Gå til innhold
Hundesonen.no

ELH

Medlemmer
 • Innholdsteller

  322
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

61 Excellent

1 følger

Om ELH

 • Rang
  Bekjent
 • Bursdag 01/29/2006

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Trøndelag
 • Hunderase
  Jack russell terrier

Nylige profilbesøk

4,463 profilvisninger
 1. Har "din" rase alt du ønsker deg?

  Den perfekte rase for meg er belgisk fårehund- tervueren Desverre er ikke jeg for tiden noe godt emne til å eie en brukshund. Dessuten er det praktisk med en mindre familiehund. Jeg skulle ønske noen kunne fått avlet frem en nordisk variant av JRT med pels tilpasset det nordiske klimaet. Jeg er litt lei at hunden lett fryser og er værsjuk... Ellers kunne jeg klart meg uten samkjønnsaggresjonen. Hadde vært greit med bittelitt lengre lunte noen ganger...
 2. Da vi var på utkikk etter ny hund fordi belgeren takket for seg etter over 11 år, så leita vi etter en enklere, mindre hund som kun skulle være familiehund. Vi valgte bort Cavalier på grunn av helse. Rasen hadde nok ellers passet oss veldig godt.
 3. Uforutsigbar adferd

  Du har fått mange gode råd i denne tråden. Nå kan det godt hende du synes jeg er litt festbrems, men jeg vil minne deg om at du har ei tispe som begynner å bli voksen av en rase som er kjent for samkjønnsaggresjon. Det er ingen selvfølge at en JRT kan slippes på et hundejorde og gå godt overens med mange fremmede hunder. Jeg vet ikke helt hva du legger i at hunden din er i en alder der den begynner å oppdra yngre masete hunder, men jeg anbefaler at du passer på at hunden din ikke er bøllete mot yngre hunder. JRT har ofte sterke meninger om ting, er kompromissløse og har temperament. De kan være nådeløse mot andre hunder de mener ikke oppfører seg korrekt.
 4. Og det var derfor jeg i forhold til aktivisering skrev at vi har hatt belger tidligere...Hunden får en kveldstur på noen km, anslår 4-5 km hver kveld og er ellers med på det vi som familie finner på. Det er nok ser deg ut til, men dette er en voksen hund. Vi har endt opp med en stødig, trivelig og trygg liten terrier, men jeg kan ikke uttale meg om hvordan situasjonen er ellers. Har truffet få andre JRT. Det er i grunnen uvant å ha en hunderase som er såpass populær. Raser som øker i popularitet medfører ofte at det avles på individer som ikke burde gå i avl. Ikke utenkelig at rasen har havnet i den fella. Edit: Lavt aktivitetsnivå er ikke satt som kriterier i denne tråden. Ikke jakthund er derimot nevnt så kanskje den utgår av den grunn? Det er de færreste som bruker JRT på jakt, men det er nå en hihund.
 5. Vi var på utkikk etter en barnevennlig liten hund med lite pelsstell som ikke behøver så veldig mye aktivisering og endte opp med jack russell terrier. Må legge til at vi var på leting etter en voksen hund. Ikke behov for så veldig mye aktivisering er ganske subjektivt, men vi sammenlignet med belgisk fårehund.
 6. Hjelp, jeg skal ut og fly med hunden min!

  Det blir fly på meg og ungene, bil på samboer og hunden. Sånn har vi gjort det i mange år med gammelhunden. Vi var for seint ute til å få hunden i cargo på begge flyvningene, og tar ikke sjansen på at det går bra i kabinen. Neste år får vi være tidligere ute med å bestille flybilletter.
 7. Hjelp, jeg skal ut og fly med hunden min!

  Vi planlegger å reise fra Trøndelag/Værnes til Sørlandet/Kjevik i påska, med hund og unger. Terrierdyret veier ca. 7,5 kg og ca. 31 cm høy, og vi mener hun vil ha det ok i en sherpa medium. En slik sherpabag veier 1,9 kg, og vi er dermed 1,4 kg over maksvekta for å være i kabinen. Hvor nøye er flyselskapene på dette? Er det vanlig at hund og bur veies? Må jeg slanke bikkja? Vi kommer til å reise med to barn under skolealder, så det vil være litt kjipt om hunden blir nektet adgang og vi ikke kan bli med. Etter å ha lest denne tråden har jeg inntrykk av at flyselskapene er mer opptatt av målene på buret? Det er direktefly med Widerøe som er mest aktuelt.
 8. Det som hjalp på min forrige hund var mye mosjon og matrester. Middagsrester over tørrforet. Han hadde vært tynn hele sitt liv helt til han kom til meg da han var 5 år. Etter noen måneder hos meg hadde han lagt på seg flere kilo. Min erfaring er at dette går litt i arv. Hvordan var foreldrene når de var på samme alder?
 9. Hunden ble levert inn hos Anicura i morrest så nå venter vi bare.
 10. Vi er på ferie og har en hund som plutselig begynte å blø ut av snuten. Vi var hos veterinær i ettermiddag og skulle se det an, og får ikke gjort så mye mer i kveld. Vi har konkludert med at vi må oppsøke veterinær i morgen. Sannsynligvis er det et gresstrå som ligger der og irriterer. Jeg lurer på om det er noen her inne som har en veterinær/veterinærkontor å anbefale i Kristiansand ? Vi holder til i Randesund.
 11. Mattilsynet kommer neppe på hjemmebesøk/inspeksjon med mindre de har mottatt bekymringsmelding. La oss si at det er hold i bekymringsmeldingen, men at forhold kanskje ikke er graverende nok til at mattilsynet kan fjerne dyrene med det samme. Da kan mattilsynet dele ut disse retningslinjene, som en veiledning på hva som er godt dyrehold. Da har de veiledet og gitt informasjon. Hvis mattilsynet foretar et oppfølgende hjemmebesøk og finner ut at ingenting (eller svært lite)er forbedret siden sist, er det enklere med disse retningslinjene for mattilsynet å dokumentere at det ikke lengre er uvitenhet som er årsaken til det dårlige dyreholdet. Jeg ser for meg at det da er enklere for mattilsynet å fjerne dyrene.
 12. Jeg har blandede følelser til denne avgjørelsen, men det ville jeg hatt uansett utfall. Det er skremmende at vi har så få dyktige politihunder. Jeg vet ikke hva som er årsaken til at vi har kommet i den situasjonen at det å miste en politihund kan få så store konsekvenser. Jeg antar at det er et ressursproblem, men om det er penger eller kompetanse det skorter på (eller begge deler) det vet jeg ikke. Jeg er glad for at jeg ikke skal ha denne hunden i mitt nabolag.
 13. Stasjonsvogn og hund

  Hva slags bil er det du har i dag? Vi har kjøpt oss ny stasjonsvogn. Viktige kriterier har vært at det skal være plass til et stort hundebur (variocage xl singel) i bagasjerommet og besafe barnestol i baksetet. I tillegg er vi to voksne. Vi har kjøpt oss Volkswagen passat, men vi så også på Ford mondeo.
 14. Du må finne noen som har erfaring med andre raser enn bc og som er villig til å undervise deg. Den eneste jeg vet om er han her https://nb-no.facebook.com/Fjellgjeting og jeg vet han har hatt islandsk fårehund på kurs tidligere.
 15. Spørsmål angående terv/groenendael

  Og så finnes det andre måter å kjøle seg ned på. Arv falt for plaskebassenget til dattera min etter en joggetur en sen sommerkveld. Sent from my C6603 using Tapatalk
×