Gå til innhold
Hundesonen.no

MollyC

Medlemmer
  • Innholdsteller

    732
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Innlegg skrevet av MollyC

  1. 24 minutter siden, Skd skrev:

    Men mannens penis kom ikke langt nok ut, tror jeg

    Kan da tyde på at det ikke var rett dag.  På den ene hannen min kommer ikke penis ut, hvis det ikke er riktig tid.  Første gang bommet han og den kom ut, men det gikk på neste forsøk. Han er også en som parer bare en gang, hvis det er rett tid. En gang har han gått på to ganger, da var nok ikke jobben god nok første gang. ?

  2. Jeg har drevet oppdrett i mange år.  Det er ikke alltid det blir vellykkede paringer ved første forsøk. Sjekk at tispa er myk nok bak, ellers kommer ikke hannen inn.  Selv om hun står, trenger det ikke være rett dag.   Ser dere skal prøve igjen i morgen. Det er viktig at de får god nok tid til lek og bli kjent, så plutselig går det veien. La dem holde på for seg selv en stund, så går det bra. Bichonrasene er stort sett lette å få til paringer på.  Her har vi holdt på i flere timer med lek og prøveparinger.  Plutselig så henger dem. Sier igjen, la dem få tid på seg.

    • Like 1
  3. På 8/10/2022 at 6:30 PM, Rocket skrev:

    De burde virkelig kalle FCI CERTene for junior og veteran CACIB istedenfor. ? Er forvirrende nok å skulle holde styr på alt som er allerede!

    Ser at i Danmark, som har junior/veterancert, kaller fci-certene for junior/veteran CACIB. Hadde vært greit at alle hadde samme benevnelse på disse.

    • Like 1
  4. Jeg hadde samme problem med en av hundene her.  Jeg kjøpte en babytrøye som jeg hadde på han under bilturer og det hjalp på siklet i pelsen.  Ellers fikk jeg tips av en bishon frise eier,  vask med blålilla shampoo og la den virke noen minutter.  Sett inn pelsen med potetmel uten å skylle ut og la det tørke og børst godt. Skyll shampooen godt vekk. Dette gjentas til det meste av fargen er borte.   Jeg vasket ofte.  Det tok tid før pelsen var helt hvit, men det gikk. Det går ikke på en dag. 

  5. Veteraner kan ta både cert og nordisk cert på nordiske utstillinger.  Det er bare på int. utstillinger junior og veteraner ikke konkurrerer  om cacib , ellers konkurrerer de på lik linje med de andre klassene.

    • Thanks 1
  6. 8 timer siden, Olina skrev:

    Hvordan funker en sånn 4 hjuls tralle på inne utstillinger med dørkarmer, kanter ol. .?

    Den funker helt fint både ute og inne. Bredden på min var ca. 60 cm.

  7. Tidligere brukte jeg burtralle, som jeg hadde stålbur oppå. Da var hundene i buret og alt annet fikk jeg plass til oppå. Det funket fint i alle år. Må stroppes fast. Nå har jeg den største strolleren og er superfornøyd, lett og kjøre og det er plass til alt oppå. Greit med trimmebord på toppen. Hvis hunden bryter seg ut av stoffbur, ville jeg valgt førstnevnte.

    • Like 1
  8. 1 time siden, Helen1 skrev:

    Kan eier av tispe kreve at eventuelle veterinær utgifter, valpepakker o.l skal trekkes av salgs-summen slik at jeg får 10 % av summen som hun sitter igjen med etter hun har trukket utgiftene i fra?

    Det vanlige er at tispeeier står for alle utgiftene.  Hannhundeier får avtalt sum (paringsavgift + en sum for hver levende valp ved f.eks. 5 uker) Prisen avtaler man før paring. Har ikke vært borti at tispeeier trekker fra sine utgifter.  Har drevet med oppdrett i en del år og har både tisper og hanner i avl.

  9. 2 timer siden, Tyttebæra skrev:

    Er enig i at forsikring hovedsaklig er for å dekke store kostbare operasjoner og akutt behandling etter stengetid ol. og da vil 30 000,- kunne bli litt knapt i disse dager. Bor du avsides til der det er en rimelig kudoktor som holder til og det gjelder akutte ting er det kanskje nok for en så liten hund, men bor du mer sentralt med blodpriser, du må til spesialist eller f.eks operere to bein er det mulig det ikke vil holde.

