Gå til innhold
Hundesonen.no

Aktiv m/hund

Medlemmer
  • Innholdsteller

    54
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Aktiv m/hund

  1. Kommer jo litt an på hvilken rase du ønsker. Forskjellige raser har ulike potensielle problemer. Ofte blomstrer ikke problemene opp før de er voksne. Jeg har sheltie og vi er langt i fra perfekte.

    En god del jakthunder, har lett for å stikke. Gjeterhunder derimot, holder seg heller nær eier. De kan ha andre problemer man bør forebygge, som gjetning av biler bl.a. 

    Som eier av ei sheltie tispe på 4 år, er det en god del ting jeg skulle ønske jeg forebygget, og forbedret. Gjetning av biler er det jeg angrer mest på, når det handler om forebygging. Jeg var lite konsekvent og gav alt for vide grenser. Å bjeffe kan hun også, kan man trygt si, men jeg bryr meg ikke så mye om det er litt lyd - Det er jo sheltie!:wub::P 

    Forbedring av en rekke ting er det jeg lengter mest etter. Å leke for eksempel. Superbra belønning til mye. Fart og motivasjon kunne også vært bedre, spesielt for meg som elsker å trene agility. Ikke minst fokus. Det å lære hunden å konsentrere seg, til tross for alt som skjer rundt.

    Rase og hva du vil bruke den til er jo lurt å tenke på. Hva er bakdelene med rasen du har, og hvordan kan du forebygge dette? Hva vil du bruke den til, og hvordan kan du forbedre egenskapene som er trengs for dette? En ting er viktig uansett type hund og formål, sosialisering!:ahappy:  Noen trenger mer enn andre, men alle trenger minimum litt.

    Jeg tenker det at hundene mine bare skal bli bedre og bedre desto mer erfaring jeg får. Hva jeg gjør galt og hva jeg bør gjør bedre. Uansett hva du gjør, må du huske det viktigste av alt; nyt denne spennende valpetida!:ahappy:

  2. 4 timer siden, MegaMarie skrev:

    Jeg har drømmehunden allerede :wub: Men neste hund skal forhåpentligvis også bli drømmehunden!

    Jeg har hørt om cocker-syndromet, men ikke i det siste. Jeg tror det var mer vanlig før og jeg tror de har avlet seg vekk fra det. Jeg tror heller aldri jeg har hørt om det på jakt cockeren, men det er jo noe å holde øynene med. 

    Som sagt har jeg hørt om en del HD på pyrren. Annet enn det har jeg vel ikke hørt om noe. 

    Ja, du må følge med på kelpien fremover, det er en fin rase :D Og treffe flere individer, ja, for å se om det er en rase du kunne trivdes med :)

    Heldig du! Jeg er ikke det minste misfornøyd med hunden min heller, men kunne tenke meg litt mer motor:ahappy: Ellers elsker jeg henne to the moon and back:wub: 

    Så godt å høre! Da håper jeg inderlig at avelen vekk fra cocker-syndromet fortsetter i samme retning. Kanskje om noen år, så er det bare historie:D

    Ups, jeg som ikke har lest de andre innleggende her. Ganske kjipt om man har tenkt å bruke den aktivt, men flott at det ikke er noe mer enn HD, tross alt:ahappy: 

    Jeg tror en kelpie kunne ha passet meg veldig bra, med unntak av at den er så stor fra det jeg er vant til. Men man venner seg jo til størrelsen etterhvert:ahappy: Vi får se, dette er så vanskelig:huh::P

    • Like 1
  3. 18 timer siden, MegaMarie skrev:

    Takk :D
    Så moro! Great minds think alike, eller hva? :ahappy: Jaktcockeren virker herlig! Jeg er oppvokst med vanlig cocker, så jeg har nok en liten kjærlighet for disse langørene! Men den vanlige er litt for tam for meg, pluss den har alt for mye pels. Vi har en jakt cocker i klubben nå, så jeg tenkte å følge med på hvordan den blir med alderen :ahappy: 

    Ja, jeg har også hørt mye om mentale problemer på pyrren, i tillegg til dårlig helse. Men jeg klarer ikke å gi opp den rasen helt! Er man heldig så får man jo en virkelig knall hund, men vil jeg satse på å være heldig? Det kan jo ha skjedd noe innen avlen frem til den dagen jeg skal ha ny hund, så jeg får følge med!

