Gå til innhold
Hundesonen.no

Tuss82

Medlemmer
 • Innholdsteller

  5
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Tuss82

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Amerikansk Akita
 1. @Simira ikke hall på Lillo Arena, nytt utendørs trenings område. Åpning idag kl 16.30, skal opp å se hvordan det er blitt 😉
 2. Vet ikke hvilket firma du har brukt men på f.eks. hjemmekennel.no som jeg har brukt for pass til min står det i vilkårene at hundeeier er ansvarlig for ting/gjenstander som blir ødelagt under oppholdet. Det står også at man som passer skal sørge for å rydde unna ting som kan være utsatt, da særlig ifht ledninger osv. Man skal opplyse om at hunden evt har uvaner men det kan jo skje ting i nye omgivelser som ikke skjer hjemme. Jeg hadde ikke nølt med å betale om det var min hund, men hadde jeg vært passer ville jeg nok latt det gå, men ville definitivt nevnt det for eier.
 3. På Hallagerbakken (Ljan) er det en stor inngjerdet hundegård, om det ikke er andre hunder kan man fint trene med løs hund der. Ellers er det Stovner HK sin hall på kløfta som nevnt, Stovner åpner også det nye treningsområdet Lillo Arena imorgen, ved steinbruddet på Grorud. Forøvrig kan man leie en del av hallen i Drammen Hundepark for en relativt billig penge, de har også utendørs inngjerdet gård. Torshovparken har også en liten inngjerdet hundepark helt øverst der man kan trene om det ikke er andre der, ofte vi har vært der og det har vært tomt. Friområdet ved isdammen på Årvoll er også nesten alltid tomt, der er det supert å trene i langline.
 4. Ja det varierer litt med linjene og oppveksten, noen akitaer bjeffer kanskje 2-3 ganger i livet mens andre bjeffer litt mer. De lærer gjerne hvis det er andre hunder i oppveksten som bjeffer. Min bjeffer bare om det er noe han mener bør sies fra om, de har vakt i seg det er viktig å være klar over, men min bjeffer f.eks. aldri når det ringer på døra eller kommer folk, eller når vi leker. Heller ikke når han leker med andre hunder. Min er generelt en utrolig glad gutt som elsker alt og alle og sjarmerer folk i senk hehe, han elsker kos men er ikke den som vil ligge i sofaen eller senga. Ligner litt på en katt igrunnen, ting er litt sånn "på mine premisser". De kan f.eks. fint kaste og hente ball men plutselig gidder de ikke mer. Ekstremt smarte og lærer fort, men har ikke tålmodigheten til å terpe på det samme i lange økter, da blir de lei. Motivasjon er cluet, for akitaen er det ikke nok å "please eier". Har nettopp tatt bronsemerket med min med godt resultat, men likevel gidder han ikke nødvendigvis lystre i en hjemmesituasjon. Ser bare på meg som om han spør "Ok? Hva får jeg for det?" 😂 De har jakt i seg, så ikke en rase man bør stole på å kunne ha løs, selv om de kan god innkalling så kan de finne på å blåse en lang marsj i det om noe er mer spennende. Kan gå godt både med andre dyr og barn, så lenge de sosialiseres godt og har gode opplevelser. De er derimot kjent for å ikke gå særlig bra med hunder av samme kjønn. En stor rase, min veier vel ca 45 kg nå og er ca 67cm, mankehøyde på hanner er 66-71, vekten ligger rundt 45-55, tisper er litt mindre. Pga den rolige fremtoningen passer de likevel bra i leiligheter og trenger ikke stort hus med hage. Veldig lojale hunder som elsker "flokken sin" (familien eller hvem som helst som er med på tur akkurat da og blir ansett som en av flokken). Klarer fint å være alene hjemme med rett trening. Skifter ut all underull 2 ganger i året, ellers ikke spesielt avansert pelsstell. Renslig rase.
 5. Amerikansk Akita:) Sterk rase som drar fint men som ikke er fullt så energisk og mosjonskrevende som de typiske trekkhundrasene. Gjeterhunder trenger jo også veldig mye mosjon så om du vil ha en hund som krever litt mindre aktivitet ville jeg ikke gått for det. Akitaen er relativt bedagelig og rolig, men har også kropp til å jobbe hardt både med trekk og kløv. I motsetning til andre spisshundraser skal ikke akitaen bjeffe, kun når den varsler om fare. Jeg hadde samojed før og har amerikansk akita nå, er sååå deilig å slippe bjeffingen! Men det er en viljesterk rase som krever en konsekvent oppdragelse, man bør lese seg godt opp om rasen før anskaffelse. Jeg har kickbike og gleder meg til min er gammel nok til å trekke, han er bare 9 mnd nå. Oppdretteren har dem trekkende både på sykkel, kickbike og slede, for trening og hobby. Bilde av min..
×