Gå til innhold
Hundesonen.no

Aktiv m/hund

Medlemmer
  • Innholdsteller

    54
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Aktiv m/hund

  • Bursdag 09/21/2002

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Interesser
    Agility
  • Hunderase
    Shetland Sheepdog
  • Mine dyr
    En egen hund, pluss to hunder med familien.

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Aktiv m/hund's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

17

Nettsamfunnsomdømme

  1. Kommer jo litt an på hvilken rase du ønsker. Forskjellige raser har ulike potensielle problemer. Ofte blomstrer ikke problemene opp før de er voksne. Jeg har sheltie og vi er langt i fra perfekte. En god del jakthunder, har lett for å stikke. Gjeterhunder derimot, holder seg heller nær eier. De kan ha andre problemer man bør forebygge, som gjetning av biler bl.a. Som eier av ei sheltie tispe på 4 år, er det en god del ting jeg skulle ønske jeg forebygget, og forbedret. Gjetning av biler er det jeg angrer mest på, når det handler om forebygging. Jeg var lite konsekvent og gav alt for vide grenser. Å bjeffe kan hun også, kan man trygt si, men jeg bryr meg ikke så mye om det er litt lyd - Det er jo sheltie! Forbedring av en rekke ting er det jeg lengter mest etter. Å leke for eksempel. Superbra belønning til mye. Fart og motivasjon kunne også vært bedre, spesielt for meg som elsker å trene agility. Ikke minst fokus. Det å lære hunden å konsentrere seg, til tross for alt som skjer rundt. Rase og hva du vil bruke den til er jo lurt å tenke på. Hva er bakdelene med rasen du har, og hvordan kan du forebygge dette? Hva vil du bruke den til, og hvordan kan du forbedre egenskapene som er trengs for dette? En ting er viktig uansett type hund og formål, sosialisering! Noen trenger mer enn andre, men alle trenger minimum litt. Jeg tenker det at hundene mine bare skal bli bedre og bedre desto mer erfaring jeg får. Hva jeg gjør galt og hva jeg bør gjør bedre. Uansett hva du gjør, må du huske det viktigste av alt; nyt denne spennende valpetida!
  2. Heldig du! Jeg er ikke det minste misfornøyd med hunden min heller, men kunne tenke meg litt mer motor Ellers elsker jeg henne to the moon and back Så godt å høre! Da håper jeg inderlig at avelen vekk fra cocker-syndromet fortsetter i samme retning. Kanskje om noen år, så er det bare historie Ups, jeg som ikke har lest de andre innleggende her. Ganske kjipt om man har tenkt å bruke den aktivt, men flott at det ikke er noe mer enn HD, tross alt Jeg tror en kelpie kunne ha passet meg veldig bra, med unntak av at den er så stor fra det jeg er vant til. Men man venner seg jo til størrelsen etterhvert Vi får se, dette er så vanskelig
  3. Hahah, jaaa! Neste gang skal vi få drømmehunden Jeg føler også for en jaktcocker istedenfor den vanlige varianten. Gidder ikke timesvis med pelsstell, og vi heller bruke denne tida på trening. Det eneste negativet jeg har lest hittil er «cocker-syndromet,» om du har hørt om det? Aner ikke om dette er vanlig for rasen og om det bare er på vanlig cocker eller jaktcocker i tillegg Får vel lese masse mer om dette. Såå spennende med jaktcocker i klubben daa!! Gøy å følge med på utviklingen dens tenker jeg Har ikke hørt om noen fysisk dårlig helse hos pyrren?? Jeg liker de egentlig veldig godt med unntak av psykisk og nå kanskje også fysisk helse. Råkule, energiske og kjappe hvertfall Vi får håpe avelen bare blir bedre og bedre fremover Finnes jo enkelte dårlige individer i enhver rase, men nå som du sier at flesteparten av kelpier har få mentale problemer ble plutselig denne rasen interessant igjen! Må treffe mange in real life, så jeg finner ut litt mer om de
  4. Først; For en nydelig hund du har!! Er litt morsomt at jeg spekulerer/spekulerte på nesten de samme rasene Men tror nok jeg lander på en jaktcocker, siden jeg enda ikke har funnet noe jeg ikke liker ved den Pyrren har jeg lagt fra meg, pga at jeg har hørt den kan ha litt dårlig gemytt. Ellers virker de som superkule treningskompiser! Men hva synes du om kelpie? Har de mye mentale problemer?
  5. Ikke sant! Jeg begynte å trene agility seriøst med den hunden jeg har nå. Hun er 4 år og jeg merker jeg har gått glipp av masse grunnleggende trening, men jeg tenker det er bedre sent enn aldri Så vi får vel bare prøve å ta det litt i fra scratch igjen. Jeg elsker at folk legger ut slike videoer som denne! Kjempelærerikt, nesten et lite gratis kurs Også lærer man jo masse av feilene til neste hund, og vet litt mer hvordan man skal begynne
