Gå til innhold
Hundesonen.no

Juliehei

Medlemmer
  • Innholdsteller

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Innlegg skrevet av Juliehei

  1. På 8/12/2021 at 5:00 PM, simira skrev:

    Hvilket fôr har dere brukt i elimineringsdietten? Det er jo masse ulikt å prøve. Har dere prøvd råfôring?

    Jeg har inntrykk av at hva som fungerer på allergikere er veldig varierende, men allergifôr/dermtologifôr skal jo være greit å prøve ut. Har nettopp bestilt insektsfôr (!) og Hills z/d selv for å teste ut på min ene.

    Vurderer nå å kjøpe insektsfôr til amris pga kløe. Er erfaringen din god med dette? Hvilket merke? 

  2. Akkurat nå, Milius skrev:

    @Juliehei

    Ingen erfaring med thundershirt dessverre.

    Men hunden min var redd for å være alene (unntatt i bil) frem til hun var rundt to år, og da gikk det plutselig fint å venne henne til å være hjemme alene 8 timer om dagen. Så ikke gi opp håpet helt enda ?

    Ellers finnes det jo en del kosttilskudd og lignende som kan hjelpe, om ikke dere har prøvd det? Jeg har brukt iharmoni og adaptil (hver for seg) og opplevde at det hjalp.  

    Takk for svar! Har ikke prøvd noe slikt, men kan jo alltids testes ? 

  3. Jeg har etterhvert måtte godta fakta at snusket mitt lider av en slags seperasjonsangst. Hun kan være alene i bil og i alle rom hjemme og andre steder hun er kjent, men får fnatt når vi går ut døra, dette gjelder dog ikke verandadøra, vi får lov å være på verandaen uten henne. Vi har løst dette ved at et familiemedlem har henne med på jobb. Dette går stort sett fint, men hun er 18 mnd og livet er langt. Mitt aller største ønske i forhold til henne, er å gi henne et mest mulig avslappet forhold til å være alene. Hun kan kanskje aldri være alene 8 timer om dagen, 5 dager i uka, men siden min utdanning varer til foreldrene mine pensjonerer seg og da kan være mye sammen med henne når jeg går ut i arbeid, og iom at vi har begynt å stifte familie med påfølgende permisjonsperioder, håper jeg at hun etterhvert kan lære seg til å være alene akkurat nok til at hun skal ha det fint i livet sammen med oss. 
     

    Jeg kom nylig over thunder shirt og lurer på om noen har erfaring med  behandling av angst/annet ved hjelp av et sånt dekken? 

  4. - vi prøver fortsatt å overleve unghundtiden, men det går i grunn ganske bra ? 

    - hun ble aldri sikker på å være alene hjemme her vi bor nå, og med matmor permittert fra mai og hjemme på svangerskapspenger fra juni og frem til termin i november, og nå hjemme i mammapermisjon, så var det ikke så lett å få en naturlig gang i alene-treningen. Vi er på flyttefot og håper ting kanskje kan løsne litt i ny leilighet. Så hjemmealene-trening er mål for 2021 også.  

    - kurset ble tatt, men pga lockdown uka etterpå så ble det lite av rallylydighet i 2020. Vi blir ikke å fokusere på dette i 2021. 

    - det ble mest fokus på en rolig og avbalansert hund som fungerer i hverdagslige situasjoner da vi plutselig skulle ha baby i hus i slutten av året, og ikke så mye på grunnferdigheter 

    mål 2021: 

    - overleve unghundtiden ?

    - hjemmealene-trygghet i nytt hjem 

    - delta på nettkurs i triksing for å skape bunnsolid kontakt mellom hund og eier, og høy selvtillit hos hund

    - fokusere på nesearbeid ute på tur i dagliglivet

    - terpe på innkallingen, da denne har blitt veldig dårlig 

    - rotrening, spesielt rundt baby og i situasjoner hun lett blir stresset

    2134D096-BF27-48F9-AFF1-690DC8EEDBBC.jpeg

  5. På 7/23/2020 at 9:00 PM, Torvald tåke skrev:

    Torvald har allergi. Jeg begynte å mistenke det da han fikk sin fjerde ørebetennelse på ett år, og også klødde mye, særlig i potene. Veterinæren anbefalte allergifor for å eliminere, men jeg er ikke veldig glad i sånne kunstige, karbohydratrike for, så jeg begynte å råfore med en proteinkilde av gangen. Fant ganske raskt ut at kylling var synderen. Siden har han ikke, bank i bordet, hatt en eneste ørebetennelse, og det er nå over to år siden. Finn en ny veterinær, gjerne en med kompetanse på allergi, og ta den opp. Det kan være det bare er anatomien i øret, men allergi er i hvert fall verdt å sjekke! 

