Gå til innhold
Hundesonen.no

Meg

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3,544
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  7

Alt skrevet av Meg

 1. Det er best å ta det opp med veterinær Her er en fin artikkelserie om avl og oppdrett. https://www.hunden.no/diverse/tema/29/Oppdrett/
 2. eh, de har ulv i Osen Mye om ulv i media i dag https://www.nina.no/Aktuelt/Nyhetsartikkel/ArticleId/4651/Jakthunder-mest-utsatt-for-ulveangrep?fbclid=IwAR3hc7BUHGlJH9pkmpGdlPvD43K6eCtYwsv1XZ-npR-1svqpYq85K9mJ_qU
 3. Rare eller komiske ting hunden din gjør

  ene min tar helt av når hun skal legge seg. Hun sentrifugerer inne i huset sitt (eller i sofaen), og halmen fyker i alle retninger. I sofaen må jeg ha et løst teppe så hun ikke graver i stykker hele sofaen Alt sammen med knurre/pratelyd. Høres helt forstyrra ut. Må få filma det en gang. Den samme hunden tar en seiersrunde når hun har gått på do. Da også med samme lyd.
 4. https://www.nationen.no/nyhet/byfolk-er-minst-redd-for-a-leve-tett-pa-ulv/ Merker meg uttalelsen fra folk i Osen... Hvem vet om de ulvene som kommer til å slå seg til i området nå som reviret er "ledig" vil ha samme atferd? Burde en heller ha konsentrert seg om å ta ut problemdyr fremfor å skyte ut en flokk som denne? vel, vel. Gjort er gjort, og spist er spist. https://www.bondebladet.no/landbruk/sterk-reduksjon-i-saue­bonder-i-nord-og-nordvest/ Denne linken viser en artikkel over hvor antallet sauebruk har gått mest ned. Denne debatten blir stadig vanskeligere.
 5. det er nå jegere som er de hissigste i debatten Og det er vel derfor ulven får så mye oppmerksomhet. Gaupa og jerven truer ikke jakthunden i samme grad, selv om tap av beitedyr er større.
 6. ja det er jo ganske mange som har kasta inn håndkleet når det gjelder småbruksdrømmen. Mye å holde orden på, lite å tjene, gjerne langt fra jobben som du er nødt til å ha for å klare deg, ungene er misfornøyde fordi vennene bor så langt unna (ofte er de vant til å ha alle vennene i gangavstand). resultatet er at folk sliter seg ut, og selger etterhvert. en intr artikkel om ulv og hvor farlig den er for mennesker. her tas det med hvor nært den beveger seg folk også opp. https://ulveidanmark.ku.dk/dokumenter/Hvor-bange-er-ulven-for-mennesker-Viltskadecenter-2004.pdf
 7. jeg har sluttet å gå tur i beiteland pga storfe. Har blitt jaget av sinte storfe som vil ta hunden min. Er det riktig? Jeg bare spør... Ja- det er riktig. Vi skal ha beitedyr i landet. og JA vi skal også ha ulv. Det er vanskelig å kombinere.
 8. ja. ser man på antall hunder som drepes av bil så er det vel flere enn som skades eller drepes av rovdyr. Det går vel med noen sau også. Mange er redd trafikk. Men vi forbyr det ikke. Klart det kan sammenlignes. Det er mange ting folk er redd for, eller til og med har angst for. Og er det noe ulvemotstanderne ønsker, så er det å spre mest mulig frykt.
 9. fin historie. De er gode på å spille på frykt, det skal de ha. Det som er synd, er at mange tror på dem. Vi har hytte i ulveland. Såklart tar jeg mine forhåndsregler. Jeg har feks ikke hundene ute på kjetting om natta, og ikke om vi ikke er i området. på samme måte, jeg lar dem ikke løpe løs i trafikken heller. Men jeg ønsker ikke forby trafikk av den grunn.
 10. Er du en prepper?

