Gå til innhold
Hundesonen.no

GamerWithDog

Medlemmer
  • Innholdsteller

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av GamerWithDog

  1. Henger meg med, satser på å få meg hundebebis i løpet av '20-årene, selv om eg ikkje veit 100% hvilken rase det blir enda.
  2. Ho aker seg ikkje, bare setter seg ned. Ho prøver heller ikkje å vaske seg, men det hadde ho uansett ikkje klart siden ho ikkje rekker til.
  3. Ingen diagnose. Den er ikkje direkte bløt eller uformelig, men ikkje heilt solid/fast heller... Slik har det vært av og på siden eg byttet fra vom til tørrfor, har nevnt det til dyrlegen tidligere, men de sa ikkje noe særlig på det. Det er altså ikkje hver dag, men innimellom at ho har litt bløtere avføring enn ellers, derfor sier eg det ikkje er unormalt. Frøkna får matrester (grønnsaker, brød, ris) og frukt i blant + treningsgodbiter og hundeknask, men utover det, så får ho ikkje i seg så mye rart. Det lukter ikkje kvalmende søtlig, ei heller som fisk, død eller fordervelse som nevnt tidligere. Det lukter mest bæsj og fis. Det er jo mulig, eg får se om eg finner noe. Veterinæren min virka ikkje veldig kjent med rasen, men eg får ta ein telefon dit om det ikkje gir seg etter noen dager. Dersom min antagelse er riktig (at ho har ei rift som gjør at det er ubehagelig å knipe igjen slik at det lekker ut), er det noe eg bør gjøre for at det skal heles og være mindre ubehagelig? Spesiell kost f.eks?
  4. Det lukter ikkje sur fisk fra frøkna. I dag har ho begynt å sette seg ned, slik som hunder gjerne gjør når noe "henger igjen" etter avføring, men det er ingenting der. Etter at ho bæsjet ute så var ho litt rødlig i åpningen, mulig det var litt blod, men eg så ingenting i/på selve bæsjen, ho satte seg ned før eg rakk å se nærmere og vips, der var det borte.
  5. Oppdretter får eg ikkje tak i, og eg kjenner ingen som har erfaring med rasen, men har uansett ingen tro på at det er vanlig, for da hadde det nok skjedd før, men det oppsto i dag. Fòret har ho stått på i eit par mnd og det har fungert veldig bra, så det er ikkje det som gjør det, og maten står i skåla hele dagen, så ho velger selv når ho vil spise siden det passer best for meg/oss. Eg kan heller ikkje ha ho på gulvet, for eg har vegg til vegg teppe på soverom. Det virker som om ho ikkje kniper igjen bak, og derfor siver det ut nå. I går (forgårs) hadde ho hard mage, så kanskje det er ei lita rift i endetarmen som gjør det?
  6. Mulig dette blir feil underforum. Frøkna er av ein rase som fiser ein del, og fra i natt til nå har det komt små puddinger med avføring ut ved fjerting - sjukt ekkelt siden ho sov i senga med meg ? Eg har gått og sjekka rumpa hennes i heile dag, og ho er med jevne mellomrom "blaut i baken" og eg har da måttet vaske ho bak. Dette er første gang eg har opplevd, til tross for at eg har hatt fleire fjertere i hus tidligere. Avføring ute var litt bløt, men det er ikkje unormalt for frøkna mi. Har noen andre vært borti det samme? ?
  7. GamerWithDog