    Takk for innspill! Skal absolutt få sjekket dette med allergi 

  6. 11 timer siden, Gåsa skrev:

    Hei! Huff det er ikke lett dette med øreproblematikk...Jeg har ei gordon setter tispe selv på 3 år som har slitt med de siden ung alder. Hun liker virkelig ikke øredråper eller,gjemmer seg osv men,er ingen problem gi de da. Blitt lagt i narkose 2 ganger ( 1 gang i året så langt for andre ting og renset ut samtidig da. Det er særlig ene øret som produserere mye ørevoks. Nå for tiden bruker vi to typer middel fra dyrlegen en type som skal løse opp ørevoksen og en forebyggende. Men,virker egentlig ikke særlig bra må rense de hver 2-3 dag ellers blir det kløe. Kan bli det uansett også da.Ofte kan det være en kobling mellom øreproblem og allergi dessverre. Jeg har foret på diverse tørrfor før og de siste 2 årene vom & hundemat merker ingen forskjell. Ikke  noe lett om hun er så vanskelig få i dråpene eller. Vil bare ønske dere lykke til!
     

     

     

     

     

     

     

    Jeg har vurdert ideen om at det kan være allergi da hun har visst tegn til kløe andre steder, men uten noe forandring i huden. Veterinær mente det kunne være kjedsomhet, men jeg tror nok heller jeg skal ta henne til konsultasjon på annet veterinærsenter. Takk for lykkeønskninger, lykke til selv! 

    • Like 1
  7. 44 minutter siden, trill skrev:

    Vi fikk nylig samme type gel som @Torvald tåke til vår hund etter flere runder med dråper som ikke tok knekken på soppen. Vi jobber med å få «vanlig» ørevask/tørk trivelig igjen, men har et godt stykke å gå fortsatt... 

    Uff, jeg gruer meg allerede til å gjeninnføre vanlig stell... Håper vi også får gel siden det nå begynner å trekke ut i det lengste med hjemmerensingen 

  8. 47 minutter siden, Torvald tåke skrev:

    Jeg har vært gjennom den regla der med min hengeørehund. Løsninga for vår del var til slutt av veterinæren la inn en slags gel dypt inne i øret mens hunden var i narkose. Dette ble riktignok først gjort etter mange runder med dråpebehandling som ikke ga resultater, så det kan hende det er noe de fleste veterinærer venter med å gjøre til de absolutt må. Gelen var langtidsvirkende og drepte soppen og bakteriene innenifra, og jeg måtte bare tørke over ørene hans annenhver dag (oftere ved behov). Da ble det litt mindre belastende for hunden, siden han slapp de ekle dråpene og pirkinga inni ørene, og jeg klarte å gjøre det positivt ved å gi masse godbiter og gjøre det til en kosestund. Jeg regner med at din hund klør i øret/ørene - det var nøkkelen for min hunds del, for han klarte rett og slett ikke å takke nei til å bli gnidd litt rundt ørene, og så tørka jeg bare litt her og der mens jeg gnei, ga godbiter og masse ros. 

    Per i dag, to år senere, kan jeg fint kikke inni ørene hans, klippe med saks og nappe litt her og der uten protester. På veterinærkontoret er saken en annen, der er han ikke like medgjørlig, men det kan jeg nesten ikke klandre han for, så mye ubehagelig han har opplevd der. 

    Sånn sett er det kun selve væsken som skal inn i ørene hun har panikk for. Jeg kan klippe med maskin, gnikke og gnu, tørke med bomulspad og studere henne nøye i ørene uten protester. Men det er blitt en forferdelig greie for både oss og hunden hver gang vi faktisk må helle noe nedi der. Vi er to stk som holder henne, men det er sjanseløst. Til og med pølser hjelper ikke! Har kontrolltime neste tirsdag, og hvis det da ikke er gått over får vi kanskje sånne dråper som du har fått. Dette er tredje runde med rens, inkl rensing i narkose hos veterinær. Nå har vi attpåtil TO rensemidler vi skal bruke. En som renner ren væske nedi, og en spray. Helt grusomt. Jeg aner faktisk ikke hvordan vi skal komme oss helskinnet gjennom uka med det gode forholdet vi har med henne i behold... 

