Jump to content
Hundesonen.no

AuroraOgMattis

Medlemmer
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

AuroraOgMattis last won the day on May 9

AuroraOgMattis had the most liked content!

Community Reputation

20 Excellent

About AuroraOgMattis

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Bergen
 • Hunderase
  Shetland sheepdog

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. AuroraOgMattis

  Leter etter en mild, intelligent, familiekjær hund

  Min personlige erfaring med sheltien så langt er at det er som med mange raser; mye rusk, men velger man oppdretter og foreldre godt kan man ende opp med en helt fantastisk hund. Han min er nok et veldig aktivt eksemplar, han kan finne på å underholde seg selv hvis han synes vi gjør for lite, men i en hverdag hvor det skjer mye generelt tror jeg ikke det blir et problem så lenge hunden får være med og aktivisert seg slik. Sheltien er ganske smart da, nå har ikke jeg veldig mye erfaring med de andre rasene det er snakk om, men min er veldig lettlært på godt og vondt.. Han skjønner fort hva jeg prøver å formidle og jobber veldig godt for å forstå det også, men det betyr og at når han finner en utfordring så finner han gjerne en løsning og, som for eks å åpne dører.. Min er veldig stor for å være sheltie, de litt mindre sheltiene vil man jo ikke ha slike problemer med. Det var mindre pelsstell enn jeg trodde, men man må vøre forberedet på at noe pelsstell blir det. Absolutt en rase jeg kan anbefale om man ønsker en familiehund som skal være med på det meste !
 2. AuroraOgMattis

  Instagram! ?

  Hvis noen er interessert i hva vi driver med til vanlig så finner dere oss på @blamattis 😁
 3. AuroraOgMattis

  Sheltien Mattis

  Nå er jeg så mye på foraet at jeg synes Mattis fortjener en litt skikkelig presentasjon! Mattis er en shetland sheepdog hann 14 mnd med noen cm ekstra og et kreativt hode 😇 I løpet av hans 14 mnd med meg har vi gjort mye forskjellig, men hovedsakelig levd studentlivet i sentrum av Kongsberg i kollektiv med to gode venninner. Dette har bydd på utfordringer for alle involverte og jeg tror vi alle sammen har lært mye på denne tiden. Akkurat nå bor vi hjemme hos min familie (mor/far/2xsøsken/2xkatt) og det er veldig tydelig at han trives i den travle familiehverdagen. Ellers har vi endelig fått begynt med litt agility og har holdt på siden mars, ellers har vi uoffisielle planer om å prøve oss litt på alt ila året, litt mer spesifikt så ønsker jeg å få tatt bronsemerket, kanskje få meldt oss på et rallylydighetskurs og ellers holde agilitytreningene gående. Jeg har aldri hatt hund før Mattis(noe jeg tror han merker) så litt prøving og feiling har det jo blitt, men alt i alt så synes jeg han er en hund som er til å leve med ! Merker veldig godt på ham at agilityen er bra for ham og, da jeg ikke var i stand til å slite ham ut slik han er nå tidligere, selv med triksetrening, lange turer, godbitsøk osv. så vi er veldig glad for å ha funnet så gode muligheter til å få utviklet det videre. Hiver med et bilde av godgutten, så får vi se hva sommeren bringer!
 4. AuroraOgMattis

  Hvor lang nattesøvn har hunden din?

  Høres helt fantastisk ut noe av dette her altså 🤩 Mattis var alltid tidlig opp da han var yngre (mellom 6-6.30 et sted) også har jeg måtte overtale ham til å ligge lenger jo eldre han blir. Han er nå 14 mnd, så jeg har ikke gitt opp håpet helt ennå! Nå er han vanligvis ferdig mellom 21-22 om kvelden og ligger gjerne og slurer på gulvet i stuen til vi legger oss. Da er det kvelds, ut å tisse også rett i seng. Vi har nylig flyttet hjem igjen til mine foreldre og småsøsken, men før dette hadde jeg klart å få ham til å ligge rolig frem til 8.30-9 på morningen. Gikk alarmen kl.7 synes han egentlig det var litt tidlig, men så fort soveromsdøren ble åpnet var han ute. Slik ting er nå våkner han vanligvis når førstemann i huset våkner. Han har lært seg at det hjelper ikke å hoppe opp og ned av sengen, så han trenger ikke å stå opp da, men vanen har nå blitt at jeg båre åpner døren så stikker han opp til den som er våken. I sommer når vi var hjemme på ferie (da var han ca. 3 mnd) var vi nødt å stå opp med førstemann i huset (6.30 ca) for han klagde sånn når han hørte de var stått opp. Da gikk vi ut og tisset, spiste frokost også la vi oss igjen. Da kunne vi gjerne sove til 11. Jeg har et håp langt der fremme om at han blir en morgentrøtt hund som klarer å sove til 10 når det bare er oss igjen
 5. AuroraOgMattis

  Alternative tyggegjenstander?

