såklart må man på Edinburg Castle. Det er også mange gamle hvelv og rom under selve byen, og mange guidede turer der. Selv likte jeg https://www.realmarykingsclose.com veldig godt. Se bort fra den litt dustete "turiststoryen", så er det jo veldig moro å gå nede under bakken på det som var gamle gater og se inn i gamle vinduer og hus. I Edinburgh er det mange morsomme hus, og små butikker. Er man Harry Potter eller GoT fan så er det jo en del finne - feks kafeen der Harry Potter-bøkene ble til. Og så må en jo innom statuen av Greyfriars Bobby. Vi tok en guida buss tur (jadda, turister) til Highlands og Loch ness. Fikk sett mye på den turen av både natur og bygd samt et whiskeydestilleri (men vi så ikke Nessie). Turen tok vel 12 timer eller noe sånt. Og så tok vi toget til Glascow.
 2. Meg

  Akkurat nå mai

  jeg hadde glemt å kjøpe sølvpuss en gang - og det sjekka jeg såklart etter stengetid 16.5... fikk låne av noen andre da
 3. Meg

  Akkurat nå mai

  jaja. bedre enn å finne det ut 16.5 på kvelden
 4. Meg

  Bli kvitt pokaler og rosetter

  Hør med klubbene du har fått premiene av :) I hvertfall de du har mange fra :)
 5. Meg

  Anti-trekksele

  hm, da har jeg faktisk ikke forstått poenget med antitrekksele. jeg trodde poenget var at det skulle bli ubehagelig ( i varierende grad), så hunden ikke trekker. Enten det strammer, eller hunden blir "dratt til siden" (ved feste foran). Hvis det er som å bli holdt igjen i hvilken som helst sele, hadde man ikke fått noen effekt av antitrekkselen. Hele poenget med den er å få hunden til å IKKE trekke. trodde jeg da.
 6. Meg

  Anti-trekksele

  men tror du ikke han blir forvirret av å ha noen seler som er behagelig og en som ikke er? Jeg vil helst at mine skal forbinde sele med gøy og jobb, ikke ubehag. Rent intuitivt tror jeg egentlig grime er bedre da. Men helst trene gå pent da Men, hver sin smak og mange veier til rom da. Mine er hovedsaklig trekkhunder, og jeg er ikke så nøye på det om de trekker på fottur (de har "turseler" til det, ikke nomeseler). De som stilles ut er lært opp til å gå pent i bånd om vi løper og de har utstillingsbånd, så det ER mulig å lære dem, det er bare jeg som ikke har prioritert det
 7. Meg

  Anti-trekksele

  Psst: Et annet tips når man har hund av trekkhundrase (det er mulig du vet om det): kjøp trekksele, og la hunden trekke på tur. Så trener du inn gå pent i halsbånd, og så skiller hunden på sele og halsbånd.
 8. Meg

  NKK og tisper med løpetid.

  I trekkhundløp er ting litt enklere, og løpske tisper er helt i orden. Jeg blir alltid litt ekstra påpasselig ved passeringer e.l- får man linesurr e.l er det bare å løpe frem og sikre løpetispa Det å løpe fremover og trekke er nok mindre krevende enn andre konkurranser, og jeg forventer at hannene mine fungerer selv om det er løpetid. Altså, det er greit at de reagerer litt på høyløpske tisper, det er jo naturlig, men å bli helt idiot, det er ikke greit. Og grunn til disk fra avl spør du meg. Det samme gjelder alt for påvirkede tisper.
 9. Meg

  Finnmarksløpet 2019

  enig med deg der altså.
 10. festlig vri. Martinsen snakket ikke om rovdyr i sitt innlegg. Uten å være på NOAHs side, så er jo landbruk en fellesbetengelse på skogbruk, jordbruk og husdyrhold. Mange steder der det er rovdyr, er det faktisk skogbruk og jordbruk som har vært hovednæring. Men nå var det ikke det som var poenget her da, rovdyr var ikke nevnt i det hele tatt. Om vi skal ha husdyr eller ikke er en etisk problemstilling. Ikke en faglig sånn sett.
 11. Meg