    Det meste av medisiner og små-behandling, i alle fall på så små hunder rundt 10kg, utgjør som regel mange små summer som det ikke lønner seg å ha forsikring for.

    Kan man spare opp en solid buffer øremerket veterinærutgifter, vil det som regel alltid lønne seg over å ha forsikring. Forsikringspremiene står definitivt ikke stille, vær også forberedt på at premieprisen vil gå opp for hvert år. I tillegg må du lese vilkårene nøye slik at du er sikker på at selskapet ikke har reservert seg mot enkelte lidelser på din spesifikke rase.
     

    Det er fullt mulig å avle på syke dyr, drette hunder i fjøs uten sosialisering og drive valpefabrikk innenfor NKKs rammer, så aldri ta det for gitt at et oppdrett er bra bare fordi de opererer innenfor NKK. Vær også obs på at ufornøyde kunder sjeldent får delta eller ikke ønsker å delta, på oppdretters sider eller kullgrupper. Sier ikke at oppdrettet du er i kontakt med er dårlig, men ber deg være kritisk og på vakt når du handler hund.

    Hvis du undersøker HD-status i den Finske Kennelklubben vil du se at det er svært mange corgis som har HD, stikk i strid med det norske oppdrettere påstår. Det er ikke slik at norske corgier er helt ubeslektet med alle finske corgis, i realiteten er alle hunder i en rase nært beslektet. Utgifter i forbindelse med HD er dermed noe som er en stor risiko for å få når man kjøper corgi.

    Så på dogweb på HD for begge corgirasene fra 010122 og der var det for det meste HD. På den ene var det røntget 26 og 3 hadde B, resten for det meste D og E, den andre var 13 røntget og 2 hadde B, resten for det meste D og E. Dette sies å ikke påvirke den enkelte hund.

    Kikket på enkelte kull fra den siste tiden og der fant jeg ingen røntgede foreldre.

  10. Jeg har oppigjennom flere år hatt eldre tisper.  Løpetiden har vært med mindre blod enn tidligere, noen har blødd bare noen dager og noen har blødd gjennom hele løpetiden, alt kan være normalt. Teller alltid fra første dag med blod, eller når de begynner å hovne opp bak.

     

    Har også en tispe med tørre løpetider og hun har hatt 2 store kull for rasen, så ja, de kan bli drektige.

  11. 12 minutter siden, Stevko skrev:

    Er ikke avlsforsikring noe opdretter tegner? For å dekke evt mangler på valpene en selger?

    Avlsforsikring gjelder for kommende kull. Dersom avlsforsikring tegnes når valpen er under 4 mndr. ved forsikringstegning, gjelder den for tap av avl, dersom det viser seg at hunden ikke kan brukes i avl. Jeg tegner alltid avlsforsikring på mine valper om jeg har tenkt å evt. bruke dem i avl.

  12. 3 timer siden, Stevko skrev:

    Hei!

    En jeg kjenner har fått konstatert HD E,begge sider på hunden sin.

    Er 1 år gammel.Dette er vel å anse som en mangel? Hva bør en kreve fra oppdretter?

    Noen med erfaringer?

     

     

     

    Dersom man kjøper en hund etter foreldre med HD C og D, kan man nesten forvente at hunden får en HD-diagnose.  Kommer også litt an på hvordan det er bakover i slekta og. Graden kan bli bedre eller verre enn foreldrene. Tror ikke du kan regne med noe fra oppdretter. Selv med HD-frie foreldre kan det komme en med E-hofter og da har ikke oppdretter plikt til å erstatte noe. Les om HD på NKKs sider.

  13. Den gang jeg selv hadde lhasa apso, fikk jeg høre (skal ikke si at det er riktig) at lhasa og tibetansk terrier opprinnelig var samme rase. Hvis du leser historikken til begge rasene er de så og si identiske også om når rasene kom til europa.  At de da kan ligne hverandre er ikke så rart.  Begge rasene het lhasa terrier.

    Se nedenfor, vet ikke om du ble noe klokere.

    På gamle tibetanske avbildninger kan sees en liten hund som ligner lhasa apsoen, ... Rasen ble da kalt Lhasa Terrier, og den ble delt inn i to høydeklasser ...
     

     

    • Like 1
×
×
  • Opprett ny...