Gå til innhold
Hundesonen.no

Piding

Medlemmer
  • Innholdsteller

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Piding's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei! Har ikke peiling selv - så om noen vil prøve tolke mens jeg venter på NKK takker jeg for det?
  2. Hei! Valpen vår har blitt fem måneder, og er verdens søteste ? Han tar ting raskt - i de fleste tilfeller er det jeg som må lære mest for at han skal skjønne hva jeg ber han om. Per nå er hovedutfordringen vår passering. Han er flink til å holde kontakt med meg hjemme og ute, men med en gang det kommer en hund i syne kan jeg bare glemme å få kontakt. Har prøvd utallige forskjellige godbiter og kontaktlyder for å få oppmerksomheten hans, uten hell. Han bjeffer, drar i båndet og hopper, også etter at hunden har passert. En gang i uka trener vi kontakt i nærheten av andre hunder, mens de andre trener lydighet. Her også med samme utfordringer, med da gir han etterhvert litt opp når han merker at de andre ikke bryr seg, og jeg har godbiter og leke med. Så jeg tar gjerne imot tips på hvordan vi kan takle dette på en bra måte? Per nå har metoden blitt 1. En hund kommer og han ser den 2. Jeg kaller han inn og han setter seg ved siden av mitt venstre ben, får godbit 3. Han ser på hunden igjen og begynner og murre/bjeffe 4. Jeg forsøker å få kontakt 5. Han overser meg og begynner å løpe mot hunden og bjeffer 6 Jeg løfter han opp og snur meg fra hunden som kommer mot oss (som en slags «straff» for å gjøre det mer interessant å være stille enn å bjeffe. Jeg sier nei til han første gang han bjeffer, og så plukker jeg han opp og står bare stille eller snakker vanlig til han om han fortsetter). Det blir av og til mye kaving når dette skjer, og det et vanskelig å føle at en har en metode som virker slik at han skjønner hva jeg egentlig krever av han i situasjonen. I de få gangene han ikke bjeffer sitter han ved siden av meg og får godbiter og ros. Nå er han en spisshund, så at han blir å bjeffe noe gjennom hele livet er jeg forberedt på. Men jeg mener at passering kan vi klare uten at det skal være et voldsomt leven. Når kan jeg forvente at han vil klare det? Stiller jeg kanskje for høye krav til en valp på fem mnd? (Og kom gjerne med noen eksempler på hvor bra det blir når en har brukt tid på passeringstrening når de er små - for ikke å miste motet ? ) På forhånd takk om noen har tips ?
  3. Takk for alle svarene ? ser at jeg er fersk i gamet, og dermed forklarer meg knotete. Så bra at dere svarer utfyllende og med flere innfallsvinkler. Jeg har begynt å lese om bruk av klikker, og vi har så smått fått introdusert det på valpekurs. Tenker det er lurt at jeg får forståelse for metoden (og de forskjellige måtene den kan brukes) før jeg bare begynner å klikke ivei altså? Han er allerede en valp som tilbyr mye når vi trener inn små kommandoer. Men nå merker jeg at han lett tyr til hele repertoaret dersom han blir usikker. Altså eksempel; før jeg får belønnet for at han satt seg når jeg sa «sitt» har han allerede lagt seg eller er på vei rundt meg for å stille seg «på plass». Jeg skjønner at vi bare må øve og øve, bryte opp sekvensene og trene kort - men samtidig blir jeg litt redd for at han ikke skjønner hva det egentlig er jeg belønner han for. Og dermed tenkte jeg klikker ? i tillegg ser jeg at det kanskje kan hjelpe å trene kun èn kommando i slengen, f eks dekk i noen få repetisjoner, og i neste omgang en annen kommando? Men, da høres det ut som at jeg trygt kan lese meg opp og forsøke, uten at det vil gå ut over kurs og treninger hvor klikkeren ikke blir tatt med senere ?
  4. Hei! Som fersk hundeeier har jeg en plan om å kunne delta på kurs i lydighet og spor (alt etter hva han blir å like å gjøre ?) når valpen blir eldre. Ikke på høyt nivå, men på hobbybasis og for å gjøre noe sammen. Teoretisk har jeg skjønt hva disse går ut på, men jeg har ingen praktisk erfaring, og første lydighetskurs skal vi på i januar. I sammenheng med dette lurer jeg på : er det lurt å trene han med klikker nå som valp eller vil det gjøre ting mer komplisert i videre kurs/aktiviteter? Grunnen til st jeg ønsker å bruke klikker nå er i hovedsak for å klare å belønne i riktig øyeblikk særlig med tanke på kontakt-trening, men også andre øvelser og trening. Bør jeg heller satse på belønning uten klikker? Noen som har erfaringer eller tips til en nybegynner? ?
  5. Ah, ja, det var fornuftig. Han er en finsk lapphund ?
  6. Hei! Tenker overskriften dekker det jeg lurer på. Er det noen som vet? Et rop om hjelp i en jungel av tyggebein? Per nå er kong uinteressant for hunden (han er ni uker og vi driver og forsker på hvilket godis som kan øke interessen). Han liker å gnage - og kan gnage på pinner ute og leker inne når han ikke aktiviseres med andre ting eller sover. Håpet er å kunne finne noe som han kan gnage på slik at menneskehender og møbler også kan få litt avlastning, og at han får kosa seg med tygginga? På forhånd takk!
  7. Takk for svar ? Hunden er valp enda, så da kan det kanskje være lurt å ha et bur nå, og så kjøpe «voksenburet» etterhvert?
  8. Hei! Jeg skal kjøpe bilbur og har brukt 4pets sin «kalkulator» for å finne ut hvilket bur som passer til bilen. Den kan ikke finne bur når jeg legger inn mellomstor hunderase, (her snakk om finsk lapphund) men går jeg opp en vektklasse så har den to bur som vil passe. Så da lurer jeg på om det er å anbefale å kjøpe bur som i teorien vil være designet for en større hund? Har det noe å si eller bør jeg lete videre?
  9. Piding

    Finsk lapphund

    Hei! Ser det er en stund siden siste aktivitet her, men prøver meg med noen spørsmål Etter mye leting og lesing og spørsmål til oppdrettere har vi landet på finsk lapphund som førstegangs (egeneid) hund i familien. Jeg har vokst opp med hund, og vi er vant med hund, men FL (og spisshunder forøvrig) har vi liten praktisk erfaring med. Det er fortsatt lenge til kullet kommer, men vi har det ikke travelt, og bruker ventetiden til å prøve å forberede oss til det beste for hunden. Så da lurer jeg på; er det noe spesielt dere ville fremhevet som overraskende/tungtveiende i forbindelse med rasen FL i valpetid/unghunder? Er det visse punkter dere ville jobbet mer eller mindre med? Med andre ord: er det noe en som fersk FL-eier bør være obs på for at starten på resten av livet sammen skal bli så bra som mulig? Kontakt-trening og hverdagslydighet, valpekurs og slike «generelle» saker i valpetiden - som gjelder for alle valper - har vi fokus på å spørre og lese oss opp på altså (herunder også all info vi kan få tak i om rasen generelt). Jeg skjønner også at individuelle forskjeller vil spille en rolle her, men hadde vært interessant å høre om noen kunne delt erfaringer fra egenopplevd lapphundvalpetid ?
×
×
  • Opprett ny...