Angilja

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,036
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  4

Alt skrevet av Angilja

 1. Tull! Ut å la hunden jobbe! Jeg kjører inn mine samojeder fra de er 6-7mnd. Starter forsiktig selvsagt.. De før løpe ved spannet korte stykker fra ca 4 mnd alder. Du og hunden kommer til å gå på veggen om ikke hunden får brukt seg. En 9mnd unghund hos meg går 8-10 km i spannet med de voksne.. Hvor mye mosjon får han?
 2. Tusen takk!
 3. Har noen av dere sendt 8 ukers valp til USA? Hva må være i orden av papirer? Valpen er 8 uker ved avreise og valpekjøper henter selv valpen hos oss, valpen er liten nok for kabin. Kjøper har undersøkt i USA hva som behøves, men jeg vil nå gjerne dobbeltsjekke så hun ikke blir stående i NY med valpen... Synes det høres så lite ut med bare helseattest, grunnvaksine, pass og stamtavle?
 4. Hovawart
 5. Mener jeg ble medlem ca 2005, men da med en annen profil. Profilen jeg har nå ble registrert i 2007. Kom også over fra Canis i 2005 var det den noe overtegnede hovawarten Chaisy som fulgte meg i tykt og tynnt! Samme år som hun måtte gi tapt pga epilepsi. Nå slentrer jeg innom forumet nå og da, og skriver sjelden noe..
 6. Takk! DET forstår jeg! FY så frustrerende det er når det kan gå 1-3 UKER uten trening pga is... Her er vi lite flyttbare pga gården, men skulle gjerne flytta til mer snø-sikkre strøk ja... lei av dette! Takk! Enig
 7. Jepp! Konkurrerer med 6-spann samojed i år. 21.-22. januar "Grönlandshundmesterskapet" i Hamra (sverige) dragprov 60 (2x30km) 2.plass 23.januar dp 10 (mila på timen) med Funi på 43 minutter , godkjent tid Samojeduka: 9.februar dp 10 med Manni, eneste startende med godkjent tid (48 minutter) 11.-12 februar, Nordisk mesterskap for samojed, Furudal (sverige) dp 20 (2x11,5 km) 2.plass 14.-15 februar dp60 , samojedsamlinga i sverige, (3x30 km) 4. plass Det gav to nye polarhundchampions i spannet i år. Treningsgrunnlaget vårt i år var dårlig. Mellom løpenei januar og februar har vi bare fått til å trene spannet et par ganger pga vær og føre her hjemme, bare is! Med tanke på dette synes jeg resultatene hundene har gitt meg har vært over all forventning, og jeg er kjempefornøyd! Det hadde jeg vel vært uansett, men Nå ønsker vi oss snart et år hvor vi får ha litt skikkelig vinterføre før samojeduka!! De har vært særdeles dårlig flere år, så det er ikke noe nytt, men litt frustrerende er det når treningen stopper opp som den gjør Vi hadde det toppen uansett bilde fra i fjor..
 8. Har hatt klikkvinyl i 1 1/2 år og er veldig fornøyd barn, valpekull og +10 hunder, og gulvet er like fint!
 9. 3 katter 2 esel Ca 70 sauer 8 islandshester 5 høns 2 geiter 2 lama 2 minigris X akvariefisk
 10. Gratulerer!!
 11. Vi har en border collie som måtte amputere ei tå av samme årsak. Vi forsøkte også å la det gro, holde han i ro osv, men det fungerte ikke. Bruddet gikk opp og det ble forkalkninger i leddet. Vi gikk for amputasjon og angrer ikke. Han gjeter, springer lett i fjellet og i spannet som før, og vi har aldri merket noe på balanse ect med han
 12. Haha, ja det er alltid interessant Poden her er glupsk som en hund (med unntak av tannbørsten, sukk..), så det går veldig greit å få det på her i huset ....
 13. Jepp, fungerte veldig bra hos oss
 14. Det må du gjerne gjøre Både forrige bilde og bildet nedenfor er tatt under Nordisk mesterskap for samojed i år. I dp20+ kom vi på førsteplass med 6-spann, på db 60 kom vi på 3.plass med 8-spann. veldig gøy etter en sesong borte fra konkurransebanen! Det beste er likevel turene innover fjellet...
 15. Ja
 16. En 15 kg sekk varer i ei knapp uke, oppvevares bare i et skap på kjøkkenet. Gidder ikke ta det over i tønne når det uansett går tomt så fort. Tidligere brukte vi hestefor-tønne i plast fra FK.
 17. Hva tror folket?
 18. Samojedull i bøtter og spann... Og samojedull på rokken. Noen andre som spinner garn av egne hunder? Nå bor jeg et stykke unna byen, men tar gjerne med ei hespe samojed og strikker litt om det passer sånn
 19. Scalaren er en garantert rekespiser ;)
 20. Gratulerer!!! <3