  9. Min langørede tispe har dessverre kommet utfor soppinfeksjon og ørebetennelse, og dette må såklart renses opp i. Hun har aldri vært veldig fan av å rense ører, men nå som det har blitt veldig mye rens, opptil to ganger per dag, samt fullbørerens i narkose/bedøvelse hos vet., har hun helt panikk når jeg kommer nært ørene. Jeg skjønner at det er kjempeubehagelig å få væske helt i ørene flere ganger for dag, men jeg er redd for at om jeg ikke får renset skikkelig så ender det hele med kronisk sykdom. Hun bare vrir seg unna i alle tenkelige stillinger og prøver å stikke av med èn gang hun ser flasken. Noen som har god erfaring med å gjøre en helt forferdelig assosiasjon om til noe som kan gå greit med nød og neppe? Hun er knapt bikket året, såhun har et langt liv med jevnlig og forebyggende ørestell, så det hadde vært fint å få ordnet opp i inntrykket hennes av å få ørene renset... 

  10. På 2/14/2020 at 1:22 PM, Luma skrev:

    Enkelt, bare å eie en sær hund som insisterer på å være minimum 1,5km(i luftlinje) vekk fra huset før han kan gjøre fra seg så slipper man å tenke på hele greia:lol: Jeg er sikker på at den bikkja ville eksplodert før han tillot seg å gjøre fra seg innendørs. (minuset er selvfølgelig at om hunden må på do gjentatte ganger iløpet av kveld/natt så har man ingen andre alternativ enn å sette seg i bilen og kjøre utenfor hundens no-pooping sone:pinch:)

    Med de to forrige bikkjene pleide jeg å la de ha tilgang til gangen nede og oppe mens jeg var borte, der var det ingen møbler, tepper el.lignende, så det var enkelt å rengjøre samtidig som de hadde plass nok så de slapp å ligge i egen avføring om de skulle ha et uhell.

    Superenkelt ?

  11. 5 timer siden, Miloficent skrev:

    Jeg var i praksis i Danmark ifjor og jobbet full arbeidsdag i barnehage. Ble vekket flere ganger ila natten pga hunden hadde diaré, ganske kraftig også.. Men allmenntilstanden var fin, så jeg dro på jobb. Når jeg kom hjem måtte han ut ASAP, men så ingen andre tegn til noe inne. Så sjekket jeg kattedoen - og jammen hadde han ikke gått på do der? Så det løste seg greit siden roomie hadde katt??‍♀️

    Herregud, fikk en god latter nå! For en herlig type ?

    • Haha 1
  12. Kom på en merkelig tanke - en såkalt "shower thought" ? Hva gjør man egentlig når hunden har fått skikkelig diarè i løpet av natta/morran, og man selv må på jobb? Med familiehunden vår skjedde dette tre ganger i løpet av 10 år. Hun vekte meg på natta slik at jeg kunne slippe henne ut, så tok pappa henne med på kontoret så hun kunne få slippe ut når hun måtte på do i løpet av dagen. Men hva gjør egentlig andre folk? For må man på jobb, så må man på jobb. Med mindre man har noen som kan ta seg av hunden de dagene noe sånt skjer, så må den vel bare få gjøre fra seg inne? Dette må i så fall være ganske fælt for en ellers stueren hund som, under normale omstendigheter, ville holdt seg. Jeg stemmer for godkjente fraværsdager for syk hund ?? 

  13. Akkurat nå, simira skrev:

    Oioi. Dette er ting som definitivt er enklest å ta tak i fra starten av og ikke la valpen lære seg i utgangspunktet... Men, det er jo litt sent nå.

    Ikke gi henne oppmerksomhet ved hopping. Når hun hopper, snu ryggen til og/eller gå unna hvis dere er den som holder i båndet. Ideelt sett skal ingen under noen omstendigheter hilse på eller gi oppmerksomhet med mindre hun har alle fire bena i bakken. Det fordrer da også gjerne at folk bøyer seg eller setter seg ned på huk.

