Gå til innhold
Hundesonen.no

Lothepus

Medlemmer
 • Innholdsteller

  9
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

3 Neutral

Om Lothepus

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  elghund, grå

Nylige profilbesøk

222 profilvisninger
 1. Lothepus

  Trekkhund og lydighetshund

  TS: Hva er viktigst for deg: At hunden trekker som et uvær på grensa til det farlige😅 (for det gjør en del vorsteh og pointere...) med ekstrem drive fremover, eller at hunden skal være førerorientert og enkel å ha i hverdagen, gå løs på tur og lett å trene? Det er ikke morsomt om hunden setter etter rådyr eller rein, da blir de fleste grp 7 hunder stokk døve for alt de har lært av innkalling. Jaktlabbe syns jeg høres ut som et godt alternativ, dog vær obs på linjer med mye stress. Jaktgolden sliter en del med allergi, så velg ev oppdretter og valp med omhu der også - mtp helse.
 2. Lothepus

  Trekkhund og lydighetshund

  Er du ekstremt fysisk aktiv kan det å ha stående fuglehund gå greit. Hvis ikke, bør du jakte og trene mot jakt. Er du sånn passe fysisk aktiv (en times tur per dag pluss et par-tre kortere lufteturer) hadde jeg gått for annet enn grp 7 hund. For min egen del. Og så kommer det litt an på hva slags erfaring du har med hund fra før, og hvor mye du vil legge ned i trening ift tid og engasjement. Hva med en grp 8 hund? Mye enklere hunder ift det å ha de løs. Og de er mer førerorientert, har kortere radius fra fører ute og er enklere å trene.
 3. Lothepus

  Trekkhund og lydighetshund

  Smak og behag. Mest. Jeg liker best vorsteh. Jeg syns pointeren ble hakket for hard på sau,.... Og jeg liker at hundene mine kan gå løs (strømmet mot sau er forutsetning). Pointer har en del helse/funksjonelle utfordringer som vorsteh ikke er plaget av i samme grad (dårlig pels, mangel på pels på bryst/buk, brokk, ol).
 4. Lothepus

  Trekkhund og lydighetshund

  Pointer og vorsteh er veldig lik ift preferanser på fugl/sau/hårvilt. Begge kan være ganske harde på annet enn fugl Begge er like "trenbare" i den forstand at man må regne inn jaktinstinkter. Pointer ift størrelse er avhengig av linjer. Som vorsteh. Hatt begge. Min siste pointer var 32 kg Min siste vorsteh var 36 kg. Begge tisper. Min minste vorsthe (tispe) var 18 kg.
 5. Lothepus

  Robuste og nervesterke raser

  Har du oversikt over 400 raser?
 6. Lothepus

  'Barn med bytterett'

  Stakkars. For noen grusomme traumer de barna må få
 7. Lothepus

  Akkurat nå august 2018

  Det er vel strengt tatt august nå...
 8. Lothepus

  Aktiv hund til turbruk i Nord-Norge

  Collie har også utfordringer ift allergi. Noe få oppdrettere vil erkjenne. Vorsteh har utfordringer ift ryggproblematikk. Spesielt trekk-linjer.
 9. Lothepus

  Aktiv hund til turbruk i Nord-Norge

  Ches har en del gemyttproblemer, og rasen er liten (genpool, avlsdyr, osv). så litt bingo å kjøpe den rasen. Vorsteh må man jobbe ganske mye med for å "opprettholde kontakt" på trening, så om du ikke skal jakte selv, og ønsker en hund som er lett å få inn på innkalling, hadde jeg droppa vorsteh. Dalmatiner kan nok passe en del av kriteriene dine, jeg vet ikke om hundeaggresjon/samkjønnsaggresjon er utbredt i rasen.
 10. Lothepus

  Mitt livs vanskeligste valg

  Har du snakket med oppdretter om hunden og problemene? Kanskje oppdretter kan hjelpe?
 11. Lothepus

  Yorkshire terrier som førstegangshund?

  Hva er "mye hund"? Mye lyd?
×