    Kelpien er fantastisk! :D Jeg syns ikke det er mye mentale problemer på rasen, de er godt kartlagt når det gjelder mentalitet i og med at nesten alle oppdrettere mentaltester avlsdyrene sine og avkommene. Men det finnes jo helt klart. Noen sosiale problemer, andre som kanskje har aggresjon mot andre hunder. Men jeg tror det er lett å avdekke om man bare undersøker grundig før man får seg en kelpie. Hilser på foreldre og kanskje annen slekt først og ser hvordan de er mot andre hunder osv. 

    Hahah, jaaa!:D Neste gang skal vi få drømmehunden:wub::P 

    Jeg føler også for en jaktcocker istedenfor den vanlige varianten. Gidder ikke timesvis med pelsstell, og vi heller bruke denne tida på trening. Det eneste negativet jeg har lest hittil er «cocker-syndromet,» om du har hørt om det? Aner ikke om dette er vanlig for rasen og om det bare er på vanlig cocker eller jaktcocker i tillegg:icon_confused: Får vel lese masse mer om dette. 

    Såå spennende med jaktcocker i klubben daa!! Gøy å følge med på utviklingen dens tenker jeg:drool: 

    Har ikke hørt om noen fysisk dårlig helse hos pyrren??:shocked: Jeg liker de egentlig veldig godt med unntak av psykisk og nå kanskje også fysisk helse. Råkule, energiske og kjappe hvertfall:ahappy: Vi får håpe avelen bare blir bedre og bedre fremover:D:ahappy:

    Finnes jo enkelte dårlige individer i enhver rase, men nå som du sier at flesteparten av kelpier har få mentale problemer ble plutselig denne rasen interessant igjen!:P Må treffe mange in real life, så jeg finner ut litt mer om de:D

    • Like 1
  4. På 2.8.2018 at 11:49 AM, MegaMarie skrev:

    Da denne tråden ble laget hadde jeg akkurat fått i hus min drømmehund :wub:  5 år gammel i dag, og hun er fantastisk! 

    eventyrskogtidi.jpg?w=683&h=1024

    Men drømmene mine for fremtiden som jeg hadde da er litt forandret, men ikke mye. Jeg stod mellom brukshunddrømmen om det er sålangt frem i tid at jeg trenger ny brukshund, da stod det mellom: Kelpie, Pyrre, Sheltie også siklet jeg litt på Aussie og Korthårscollie. 

    I dag er brukshunddrømmen enda Kelpie eller Pyrre, og jeg slutter aldri å sikle på Aussie :drool: Men sistnevnte er det minst sannsynlighet for. Men jeg vurderer også jakt cocker eller jakt springer. De er skikkelig fine, men jeg er litt redd de kan bli for intense og virrete for min del. Farge spiller ingen rolle, syns alle jaktcockere er søte :wub:

    kokos.png

     

    Ellers var drømmen min en maskot som da skulle være en Basenji :wub: En drøm jeg har hatt lenge. Men etter å ha fått sett en del videoer av hva en jeg kjenner sin basenji finner på, så ble jeg brått usikker :lol: Jeg vet ikke om jeg vil ha en hund som ikke hører på meg og som er såpass selvstendig. Fy de er vakre, men ikke til en hver pris altså! Jeg får finne ut om alle er så ille eller om det går litt på linjer først. 

     

    Først; For en nydelig hund du har!!:wub: Er litt morsomt at jeg spekulerer/spekulerte på nesten de samme rasene:P Men tror nok jeg lander på en jaktcocker, siden jeg enda ikke har funnet noe jeg ikke liker ved den:D Pyrren har jeg lagt fra meg, pga at jeg har hørt den kan ha litt dårlig gemytt. Ellers virker de som superkule treningskompiser! 

