Gå til innhold
Hundesonen.no

Lipoo2

Medlemmer
  • Innholdsteller

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Alt skrevet av Lipoo2

  1. Hei Jeg skal vaksinere og idmerke ett valpekull neste uke før de blir levert til sine nye hjem. Hva betaler dere pr valp for dette hos deres vet? ? Hva har totalkostnadene blitt ved dette? På den lokale vet'en hørtes det ut som idmerking + reg i dyreid kom på 300, - pr stk, og vaksinering ca 200,- pr stk + honoraret som muligens vil komme på ca 750,- +/-. Høres dette ut som en grei pris? Mitt første valpekull skjønner dere så er ikke helt inne på priser og sånt akkurat der.
  2. De ble tatt med til gården, lekte og utforsket tross det ble litt kjølig. Men disse er noen tøffinger Var litt urolige på tur dit (forståelig nok), men på tur hjem igjen var det helt stille og valpene sov hele veien ?
  3. Hei. Jeg har ett kull på 7, som blir 7 uker på onsdagen. De har ikke fått vært ute enda pga mye snø og kulde, men nå er snøen delvis smeltet bort og det er ikke så kaldt ute, har derfor lyst å ta de med ut. Men nå har vi ikke fått opp gjerde i hagen enda og vi bor så nærme veien at jeg synes det blir så ekkelt å ta de med ut her, ihvertfall alene. Men mine besteforeldre og tante/onkel m fam bor på en gård ca 20min fra her, og lurer da på å kjøre dit hvor de kan få løpe løs på tunet. Er dette lurt? Eller kan det bli for mye for valpene, ta mere skade enn godt? Tenker da å ta med hele kullet og mor, slekta er der å så er flere til å følge med og valpene får vært sammen med folk ? den ene valpen skal forresten flytte dit når han er 8uker. Hva tenker dere som driver med oppdrett?
  4. Nå greier jeg ikke helt å se for meg hvor stor sele en bc valp på 8 uker vil trenge? Hvilken av disse størrelsene ville dere valgt? Beste er jo å ha en som vil passe lengst mulig. https://www.hundsomhobby.no/hundeutstyr/trekk-og-tur/seler/valpeseler/regulerbar-valpesele.html
  5. Takk Det ble idag født 10 valper, men dessverre var 3 av de dødfødte og ikke til å redde.. Men 7 var kvikke og fine, og mor har gjort en fantastisk jobb ? Ble til slutt 5 hanner og 2 tisper. Minste var 306g og den største 410g ?
  6. Hei Har ikke kommet noen valper enda, men i skrivende stund ser det ut som de kommer ila natta. Mor peser, graver, slikker mye bak og bytter en del stillinger. Så nå er det like før ?
  7. Hei ingen fødsel enda. Minimalt med søvn inatt da hun ville ut hele tiden, og jeg trodde kanskje det var i ferd med å skje noe pga oppførselen hele dagen. Men hun la seg for å sove igjen etter hver tur ute og var rolig. Idag har hun hatt god matlyst igjen, spist mat og ivrig på godbiter. Også vært litt kvikkere, sprunget litt ute på tur, smått lekt med de andre hundene i huset, og så ingen oppkast så langt ?? så ser ut som de blir å vente noen dager til, noe som er helt greit så de er helt klare for ett liv utenfor magen, men alt for mange dager til er det nok ikke ? Takk for link. Har allerede lest meg opp en del, og vært med på fødsel og fosteret opp ett kull før for flere år siden, men man blir aldri helt viten på alt, og alltid nye spørsmål som dukker opp ? Jeg selv føler meg veldig klar og forbredt nå, så er bare å vente på at det skal skje, måtte alt gå fint med både mor og de små ?
