Gå til innhold
Hundesonen.no

Angilja

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1,042
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    4

Innlegg skrevet av Angilja

  1. 3 timer siden, Wildlife skrev:

    "Parringsklar renrasa malamute har desverrre ikke papirer på han men han er renrasa å utrolig snill å go men trenger sårt ei jente så både hund å eier kan få litt ro å fred"

    Eh... hvordan får hund og eier ro og fred av at hannen hans får parra seg??

    Du vet, bikkjer henger gjerne en stund, 15-60 minutter. Da må de stå i ro.  Rekker en kaffekopp på den tiden...? :innocent:

    • Haha 10
  2. Akkurat nå, Meg skrev:

    hadde samme erfaring da vi hadde valpekull for snart fire år siden.  Det var ganske mange beinbiter i fôret da jeg "vaska ut" kjøttet for å se hva eg stod igjen med. Så vi sluttet med vom og hundemat valp kjapt, brukte bare kjøttdeig uten salt og tørrfôr frem til de var  6 uker. Da fikk de vom valpefôr igjen

    Interessant å høre andre med samme erfaring ! Ekkelt med benbiter i valpefor... Greit nok med biter på den størrelsen til større valper/voksne, men det er jo direkte farlig for de minste. Aldri mer v&h før 6 uker her nei.

  3. Har foret valpekull med v&h siden vårt første kull for over 7 år siden. Har ikke hatt problemer før nå i høst. Da opplevde jeg beinbiter(?) i avføringa til valpene, og noen hadde blodig slimete avføring. Det ble slutt på å bruke v&h på småvalper da gitt.. Aldri opplevd liknende før, og vi har også fullforet på v&h i perioder, og bruker det mye for å lage "suppe" til hundene før og etter turer med spannet.

    • Like 1
  4. 5 timer siden, Lilo14 skrev:

    Har besøk av hannunden tispa mi skal pares med. Og de prøver og prøver... virker ikke til att han treffer... hun er mer en villig og de har holdt på flere ganger. Nå har jeg skilt de av for og se om det blir bedre. Er det noen gode tips? Han kom i går og skal være til mandag. Det er hennes første gang.. hun er 3.5 år.  Eller tror dere jeg bare skal la de holde på og satse på att det går til slutt, de har jo noen dager på seg?

     

    Jeg ville skilt de, og bare hatt de sammen en stund 2-3 ganger om dagen. Tispa kan bli lei, og de blir slitne av å holde på hele tiden..  Hvor har du forsøkt? Noen vil/tørr (?)  ikke mens matmor ser på, selv om de ser aldri så villige ut. Andre vil være inne, andre ute... Jeg har nylig fått til parring på ei tispe vi har forsøkt med ved mange løpetider, hadde egentlig gitt opp... Men så ble det til slutt når hun fikk være på kjøkkenet :innocent:  De har sine preferanser! De fleste gjør det hvor som helst, men visse har klare meninger om både tilskuere og sted.. Tispa vi fikk til parring på nå har også lagt på halen og hannen har fått ri, men ikke mer. jeg forsøkte også å støtte ved parring ute samme dager som vi fikk parringer, uten hell. Når de så fikk prøve inne senere på dagen var det klaff begge dager. Jeg har tidlgere opplevd å forsøkt parring inne mens jeg var der, samt ute mens jeg var der, uten klaff. Så ringte telefonen min, og jeg gikk inn for å snakke mens bikkjene var ute, da ble det parring etter knapt ett minutt :) det var første gang for hannen, og han trodde nok ikke han fikk lov å gå "hele veien" mens jeg var der , hehe..

  5. 11 hunder, 2 katter, 2 voksne, en treårig og voksen fosterdatter som bor hjemme. Ca 200 (?) kvm hus (og 4 hundegårder, 3 av de er ca 35-50 kvm og en mindre). Hundene er mye ute på dagtid,men det er alltid et par stk inne. På kvelden og natta er alle inne. Hundene har tilgang til hovedetasjen i huset og oppholder seg fritt der når de er inne. Alle går fint sammen, ingen behov for å skille noen annet en ved løpetider (og selvsagt når vi har kull). Valper/unghunder sover på eget rom til de er "gnagesikre" :innocent:

  6. Akkurat nå, Toadette skrev:

    Han er vel neppe noen engel på noe vis.

    Tusen takk for tilbakemeldingene og rådene, fremover blir det ingen leking i heimen (når han leker selv så biter han i biteleke eller slenger rundt på sånn knute) også blir det en pause fra hunder før vi finner noen stabile vi kan møre i bånd og gå tur med. 

    Raserådene er at de ikke skal trekke og slikt før de er voksne pga hoftene, men vi skal fint klare å aktivisere han på annet vis :) 

    Tull! Ut å la hunden jobbe! Jeg kjører inn mine samojeder fra de er 6-7mnd. Starter forsiktig selvsagt.. De før løpe ved spannet korte stykker fra ca 4 mnd alder. Du og hunden kommer til å gå på veggen om ikke hunden får brukt seg. En 9mnd unghund hos meg går 8-10 km i spannet med de voksne..

    Hvor mye mosjon får han? 

    • Like 2
  7. På 24.11.2017 at 4:39 PM, Tøfflus skrev:

    Jeg sendte valp til USA for drøye 5 mnd siden, han var da 12 uker gammel. EU-pass med vanlige vaksiner, ikke rabies, og dette helse sertifikatet: https://www.aphis.usda.gov/library/forms/pdf/APHIS7001.pdf

    Her kan du lese om hva som kreves inn til USA: https://www.cdc.gov/importation/bringing-an-animal-into-the-united-states/dogs.html Norge er regnet som rabiesfritt.

