Gå til innhold
Hundesonen.no

Helene.Mira

Medlemmer
  • Innholdsteller

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Douge de bordeaux

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Helene.Mira's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • One Month Later
  • One Year In
  • Week One Done

Recent Badges

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Dette var for flere måneder siden Simira, byllen og ødemet var forrige uke.
  2. Min Mira, bordeaux, luktet helt grusomt i nakken en periode for en stund siden. Da jeg søkte litt rundt sto det at illeluktende matvarer eller dårlig mat kunne skilles ut gjennom huden på hunder. Ikke aner jeg om dette var årsaken, men det viste seg at hun hadde fått dårlig kyllingpålegg av "noen" i huset som ikke kan lese eller lukte på noe før han gir det til hunden, og som ikke klarer å se forbi bedende valpeøyne.. ?
  3. Hei! Er det noen flere enn meg her inne som har bordeaux? Skjønner av tidligere tråder og reaksjoner at dette er en mye omdiskutert rase! Nå skal det sies at jeg personlig aldri har villet, eller kommer til å kjøpe en valp av denne rasen. Vi fikk vår Mira gjennom omplassering. Hun er, heldigvis, veldig lite rasetypisk i både utseende og i.f.t de typiske problemene som ofte kommer med rasen. Noe jeg reagerer på, er hvor lite mosjon mange bordeauxer får! Det står jo over alt at det er en rase med lite energi, men med stort aktivitetsbehov, blant annet for å forebygge mange av de problemene som ofte kommer med en stor, "feilavlet" hund. Vår Mira får en langtur om dagen, i variert skogsterreng. Hun har enormt utbytte av det, og jeg ser sjeldent en bordeuax som er like "sunn" i kroppen som det vår er. De typiske adferdsproblemene som mange mener kommer med bordeauxer, for eksempel har jeg lest at de er enmannshunder, skeptiske til fremmede, og voldsomme voktere som omtrent tar helt av om noen nærmer seg huset eller bilen. Mulig vi er heldige, men vår Mira har ikke engang tilløp til slik adferd. Hun elsker alt og alle, både mennesker og hunder. Hvis det finnes andre her inne med Bordeaux, gi lyd fra dere! Vil veldig gjerne ha noen å diskutere denne fantastiske rasen som mange har så mange meninger om!
  4. Enig, Simira. Hundepark er et supert verktøy for vår hund, og hun elsker det, men ville aldri falle meg inn å bruke det isteden for tur på en daglig basis...
  5. Nei, jeg vet ikke hvor det er vanlig å sette den, men de satte den hvert fall i nakken. Skjønner at tilfeldige på et forum ikke kan vite hva dette kommer av, men det kunne vel hende noen hadde erfaringer eller opplevd noe liknende Forresten glemte jeg å skrive at veterinæren tømte byllen og spylte den ut ved siste besøk! Noe merkverdig at de dagen før ikke ville gjøre noe med den...
  6. Noen som reagerer på folks bruk av hundeparker i denne tiden? De fleste parkene som er styrt av kommunene rundt om er stengt, men de "private" holder fremdeles åpent. Ser i diverse forum for hundeparkene at folk ikke aaaner hva de skal gjøre med hundene sine når hundeparkene er stengt, og at det er dyreplageri å ikke kunne bruke parkene. Altså, er ikke hundepark ment som et tillegg, og ikke alternativ, til tur? Vi går som regel ikke den vanlige langturen samme dag som vi besøker hundepark, men vi bruker da heller ikke hundepark hver dag, hele tiden, for å slippe tur. Det er tur som er hovedaktiviteten, hvert fall i vårt hundehold. Hva tenker folket, tåler vi virkelig ikke langtur hver dag i denne perioden? og skulle det røyne på med sykdom osv, så er det ingen hunder som dør av korte turer for en liten periode?
  7. Hei! For 10 dager siden var Mira, min bordeaux dogge, hos veterinær og fjernet en brukket klo som skapte ubehag. Samme dag var hun litt hoven i nakken, etter sprøytestikket med sedasjon. Det var litt hovent hele uken men plutselig eksploderte det i en enorm hevelse, og mye væske som samlet seg på begge sidene av halsen. en uke senere. Ringte veterinær igjen, og hun ble tatt inn til undersøkelse samme dag. Fikk beskjed om å ha is i magen og se det an, og ringe hvis det ble større. Det ble det dagen etter, og vi dro til veterinær igjen. Da tømte de det som var en stor byll med abscess på nakken, og ga beskjed om at væsken på siden var ødem væske, og ville gå bort av seg selv. Som den bekymrede hundeeier jeg er så lurer jeg på om noen har opplevd noe liknende? Er det vanlig å reagere slik på sedasjon? Begge veterinærene sier at de ikke vet hva det kommer av, men det må da ha noe med sprøyten å gjøre? Eller? Takk for alle svar og erfaringer!
×
×
  • Opprett ny...