Gå til innhold
Hundesonen.no

Hatchi

Medlemmer
  • Innholdsteller

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Pomeranian

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Hatchi's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

11

Nettsamfunnsomdømme

  1. Føler jeg gjør det, vi øver veldig mye triks og kontaktøvelser separat fra disse situasjonene, da er han veldig lydig og ivrig på å lære og mye mer rolig hund. men i situasjonene så er han så stressa at skal aller helst gjøre alt på engang, både å høre på meg og bli med på det som skjer. Har prøvd å avlede han før situasjonen skjer også...får vel bare øve enda mere på kontakt da.
  2. takk for råd! var veldig usikker om det var separasjons angst elr ikke...fordi han takler å være hjemme alene, så forsto ikke hvorfor han skulle ha problemer hvis noen drar mens noen er med han. Han er nok veldig stressa i slike situasjoner, og jeg har ikke vist helt hvordan jeg skal avlede det. Skal prøve å få øvd mere kontakt og med godbiter som er ekstra gode...
  3. Skal prøve veldig vanskelig å få kontakt med han når han er stressa som da, men skal finne noe ekstra godt som han liker forr å få kontakt...takk
  4. Ok, var litt usikker på hva det egentlig er. Han blir isåfall utrolig stressa før noen drar...elr om jeg/sambo går tur med han og sambo går f.eks inne og jeg fortsetter turen med hunden..så bjeffer og piper han vanvittig, og alt han har fokus på da er å komme tilbake til personen som har forlatt han. Slik er han uansett hvem det er så lenge det er noen han kjenner godt. han begynner også å "spore" personen som har dratt. har prøvd med enkle kommandoer, og han gjør disse raskt som mulig, fortsetter rett etterpå å spore og trippe. Hjelper ikke å tvinge-roe heller. ? Jeg og sambo var ute å fisket også..også skulle han prøve å kaste litt unna oss, da begynte han å pipe,dra og stresse forr å komme til sambo igjen. Da mener jeg han er hysterisk, ikke små piping.
  5. kanskje det ja, vet ikke jeg. Bare tolker det som angst når han piper skikkelig, peser, bjeffer og kroppspråket hans at han KUNN skal gå til personen som drar. Tripper, og viser tydelige tegn på at er stressa. ? men hvis det bare er unghund fakter på at han vil være med på som skjer..noe tips? Det vi har gjort er å ignorere det, elr fortelle at han skal gå på plass..men da har han døve ører.
  6. Jeg har en pomeranian,på ca 9 mnd, som har litt separasjons angst når noen drar fra ham, eller er for langt unna ham...selv om noen andre er med han! Han blir veldig stressa, men det går over ganske fort. F.eks. Hvis jeg, sambo har besøk, og besøket skal dra hjem..så får han separasjons angst, tasler rundt, går til døra og piper når de har dratt, selv om han ikke er alene. F.eks jeg, samboer og han skal ute på tur...og samboer står å fisker ca 2m unna..så tror han at han skal bli forlatt, selv om han er med meg i bånd...vi kan heller ikke gå fra noen! han ønsker at alle er samlet på en måte...samme skjer hvis samboer har han i bånd.. han takler altså at ingen drar fra han, selv om han ikke er alene...han er slik når han er hjemme alene også..det går som regel ganske fort over( har tatt opptak på mobil) men skulle ønske han slapp å ble så engstelig og stressa...noen tips? han bryr seg ikke hvis vi drar på do, et annet rom osv...det er liksom døra/jakka som trigger angsten. Ute vet jeg ikke helt...virker som det har med avstanden å gjøre..så trenger råd ønsker at han skal slappe av...
  7. Kl 12 tar jeg ca 30-40min med lek og en tur der han får gå fritt / skog/ stranda..også kl 21..men muligens bedre å ta 1 time på slengen om det du mener? Grunnen til at det blir mye og ofte små turer er fordi han går til døra å stirrer ( som regel at han skal tisse) siden han ikke er helt stueren..så hvis jeg ikke tar hinte der så tisser han inne.. Inne så gir jeg han noe å gnage på og litt hjernetrim flere gangen om dagen. Han er som regel rolig inne, men søker mye kontakt ( kommer med leken sin ?) Mitt ønske er vel å korte ned på de hyppige turene ute...og ha skikkelig turer. Men det må vel jeg vente med siden han er valp? ?
  8. Hei! Jeg har en 5mnd gammel pomeranian og det er min første hund han er så og si nesten husren,men ikke helt. veldig glad i andre hunder og mennesker..flink å være alene også...men ro trening derimot Jeg føler kanskje at jeg et litt utkjørt, føler livet mitt bare består av han..får ikke gjort så mye andre ting som jeg ønsker... føler jeg konstant er ute med han som blir fort kl 9, 12, 15,18,21 også før vi legger oss..( han går til døra).får ikke gjort så mye annet som jeg ønsker( da han ikke er heeelt 100% husren) og jeg blir deppa når uhell skjer...2-3 uhell i uka. Jeg går 2 litt lengre turer kl 12 og 21. Max rundt 30-40min der han får leke snuse som han ønsker..resten av turene er forr å gjøre fra seg..ca 10min Hvor mye oppmerksomhet og lek trenger han? Føler ro trening er viktig..og hvor mye? Ønsker ikke at han skal bli understimulert og ha det dårlig..men muligens jeg gjør litt for mye? For lite? Han er veldig oppmerksomhetsyk...skal man ignorere? Jeg trenger litt pust ??
  9. Hatchi