    Før hilsing, kast gjerne noen godbiter på bakken slik at hunden ikke rekker å hoppe opp. Tren også inn en god sitt, og få henne til å sette seg når det skal hilses. Hvis hun bryter må den som skal hilse gå unna (og du må ha henne i bånd så hun ikke går etter, og sette henne igjen). I starten kan det kreve mye belønning å få henne til å bli sittende, og de som hilser kan også gjerne belønne sitt med godbiter. Dette kommer til å kreve MYE trening og repetisjoner av hilsesituasjoner for å få inn når hun allerede har fått lov.

    Du kan også rett og slett bare stå/sitte og fôre henne med godbiter i hilsesituasjoner, og stå på båndet slik at hun ikke greier å hoppe. Men det beste er om hun lærer selv at belønningen med å hilse kommer kun når hun står eller sitter pent.

     

    Gjør det noe? Pass på å bruke sele, så hunden ikke får nakkeskader. Du kan godt ha på både halsbånd og sele, og skille mellom de på når hun får lov til å trekke, og når hun får gå pent. Start turen med sele og gå litt, la hunden få sose og snuse fra seg. Så kan du klipse båndet over på halsbåndet, og jobbe med å gå pent. Da må du belønne hver gang hunden frivillig tar kontakt og slakker på båndet. Om båndet strammer bytter du retning. Ja, det blir mye virring en periode. Ikke tren mer enn maks 10 minutter av gangen i starten, så ta en pause med sosing igjen. Kanskje en økt eller tre i løpet av en lang tur. Gradvis kan du øke tiden når dere får det til.

    Denne er vanskelig, særlig om dere vil ha henne i sofaen hjemme, men det det går. Det beste er isåfall å lære inn en "værsågod" kommando på sofaen, og at hun ikke får opp uten det. Det vil si at dersom hun hopper opp i sofaen hjemme må dere ta henne ned, evt. sperre tilgangen når dere selv ikke er i nærheten av sofaen. Hver eneste gang. Hvis dere sitter i sofaen og hun setter seg og tilbyr kontakt kan dere si værsågod og la henne hoppe opp. Men hun må da altså aldri få lov til å gå opp i sofaen uten tillatelse (det er såklart umulig å unngå det 100%, men så godt som mulig).

    Jeg ville også lært inn en god ligg og bli på et teppe som dere kan ta med på besøk. Gjerne med noe å tygge på. Generelt sett det lurt å jobbe mye med å lære hunden å ligge å slappe av i alle mulige settinger.

    Tja, bedre sent enn aldri! Hoppingen har tiltatt i styrke den siste tiden, syns ikke hun var veldig på å stå på to bein i starten. Så da blir det jo mest naturlig å ta det nå ? Båndtreningen derimot har jeg vært litt vel sløv på (jeg bruker sele). Hun trekker ikke mye på tur og roer seg relativt fort. Hun får belønning for å gå pent i båndet, men ønsker etterhvert å trene litt rally/lydighet med henne, så jeg skal bruke trikset med halsbånd! Men ja, jeg synes i grunnen det gjør noe at hun trekker og drar noe voldsomt på starten av turen. Dette på grunn av glatt føre og at det er vanskelig å få kontakt med henne. Skjønner at det er energi som må ut og at det er kjempeartig å komme seg ut på tur, men det kan være helseskadelig nå på vinteren... ut fra blokka må jeg gå ned en bakke, og her har hun enda ikke roet seg nok til at jeg har helt kontroll på situasjonen. Så ønsker derfor litt tips til hva jeg kan gjøre for å roe ned situasjonen litt. Har jo en relativt lang svalgang i blokka på vei ut, er det noe jeg kan gjøre her før vi kommer ut på glatta? Tatt i betrakning at hun er vanskelig å få kontakt med på vei ut. 

    Takk for tips om sofaen, skal ta det med videre ? 

  14. Akkurat nå, Wilhelmina skrev:

    Først og fremst - tenk mer på hva du vil at hunden skal gjøre i en gitt situasjon, ikke hva den ikke skal gjøre ;) For eksempel hopping - da ønsker du en atferd som er uforenelig med hopping, for eksempel at alle beina skal være i bakken. Snu ryggen til så lenge hun hopper, og be andre gjøre det samme. Ingen oppmerksomhet før alle beina er i bakken, ingen hilsing før hun slutter å hoppe.