    Tusen takk!

  8. Har noen av dere sendt 8 ukers valp til USA? Hva må være i orden av papirer? Valpen er 8 uker ved avreise og valpekjøper henter selv valpen hos oss, valpen er liten nok for kabin. Kjøper har undersøkt i USA hva som behøves, men jeg vil nå gjerne dobbeltsjekke så hun ikke blir stående i NY med valpen... Synes det høres så lite ut med bare helseattest, grunnvaksine, pass og stamtavle?

  9. 18 timer siden, Snusmumrikk skrev:

    Fine resultater da :) Jeg flytta fra Trøndelag utelukkende av den grunn :lol: 

    Takk! DET forstår jeg! FY så frustrerende det er når det kan gå 1-3 UKER uten trening pga is... Her er vi lite flyttbare pga gården, men skulle gjerne flytta til mer snø-sikkre strøk ja... lei av dette!

    15 timer siden, Wildlife skrev:

    Ååå jeg synes det er så stilig med samojed spann!:ahappy:

    Takk! Enig ;)

  10. Jepp! Konkurrerer med 6-spann samojed i år.

    21.-22. januar "Grönlandshundmesterskapet" i Hamra (sverige) dragprov 60 (2x30km) 2.plass

    23.januar dp 10 (mila på timen) med Funi på 43 minutter , godkjent tid

    Samojeduka:

    9.februar dp 10 med Manni, eneste startende med godkjent tid (48 minutter)

    11.-12 februar, Nordisk mesterskap for samojed, Furudal (sverige) dp 20 (2x11,5 km) 2.plass

    14.-15 februar dp60 , samojedsamlinga i sverige, (3x30 km) 4. plass

    Det gav to nye polarhundchampions i spannet i år.

    Treningsgrunnlaget vårt i år var dårlig. Mellom løpenei januar og februar har vi bare fått til å trene spannet et par ganger pga vær og føre her hjemme, bare is! Med tanke på dette synes jeg resultatene hundene har gitt meg har vært over all forventning, og jeg er kjempefornøyd! Det hadde jeg vel vært uansett, men :) Nå ønsker vi oss snart et år hvor vi får ha litt skikkelig vinterføre før samojeduka!! De har vært særdeles dårlig flere år, så det er ikke noe nytt, men litt frustrerende er det når treningen stopper opp som den gjør ;) Vi hadde det toppen uansett :)

    bilde fra i fjor..

    FURUDAL16.jpg

    • Like 11
  11. 3 timer siden, Aslan skrev:

    I natt kom han endelig :heart: Ting går bare fint og det er helt nydelig dette. Intenst når det sto på, 3 timer tok det fra vannet gikk og jeg rakk ingen smertestillende akkurat :teehe: Fått litt røff behandling men blir lappet fint sammen av flinke folk her pluss masse dop, så det ordner seg. Vidunderet heter Mons og er 48 cm lang og 3470 tung, kom 9 dager på overtid, og ble 30-årsgave til pappaen sin :heart: 

    Gratulerer!! 

    • Like 1
  12. Vi har en border collie som måtte amputere ei tå av samme årsak. Vi forsøkte også å la det gro, holde han i ro osv, men det fungerte ikke. Bruddet gikk opp og det ble forkalkninger i leddet. Vi gikk for amputasjon og angrer ikke. Han gjeter, springer lett i fjellet og i spannet som før, og vi har aldri merket noe på balanse ect med han :)

    • Like 1
  13. 11 minutter siden, Cloudberry skrev:

    Vi bestemte oss for å handle inn :) var veeeldig fornøyd med kompressene derfra. Nå blir det bare spennende om vi får lov å smøre på noe da, første forsøk var ikke spesielt lovende :lol:

     

    Haha, ja det er alltid interessant :P Poden her er glupsk som en hund (med unntak av tannbørsten, sukk..), så det går veldig greit å få det på her i huset ....

  14. 4 minutter siden, KarenMathilde skrev:

    Så nydelig! Dette er det jeg drømmer om dagen lang :')

    Går det fint om jeg sender deg en PM? Vil gjerne vite litt mer :)

    Det må du gjerne gjøre :)

     

    Både forrige bilde og bildet nedenfor er tatt under Nordisk mesterskap for samojed i år. I  dp20+ kom vi på førsteplass med 6-spann, på db 60 kom vi på 3.plass med 8-spann. veldig gøy etter en sesong borte fra konkurransebanen!


    FURUDAL16.jpg

     

    Det beste er likevel turene innover fjellet...

     

    1204188.jpg

     

    1204186.jpg

    • Like 17
  15. 16 timer siden, Line skrev:

    Blir nok lite brodering her, mest sying av klær og hundedekken tipper jeg :) 

    Kanskje @Angilja vil komme med litt samojedull til dere? 

    Hva med @MarieR?

    Blir vel litt knotete å drasse rundt symaskina, men jeg kan jo klippe litt og nåle sammen :) 

    Samojedull i bøtter og spann... Og samojedull på rokken. Noen andre som spinner garn av egne hunder? Nå bor jeg et stykke unna byen, men tar gjerne med ei hespe samojed og strikker litt om det passer sånn :) 

    • Like 1
×
×
  • Opprett ny...