Gå til innhold
Hundesonen.no

trps

Medlemmer
  • Innholdsteller

    391
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Contact Methods

  • MSN
    tovepavs@gmail.com

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    ved sjøen - Østfold og S&Fj
  • Hunderase
    portugisisk vannhund

trps's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg bruker en kveil med langline og karabinkrok i enden. Kort lengde til halsbåndet (surre rundt handa), mens jeg gir ut så mye som trengs eller fins når jeg skifter over til selen. Dermed blir det minimalt med trekking i sele. Et knep når man jobber bort trekking, er at man ikke ser på hunden og FORANDRER RETNING når slakken kommer. Man kommer raskere til at hunden følger med på deg på denne måten. Mine Kommandoer er "gå pent" og "versågod"
  2. Tips på tampen: Kjøp boka "When pigs fly" av Jane Killion. (canis har den i nettbutikken). Du bare MÅ ha den hvis du ikke har erfaring med hunder og/eller raser som ikke er "lette å be". Med "slike" hunder, f.eks mange jakthunder, terriere, vannhunder mm, gjelder munnhellet "when you can't beat them join them" dvs. at utgangspunktet er å bruke hundens naturlige atferd som forsterkere i treningen. Det er noen fallgruver der, derfor boka. En enkel ting som gjør mye: Komme i gang med å legge snusing, andre jaktatferder og ting hunden din LIKER å gjøre (helt av seg selv) på kommando. Det er lykkeligvis slik at når hunder har fått en atferd "på kommando" har den en tendens til å deretter etterhvert å bare tilby denne atferden når den blir "kommandert",. Et faktum som nesten alltid er sant, og verdt å utnytte. F.eks å legge "søk" på snusingen. Også enkelt som gjør mye: å skaffe en slik sele som er nevnt i et innlegg over her, med bogfeste, "sense-ation" (nett/USA/ 200 kr.) er bra, den vil gjøre at det blir lett(ere) å ha kontroll for deg som har dårlig rygg, og ellers generelt fremme impulskontrollen hos hunden
  3. trps

    Lederskap

    Tips: etologene "prøver seg" - prøver ut faktisk - for tiden, med RHP dvs Resource Holding Potential. Den som eier ressursene. og DET - er fordi som du så treffende uttrykker det: makt er ikke ukomplisert...man tenker seg at dette uttrykket er nøytralt i forhold til relasjon (dvs dominans/over-underlegen-tenkning) og fordi innholdet lederskapsbegrepet er så "håpløst" mangfoldig i fht å anvendes f.eks i diskusjoner osv osv
  4. Du er inne på noe der, "vanedyr". Har svevd meg også, og ikke turt å nevne det i tilfelle noen skulle få "ideer". Tillit--sikkerhet er sabla vanskelig :mellow:
  5. Kommunen deler ut "kommunale" refleksvester kl 22 ved slottsparken - se FB/trygg i Oslo. hadde jeg ikke bodd 70 mil unna, ville jeg møtt opp der, medbringende en grov merketusj. Skrevet "VEL HJEM"" på vesten - og vært i gang. Spesielt fordi det IKKE er avskrekking (bikkja) men at det fins edru mennesker på skumle plasser, OG at man kan tilby Følge hjem som er viktig. Tenker at det er eskorte-funksjonen som funker her? Det er liksom lettere å ha tillit til folk som spaserer med hund , enn...hm tja.. andre, ...eller?....
  6. Tjaaa.. i praksis blir jo dette som om du passet en hund ? Eller mer, som at du bestemmer navn, aktiviteter for hunden, metoder for opplæring, hvilke kommandoer som skal brukes osv, osv. Dvs ha mer påvirkning og kontroll, - eierskap -, enn over en "passehund"? Vel , da blir det jo i utgangspunktet du som velger rase, registrerer den på deg, og ikke minst betaler for hunden ved kjøp, samt for? Finne noen som var villige til å være fosterforeldre på disse vilkårene - tjukke slekta eller nære venner ville vel være det enkleste å komme ut av det med? Eller om du bodde i nærheten av en kennel / hundepensjonat og hadde råd til å hunden "på for" der, slik som man gjør med hester?
  7. Uttalelse om hundehold Å holde hund og ta ansvaret for at denne har det bra i dagens moderne samfunn, krever både innsikt, tid og ressurser på forskjellig måte. Hunder er sosiale dyr med stort behov for flokktilhørlighet, utforsking av omgivelsene og aktivitet. De ulike hunderasene har ulike behov for aktivitet, stell og utfordringer. Hunder er helt prisgitt sine eiere, og det er viktig at eierne er klar over sitt ansvar og sørger for at hunden får leve et godt liv. Ved anskaffelse av hund er det av hensyn til hundens velferd viktig å velge en hunderase som passer sammen med eierens/familiens livsstil. Hunder bør i størst mulig grad holdes i et miljø der de har muligheter til å utøve naturlig atferd. Pelsstell, kloklipp og renhold av hudfolder er i varierende grad nødvendig for alle hunder. Det er viktig at all trening, bruk og behandling av hund skjer på en dyrevelferdsmessig akseptabel måte. Innen avlsarbeidet bør hundenes helse og velferd vektlegges i større grad enn det som har vært gjort frem til i dag. Det er dyreeieren som har det primære ansvar for hundens helse og velferd. Les uttalelsen etiske vurderinger av dagens hundehold http://www.radetfordyreetikk.no/wp-content/uploads/2010/12/Uttalelse_om_hundehold_desember_2010.pdf Kommentarer?
  8. trps