    Hehe, ja, det er vel egentlig ikke vanskeligere enn som så! Men opererer man med godbit når beina er i bakken, eller er det egentlig bare den oppmerksomheten hun ønsker som blir den rette belønningen? Har du noen tips til de andre "problemene"? ? 

  15. Valpis er plutselig 6 måneder og nå begynner det å bli på tide å ta tak i disse små unotene som allerede har fått satt seg litt ? Kom gjerne med tips som funket på deres valper når dere lærte dem å oppføre seg mer eller mindre pent blant folk. Ønsker tips til å venne henne av med å: 

    1. hoppe opp på folk. Dette gjelder både oss når hun er glad for at vi kommer hjem og når hun ønsker litt oppmerksomhet. Og spesielt hopper hun på andre folk som kommer på besøk eller som vi er på besøk hos. 

    2. trekke MYE i båndet i starten av tur, mest på vei ut av blokka. 

    3. hoppe rett i sofaen uansett hvor vi kommer. Ville egentlig ikke ha henne i sofaen, men hun er så sinnsykt spretten. Hun spretter hit og spretter dit, og når vi hadde kjøpt den nye sofaen vår så var hun blitt såpass gammel at hun bare spratt opp i sofaen før vi fikk reagert. Jeg tenkte at det fikk være greit, for pga flytting hadde jeg rett og slett ikke tid til å ta noen kamp med henne. Det går fint for oss at hun er i sofaen her hjemme, for hun slapper ordentlig godt av der, men liker dårlig at hun gjerne løper rett i sofaen til andre folk når vi kommer på besøk dit ?

     

    Håper jeg får noen nyttige tips og triks, og gleder meg til å komme i gang med temmingen ? 

  16. Tusen takk for gode svar! Angrer på at alene-treningen ikke ble tatt mer seriøst i starten, men nå er det nå engang sånn ? hadde vært betraktelig verre om vi plutselig skulle på 8-timers arbeidsdag i morgen. Studentlivet og kvelds-og helgejobb er eneste grunnen til at vi tok til oss motet og tok inn en valp nå, ellers hadde nok stresset rundt dette med våkenetter, do-trening og alene-trening vær for høy! Vi har god tid og mulighet for hundepass de timene det måtte være nødvendig fram mot sommeren. Jeg prøver å slite henne ut og la henne få roen i kroppen før jeg starter å tøve inn og ut av døra, og sitter med trua på at dette blir bra om en stund ? 

  17. Akkurat nå, HeleneFS skrev:

    Belønningen for å være rolig når dere går er at dere kommer tilbake. Jeg tror ikke klikker vil ha noen effekt egentlig, klikker øker ofte energien, mens i en slik situasjon er det viktig med beroligende metoder. 

    Det høres kanskje ut som dere må begynne lettere, kan dere stenge henne ute fra et rom i huset? Feks om dere begge går inn på badet eller soverommet, hva gjør hun da? 

    Et tips til fremtiden er at dere kan prøve å sette på radio når dere går.

    Har dere bil? Er hun alene i denne?

    Du har sikkert rett ang. klikker. Tenkte mer på det som en slags ro-trening i senga si når en av oss tilfeldigvis går ut døren, bare for å assosiere «hade» med hundeseng. Vet ikke om det hadde funket da ? 

    Samboer er dratt på trening uten noe større ståk og hei, for idag er hun ikke understimulert hvertfall. Jeg har imens tatt et 25 minutter langt kveldsstell med henne på utsida (etter å ha forsikret med om at hun faktisk er rolig), og det går alltid fint. Stenger henne til stadighet ute i stua når jeg går inn på de forskjellige rommene, og noen ganger viser hun til at hun ønsker å tilbringe natta alene på sofaen i helt mørk stue, så hun er veldig trygg på leiligheten. På natta lar jeg døra stå på gløtt så hun kan komme og legge seg i senga si når hun måtte ønske. Hun ligger alene i bilen, i bur.  Det er akkurat kneika med den ytterdøra vi må komme oss over ? hun har vel ikke separasjonsangst, men man er jo alltid redd for det og tenker såklart det verste når treningen går så i dass... 

