Jump to content
Hundesonen.no

atinadyve

Medlemmer
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

About atinadyve

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Vorsteh
 1. Tusen takk for svar! Veldig gode tips du gir meg her. Vi har gjort det slik at han ikke får lov til å ligge i sengen vår nå en stund fremover. Han har nå tre andre steder å ligge i leiligheten og han virker fornøyd med det. Han er en veldig leken og sosial hund og liker å leke med andre hunder, men vi må trene mer på dette med deling av leker/godbiter osv. Han er fortsatt ung og er under trening så er absolutt ikke for seint tenker jeg. Han har ikke noe problem om det er vi som prøver å ta fra han ting, er mer andre hunder, men skal være obs på det. Og igjen tusen takk for tips og at du ville dele dine erfaringer! Skal bruke det videre, tusen takk igjen!
 2. Takk for svar! Vi lærte det idag at NEI eller ta i han fysisk vil bare eskalere situasjonen enda mer. Jeg prøver å forstå hunden vår sin atferd og er veldig vanskelig å forklare andre uten at de er der selv. Men utifra det jeg så, så så det ut som om Balder prøvde å være dominerende ovenfor enten meg eller senga. Har hørt mye forskjellig dette med at hunden prøver å være dominerende og at den ikke er det som du skriver, så vet ikke helt hva jeg skal tro. Vil prøve å forstå hvorfor han var som han var og prøve å løse problemet på en bestemt og rolig måte. Når jeg ser han med andre hunder så er han veldig leken og sosial med andre. Men hvis en annen hun prøver å ta fra han leken eller prøve å jokke på han, finner han seg ikke i. Han prøver å gå vekk fra situasjonen eller i verste fall si ifra.
 3. okey, det gir mening. Tusen takk for respons! setter utrolig stor pris på det!
 4. Åja, okey. Fordi han har ALDRI hatt slik oppførsel mot meg før. Det er kun på samboeren min. Men kan være som du sier da at han er ressursforsvar ovenfor meg.
 5. Okey! Tror Balder enten er ressursforsvar på meg eller ovenfor senga. Men skal ta disse tipsene/rådene til meg og teste dem ut. Tusen takk for respons får fortsette å se på atferden hans og se om det er et slags mønster.
 6. tusen takk for svar! jeg har undret på det selv faktisk! det er som om Balder ikke kjenner igjen samboeren min i det hele tatt og glemmer helt at det er han. Men hvordan stoppet hunden din han? Ved knurring/bjeffing/glefsing? Utifra det jeg har sett ser det ut som om Balder tror at samboeren min skal ta over senga igjen når han nettopp har lagt seg der og Balder prøver alltid å være høy i rang og det har vi også sett når han er med andre hunder. Tror han prøver å dominere over samboeren min som da egentlig er alpha hannen i vår lile trio.
 7. tusen takk for svar! kan godt hende det! men han har kun denne atferden mot min samboer og ikke meg...glemte å spesifisere det i innlegget. Men kan godt hende han bare er morgengretten eller assosierer samboeren min med stress...men kan godt hende det altså det du sier!
 8. Hei! Jeg og min samboer har en vorsteh hann på 2 1/5 år som heter Balder. Verdens koseligste og trivelige hund og ha med å gjøre. Har utrolig godt lynne og er veldig rolig og grei. Men vi sliter med en ting med tanke på atferd som har pågått en god stund. Samboeren min begynner ganske tidlig om morgenen på jobb, typ klokka 6. Det var først idag vi har opplevd at Balder har glefsa og utagert aggresjon mot en av oss. Jeg lå i senga og sov, mens Balder lå ved siden av meg (Han pleier å ta min samboers plass når han har stått opp). Samboern min skulle bare inn på soverommet for å si hadet til meg, og det var da Balder begynte å knurre. I sånne situasjoner der Balder knurrer tar samboeren min tak i det ved å da si et bestemt NEI, men det tok ikke Balder seg i denne gangen. Han satt seg opp i senga og knurret enda mer aggressivt. Da tok samboeren min tak i Balder og i det han gjorde det glefsa han til (han beit ikke bare for å poengtere det, men flekka tenner og knurring). Knurringa ble bare mer forsterket og glefsinga kom mer stadig. Tilslutt (med tanke på at Balder har godt lynne) ba min samboer at Balder skulle gå å legge seg i hundesenga si og det gjorde han grettent. Er det noen som har opplevd noe lignende? Trenger råd og veiledning og hadde satt utrolig pris på om noen kunne dele sine erfaringer med oss. Vi vil gjerne at dette ikke skal bli/være et problem lenger i fremtiden. Dette er første gangen Balder virkelig har blitt sint. Vanligvis pleier han bare å småknurre litt når samboeren min går på jobb eller ikke knurre i det hele tatt. Er det noe vi gjør feil som vi kan endre på? Er det stress vi påfører hunden vår? Håper situasjonen var forklart godt nok! Tusen takk for svar på forhånd!
×