  8. Hei. Tispa mi er imorgen på dag 57.. Parret 2.November. Hun er ganske stor nå, første drektighet. 30kg middels stor hund (før drektighet) . Hun har spist veldig godt hele drektigheten, fått/får Eukanuba fôr velegnet for drektige tisper + rått kjøtt, egg osv innimellom. Men idag har hun viket unna når jeg har ordnet mat til henne, rygger unna å vil ikke engang lukte på, tross det var både kjøttkake, ris og diverse i skåla. Fikk i henne litt pølse ikveld. Hun har også ikke vært kvalm (altså ikke noe oppkast) iløpet av drektigheten, men idag har hun kastet opp opptil flere ganger igjennom dagen. Hun er forsåvidt ganske rolig men noe smått rastløs innimellom. Oppdaget også at hun har nå fått melk. Tror dere dette er tegn på at fødselen er iferd med å nærme seg, altså ila natten muligens eller morgendagen? ? Ja jeg er litt utålmodig, men vil jo ikke det skal skje fortidlig heller. Men det skjer når det skjer, jeg er bare litt nysgjerrig ? Hvor normalt er det at de får valper på dag 57, det er ikke fortidlig? Hun er jo førstefødende og ser ut som det kan bli ett stort kull. Vi har ikke tatt temp og kommer til å la være. Sover på sofaen fra og med inatt så jeg er i nærheten om hun begynner å føde ? For å trøye seg med noe i ventetiden, noen som vil være med å gjette antall valper og dato de blir født? ? Hun kommer fra ett kull på 7, også andre kullet til foreldrene var på 7. Jeg selv har holdt en knapp på 31.Januar, og at antallet er 8. Blir spennende å se fasiten ?
  9. Hei. Tispa mi skal ha valper ved nyåret, og på mandag har hun time for revaksinering da det er tid for det. Men kom til å tenke på, er det farlig å vaksinere tispen når hun er drektig? Evt noe man må være ekstra obs på, eller vaksiner som kan være skadelig for valpene? Og dere med valpekull, hvor ofte og når vaksinerer dere valpene før salg? Hvor ofte bør de få ormkur før de flytter?
  10. Hei. Tispa mi skal ha valper ved nyåret, og på mandag har hun time for revaksinering da det er tid for det. Men kom til å tenke på, er det farlig å vaksinere tispen når hun er drektig? Evt noe man må være ekstra obs på, eller vaksiner som kan være skadelig for valpene? Og dere med valpekull, hvor ofte og når vaksinerer dere valpene før salg? Hvor ofte bør de få ormkur før de flytter?
  11. TS her. Er også nysgjerrig på å vite om Brit Premium er bra merke/fôr? https://www.zoopermarked.no/hundefr/brit-premium-puppies-hundefr https://www.zoopermarked.no/brit-premium-junior-medium-hundefoder Også intr i å vite om noen har foret med Eukanuba Working fôret? Så det også passet til drektige og diende tisper.
  12. Hei Tispa mi skal ha valper, og er derfor på leting etter ett godt, men ikke alt for kostbart, hundefôr som hun kan få både nå under drektigheten og mens hun dier, gjerne som også kan egnes til valpene når de skal begynne å smake på fastføde. Jeg greier ikke å bli enig med meg selv om hva som er bra og ikke, og det er jo 1000 forskjellige typer.. Er snakk om middels stor hund, ca 30kg. (Er tørrfôr vi ønsker tips om!) Må nesten spørre, er noen av de nevnte nedenfor innenfor å gi eller er det søppel? Hva er evt deres erfaring? Hva ville dere valgt av de? - Carrier Super Premium (https://animail.no/carrier-super-premium) - Nutrivet Inne Energetic (https://www.zooplus.no/shop/hund/torrfor_hund/nutrivet/599596) - Robour Mother and Puppy (https://vetzoo.no/robur-mother-puppy-xl?gclid=EAIaIQobChMIjdKzwuKY3wIVIQzTCh0kzAKrEAQYASABEgL90_D_BwE#!child=21543) - Josera Family Plus (https://www.zooplus.no/shop/hund/torrfor_hund/josera/junior/515117?gclid=EAIaIQobChMImv2v2d2Y3wIVhwrTCh17-QUdEAQYASABEgIBBPD_BwE) - Appetitt Extreme (http://www.felleskjopet.no/butikk/kjaeledyr/hund/toerrfor-hund/app-extreme-gf-12kg-12688/) Vi ønsker jo ett godt fôr som har alt det som ei tispe og valpene behøver, som har greit med kjøtt i seg osv. Jeg prøver å lese meg opp på innholdet i fôrene men jeg blir ikke klok på det. Så kom gjerne med tips ? Forresten, noen som har erfaring med Carrier (bla fôret som ble nevnt først)? Er dette et bra merke? Har sett mye reklame for det, aldri prøvd det, men er veldig nysgjerrig. Tenker da på alle de forskjellige type fôrene de har, som evt kan være aktuelt å gi i dagligbasis til alle 4 hundene. Sett igang å selg meg ett fôr? På forhånd takk.
×
×
  • Opprett ny...