    Men hva synes du om kelpie? Har de mye mentale problemer?:icon_confused::ahappy:

    • Like 1
  5. 12 timer siden, MegaMarie skrev:

    Ja, jeg tror og håper dette hjelper veldig på! Vi skal ha noen flere økter med ting fra den videoen. Vi kom ikke så langt som å gjøre bytter før hinderet, og det er ofte der hun vegrer seg fra å hoppe, så det blir god trening for oss :) Ja, jeg syns videoen var kjempe bra! Det er slike basic ting jeg vet jeg bør trene på, men som jeg ikke vet hvordan jeg skal trene på. Jeg kan hinderinnlæring, jeg vet en del handling (men burde nok få en oppfrisker på det også :icon_redface:), men å lære hunden min basic ting som er forbi hinderinnlæringsstadiet, det vet jeg ikke hvordan man gjør. 

    Ikke sant!:D Jeg begynte å trene agility seriøst med den hunden jeg har nå. Hun er 4 år og jeg merker jeg har gått glipp av masse grunnleggende trening, men jeg tenker det er bedre sent enn aldri:ahappy: Så vi får vel bare prøve å ta det litt i fra scratch igjen. Jeg elsker at folk legger ut slike videoer som denne! Kjempelærerikt, nesten et lite gratis kurs:P Også lærer man jo masse av feilene til neste hund, og vet litt mer hvordan man skal begynne:ahappy:

    • Like 1
  6. 19 timer siden, MegaMarie skrev:

    I dag hadde vi en helt super økt. ??? For en hund! Jeg løp seiersrunder rundt på banen og hoppet opp og ned for jeg var så fornøyd! 

    Vi begynte med litt basic trening. Fanny Gott la ut en turtorial for noen dager siden som jeg testet ut først. 

    Vi har slitt litt med at hun ikke tar hinder selvstendig, så jeg tenkte dette var akkurat det vi trengte å trene på! Jeg ga meg rett etter vi prøvde med økt avstand til hinderet og at jeg skulle løpe i serpentin bevegelse ved hinderet. Det var vanskelig, men hun klarte det tilslutt ? Deretter prøvde vi oss på en hoppbane som stod ute allerede. Det begynte med 3 hinder som stod nesten parallelle som hun skulle hoppe som en S om det er forståelig. Dette har vi ikke trent spesielt mye på og er vanligvis noe  jeg tror hun ville hatt litt problemer med. Men selv om jeg plasserte meg dårlig og sendte henne på i noen stygge vinkler og ikke fulgte henne opp ved siden av slik jeg pleier å måtte gjøre så hoppet hun alle hindrene ? Så fornøyd!

    Etter S’en var det slalåm. Første runden var jeg alt for dårlig med å vise henne hvor hun skulle, jeg bare stod i ro og sa «gå slalåm» uten å vise med kroppen min hvor hun skulle. Så hun løp i en tunnel istedenfor ? Ikke så rart, hun er ikke så god på hinderdiskrimenering enda. Men neste gang viste jeg slalåmen bedre og hun tok den supert på første forsøk ? Det er håp for oss likevel! Vi tok den noen ganger til med hopp hindrene før og med hinder som kom etterpå. Det gikk kjempe bra ? Resten av banen gikk også bra! Det var en mellom et hinder og er par skarpe svinger som hun løste veldig fint og hun søkte hinder selv og tok de selv om jeg ikke var ved siden av henne ?

    Ååå så gøy!!??? Elsker når ting endelig klaffer! Nå som du har fått opp selvstendigheten hennes, kan dere jo få en super flyt!? 

    Dette må jeg også teste?? Utrolig bra video hun har?

    • Like 1
  7. 45 minutter siden, frktvertimot skrev:

    Det er fryktelig vanskelig dette her altså. Jeg har også sett en del på finsk lapphund, det er en jeg har falt litt for. Det er bare så vanskelig å vite hva som vil passe oss best! Er så redd for å velge feil! :P 

    Veeet! Å velge rase er noe av det vanskeligste som finnes?? 

