Jump to content
Hundesonen.no

Lurveleggen

Medlemmer
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Lurveleggen

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Siberian Husky

Recent Profile Visitors

307 profile views
 1. Lurveleggen

  Avls-kriterier

  Veldig godt innspill! Jeg har tenkt på veien videre og tenker outcross kan bli aktuelt. Hva er folks erfaringer med outcross? Blir kullene homogene eller er det store variasjoner? Eller er det tilfeldig? Eventuell partners linjer må også granskes nøye og heldigvis så har jeg god tid til det. Er helt enig med deg når det gjelder bærere. Skal vi utelukke disse, så er det omtrent ingen igjen som vi kan avle på av de brukstestede. Mitt fokus kommer til å være å pare mot fri og på sikt ha helse-testet flere generasjoner. Har akkurat de samme tankene om utstilling. Det er ikke alle som er like funksjonelle eller har arbeidshode til turer på fjellet i dyp snø uten hardbanka spor, mil etter mil. Det virker som om "flashy" slår godt an i ringen, men om det er noe særlig effektivt i selen?
 2. Lurveleggen

  Avls-kriterier

  Godt innspill. Tenker at utstilling og løp begge er krevende når det gjelder mentalitet. På løp er det også mye støy, mange andre hunder, gjerne fremmede folk som hjelper å føre spannet i riktig retning, chipavlesing av fremmede, veterinærsjekk på lange løp, passering av fremmede hunder i løypen, osv. Type og bygning dømmes veldig varierende i min rase når man sammenligner rasens spesialutstilling og NKK sine store utstillinger. Er nok derfor jeg tenker slik som jeg gjør.
 3. Lurveleggen

  Avls-kriterier

  Føler jeg er noenlunde på rett vei når det gjelder å studere linjer. Foreldre, besteforeldre, søsken, halvsøsken, osv. Jeg har et ønske om å besøke flere slektninger for å få vite mest mulig. Jeg graver etter info og noterer meg alt jeg kommer over. Tenkte kanskje mer på egenskaper når det gjelder kompensering. Poter, pels, matlyst, utseendet, osv. OK poter + gode poter? OK pels + god pels? OK matlyst + god matlyst? Medium størrelse + stor størrelse? OK bygget + godt bygget? Gemytt er ikke noe jeg ønsker å kompensere, det bør være godt på begge parter. Helse føler jeg ikke har hatt et like stort fokus i min rase som det burde kanskje. Først nå har det blitt mer vanlig å sjekke blant bruksfolk, og det er klart at det finnes rusk med så mange generasjoner uten disse testene. Flere er åpne om sykdommer, men langt fra alle. Dersom vi skal utelukke alle brukstestede med rusk, er det ikke mange individer igjen å avle på. Så å finne en fri partner synes jeg er en god start, gjerne med frie foreldre også. Så blir det å følge opp eventuelle valper og kanskje sponse helsetestene man ønsker å ha svar på for videre avl. Og fortsette å pare mot fri selvsagt. Premiering har jeg litt delte meninger om. Utstilling hvor dommerens personlige mening virker til å spille en god del inn, løp hvor hunder i et spann oppnår samme premiering - men alle hundene er ikke dermed sagt like "gode" og bør avles på. Det er med i betraktningen min da. Jeg ønsker moderate hunder som ikke er ekstrem avlet i noen retning. Det kan kanskje ta noen år før jeg er der jeg ønsker å være, da jeg har ganske forskjellige individer pr dags dato. Klar for å få litt pepper
 4. Lurveleggen

  Avls-kriterier

  Jeg er ganske fersk innen avl og synes det hadde vært interessant å høre om andre sine avls-kriterier. Ting man bør tenke på, hva som er sterkt arvelig, hva kan kompenseres med riktig partner, osv. Jeg har en bruks-rase selv, og kommer selvsagt til å vektlegge dette ved valg av avls-individer. Hva er viktig for deg?
 5. Lurveleggen

  Første kull

  Hva med for eksempel en Siberian Husky av brukslinjer, som har blitt trent aktivt hele livet, gått mange løp, vært frisk hele veien?
 6. Lurveleggen

  Første kull

  Hei! Har prøvd å lese meg opp litt angående første kull. I Norge er anbefalingen første kull før fylt 6 år. Når tenker dere er "siste frist" for første kull? Spiller rase noen rolle? Sykdomshistorikk? Aktivitetsnivå i hundens liv?
×