Gå til innhold
Hundesonen.no

Silja

Medlemmer
  • Innholdsteller

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Silja's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ja som nevnt. Vorsteh er en liten favoritt. Jeg har møtt flere og faller pladask hver gang. Liker energien og synes liksom det er en rase med så mange muligheter! Trener du mye kontakt med hunden? Jeg er jo innstilt på at man må trene litt ekstra med en jakthund. Heldigvis har jeg jo nettverk som også muligjør å trene den til jakt også. Må vel bare begynne å trene igjen selv ? Så tar man jo alltid hunden i bånd når man møter andre uansett??‍♀️
  2. Tusen takk for mange gode forslag! Belger hadde jeg aldri kommet til å tenkt på selv, men ser jo på rasestandaren at det kunne passet ja. Veldig flotte var de jo å. Må undersøke om vi har noen i nærområdet vi kan hilse på etterhvert Bordercollie krever enormt ift. Mental utfoldelse så tenker at den blir litt mye igjen. Det er jo ganske sterke gjeterinnstinkter som må brukes til ett eller annet. Er korthårscollien litt enklere kanskje? Har ingen erfaring med de, eller egentlig gjeterhund generelt. Schæfer har jeg blitt frarådet rett og slett pga sykdom som fører til hofte/rygg/ledd-problematikk som utelukker den for evt. Kløv.
  3. Har absolutt ingen erfaring med spaniel. Gjerne kom med forslag til type og hvorfor Har tenkt på golden og lab, men synes utstillingslinjene ofte er veldig tunge i kroppen. Lurt å se på jakt eller brukslinjer kanskje ? er flat en lettere type?
  4. Takk for innspill! Jeg har vært så heldig å møte et par Cb-retrievere og begge(også hannhunden) var veldig førerorienterte og uproblematisk med andre hunder, men tydelig at de trenger en stødig fører da de er ganske store, sterke og aktive. Sikkert utrolig viktig med rett oppdretter om det er et kjent problem med gemyttet på enkelte da ? Vorsteh er en liten favoritt i boka da jeg rett og slett aldri har møtt en som jeg ikke syntes var helt fantastisk. Men ja, da må man nesten bruke den å. Har selv jegerprøven og familie som er aktiv på jakt så man får se om interessen evt tar seg opp. Det er jo litt tullete å ikke bruke hunden til det den er skapt for.. Har selv møtt to dalmatinere. Begge hannhuder. Den ene var aggresiv og kastet seg mot oss da vi med god klaring passerte de på tur. Ble litt redd kvinnemennesket som gikk med han ikke skulle klare å holde hunden igjen. Ikke veldig positivt inntrykk. Så har en i nabolaget en annen hannhund som er bare snill og god. Virker ikke som de bruker han så veldig aktivt utenom tur da så han er en anelse vilter når han skal hilse på staffen vår, noe som selvfølgelig gjør henne dritforbanna ?
  5. Hei! Vi er på utkikk etter ny hund på sikt. Tanken er en aktiv rase som klarer å henge med både på toppturer på ski, stisykling, teltovernattinger ol. Gjerne en som kan bære kløv. Vi er mye ute på tur og ønsker en hund som kan løpe en stund, men som samtidig er lett å få "kontakt" med ift. trening på inkalling ol. Viktig at hunden ikke blir for stor å tung ift. snø på vinteren, bør helst ha litt spenst tenker jeg. Kunne godt tenkt meg å drive med litt utstilling samt. Kanskje noen aktiviteter på hobbybasis. Lydighet, agility, smeller.. Da vi har staff fra før er vi vant med sterke raser med noget dårlig kroppsspråk. Jeg er også oppvokst med jakthunder både terrier og div. båndhunder samt at vi har en gammel pensjonist som er en bichon blanding og krever ganske mye pelsstell og klipping(blir ny hund når hun har takket for seg). Jeg ønsker i utgangspunktet ikke en ny hund med problematikken rundt samkjønnsaggresjon(ja det kan trenes og dempes, men det er ikke til å stikke under en stol at man aldri blir helt kvitt det ved enkelte individer.) Og heller ikke en med utpreget jaktinnstinkt da jeg nok ikke kommer til å trene hunden til jakt. Unntaket kan være fuglehund da jeg har mulighet til å låne den vekk til andre jaktinteresserte, men det er helst dersom vi ikke finner en annen rase som passer. Raser som har vært litt i kikkerten er Chesapeak bay retriever, dalmatiner og vorshter(da blir den trent til jakt). Innspill, tanker? Vi jobber normalt 08-15.30 og har ikke tilgang på hundegård, men turområder rett utenfor døra.
×
×
  • Opprett ny...