Gå til innhold
Hundesonen.no

ElliePellie

Medlemmer
 • Innholdsteller

  5
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om ElliePellie

 • Rang
  Nykommer
 1. ElliePellie

  Hjelp! Hund som ikke kan være alene hjemme

  Det er akkurat det du beskriver her vi har gjort, og har nå stagnert på ca 10 sekunder utenfor døra. Problemet er å komme videre! Vi har vurdert å låne en voksen hund som er vant til å være alene, og se om det kan hjelpe henne over kneika. Vi leier, og hun vi leide av tidligere hadde en liten hund som vår hun elsket. De koste seg sammen ute i inngjerdet hage hver dag det var sol, og da kunne hun være uten oss i synsfeltet i et par timer. Vi hadde døra vår åpen, så hun kom inn innimellom for å sjekke at vi var der inne, og så stakk hun ut igjen. Med dette i bakhodet tenker jeg at hun kanslke hadde hatt godt av en voksen venn?
 2. ElliePellie

  Hjelp! Hund som ikke kan være alene hjemme

  Tusen takk for et langt og fint svar - jeg fikk helt tårer i øynene her, ønsker absolutt ikke å omplassere hunden! Nå er vi såpass heldige at jeg skal ut i permisjon neste uke, og fra da vil en av oss alltid være hjemme det neste året (det kommer en liten baby). Tenker at det må jo være gull å bruke tiden til å trene på dette på en god og riktig måte, med mål om å få det til! Vi ringte faktisk det samme senteret da vi fikk hynden, for å få råd til nettopp alenetrening - og hun sa det samme da. Kjeft på hunden når dere hører at hun piper/hyler. Vi har aldri gjort dette, da det strider mot min fornuft og tanker rundt hundetrening. Vi startet med å bare ta på jakkene og klirre med nøklene, og gikk ikke videre derfra før hun ikke reagerte på at vi gjorde oss klar til å gå. Det lengste vi har kommet var vel at jeg kunne gå kjapt med søpla uten at hun pep - men det positive her er at dette nå går fint! Det hun reagerer på nå, er når ytterdøren låses. Da går det ca 10 sekunder før hun er i gang. Har tatt tiden med stoppeklokke og brukt kamera. Skal se om det fins andre her i nærheten som kommer med gode skussmål, som kanskje kan hjelpe oss.
 3. ElliePellie

  Hjelp! Hund som ikke kan være alene hjemme

  Vi har brukt kamera for å se hva hun gjør når vi står utenfor huset i 30 sekunder, og det begynner med piping og går over til hyling rimelig fort. Hun jeg snakket med i dag mente at vi da skulle gå rett inn, gi streng og tydelig beskjed om at det ikke var lov, og så gå ut igjen.
 4. ElliePellie

  Hjelp! Hund som ikke kan være alene hjemme

  Vi skal absolutt forsøke å starte helt på nytt igjen. Vi har forsøkt det meste dere nevner, med lange turer, kong, annet snop hun liker, begynt med å bare låse døra og så gå inn igjen. Dette gjorde vi helt fra starten, så ingen bedring selv om vi holdt på hver dag over tid. Hun har alltid vært veldig "avhengig" av oss, følger etter overalt i leiligheten alltid og lignende. Håpet det var litt bedre utsikter til at vi faktisk kan få dette til - har absolutt ikke lyst til å miste henne. Vi får diskutere muligheten til å fortsette å ha henne i bilen - er det et akseptabelt alternativ for hennes del? Er det greit at hun er i bilen hver arbeidsdag? Hun får selvfølgelig luftetur og vann ca hver andre time.
 5. Hei! Vi har ei lita blandingstispe på 2 år, som alltid har hatt problemer med å være alene hjemme. Vi har prøvd å trene dette inn fra starten av, men hun har alltid reagert med hyling, gnaging på sko, skraping på dører. Vår kanskje litt "dumme" lettvinte løsning har vært at hun har vært i bilen ila arbeidstiden, da hun syns dette er helt greit, legger seg ned og sover. Vi tenker å få jobbet med dette problemet nå i sommer når vi begge har fri, og tok da kontakt med et treningssenter for hunder for å få rådgivning. Sendte en lang mail og forklarte situasjonen, og snakket med dem på telefonen nå i dag. Hun jeg snakket med var ganske streng, noe som er greit,vi har sikkert gjort en del feil, men hun sa til meg at dette problemet får vi nok ikke gjort noe med, og at den beste løsningen for hundens del er å omplassere henne til et nytt hjem. Jeg ble helt knust, elsker denne hunden, og vil så gjerne få dette til uten omplassering - men dersom det er det beste for henne,så. Huff. Er det noen som har tips,råd,meninger??
×