  Største problemet der er at vi jobber med elimineringsdietten for øyeblikket, men er ikke helt sikker på om han er sensitiv i magen eller allergisk, så litt redd for å blande proteiner akkurat nå 🙄 Ellers liker vi kongen veldig godt ! Kanskje jeg skal jobbe litt hardere for å finne alternativer vi kan stappe i kongen av månedens protein 🤔 Supert, det er godt å vite ! Slipper jeg å tenke på plasten han får i seg 😅 Jeg fant disse bøffelhornene jeg og, men for meg virket det som det var tanken å fylle dem med noe? Kanskje jeg tenker for avansert? Det var ikke så dumt ! I Bergen burde man jo klare å få tak i noe, kunne det vært verdt å spørre på et slakteri? Eller andre gode forslag til steder å lete etter slikt? @WelshenNemi trerot var smart, skal se om jeg kan klare å få tak i noe slikt ! Regner med den ikke splintrer noe særlig? Tusen takk for masse gode svar !!
 6. AuroraOgMattis

  Alternative tyggegjenstander?

  Nå har det seg slik at jeg har en sheltie med udefinerbare mageproblemer (trolig allergi) noe som betyr at han kan ikke få noe tyggegjenstander som han kan spise. Han er en type som er glad i å tygge som mange hunder er og derfor har jeg prøvd å finne alternativer som til nå har havnet på plastikbein med smak og hjortehorn. Førstnevnte er jeg egentlig ikke så fan av da det ikke er mange minuttene han har det før han har begynt å skrelle av små plastikbiter som han spiser. Bitene er ikke harde eller skarpe, men han trenger vel strengt tatt ikke å spise plastikk. Hjortehornet synes jeg har vært stor suksess da han hadde det veldig lenge før det ble så nedtygd at han klarte å bite av deler av det. Nå sliter jeg veldig med å finne et nytt et. Har funnet diverse steder på nett å bestille, men det er viktig at hornet er bøyd/har flere grener for ellers er jeg redd han sluker det... og dette er det ikke garantert at vi får hvis vi bestiller. Jeg har leitet i Kongsberg, Oslo, var til og med på eiker senter hvor ingen hadde. Bor egentlig i Bergen, men er på østlandet en tur nå, frem til slutten av mai. Så jeg lurte på om noen VET hvor disse selges? Eventuelt alternativer?
 7. AuroraOgMattis

  Allergiutredning

  Ja, sånnsett var det jo greit for oss, vi hadde jo garantert trøbbel knyttet til mat siden han ble så dårlig i magen, mens huden alltid har vært fin. Det jeg tenkte på med proteinkilde var at noen reagerer på at det bli så mange tilslutt at det er det som utløser det. Så kanskje ikke helt allergi, men sensitiv mage da. Vi fikk ihvertfall en kommentar på det 🤔 Hadde jeg vært i din situasjon så tror jeg at jeg hadde snakket med en annen veterinær altså, kanskje en jeg allerede visste var god på hudproblemer. Selv hadde vi en mistenkelig lyd på hjertet, men det tok oss et år å komme oss til noen som kunne hjerter. Skulle virkelig ønsket at jeg hadde gått rett til ham siste, så jeg hadde sluppet et år med bekymring fordi daverende vet ikke klarte å konkludere med det ene eller det andre.
 8. AuroraOgMattis

  Allergiutredning

  Han min fikk store problemer i august i fjor, helt plutselig akutt diare som bare ikke ga seg. Etter mye om å men så konkluderte vet med at det mest sannsynlig var noe allergi som var kommet. Eneste forslaget hun kom med for utredning var eliminasjonsdiett, fordi blodprøvene var så dårlig at de kunne ikke konkludere med noe hvis vi hadde tatt dem. Jeg synes å ha lest at de arbeider med nye blodprøver til allergiutredning på hund, men vet ikke hvor langt de er kommet, så ved mindre vet spesifikt sier de har fått nye ville jeg ha prøvd meg på eliminasjonsdiett. Helt ærlig synes jeg det er noe hærk å drive med, men må man så må man. Han gikk veldig lenge på i/d fordi han tålte det greit, så det er ikke helt sikkert at du må gå rett på det strengeste allergifôret. Det som er fordelen med allergifôret er at du er helt sikker på at det ikke er det han reagerer på da.
 9. AuroraOgMattis

  Unghund som vekker om morgenen

  Jeg måtte gjøre dette en liten periode når han min ble veldig rastløs enten midt på natten eller tidlig morgen. Hadde satt sammen en kombo av bur og kompostgrinder så han kunne flytte seg litt rundt, men ikke nok til at han kunne romstere for mye. Det funket greit og han skjønte relativt fort at da var det bare å sove igjen og slik fikk jeg pushet ham til å ihvertfall sove til 8-9. Jeg har også erfart at en liten tur når han begynner å bli rastløs også gjør susen. I sommer da jeg bodde hjemme hos mine foreldre og hadde ferie når de fortsatt jobbet stod vi opp med dem rundt 7, hilste på dem, gikk fem min i nabolaget også la vi oss igjen. Litt kjipt å måtte stå opp, men da var jeg garantert noen timer til på morningen istedet for å måtte stå opp kl.8 etter en time med romstering
 10. AuroraOgMattis