    Jeg har ikke erfaring med finsk lapphund, men vet at disse krever mye mindre trening enn sheltie. Håper du finner den rette!??‍♀️

  8. 8 timer siden, frktvertimot skrev:

    For en nydelig hund du har! :wub:

    Akkurat dette med lyd og bjeffing er jeg litt "bekymret for" da det kommer til en sheltie, mye fordi vi bor i rekkehus. Ellers synes jeg dem er nydelige, og liker alt annet jeg leser om dem! (Bortsett fra røytingen :P , men den slipper man vel som regel ikke unna uansett :D ) 

    Jeg får be min samboer lese litt mer om dem også. Jeg er litt redd han synes dem er litt for små. Jeg vil helst ha en hund som er middels til liten. Han vil helst ha stor til middels. :rofl: Kanskje vi må se om det er noen utstillinger el. i nærheten i nørmeste fremtid, så vi kan få sett litt på noen annet enn på bilder også. :) 

    Åå tusen takk?❤️ Synes det selv og, hehe? 

    Ja, det kan jo være litt vanskelig når man bor i rekkehus. Men det fine er at de er stille når det ikke skjer noe? Hvis jeg slår meg ned på sofaen, gjør sheltien det samme. Men så fort vi skal på tur, noen banker på døra og slik kommer det litt lyd. 

    Hahah, er ikke enkelt å finne størrelse da? Men sheltier er jo fra alt mellom 30-40 cm i mankehøyde. (Jeg vil kalle det både små og middels). Så om du vil ha middels til liten, og samboeren middels til stor, så må vel middels bli perfekt?? 

    Ja, jeg tror også det er lurt å treffe rasen og se den med dine egne øyne. Slik at du får skapt ditt eget inntrykk?

    Er litt forskjell på rene utstillings-sheltier og sheltier mer til bruks. Pelsmengde blant annet. Mange utstillings sheltier er nok også hakket roligere.

  9. Jeg tenkte også Shetland Sheepdog. De er fine «nybegynner-hunder».

    De trenger middels aktivitet. Kjempefine å ha med seg løs i skogen, stikker aldri langt unna «flokken» sin. Mens på veien derimot kan de gjete biler. Jeg har slitt en del med dette med min sheltie. Jeg har nok ikke gitt tydelige nok grenser fra hun var valp, og bil-gjetingen har vokst enormt. Men jeg tror min har over snittet gjeterinstinkt. 

    Jeg bruker ikke mye tid på pelsstell på min sheltie, en gang i måneden ca. Likevel røyter de en god del, men det går jo an å kjøpe en sheltie med litt mindre pels enn de største pelsdottene? 

    Noen sheltier kan være litt reserverte, og jeg vil anbefale å sosialisere den masse. I tillegg kjøpe fra en kennel som bruker tid på sosialisering med valpene før de leveres. På den andre siden har jeg aldri hørt eller sett en sheltie som har slåss. De trekker seg heller tilbake. Min er veldig frempå, og jeg er så glad at jeg har fått den type sheltie, og ikke av den reserverte typen. Jeg bor med en familie på både små og store hvor det skjer noe hele tiden, og jeg tror dette er noe av bakgrunnen til at hun har blitt så frempå. Sheltie er en fantastisk familiehund som trives med både andre dyr og barn. De er opprinnelig gårdshunder og er vennlige mot andre dyr. 

    Er du veldig lydsensitiv er nok ikke sheltie rett rase. De bjeffer en god del, både når de er glade, frustrerte, oppmerksomhetsyke osv. Jeg bryr meg ikke om litt lyd. Det eneste jeg vil unngå er bjeffing i møtesituasjoner, og det kan man fint få til med litt trening. 

    De er fantastiske hunder å bruke til hundesporter. Kan brukes til det meste, selv om rasen er spesielt utbredt i agility-sporten. Jeg driver med agility selv, og vil anbefale på det sterkeste å prøve dette?

