Gå til innhold
Hundesonen.no

Maritaas

Medlemmer
 • Innholdsteller

  13
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om Maritaas

 • Rang
  Nykommer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Maritaas

  Australian shepherd?

  Jeg er jo, som noen vet, på jakt etter en hund nr 2. Vi har hatt diverse stående fuglehunder tidligere, og har nå en kleiner munstenlander. Denne er det gubben som bruker på jakt og jeg jogger turer i skog og mark, men synes også fugletrening er gøy. Vi har prøvd oss litt på både agility og lydighet, og begge deler har jeg lite erfaring med fra før. Men jeg merker at vår lille fuglehund blir noe ukonsentrert og jaktlysten slår inn fra tid til annen og da blokkeres naturlig nok alt annet. Jeg kunne derfor tenke meg en mer førerorientert hund uten jaktlyst som jeg kan bruke innenfor agility og lydighet. Jeg vet det er mange i klubben her som bruker aussie til begge deler. Det er faktisk ganske mange av dem. De oppleves som trivelige, meget førerorienterte hunder, i tillegg til at de er veldig pene å se på. Så da lurer jeg egentlig på om det er noen som har både erfaring med og kunnskap om denne rasen? Alt fra rasestandard, bruksområder, mentalitet og erfaringer med den både i hverdagslivet og som bruks og konkurransehund. Er det evt andre raser med samme bruksområder som kan egne seg like så godt?
 2. Maritaas

  Ønsker å starte med rally

  Jeg skal se ann valpen og hva slags instruktører de bruker. Hvordan er forresten treningsmetodene når det gjelder lydighet kontra feks jakt? Jeg er jo kun vant med jakttrening og her er det mye forskjellige meninger, men mange «faste hender», for å si det på den måten da så jeg lurer på om det er noen metoder/holdninger i jaktmiljøet som er fyfy feks?
 3. Maritaas

  Ønsker å starte med rally

  Takk for svar! Lineføring har vi begynt med for en stund siden som en del av jakttrening, samt sitt og sitte til ny kommando er gitt. Lineføring er vanskelig med en ung hund som bobler over av energi, men hun tar det bedre og bedre. Vi jobber foreløpig kun i korte økter. Vi skal på valpekurs etterhvert, så jeg håper vi får noen gode råd der til videre lydighetstrening også. Mulig vi blir med på noen treningskvelder etter valpekurs, men kommer nok ikke til å melde på et helt kurs før hun er eldre. Jeg merker jo at hun er litt «umoden» enda.
 4. Maritaas

  Ønsker å starte med rally

  Hei dere! Jeg har en Kleiner Munsterlander på ca 4mnd, og jeg har lyst til å prøve meg på noe nytt, nemlig rally lydighet. Men jeg har kun erfaring med jakttrening og reell jakt med hund, samt vanlig hverdagslydighet såklart. Det jeg lurer på er hvor gammel bør hunden være når man starter, og evt hva bør hunden kunne fra før? Jeg har som sagt null erfaring med sporten, så alle tips mottas med takk. Tenker såklart å bli med gruppa i hundeklubben på treninger.
 5. Maritaas

  Jaktcocker til jakt?

  Leste feil, så slettet det jeg skrev😊
 6. Maritaas

  Ønsker tips til mellomstor rase som hund nr 2

  Det er godt det finnes hunder til sitt bruk, si! Da strykes den av notat-lista mi, og jeg kommer til å ta en nærmere kikk på dsg og diverse retrivere, rett og slett.
 7. Maritaas

  Ønsker tips til mellomstor rase som hund nr 2

  Jeg trodde jo jrt og dsg var en og samme rase før, men i senere tid har jeg lært å hvertfall se forskjell, og lært at dsg ikke er en terrier. Jeg synes dette er veldit vanskelig. Heldigvis har jeg sikkert etpar år å tenke på. Det er mange raser som har noen av kriteriene mine, men ikke alle. Jeg vurderer nesten å se om ikke jeg finner en lettere type labrador feks. Men også her skal man passe seg for hvor man kjøper hund, for jeg kjenner flere som skulle ha seg en labrador eller golden som familiehund og endte opp med å måtte omplassere pga agressivitet.
 8. Maritaas

  Ønsker tips til mellomstor rase som hund nr 2

  Takk, alle sammen! Tror whippeten kan strykes fra lista utifra det jeg leser om rasen og det dere skriver. Jeg har sett litt på enda en rase, nemlig jack russel terrier. En venninne har med seg to sånne løse på ridetur og de tusler bare etter. Men hvordan er de mtp de andre kravene mine? Jeg vet jeg er «kravstor», og får nok ikke aly jeg ønsker meg i en og samme hund, men det er jo lov å prøve seg😜.
 9. Maritaas