 21. De kan godt bo med flere hunder, det er forskjell på 2-3 hunder og så mange som vi har Han var helt fin før flokken ble så stor. Han var også vant med å ha meg omtrent for seg selv, det ble litt tøft for han å dele meg med alle de andre tror jeg. Mine kunne gå løse "over alt" ja. Hadde de aldri løse der det går beitedyr, de har en del jakt i seg, så det tok jeg ikke sjansen på, det er unødvendig også. Men på normale turer i skogen gikk de løse uten bekymring. En god turkompis får du i en hoffe ja!
 22. Tja, jeg kan nå si noen ord Jeg har altså eid 3 hoffer oppgjennom årene, 2 hanner og ei tispe. Den ene hannen ble ikke så gammel, han fikk nyresvikt i ung alder(forgiftning). Den første ble født i 1996, og den siste født i 2006. Sistemann valgte vi å omplassere for 2-3 år siden. Min erfaring er også at de er litt tunge å trene. Glad i lek, og glad i godis, men gjerne enda mer glad i omgivelsene, og lar seg lett distrahere av miljø under trening. Jeg trente litt redning med min, og det var han veldig glad i! Men det ble for langt å kjøre til treninger osv. Konkurrerte litt agility med to av de, men de er for store til å gjøre det veldig bra, men det var veldig gøy for både hundene og meg. Det er ikke en rase jeg anbefaler om noen vil satse mot en spesiell gren. Man må ha en god porsjon humor og tålmod når man trener… Det er hunder som gjør mye utav seg, ikke dermed sagt at de er stressa, men de tar mye plass. Når vi bare hadde 4-5 samojeder brukte vi å tulle med at det går minst 10 samojeder på en hoffe. Nå har vi 9 samojeder, det føles fremdeles som hoffen gjorde mer utav seg en hva samojedene våre gjør nå.. Utrettelige på tur, og veldig glade i å gå tur. Minuset er pelsen, den er for myk til å være særlig god på snø. Den siste hoffen min var med i hundespannet vårt, men ble veldig hindret av snøklumper i pelsen. Da mener jeg ikke bare mellom tærne, men snøen festet seg oppover beina, under magen og framover brystkassen. Helt håpløst når man kjører spann utenfor oppkjørte løyper. Dermed fikk han ikke være med like mye. Det taklet han svært dårlig. Etter hvert som antallet samojeder her hjemme økte, mistrivdes han stadig mer. Dermed føltes det riktig å omplassere når et perfekt hjem plutselig dukket opp. Om de får velge tenker jeg at de velger tur fremfor mental trening, men gjerne vil ha litt av mentaltreninga også. Ingen samkjønnsaggresjon på de jeg har hatt. Hvorvidt det er representativt for rasen skal jeg ikke si. Siste hannen min var særdeles snill mot andre hunder, uansett kjønn. Unntaket var når han fikk mer en nok her hjemme, da tok han et jafs av to hannhunder samtidig. Min feil, jeg burde ha skjermet han mer fra flokken, han var møkk lei av å bo i flokk. De er hunder som trives veldig godt sammen med folk, og vil være med på alt som skjer. Mine har knytet seg mest til en person i familien. De har en del vokt i seg, min bejffet på det meste som var utenfor hundegården. Første tispa vi hadde kunne gjerne morre mot mennesker vi møtte ute på tur i mørket, jeg følte at hun passet på meg. Jeg tror også hun hadde blit mektig irritert om noen hadde prøvd seg på noe mot meg.
 23. Melder meg inn her! Venter på valpekull her hjemme, og så fremt det kommer ei tispe blir det igjen en valp hos oss! Mor er egenproduserte Tilla, Hirmandi Tilla av Fannhvit. Pappa ble etter mye styr og om og men, med veldig sen eggløsninig på Tilla og ferieproblemer, den kjekke, svært trivelige og arbeidsglade Charlie av Vinterskogen. Det er bare noen få dager til termin, og røntgen viste 5, kaaanskje 6 valper. Vi får se. Jeg håper på en ny lederhund i spannet, tenk om den kunne bli like god som mamma Tilla?! Veldig spennende dette, Tilla er superhunden min, både i spannet og ellers. Hun MÅ jo gi meg ei tispe!? Det hadde vært så typisk med bare hannhunder etter alt styret som ble rundt å få til dette kullet..hehe... Burde kanskje lage en egen kull-tråd... Litt bilder av foreldrene: Mor Tilla Tilla Pappa Charlie Tilla og hennes far, valpenes morfar, i led. Tilfeldigvis mistet sokk på samme frambein..
 24. *rive seg i håret* HVA gjør dere med vannskåler? Den ultimate leke for en pode på knappe 9 mnd, i følge nevnte pode... Hvor/hvordan setter man vannskåla slik at katt og hunder når i vannet, men ikke poden..??? Sukk.... Utstyre poden med våtdrakt og snorkel å la han styre på...?