    Zooplus

    Det er nettbutikken eg bruker når eg bestiller ting til hunden min. Det er veldig greit å få hundemat levert på døra, i stede for å måtte hente ut tunge esker på postkontoret (særlig for meg som ikkje har bil). Det tar litt tid å få pakken da, og enkelte ting er av dårligere kvalitet enn andre. Har fått svar på e-post raskt også. Og ikkje hatt noen problemer med PostNord, de ringer når de er på vei, og eg får pakken levert på døra.
  8. Eg besøkte ikkje og fikk valpen levert heime hos meg, da oppdretter bor eit godt stykke unna og eg er billøs (+ oppdretter hadde valpene hos noen andre fordi ho holdt på med flytting, så eg har ikkje peiling på adressen). Eg ser jo at det burde fått alarmklokker til å gå av, men eg følte (og føler vel på sett og vis fortsatt) at det var seriøs oppdrett, men hva som har skjedd nå med dette her med omregistrering og stamtavle osv, det er jo eit mysterium. Eg veit at min oppdretter har eit samarbeid med ein mer lokal oppdretter av samme rase (hvor eksen min kjenner sønnen til den lokale oppdretteren), og det var slik eg kom i kontakt med den oppdretteren, da den lokale ikkje hadde tisper tilgjengelig i sitt kull. Eg har ikkje peiling på hvem andre som kjøpte valp fra dette lille kullet, eller tidligere kull, så eg har ingen måte å få kontakt med de.
  9. NKK har ikkje mottatt noe forsøk på eierskifte av hunden. Og eg har fortsatt ikkje fått svar fra oppdretter. Supert ?
  10. Eg har sendt e-post til de nå, så håper på å høre fra de etter helgen. Takk for svar og godt råd ? Hatt litt trøblete internett her, så derfor har eg ikkje fått svart før nå.
  11. Kanskje ikkje, men det har aldri vært eit problem hos mine (1 renraset, 2 blandinger). Pelsen kan godt være kort til medium lengde, glatt og mjuk, men eg utelukker ingen raser pga pels typen da. Som skrevet; eg vil helst ikkje ha ein rase som krever pelsstell daglig eller som eg må få opplæring i hvordan eg skal klippe/nappe (barbermaskin-klipp eller å gre pelsen med ein børste er greit). Lett trent er selvfølgelig det beste, men intet krav. Midt på treet av førerorientert/selvstendig, eg liker at de kan tenke litt selv egentlig. Eg vil, som sagt, ikkje ha veldig små raser. Eg er ikkje så veldig begeistret for utseendet på mynder, eller mange av de veldig små rasene (chinese crested, shih tzu, chihuahua, etc). Takk for forslag. Collie er vel egentlig gjeterhund, om eg ikkje tar heilt feil, og selv om eg syns de er veldig pene, så er eg bittelitt skeptisk til å skaffe meg ein hund som er avlet for gjeterarbeid (særlig siden eg bor på eit sted med mye sau i utmarka på sommerstid), men eg skal lese litt mer om de. Retriever skal eg også se litt nærmere på.
  12. Eg har kontrakten liggende. NKK sjekket ingenting, de svarte på mer "generell basis".
  13. Eg sikter bredt, ser fram til å få mange forslag ? Neida, eg har altså ingen konkrete enda, men eg har vurdert å ta ein av rasene eg har hatt tidligere igjen, siden eg veit sånn ca hvordan de er, da nærmere bestemt rottweiler.
  14. Etter betenkningstid har eg kommet fram til at eg har tid, overskudd og økonomi til å skaffe meg livspartner nummer to ein gang i relativt nær framtid (innen 2-3 år vil eg si). Derfor kunne eg tenkt meg å høre om noen av dere her på forumet har forslag til raser som kan passe til meg, for eg er blank på hvilken rase eg vil ha (har naturligvis noen tanker, men ingenting konkret enda), og eg liker å være forberedt god tid i forveien. Men eg tenker at raser som er avlet med veldig spesifikke formål, som feks jakthunder, er uaktuelle for meg, siden eg er mest ute etter "selskapshund", turkompanjong. Eg er, naturligvis, ingen førstegangseier, har hatt hund i familien min (dvs at eg har eid de og hatt det meste av ansvaret) de siste 13+ årene, og har da hatt to hunder av gangen det meste av tiden. Eg er voksen og eier bolig, har heile dagene til å disponere som eg selv vil, er relativt aktiv og glad i å være ute, og fra før deler eg livet mitt med ei sprek og spretten bullefrøken på snart 8 mnd. Om