    7E96BB8B-BE1F-4F3D-BC95-475EBDDDB60D.thumb.jpeg.2d73b8e34b88de41a780e5ae21ffab40.jpegAFE5079A-705E-4EED-8130-0CCB41E83ADE.thumb.jpeg.7100802fe9fb1f920632e1c945e9390a.jpeg4350A3DD-25DC-4677-96B3-9B8D052B7CA5.thumb.png.2c55a60b57416ea46c2b5f8f71492575.png25B96576-1A0A-4BA2-8EB1-CBDAC379D3C2.thumb.png.c437208145b96370bfd283bd629a7b6e.pngA2689DBC-FD92-4291-8485-D351C3E2C07C.thumb.jpeg.0332651c964fed753f3e483cb3d04153.jpegAEE712BE-29E9-4876-96D5-BB45FA44A4C7.thumb.png.ad84ca0adc581d644720482e9ceb589b.pngF974D18D-D7DA-415E-AE0E-F39B71E3A018.thumb.jpeg.888bcad6e8d4f001e90d36c36f4c3468.jpeg78CC913B-A7D8-4DB0-8B3C-EAD71DDB8BA9.thumb.jpeg.04279e4677938d1ab47eb041709c8a6b.jpeg

    Lykke til med rasevalget!?

    B599AB70-7AA4-4B57-991F-E6C8B3445C11.png

  10. 19 timer siden, Tonje skrev:

    Som i at hun ikke er sammen med hunden eller at hunden ikke får aktivisering mer enn to timer pr dag? I så fall så tror jeg ikke hun skal være redd for cocker, to timer aktivisering om dagen er innafor det altså ;) 

    Jeg tenkte aktivisering. Er kanskje innafor det jaa? De trenger vel mer fysisk enn mental trening tror jeg, men får selvfølgelig begge deler om vi noen gang skaffer oss en sånn?

  11. 1 time siden, Tonje skrev:

    Litt lyd må man nok regne med på alle disse rasene, men bortsett fra det vil de nok alle passe til det du ønsker å bruke den til. Vær nøye med valg av oppdretter, det kan være en del ymse gemytt. Styr unna oppdrettere som unnskylder nervøs atferd med at de skal være slik og kaller det reserverthet, det er to vidt forskjellige ting. Vet en del sheltie-oppdrettere bruker den forklaringa der.

    Jaa, lyd er nok den største bakdelen, men noen bakdeler finnes det i alle raser. 

    Selv har jeg sheltie, og har heldigvis vært så heldig å fått en som er frempå. Har hørt og sett mange nervøse og tilbaketrukne sheltier, så dette må vi ta med som kriterie på lista når oppdretter skal velges?

  12. 13 timer siden, simira skrev:

    Problemet med mange av de små rasene er jo at de er avlet for å varsle. Av de nevnte tenker jeg at puddel og jaktcocker, og kanskje sheltie, er de beste kandidatene. Men det er en del lyd i samtlige raser der.

    Jaa, lyd er nesten umulig å unngå i små/mellom raser. Jeg tror ikke det er det viktigste kriteriet for søsteren min å unngå bjeffing, men hadde vært pluss. Treningslyst er nok viktigere, men likevel har hun ikke mye mer enn 2 timers tid sammen med hunden daglig. Jeg vil tro jaktcocker trenger mer trening enn det. Pelsstell er en liten bakdel med puddel, men ellers synes hun rasen virker veldig fin. Selv, har jeg en sheltie, og vi sliter litt med gjetning av diverse saker som beveger seg, pluss bjeffing. 

  13. Her skriver hun litt om seg selv og hva hun kunne tenke seg: 

    Jeg har hatt to bedlington terrier tidligere, men ønsker nå en med mer fart og treningslyst. Jeg driver aktivt med Freestyle og der ønsker jeg å komme langt. Jeg ønsker en hund som er glad i å trene, lettlært, sosial rundt andre og helst ikke så mye bjeffing. Den må være liten/mellom. Har vurdert noen raser; liten puddel, shetland sheepdog, jakt cocker, pappilon og kanskje pumi. Er det noen som har erfaring med disse rasene, eller har raser som kan passe meg??