  18. 8 timer siden, Tyttebæra skrev:

    Hva har dere gjort av målrettet trening rundt det å gå ut av leiligheten en-og-en eller å la henne være helt alene?

    Det kan være at hunden bare er i en periode nå der det at noen går er litt ekstra grusomt, behøver ikke å være et mer dyptgående problem med separasjonsangst. Unghunden min var også sutrete og hylte i en periode når noen gikk ut døra. Med henne gjaldt det egentlig bare å normalisere dette med at folk går uten henne. Startet med å gå ut og lukke døra for så å komme tilbake innen noen sekunder eller minutter. Hun fikk ikke særlig oppmerksomhet av dem som var inne når hun hylte og når noen kom inn igjen overså de henne litt til hun var rolig. Dette har nå løst seg helt for henne.

    En annen metode er å gi hunden noe godt den kan holde seg opptatt med når man går, for eksempel en bit av et griseøre eller fylt kong. Ikke alle hunder lar seg avlede av dette da.

    Forøvrig hjalp ikke noe av dette med en av mine tidligere hunder som hadde sterk separasjonsangst.


    De siste par dagene har vi bare gått ut en og en pga at hun reagerer som hun gjør når hun ikke får være med. Da ligger det i det minste en liten trygghet i at det sitter en person i sofaen som forholder seg helt rolig. Før har vi prøvd at begge går ut og rett inn, at begge går ut og venter til hun ikke hyler i et lite sekund, går med søpla/hentet posten, hentet noe i garasjen to etasjer ned osv. Ikke lange stunden med andre ord. Men det er det samme hylekoret uansett. Hun roer seg dog fortere med en person til stede, så derfor tester vi metoden med en og en. Vi har det ikke travelt siden hun ikke trenger være alene, men èn gang må hun jo det, og da er det greit å få bukt med problemet så fort som mulig.
     

    Noen ganger kan hun spise pølser fra en kong mens hun ser at vi går ut, noen gangen enser hun ikke kongen. Men med engang hun er ferdig med den starter uansett hylekoret. Jeg har vurdert klikk og belønn at hun er rolig når en av oss går, for da forstår hun kanskje at oppgaven hennes i det hele er å forholde seg rolig.... det kan jo funke? 

  19. Beklager langt innlegg!
     

    Hunden er 5,5 mnd og blir utrolig stresset hver gang en av oss forlater leiligheten - uansett om det er noen hjemme. Alene-treningen går dårlig for tiden og det er stort sett ustanselig hyling. Hun har ikke vært alene i lenger enn noen minutter fordi det ikke har vært behov. Vi studerer og jobber forskjellige dager. Noe vi mest sannsynlig har brent oss litt på ? Akkurat nå mens jeg skriver dette har samboeren min forlatt leiligheten en snartur for ca 12 minutter siden. Valpen løper rundt, skraper på døren, peser, bjeffer, løper etter halen og ser på meg. Jeg har sluttet å snakke til henne for å se hvor lenge hun holder på. Vi skal egentlig gå tur nå, men jeg må vente til hun klarer å roe seg. Hva kan dette være? Separasjonsangst eller bare sutring fordi hun ikke får være med? 
     

    jeg har vært på jobb hele dagen og tror ikke hun har fått ut nok «steam» sammen med samboeren min som har studert litt idag, så kan såklart være understimuli akkurat nå, men synes reaksjonen hennes hver gang noen av oss forlater leiligheten er litt «skremmende». Dette er det verste tilfellet jeg har sett sålangt, og kan som sagt være understimuli, men vil gjerne ha tips. Hun må lære å roe seg, og alle tips tas imot med stort takk! 

     

    som info så er hun mest knyttet til meg da det er jeg som har hatt hovedansvaret for mat/tur/trening, så derfor er reaksjonen hennes nå ganske overraskende. 