  Unge (hunde)mødre

  Vel, litt det samme her i gården, bortsett fra at jeg har bare hatt småen i et år 😅 Men det var en venninne av meg som poengterte at selv en uke etter jeg hadde fått ham snakket jeg om en til, så det har visst alltid ubevisst vært planen min ! Synes det er vanskelig å velge tidspunkt nå da, når fremtiden er litt usikker.. Hvis ting går som jeg vil kommer jeg til å begynne på et nytt lenger studie om 1-2 år og da er det greit å vente, men hvis det ikke blir noe av kunne jeg tenkt meg valp ila 12 mnd senest 😇 Men slik er det vel for mange, livet er jo sjeldent forutsigbart 🙄
 11. AuroraOgMattis

  Unge (hunde)mødre

  Gode poenger her altså ! Jeg hadde faktisk glemt å tenke igjennom det første du sier her; dette med tid og trening. Jeg ser at du trener nok mer enn det vi gjør, vi går agility for gøy og vurderer litt rally på siden akkurat nå, så jeg tror ikke det skulle blitt et problem helt ennå ihvertfall 😅 Jeg ønsker meg jo nr.2 litt slik som mange andre sier og, at jeg tror han min hadde trivdes veldig godt med en nr. 2 i huset da han er helt sinnsykt sosial og jeg tror det hadde gitt ham mye samtidig som det hadde gitt meg enda en hund å trene med. Når jeg snakker med andre i sheltiemiljøet opplever jeg et veldig enighet i at sheltien kan man ikke ha bare en av; om dette er en gammel greie som ikke helt dør, eller om det er fordi det faktisk er bedre både for hund og eier vet jeg ikke 🤔 Tror nok nr.2 kommer fortere enn jeg aner da, har i grunnen vært valpesyk siden han min ble stueren...
 12. AuroraOgMattis

  Unge (hunde)mødre

  Jeg er nå 21 år gammel og skaffet meg min aller første hund for ca et år siden nå. Jeg hadde ingen erfaring med hund fra før av, men gjorde mitt beste mtp forberedelser ol. Jeg synes i grunnen det har gått helt supert! Det verste var den første mnd, for da var det både valp og eksamen på en gang men det gikk nå det og ! 😅 Den største fordelen med å skaffe seg valp på dette tidspunktet var jo at når jeg måtte på skolen ol så var han allerede blitt fem mnd, nesten seks og da var ikke samvittigheten så tung for å måtte gå fra ham noen timer. Jeg trodde også at jeg skulle synes det var verre med planleggingen rundt ham, men det har faktisk gått veldig fint. Jeg har vært heldig og bodd i kollektiv med to gode venninner i året som har vært og hvis jeg visste at jeg ble borte lenge el så kunne jeg spørre dem om å underholde ham litt så jeg visste at han ikke ble alene så lenge. Jeg kjenner at jeg synes det har gått så bra at jeg ønsker å vente med hund nr 2 til jeg skal begynne å studere igjen (forhåpentligvis innen tre år ). Jeg lurte litt på hva du synes er de største fordelen ved å ha en kontra to ? Kjenner jeg har veldig veldig lyst på nr 2 allerede nå, men siden jeg aldri har hatt hund før, og i hvertfall ikke to synes jeg det er vanskelig sette seg skikkelig inn i hva to ift en vil innebære 😅
 13. AuroraOgMattis

  Bur på jobb?

  Jeg skaffet meg min første valp nå i april, og vi storkoser oss enn så lenge! Har planlagt det slik at vi har god tid nå, og med unntak av noen eksamener i mai har vi brukt all vår tid sammen. I juni har jeg tatt helt fri fra jobb, men skal jobbe de siste ukene i juli, altså fra 19 juli og utover. Det som er saken er at når vi er kommet så langt så er Mattis blitt 4 mnd og er for liten til å være alene hjemme en hel dag. Jeg skal jobbe i studiebyen og har dermed ikke venner eller familie som har mulighet til å passe ham hele dagen hver gang jeg er på jobb, men sjefen har sagt at det er greit at han sitter på bakrommet hvis han sitter i bur. For øyeblikket har jeg et stort bur til ham som han får bruke som han vil og jeg spår at når vi er kommet til juli så vil buret fortsatt være så stort at han kan ligge flatt ut på siden, stå oppreist, flytte seg fra ene siden til andre, rett og slett ha greit med plass. Han tolerer greit å sitte i buret med lukket dør, men er veldig usikker på hvordan det kommer til å gå når han skal sitte i lengre perioder i buret med lukket dør når det ikke konstant er folk i rommet (det er snakk om bakrommet/lageret til en butikk). Jeg vil ha mulighet til å ta ham ut av buret flere ganger for dagen, men likevel. Hvordan burde jeg gå frem for å best mulig forberede ham på dette? Rett og slett, hvordan burde vi øve?
×