  14. På 11.12.2014 at 6:46 PM, Ginaml skrev:

    Tenker mye på valg av rase, selvom det forsatt er en del år (3 år +-) til før jeg kjøper hund :) Liker mange raser, men havner i grunne alltid tilbake igjen på de samme.

    Drømmehund 1:
    Rase: Whippet
    Kjønn: Tispe
    Farge: Ikke veldig viktig, men liker best whippeter med en del hvit på.
    Bruksområde: Turhund, utstilling, kosehund og så vil jeg prøve forskjellige hundesporter for å finne noe som både hunden og jeg trives med.

    Tobias300R.jpg

    Drømmehund 2:
    Rase: Shetland sheepdog
    Kjønn: Tispe
    Farge: Tricolor eller blue merle
    Bruksområde: Agility, kanskje litt lydighet, utstilling og tur- og kose hund.

    Luca47_bw.jpg

    Drømmehund 3:
    Rase: Basenji
    Kjønn: Tispe
    Farge: Det er det samme.
    Bruksområde: Utstilling, tur- og kosehund og prøve forskjellige hundesporter for å finne noe hunden og jeg trives med.

    basenji-11.jpg

    Har faktisk både whippet og sheltie? Veldig forskjellige hunder. Sheltien gjør alt for sin eier, men Whippeten derimot krever at hun skal bli behandlet som en dronning? 

    På den andre siden, krever Whippeten mindre trening enn sheltien. Whippeten ligger med glede inne på sofaen om det regner ute, mens sheltien er klar for tur uansett vær.

    Da sier det seg litt selv hvilken som er enklest å trene, men vi får til mye med Whippeten også siden vi er så heldige og har fått en godbitfokusert Whippet. 

    Whippeten elsker å løpe runde på runde på jorder, mens sheltien gjerne vil lede «flokken» sin på tur. 

    Kjempefine hunder begge to på hvert sitt vis❤️❤️ Basenji vet jeg lite om, men er ganske så sikker på at den har mer tilfelles med en whippet enn en sheltie. 

  15. Er sååå usikker på rase? Jeg prioriterer hvertfall god arbeidskapasitet og helse + godt gemytt. Planen er å bruke den til agility, og mye trening både fysisk og mentalt? Farger spiller ingen rolle, kommer til å bli høyt elsket uansett❤️❤️

    Her er rasene det står mellom: 

    - Jakt cocker spaniel

    Kjønn: Tispe

    Navn: Må se hundens personlighet og utseende før jeg klarer å bestemme navn?

    Størrelse: 40-42 cm i mankehøyde

    Den skal være hyperaktiv, men ikke bikke over i stress. Gemyttet må være bra og den bør elske alt og alle. Lettlært og førerorientert hadde også vært et pluss. Jeg vil helst unngå problemer som seperasjonsangst. På turer i skogen hadde det vært topp om den holdt seg i nærheten. 

    - Ny sheltie

    Kjønn: tispe 

    Navn: 

    Størrelse: 34 hadde vært perfekt.

    Jeg har sheltie fra før av, og det er en del krutt i henne, men jeg kunne ha tenkt meg enda litt mer. Så nøye planlegging av kennel og linjer bakover er viktig. Jeg vil helst unngå den resserverte væremåten som mange sheltier har. Gemyttet bør også være bra. 

    - Australsk kelpie

    Kjønn: Tispe

    Navn: 

    Størrelse: 42 eller rundt 50

    Jeg vil gjerne ha en aktiv hund, og godt gemytt her også. Jeg kjenner ikke rasen veldig godt, men har hørt at de kan slite med litt forskjellige problemer. 

    -Dansk svensk gårdshund

    Kjønn: Tispe

    Navn: 

    Størrelse: 34 hadde vært perfekt, men de færreste gårdshunder er så høye.

    En aktiv type, med herlig gemytt. Lettlært, førerorientert og rask.