    Aron- portis

    Takk for utdypende svar "Maria". Har ikke peiling på hva som er bra /ikke bra med "kroppen " til en portis i utstillingsammenheng, jeg, og har langt mindre noen meninger. Nå er jeg blitt litt klokere. Som du har forstått så er jeg mer opptatt av "toppen"
  9. trps

    Aron- portis

    Nå ble jeg nysgjerrig: hvorfor det? ...benstamme og poter altså......... "stort" i utstillingssammenheng,.. eller...?
  10. trps

    Aron- portis

    Ja, hvis avatarbildet ditt er representativt for rasen, så er jeg helt med. Og så teksten under, da! du skal se det er dette budskapet "BLIKKET" formidler. PS OK å "snike" tråden din litt "Lener89"? - det handler om portis, da... Hvis jeg husker riktig "LolaPagola" så var det du som hadde inne en tråd, hvor du ønsket raseforslag til en venninne?. en førstgangs hunde-eier, så du skulle hjelpe til. Er det den som fins i nabo laget ditt? Hvordan har det gått? En liten fortsettelse bare?.. man er jo interessert og nysgjerrig...
  11. trps

    Aron- portis

    fotoet: se der , ja, akkurat sånn! - masken har perfekt hjerteform også (menneskelig trekk) - og når da dette blikket er rettet mot deg... Siden du er fotograf: Så en gang et foto der det var lagt en gjennomskinnelig layer av et barneansikt over et portrett som dette.(det var et "innlegg" i "debatten" om menneskeliggjøring, faktisk) Det virket derimot "nifst" og unaturlig, liksom rystende og creepy, og opplevdes som en krenkelse av en annen arts natur,- dvs hundens. - å forstå dem som "barn" - en tredje sak jeg kom på etterhvert, som kan ligge til grunn for rasens eventuelle "kikkerblikk", er at portiser er kjent for å være særlig gode til å lese omgivelsene synsmessig. De driver rett og slett og "leser" oss kanskje, med dette blikket sitt. Kunnskap om denne egenskapen hos portiser førte til å jeg begynte å bruke tegn sammen med ord i opplæringen, for å hjelpe hunden til å catche lettere.( og min hund trengte å lære veldig mye, veldig fort, rimeligvis. Jeg også, selvsagt) Hvilket funket veldig bra. I fortsettelsen av dette ble jeg grepet av kreativ utforskertrang (kunstner som jeg er. Rembrandt hadde portis også - haha.) i fht metode,og satte meg fore om jeg kunne lære hunden konseptet "valg" /å velge - fortelle hva den ville - kommunisere - ved hjelp av tegn. Som bekjent regnes en intelligent hund å være like intelligent som en dum 2-åring, og de forstår hvordan et spørsmål fungerer, - så hvorfor ikke? Si fra hvis du er interessert i denne muligheten for hunden til å kommunisere behov til deg?- så drar jeg gjerne den "storyen" også.(kunstnere er også "hjemmeværende", og selvom vi helst skulle lage bilder.)
  12. trps