  20. Da er valpen 5 mnd og diverse endringer har begynt å skje. Hun har blitt et hylemonster av dimensjoner og reagerer på alle lyder. Hun kan reagere på ting som flagrer ute eller folk som kommer brått på, men da er det lett å få fokuset hennes over på noe annet. Problemet er lydene, og de er gjerne mange i ei blokk... da vi flyttet hit holdt de enda på med noe bygging og det var konstant folk i gangene og ute rundt blokka. Hun ble godt vandt til det, og når vi hørte diverse lyder tok jeg henne dit i leiligheten der lydkildene var sterkest og gjorde triks og annet så hun kunne få belønning, og dette fungerte perfekt en god stund. Da arbeiderne tok juleferie og det ble stille rundt ørene på oss så har hun glemt alt av støytrening, og det settes igang hylekor for fullt for hver lyd. Det kan være vanskelig å trene på lyder når jeg kun hører at det kommer små dunk fra etasjen over et par ganger i døgnet. Hun reagerer mest på ting jeg ikke hører... jeg vet ikke om hun plutselig er blitt usikker eller om dette er den kjente spøkelsesalderen. Når hun hører lyder som er såpass at jeg også hører dem, så blacker hun gjerne ut og jeg får nesten ikke kontakt med henne. Dette gjelder også når vi er på besøk, så det virker ikke som det er akkurat vårt hjem hun vokter. Hun er bare generelt blitt utrolig vàr på lyder. What to do? ? 

  21. På 12/13/2019 at 3:39 PM, Poter skrev:

    Ja, det området er jo rimelig tett med skiløpere. Jeg går der den del selv og møter ikke noen sure miner, heldigvis, men jeg går på ski, så det kan kanskje ha noe med saken å gjøre. Mitt inntrykk er at man oftere får sure miner når man går til fots, MEN det er kjørt opp et felt på ene siden av løypa som skal være til gående (til og fra UNN(UiT), så der skal man kunne gå uten at noen har rett til å komme med sure miner! 

    Har du prøvd å gå på stiene som er utenom? Det er ofte opptråkket sti mellom Workinnmarka og bortover mot Tromsøhallen, altså på nedsiden av skiløypene. Det er også noen løyper etter guider som går med turister på truger, nedenfor Charlottenlund og området der. De er gode å gå til fots på. Jeg kan godt vise deg en dag, om du vil? 

    Hei! Har en am.cocker tispe på snart 5 mnd, og bor i Tromsø. Kunne vi kanskje blitt med en runde og se hvor man kan gå hvis hundene deres godtar og er snill med valper? ? Er litt blank på hvor det egentlig er fint å gå nå på vinteren, så går mest rundt og sturer i mitt eget eller mine foreldres nabolag, eller rundt i skiløypa på Kvaløya... 

  22. 3 timer siden, yurij skrev:

    Jeg jobber ettermiddag/ kveld så her er det mest aktivitet på morgenen. Halv syv klarer ikke valp å holde seg lengre i vente på frokost så da går hun først ut en tur for å tisse og så får hun mat. Kl 8 kjører vi ut og tar en tur på 60 - 90 min . hjem til mat og ut i hagen til jeg må gå rett før 12. Gubbe kommer hjem rundt 17 og etter det er de stort sett ute til 21 - 22 . Innimellom der får de hovedmåltidet. De er tre så de er mye i aktivitet hjemme i hagen. I helgene er hun mye rundt alene med vennene sine og ute blandt folk uten de andre to. hun er 6 mnd nå. 

    Høres ut som et godt hundeliv egentlig! Flere hunder å leve i flokk med, mye aktivitet store deler av dagen og ikke mye alene hjemme - så fint ? 

  23. 43 minutter siden, HeleneFS skrev:

    Glemte å si at når hun får tørrfôr som hun får til frokost og av og til lunsj så kastes denne ut over gulvet så hun må søke og bruke nesen. Dette sliter henne jo ut også.

    Hun er med på jobb, vi jobber med alene treningen og jeg er glad hun kan være med på kontoret hver dag. Hun har vært alene der i 2 timer på det meste. Hjemme har hun kun vært alene i en halvtime da jeg bor i blokk så kan ikke plage naboene med lyd. I begynnelsen ulte hun, da var det helt krise så jeg øvde på skikkelig små økter. Nå er det bare litt syting av og til, sist var hun rolig i 23minutter, så tror vi er over kneiken, men tar det rolig for hennes del.

    Gjør også det med tørrfôr! Vi bor også i blokk så jeg ønsker heller ikke å plage noen naboer med bråk, men jeg går mye ut og inn av alle dørene i leiligheten og lar henne vente, og dette funker sålangt ganske godt. Det er generelt lite lyd i henne, men tar det likevel veldig gradvis siden det enda ikke er noe hast med å måtte være alene hjemme ? 

×
×
  • Opprett ny...