  Ønsker tips til mellomstor rase som hund nr 2

  Tusen takk for gode forslag! Sheltie har jeg dårlig erfaring med pga stressnivå og mye(!) lyd, men kan ha vært uheldig med de jeg har hilst på, selvom det er ganske mange. Dsg har jeg kikket litt på tidligere, og synes de virker fine. De er jo ganske små, men har hørt at det er stor hund i liten kropp. Mulig det er noe lyd i dem også siden de er «vakthunder». Puddel var et godt forslag, men har alltid trodd det er en mye pelsstell på en puddel. whippet har jeg aldri tenkt på og heller ikke møtt så mange, så den må jeg ta en nærmere titt på. Jeg forstår at det kan være lett å gå seg vill i jungelen av hunderaser😜.
 10. Maritaas

  Ønsker tips til mellomstor rase som hund nr 2

  Det er det høye aktivitetsnivået, jaktlysten og søket hos fuglehunder som gjør at jeg ønsker en annen type hund neste gang. Jeg ønsker jo mange av munsterlanderens egenskaper, og det er en grunn til at det ble den jakthunden forrige gang, men ønsker en hund som er med meg på tur når den går løst blant annet. Jeg rir en gang i blant også, og har erfaring med at det å ta med seg en fuglehund på ridetur er ikke bestandig like lett desverre, om det så gjelder setter eller munsterlander. Labrador er jo fine hunder, men jeg synes nesten de er litt «store og tunge», men det kan være at jeg har sett mest overvektige labradorer. Skal også sies at vi skal ha en til hund av diverse grunner (da får de selskap av hverandre mens vi er på jobb bl.a). Jeg ønsker meg ikke en til bare fordi det er noe jeg «mangler» i den vi har, men det vil bli et annet bruk på neste.
 11. Om et eller to år vurderer jeg å skaffe meg hund nr 2. Fra før har jeg en fuglehund (kleiner munsterlander). Denne skal brukes som jakthund og treningskompis av meg og gubben. Som hund nr 2 ønsker jeg meg en litt mer allsidig hund. Jeg vil ikke ha jakthund denne gangen. Hund nr 2 skal være meget førerorientert, mellomstor og ha lite pellsstell. Dette skal være en hund jeg kan ha løs på turer, som er med meg på tur, som jeg kan bruke i agility, lydighet og diverse annet jeg måtte ønske å teste utenom jakt. Aktivitetsbehovet bør være middels, den bør gå godt overens med barn, andre hunder og dyr og tåle en rolig kveld på sofaen i ny og ne, samtidig som den bør like å være med på turer i skogen og på ski i påsken. Jeg ønsker helst ikke en vakthund med mye lyd som varsler hver gang det kommer noen. Ønsker minimalt med lyd. Vi har hatt diverse jakthunder tidligere, og det er dette vi stort sett har drevet med. Men neste gang ønsker jeg å prøve noe annet. Så kom gjerne med forslag til hvilke raser som kunne egnet seg. 😊
 12. Maritaas

  Tips til hjemme alene-trening

  Takk for svar! Jeg har enda igjen 5-6 uker ferie, så hun er 19-20 uker når hun må være hjemme alene hvertfall en halv arbeidsdag. Jeg skal studere til høsten og jobbe ved siden av, så blir to halve dager på jobb i uka samt en hel, og noe skole innimellom, så jeg blir jo mye hjemme dette året, og har en mamma som kan stikke innom og være her en time midt på dagen en stund i starten. Men vi er avhengig av at hun kan være alene dersom vi skal noe, så derfor har vi begynt å trene på det tidlig.
 13. Maritaas

  Tips til hjemme alene-trening

  Hjemme alene-trening Hei! Jeg har en valp på 14 uker. Vi har startet med hjemme alene-treningen. Valpen har et eget rom på rundt 15 kvadratmeter. Den har også liggeplassen sin på dette rommet. Jeg startet med å gå ut bare noen minutter av gangen, når valpen var trøtt. Det er vindu på døren til dette rommet, så jeg holdt bare på utenfor slik at hun så meg. Etterhvert har jeg forsvunnet ut av synet. Det fungerer veldig bra når valpen er trøtt mens jeg lukker igjen døra. Har vært litt piping/kloring på døra de første minuttene innimellom, men så bare legger hun seg for å sove, selv de fleste ganger når hun ser jeg går ut av rommet og forsvinner. Hun kan nå være der alene i over en time mens hun sover. Spørsmålet mitt er hvordan jeg tar det videre? Det går jo så bra når hun sover, men hva med når jeg skal begynne å være borte lenger enn det? Hun sover jo kanskje bare maks 3t i strekk på dagtid, så jeg er veldig spent/bekymret for hvordan det skal gå når hun våkner etter 2-3t og er lys våken og alene. Jeg vet at det lønner seg å aktivisere valpen før man forlater den slik at den er trøtt, så det gjør jeg allerede, men hun sover ikke så mye lenger enn 3t av gangen uansett. Så hva er deres erfaring med dette? Jeg forstår at det er lurt å «forlate» valpen mens den er trøtt, men føler liksom det kan slå tilbake når den kvikner til igjen. Bør jeg også trene på å ha den alene mens den er våken da?
×