    C92B6F62-05D8-4699-BF69-C99C5B121DDE.png

    D4D1F439-2456-419E-84FC-37C840BE0457.jpeg

    68E253DF-AB3A-45F5-871B-FDBAD20A8D30.png

    9ED3274C-EBE8-4404-9944-6C3EBB37F023.png

  16. Jeg foretrekker også magebelte? Spesielt om hunden drar mye. Ikke spesielt deilig å bli dratt i ene armen og få hold på en slik langtur... Strikkline ville jeg også ha brukt. Den demper litt for både deg og hunden?

  17. Hva med Dansk Svensk Gårdshund? Har hatt rasen selv og kjenner flere som har den?

    Vaktinstinkt kan nok noen ha, men ellers fyller den de fleste kriteriene? Varsling når folk banker på må man regne med, men ellers er det ikke noe veldig mye lyd.

    Lettstelt pels, men pga. at hårene er ganske korte og stive fester de seg lett i klær og sånn. 

    Som navnet tilsier så er de opprinnelig gårdshunder og går fint overens med folk og andre dyr. 

    De er veldig lettlærte, men aktivitetsnivået har jeg inntrykk av at er veldig forskjellig. Kjenner ei som har super energiske hunder, og er kjempefine til hundesporter som agility. Vet også om roligere typer, men alle kan brukes til agility likevel. Derfor kan det være lurt å sjekke opp linjene bakover, og ikke minst hvor mye oppdretteren bruker hundene sine. Kommer litt an på hvor mye du vil satse på sporten. 

    Hvis du trener opp kontakt fra den er liten, kan du få en veldig førerorientert hund. 

    De har en del jaktinstinkt disse også, men langt i fra hva som er vanlig hos opprinnelige jakthunder. 

    37694CBE-A009-4D40-9245-C038EE013FC1.png

    • Like 1
  18.  

    9 timer siden, Kristiin skrev:

    Hvor bor du? :)

     

    I midten av Hedmark, så Elverum, Trysil, Engedalen, og Åmot skal nok ikke være så veldig vanskelig å komme seg litt rundt i? 

    Selv om det er vanskelig å trene sammen med folk fra plasser lengre unna, er det jo mulig å treffes på konkurranser og slik☺️

  19. Jeg er 15 selv og driver med agility? Jeg savner å kunne trene med noen på ca. min egen alder. Hadde vært kjempekult om det kunne ha blitt ett hundemiljø for litt yngre også☺️ Finnes selvsagt noen mot Oslo og slikt, men kommer meg ikke dit noe ofte når jeg ikke har hverken bil eller førekort. Skal til junior NM i september og gleder meg masse? 

    Noen andre litt yngre her som driver med hund/agility??

  20. På 8.6.2016 at 9:46 PM, Anette skrev:

    Finnes flere varianter, vi får vår variant inn til uka, det er gel (ikke skadelig!) som kjøler i kontakt med hunden. Har solgt de man dunker i vann før og foretrekker helt klart gel varianten etter å ha prøvd begge. 

    Jeg har kun den som bløtlegges i vann, og jeg synes ikke den blir noe spesielt kjølig. Blir gel varianten kjøligere tror du?

  21. 21 timer siden, Therese,Bonzo&Nemo skrev:

    Haha, nei han er nok ikke den eneste hunden som bidrar til lyd :P 
     

    Haha jo takk! Helga startet med en del feil, men det ble heldigvis bedre etter noen løp! :D Håper vi sees der! Er et morsomt stevne hvor man kan få se på noen av verdens beste agilityutøvere, samt få gå selv i tillegg! :D Skal gå med min yngste også i år, så det blir spennende å se hvordan han takler omgivelsene, og hvordan det blir for meg å gå med to hunder :P kræsjer garantert! haha

    Ikke sant!? Jaa, vi må gjerne møtes der☺️

    Jeg kommer til å slite med å ha kontroll på løpene jeg skal gå med Melba bare, så lykke til med å holde styr på dobbelt så mange hunder og dobbelt så mange løp?? Neida, du klarer det sikkert fint, du som har erfaring med Norwegian Open?

×
×
  • Opprett ny...