  Utholdenhetsprøve (AD)

  kan det være fordi det egentlig er ment som en del av RIK, men så dukker det opp veldig mange andre på prøvene, som ikke har tenkt å drive med RIK?
 12. mens elg i boligfelt tusler rundt og skremmer og angriper folk og dyr
 13. beklager jeg må bare. Finnes det noen nedtegnelser over antall mennesker drept av elg? eller ku? merkelig nok, dyr kan være farlige. Ulv, og annet vilt, skal en ha respekt for. Store rovdyr i norsk natur, vel det er en utfordring med konflikt med jaktinteresser og husdyrhold.
 14. Meg

  Finnmarksløpet 2019

  jeg hadde likevel likt info om hundene Noen kjørere gjør jo det. jeg har bare 15 hunder selv, og muligens et annet fokus på hundekjøring enn de som ligger i toppen LD (vi kjører ikke LD, men vi konkurrerer aktivt da). jeg blir oppriktig glad når jeg leser hundekjøres beskrivelser av hundene sine og man ser mellom linjene at individet betyr mer enn bare et verktøy foran sleden. Det er nok ikke absolutt alle som er der.
 15. nei men jeg har hørt mye bra om henne
 16. Meg

  Finnmarksløpet 2019

  Alle er vel ikke enige innad i miljøet.
 17. jeg bruker "sporselen" til non-stop (y-sele). Eller lignende fra seleverkstedet og Huken (har fra alle disse leverandørene)
 18. Kan du ikke ha henne i en avgrenset del av huset når du er hjemme, slik at hun ser dere, men ikke er i kontakt med barnet?
 19. artikkelforfatter mener at de i byen ikke forstår noe som helst Det viser jo bare at artikkelforfatteren er litt sneversynt. "Mye av den voksende konflikten mellom by og land bunner i en manglende forståelse blant en velfrisert bybefolkning for at folk på landet faktisk bruker naturen, de har den ikke bare til pynt" Det blir litt vel svart/hvitt
 20. Og jeg som trodde at motstanden mot fiskeoppdrett skyldes 1) forurensing til havområdet i nærheten (og "død bunn"), 2) risiko for dårlig dyrevelferd 3) fare for røming og blanding med vill-laks. Men så skyldes det altså bare at de i byen ikke har peiling på noe som helst, og at de ikke forstår at fiskeoppdrettere ikke har fisk til pynt. Jeg trodde mye av motstanden mot vindkraft, foruten det faktum at de faktisk dreper en del fugl, var at det så stygt ut, og at mange av parkene eies av utenlandske interesser slik at kraften som produseres går utenlands. Jeg trodde også at det var slik at det da er de i nærheten (altså på landet) som er mest i mot disse parkene. Jeg tok visst feil. Det er såklart bare byfolk som er i mot vindkraft. Ofte snakkes det om at om det ble sett ulv i oslo , hadde pipa fått en annen lyd. Vel, det ER ulv innenfor Oslo. I Østmarka. Meningene om den er delte, men det er altså ulv i Oslo. En ting som er litt festlig er jo at mange som bor i by faktisk er oppvokst på landet. Men, med en gang de flytter til byen mister de nok alt som er av kunnskap, tusler ned på cafèen og tar seg en caffe latte. Eller kanske ikke.
 21. Meg

  Hannhundbråk

  jeg er kjip tror jeg. En hund MÅ ikke løpe løs om det betyr fare for uheldige situasjoner. Det er jo ikke noe gøy for han å bli plaget av andre hunder.. Da er jeg mer for å gå i parker på odde tider av døgnet, eller dra frem sykkel, joggesko e.l. Mulig jeg er preget av å ha hatt hunder som ikke kan gå løs i 15 år...men hunden kan ha et helt fint liv likevel. slipp den løs på trygge områder. for min del gjelder det inngjerdede områder. for din del- områder uten andre hannhunder.
 22. hvor er "sinna" smileyen? Uansett hva en mener om ulv, så er det jo totalt uakseptabelt. giftåte går ikke bare utover ulv heller.
 23. Meg

  Finnmarksløpet 2019

  de har oppdatert noe fra løpet via facebooksiden hans (eller rettere sagt facebooksiden for den nye kleskolleksjonen). jeg skulle ønske flere hundekjørere hadde mer om de firbente heltene på sine sider. Savner rett og slett mer fokus på hundene, og ikke bare kjøreren
 24. Meg

  Finnmarksløpet 2019

  ja det er hans hunder
 25. Meg

  Finnmarksløpet 2019

  handleren hans kjører da
×