    Do trening

    Hei! Jeg har en pomeranian på 4mnd, og som er veldig flink til å tisse og bæsje ute. Vi har rutiner både med mat og tisse/bæsje turer. (spesielt etter lek, mat og søvn) Men som sagt så er han bare 4mnd enda, og uhell skjer inne av og til, og vil si det er min egen feil når uhell skjer. Vi har en stor valpegrind som han spiser og sover i, og vi har grinda åpen mange ganger, sånn at han får gå som han vil..han sier som regel ifra når han må tisse/bæsje når han er i grinda. Han sier ikke ifra hvis han er på gulvet, og jeg har slitt litt med å skjønne hvor lenge og ofte jeg må gå ute med han..elr hvor lenge burde en liten valp på 4mnd holde seg, før jeg skal lure på om det er urinveisinfeksjon? Virker som han holder seg max 2 timer ca, og det er aboslutt max. Er det noe triks som får han til å si ifra når han må tisse? Han sier ifra hvis han skal bæsje ved å bjeffe på meg, men når han skal tisse..da setter han seg uten noe varsel...Vi roser med leker og godbit ute når han har tissa ute..og tørker bare bort når uhell skjer inne...Jeg vet det tar tid siden det er en liten rase, men jeg er litt engstelig at han aldri blir stueren ( pomeranian) kan være litt kjent for det. :/ Noe tips??
  10. Hatchi

    Alene trening

    Tusen takk for tips !:) Vi testet med at jeg gikk en tur på butikken (15min ca) han pep ca i 1min før han ble helt stille...jeg recorda med mobilen-.så virket som han pep fordi han blir forlatt og vil være med...ikke fordi han er redd. når jeg kom hjem så sto han bare å tittet på meg, uten noe "julefeiring" at jeg var tilbake!
  11. Hatchi

    Alene trening

    ok, tusen takk for tips! første gang hund/valp..så ønsker å gjøre det best for valpen! Ja, det er bare litt protest bjeff/pip når jeg er i et annet rom, så gir han seg hvis jeg venter litt. Gir han ikke oppmerskomhet, ser ikke på han heller når jeg går inn igjen. Hvis jeg skal vente til han er ferdig med å pipe..blir det mye venting på badet/soverommet...hehe Jeg har enda ikke prøvd å gå lengre enn postkassa...mest fordi han piper når jeg drar til postkassa/ute..og da kan jeg ihvertfall ikke gå enda lengre tenkte jeg...men som du sier..så har det litt med forventninger å gjøre. Forr han står å venter når jeg kommer ut badet/soverommet. Det virker som han slapper mere av i valpegrinda jeg har i stua, istedenfor å ha han løs når jeg er "borte" også.. Jeg skal prøve å gi han fryst kong med noe godt i, og gå en tur/butikken for å se om han legger seg
  12. Hei! vi har en pomeranian 14 uker nå. Jeg har noen spørsmål ang alene trening...jeg har lest litt overalt på nettet, men det sies utrolig mye forskjellig..og da blir jeg grønn! Pomeranian rasen er jo litt kjent for å bjeffe og gneldr. Men jeg sliter litt med om det er "redd" bjeffing elr oppmerksomhet til tider..fordi han er veldig verbal ellers av seg Jeg blir litt forvirret siden av og til går det bra, og noen ganger blir det bjeffing. vi tar korte stunder, hvor jeg går på badet, så tilbake etter 5sek. men han piper nesten før jeg får døra lukket x).Jeg har lest at man skal åpne FØR han rekker å pipe..men det er helt umulig..MEN så av og til...så er det greit at jeg går på do, og dusjer/ordner meg uten et eneste bjeff/pip i hvertfall 15min?? Det er enten eller.. Går jeg for å hente posten ( har mobil inne på record får å høre) så går det greit noen ganger, og noen ganger bjeffer han og løper rundt. Noen ganger bryr han seg ikke iheletatt... Så det jeg lurer på er om han bjeffer for oppmerksomhet, elr om jeg tar noen steg tilbake på alenetreninga uten at jeg vet det? Jeg er veldig redd for at han skal få seperasjonsangst, hva er tegnene på seperasjonsangst og "vanlig bjeff som går over"? Jeg skal åpne døra FØR han piper og bjeffer? elr skal jeg VENTE til han er ferdig, og late som ingenting når jeg går inn igjen. Forr han piper og bjeffer litt, så blir han stille. Jeg har prøvd å vente til han er ferdig med å bjeffe også, så gå inn uten å gi oppmerksomhet..forr å få han til å skjønne at jeg gjør vanlige ting. Er det noe annet jeg kan gjøre som jeg ikke har tenkt på?
  13. Vår valp på 3 mnd sover ca 00-8:00 uten piping og do turer..noen ganger har jeg blitt litt redd om han ikke puster, fordi han har aldri mast på natta. Muligens jeg burde være veldig glad for at han har et godt sovehjerte! hehe det jeg gjør er at jeg tar han med på tissetur RETT før vi skal legge oss. Så sover han i senga si atme senga mi. Så får han frokost, også fikser jeg meg i mens han spiser i valpegrinda.. så er vi ute å tisse bæsje igjen. Etter det vil han sove elr gnage litt på griseøre før han sovner. Har vel egentlig ikke noe tips, alle valper er forskjellige..noen må ut å tisse mange ganger om natta, og noen sover natta igjennom.. Sørger forr å ikke overstimulere elr understimulere valpen, og gir heller noe han kan gnage på kvelden/hjernetrim Da merker jeg at han er mye roligere før leggetid også.
  14. Hatchi, 3 mnd..liten rakker
×
×
  • Opprett ny...