  6. Ååå så gøy!!??? Elsker når ting endelig klaffer! Nå som du har fått opp selvstendigheten hennes, kan dere jo få en super flyt!? Dette må jeg også teste?? Utrolig bra video hun har?
  7. Veeet! Å velge rase er noe av det vanskeligste som finnes?? Jeg har ikke erfaring med finsk lapphund, men vet at disse krever mye mindre trening enn sheltie. Håper du finner den rette!??‍♀️
  8. Åå tusen takk?❤️ Synes det selv og, hehe? Ja, det kan jo være litt vanskelig når man bor i rekkehus. Men det fine er at de er stille når det ikke skjer noe? Hvis jeg slår meg ned på sofaen, gjør sheltien det samme. Men så fort vi skal på tur, noen banker på døra og slik kommer det litt lyd. Hahah, er ikke enkelt å finne størrelse da? Men sheltier er jo fra alt mellom 30-40 cm i mankehøyde. (Jeg vil kalle det både små og middels). Så om du vil ha middels til liten, og samboeren middels til stor, så må vel middels bli perfekt?? Ja, jeg tror også det er lurt å treffe rasen og se den med dine egne øyne. Slik at du får skapt ditt eget inntrykk? Er litt forskjell på rene utstillings-sheltier og sheltier mer til bruks. Pelsmengde blant annet. Mange utstillings sheltier er nok også hakket roligere.
  9. Jeg tenkte også Shetland Sheepdog. De er fine «nybegynner-hunder». De trenger middels aktivitet. Kjempefine å ha med seg løs i skogen, stikker aldri langt unna «flokken» sin. Mens på veien derimot kan de gjete biler. Jeg har slitt en del med dette med min sheltie. Jeg har nok ikke gitt tydelige nok grenser fra hun var valp, og bil-gjetingen har vokst enormt. Men jeg tror min har over snittet gjeterinstinkt. Jeg bruker ikke mye tid på pelsstell på min sheltie, en gang i måneden ca. Likevel røyter de en god del, men det går jo an å kjøpe en sheltie med litt mindre pels enn de største pelsdottene? Noen sheltier kan være litt reserverte, og jeg vil anbefale å sosialisere den masse. I tillegg kjøpe fra en kennel som bruker tid på sosialisering med valpene før de leveres. På den andre siden har jeg aldri hørt eller sett en sheltie som har slåss. De trekker seg heller tilbake. Min er veldig frempå, og jeg er så glad at jeg har fått den type sheltie, og ikke av den reserverte typen. Jeg bor med en familie på både små og store hvor det skjer noe hele tiden, og jeg tror dette er noe av bakgrunnen til at hun har blitt så frempå. Sheltie er en fantastisk familiehund som trives med både andre dyr og barn. De er opprinnelig gårdshunder og er vennlige mot andre dyr. Er du veldig lydsensitiv er nok ikke sheltie rett rase. De bjeffer en god del, både når de er glade, frustrerte, oppmerksomhetsyke osv. Jeg bryr meg ikke om litt lyd. Det eneste jeg vil unngå er bjeffing i møtesituasjoner, og det kan man fint få til med litt trening. De er fantastiske hunder å bruke til hundesporter. Kan brukes til det meste, selv om rasen er spesielt utbredt i agility-sporten. Jeg driver med agility selv, og vil anbefale på det sterkeste å prøve dette? Lykke til med rasevalget!?
  10. Jeg har null erfaring, men jeg har inntrykk av at jakt-cocker har mye mindre lyd enn mange andre small/mellom-raser?
  11. Jeg tenkte aktivisering. Er kanskje innafor det jaa? De trenger vel mer fysisk enn mental trening tror jeg, men får selvfølgelig begge deler om vi noen gang skaffer oss en sånn?
  12. Jaa, lyd er nok den største bakdelen, men noen bakdeler finnes det i alle raser. Selv har jeg sheltie, og har heldigvis vært så heldig å fått en som er frempå. Har hørt og sett mange nervøse og tilbaketrukne sheltier, så dette må vi ta med som kriterie på lista når oppdretter skal velges?
  13. Jaa, lyd er nesten umulig å unngå i små/mellom raser. Jeg tror ikke det er det viktigste kriteriet for søsteren min å unngå bjeffing, men hadde vært pluss. Treningslyst er nok viktigere, men likevel har hun ikke mye mer enn 2 timers tid sammen med hunden daglig. Jeg vil tro jaktcocker trenger mer trening enn det. Pelsstell er en liten bakdel med puddel, men ellers synes hun rasen virker veldig fin. Selv, har jeg en sheltie, og vi sliter litt med gjetning av diverse saker som beveger seg, pluss bjeffing.
  14. Her skriver hun litt om seg selv og hva hun kunne tenke seg: Jeg har hatt to bedlington terrier tidligere, men ønsker nå en med mer fart og treningslyst. Jeg driver aktivt med Freestyle og der ønsker jeg å komme langt. Jeg ønsker en hund som er glad i å trene, lettlært, sosial rundt andre og helst ikke så mye bjeffing. Den må være liten/mellom. Har vurdert noen raser; liten puddel, shetland sheepdog, jakt cocker, pappilon og kanskje pumi. Er det noen som har erfaring med disse rasene, eller har raser som kan passe meg??
  15. Så gøy!? Fornøyd med rasen??? Vurderer den selv
×
×
  • Opprett ny...