    Aron- portis

    å ja? - har du begynt å få fornemmelser allerede ?......når du brått legger merke til at han ser PÅ deg, og får følelsen av at han SER deg også... ikke bare ser...men betrakter og tenker mer enn "hundetanker".... og man blir "støkt" av at det er som å møte blikket til et menneske i farta? Man har ikke "lov" til å tro at hunder har bevissthet, ikke sant - hvis man skal holde seg stright og ikke falle i menneskeliggjøringsgrøfta - osv... men med portisblikket rundt seg, så kan man min santen henfalle til å bli svak i "troen" innimellom.... . Storyer: Bemerket BlIKKET i forbindelse med et foto på facegruppa for portugisisk vannhund, og fikk kommentarer tilbake om at JA, IKKE SANT! . osv, fra en ellers "nøktern" mann (fotografen). På omplasseringen der jeg fikk min, presenterte de henne som en "schnauzermix"- fordi de ikke skjønte at det var portis. Bikkja var regelrett "halvvill", med bakgrunnen hun hadde, men gikk likevel under navnet "den kloke frøkna" - for SEE på det BlIKKET..som de sa, selvom hun granngivelig oppførte seg som "ikke riktig klok" - i følge standarden skal jo portiser ha "hardt" blikk, men jeg for min del har ikke klart for meg hva det egentlig står for sånn i rasebeskrivelse sammenheng ?( vet du kanskje ?) Sånn helt edruelig tenkt så har det "menneskelige" blikket kanskje noe med formen på øynene å gjøre?, at det er nokså stor runde hundeøyne i fht til ansiktet, men øyeåpningene er lett skråstit (også rasebeskrivelse) , og det er jo en menneskelig "greie" som kan tenkes å påvirke oss? Akk,ja, hva vet man...Uansett: Jeg har sett inn i mange hundeøyne, men aldri maken til "portisblikk".. jeg fryder meg over det -og det knytter bånd mellom oss i seg selv.. så NOE er det... det gjør noe med en,, og er hva jeg kaller for en av "du-tror-det-ikke-før-du-får-se-det" -opplevelsene med portis. Nyt det!, (flott bilde av det , forresten- helt typisk, han kan bli en skikkelig "kikker", han der) ...(og hvis du lusker omkring her " Maria" - kunne vært gøy å høre hvordan du opplever dette blikket, som har så mye erfaring med portis?) .
  13. trps

    Aron- portis

    ..og så har han jo "BLIKKET"... det ER noe helt spesielt med portisblikk - portisøyne.... noen ganger begynner jeg å tro at hunder virkelig... nei glem det! Uansett: Velkommen til "de frelstes" flokk - dere går gyldne - og fascinerende - tider i møte, -- hilser en annen "portistante"
  14. trps

    Aron- portis

    ..og så har han jo "BLIKKET"... det ER noe helt spesielt med portisblikk - portisøyne.... noen ganger begynner jeg å tro at hunder virkelig... nei glem det! Uansett: Velkommen til "de frelstes" flokk - dere går gyldne - og fascinerende - tider i møte, -- hilser en annen "portistante"
  15. Er helt blank på temaet jakt, prøver å orientere meg, lurer på dette: Når en hund har "preydrive" for mus/rotter, gnagere - små pattedyr (hvis det da går an å sette disse byttegruppene i samme bås?) - Vil da jaktaferden være den samme som ved såkalt hetsjakt ?
×
×
  • Opprett ny...