  med fare for å avsløre mitt samme jeg, så har jeg kjøpt inn en del brett boksmat til hundene og skal sørge for å alltid ha et lager tørrfôr for en stund. (det går litt med mange hunder..) Og så har jeg jo noe mat til oss tobente. stormkjøkken har jeg. Men dabradio kun i bilen.
 11. «Bruk-og-kast»-mentalitet

  jeg har alltid sagt at før jeg begynner å selektere ut hunder, så skal jeg være sikker på at det ikke er mer jeg selv kan gjøre for å bli en bedre kjører. Når det er sagt, om man får en hund som faktisk ikke liker å være trekkhund, eller som ikke trives i flokken, så er saken en annen. Synes jeg.
 12. sikkert ekte... red: https://www.tv2.no/a/3315587/ https://jalopnik.com/5674509/russian-wolves-were-viral-marketing-for-vodka
 13. Hårløs flekk i nakken

  hva spiser den? Tørrfôr? med hvete? Jeg hadde en siberian husky som sleit med en hårløs flekk i nakken. Det ble etterhvert større. testa for alt mulig. Skifta fôr til et uten hvete. Etter det kom pelsen tilbake.
 14. Akkurat nå - november

  jeg ønsker meg vinter og snø. Men det er unødvendig med 5 cm snø og så regn - før det blir minusgrader igjen
 15. by mot land... Slik de liker å fremstille det
 16. det kommer jo an på aktiviteten. jeg kjører hundespann og da står en en del i ro (når man ikke sparker/løper da). jeg går for ull. På beina: Ullstilongs, gjerne to, pluss ullbukse de kaldeste dagene. Overtrekksbukse, fôret På overkroppen:To ulltrøyer og ullgenser. to ullgensere om det er veldig kaldt. Så har jeg gammeldags skianorakk - og dunjakke (north face, dårlig hette, anbefales ikke helt) over der igjen på de kaldeste dagene. Beveger man seg mer, feks løp, så tar jeg av noen av ull-lagene evt dropper dunjakke tilfordel for en med syntetisk fyll (fra Fjällräven, veldig god men ikke når det er kaldere enn 20 minus) På hodet: lue av ull. vindtett På halsen: buff, av ull På føttene: dobbelt sett ullsokker, ullsåle. Nesnalobber + overtrekkssko. Hvis mindre enn ti minus: doble ullsokker og sorellsko. hvis mindre enn 17-18: doble ullsokker og nesnalobber (Uten overtrekkssko). På henda: tova ullvotter, vindvotter ' For vanlig skitur har jeg ikke kledd meg på mange år, går alltid med hund. Men da trenger en jo ikke like mye klær- skjønt viktig å ta med seg tilfelle man blir stående/sittende/liggende i ro over tid.
 17. Begge deler er forkastelig spør du meg
 18. Du mener altså at det er greit å bryte loven. God holdning.
 19. Vi får se. eller lisensjakt.
 20. ja, og så kan en jo bare lese litt i kommentarfeltet på saker der noen rapporterer at det er sett ulv her og der "hadde du med børsa?" "SGT" osv. Det er nok ikke noen ulovlig jakt. Absolutt ikke. Alle viltkameraene jegerne henger opp for å finne ut hvor dyra er, er nok kun for å se på bildene. Helt sikkert Det er forresten sett ulv igjen i området.
 21. Den der finner du dessverre i alle konkurransemiljøer, også utstilling (ikke mange utstillingsfolk beholder hunder med utstillingsfeil feks...) jeg er selv ikke 100% komfortabel med det jeg ser av oppstalling av husky der ute, ei heller all langdistansekjøring, bare for å si det. Alt skal være så mye tøffere, råere, lengre. Det MÅ gå på bekostning av noe...
 22. Pris på hunder til omplassering .

  For min rase er 10 000 ikke langt unna valpepris Når det gjelder pris, så er det jo litt avhengig av dem som kjøper også og hvilke krav kjøper stiller. Men selger du en hund dyrt? så er det ingen omplassering. Mener jeg. Da er det et salg.
 23. Pris på hunder til omplassering .

  jeg er ikke enig med meg selv, men jeg tenker at omplassering : da kan man ikke beholde hunden, av ulike grunner. Salg: da selger man hunden, av ulike grunner. For hunden er det jo det samme. så jeg vet ikke helt. Men jeg synes det er feil å si omplassering når man selger hunden for full pris. Da SELGER man den. Jeg har selv kjøpt hunder som ble SOLGT, og jeg har overtatt hunder som ble omplassert. jeg har solgt valper, og omplassert en hund (gratis, til en venn. Hunden trivdes ikke så godt i stor flokk. forøvrig en god hund, trekkhundchampion og utstilt med 2 x res cert) (jeg sier ikke at man skal omplassere hunder gratis nei, det må være opp til hver enkelt å bestemme)
×