hundeholdet mitt, vel, eg deler heile livet mitt med hunden, vi leker både inne og ute, vi koser oss masse, vi chiller foran TVen med snacks og vi slapper av på terrassen når været tillater det, vi tilbringer omtrent all vår tid sammen hver dag og vi sover inntil hverandre på nettene, og vi går mange fine turer sammen, både på asfalt og på stier i skog og fjell, korte og lange, og eg lar bullefrøkna gå å snuse seg ferdig nå som ho har utviklet interesse for det. Det er det samme den fremtidige nykomlingen vil være med på, men eg er selvfølgelig villig til å strekke meg langt for at den skal trives dersom det er ein rase som krever litt mer aktivitet eller mental stimulering enn den eg har nå, om det så betyr at eg må lære meg å drive med hundesport eller sporing eller noe annet, så gjør eg det. Eg sier nei takk til raser som er: ❌ superdupermega aktive ❌ veldig krevende ❌ under 15 kg ❌ krever mye pelsstell eller som har veldig lang pels ❌ avlet for spesifikke formål (jakthund f.eks) Eg sier ja takk til raser som er: ✔️ medium stor til stor av størrelse - minimum 15 kg som fullt utvokst (men kanskje ikkje over 50 kg) ✔️ kan ha ein litt rolig dag ein sjelden gang i blant uten å gå på veggene ✔️ går greit overens med hunder av samme kjønn, katter og barn, samt hunder som kanskje er mindre enn seg selv.
  15. Vel, eg har fortsatt ikkje fått svar fra oppdretter, sendte ny sms for nesten ei uke siden og nada. Eg har også sendt e-post til NKK, men de hadde ikkje så mange gode råd å komme med dessverre ☹️
  16. Eg liker best hunder med mørkere farge, som melkesjokoladebrun, svart og grå. Mønster er fint, men har ingen preferanser på det - liker godt rase betinget mønster, slik som feks rottweiler har. Pelslengde kort til middels, men ikkje lang på egne dyr. Ikkje sååååå begeistret for hunder med store kvite områder i pelsen, men det er bare fordi eg har så mange svarte/mørke klær, og det syns veldig godt med kvite hår ? Men hunden eg har nå er 98% kvit i pelsen, og det samme har ein av mine tidligere hunder vært.
  17. Eg håper jo på at oppdretter bare har vært opptatt med jobb eller noe, og at eg får svar snart. Det er vel gått ca 3-4 dager siden eg sendte melding og etterlyste papirer og sånt.
  18. Det skulle være seriøs oppdretter, det sjekket eg før eg kjøpte, men tydeligvis har noe gått litt skeis denne gangen... Eh, kan eg skrive det til deg på pm?
  19. 2 mnd ved levering. Har ikkje fått stamtavle heller, den skulle sendes til meg, men så langt har den ikkje dukket opp ?
  20. Eg har ikkje fått noen e-post fra NKK, oppdretter fikk e-postadressen min når vi skreiv kontrakten ?
  21. Hadde nok blitt færre turer ja, men eg hadde fortsatt gått på tur. Nå er eg på tur 1-2 ganger for dagen, men uten hund hadde det blitt eit par turer i uka maks..
  22. Nå spør du godt... Eg har ikkje peiling på hva dogweb er, og eg har kun kontrakten eg underskreiv når hunden ble levert. Eg skulle få noe tilsendt på e-post (som eg ikkje har fått, tror det var info rundt noen tester og røntgen som skal tas ved 12-18 mnd alder som skal sendes inn til NKK), og hunden er/skal være registrert i NKK. Sjekket chippen på dyreid.no, og der står oppdretter oppført i hvert fall.
  23. Bor på 60-70 m2 med 1 hund. Kunne fint hatt både 1 og 2 til i hus, uten problemer. Foreløpig holder det med den eine eg har, men eg har lyst på ein hund til etterhvert. The more the merrier ?
  24. Eg føler sjøl at eg kan tåle mye, men eg hadde ikkje orka å ha ein hund som var aggressiv mot andre hunder, da hadde turer bare blitt slitsomme og stressfylte for oss begge. Separasjonsangst hadde gått greit, eg er heime stort sett heile dagen (kun ute for legetime og handling, og da har eg noen som kunne passet hunden i mellomtiden). Urenslighet, eller å gjøre fra seg inne, hadde eg ikkje orket dersom problemet aldri ble bedre selv når man jobbet med det. Eg har hatt ein hund tidligere som gjorde fra seg inne hver eneste dag, og han måtte eg bare omplassere til slutt, av forskjellige grunner.
×
×
  • Opprett ny...