Gå til innhold
Hundesonen.no

Selma2018

Medlemmer
  • Innholdsteller

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Selma2018's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

4

Nettsamfunnsomdømme

  1. "Utelukkende positive metoder".... Binde valpen fast i et bord istedet for å lære den nei så den kan være sammen med deg? Bruke nesegrime på bikkja hele dens liv fordi man ikke evner å lære den å gå pent? Tviholde i bandet så hunden stuper baklengs kråke og kalle det brannslukking? Stenge valpen inne i et bur 20 timer i døgnet og kaller det time out? Holde valpen fast i timesvis uten å vise hva det er du ønsker at den skal gjøre? Var det POSITIVT du sa? Dette er et knippe gode råd for løsning på problemadferd hentet fra dette forumet. Samtlige kaller seg "positive" og "moderne". Jeg kaller det dyreplageri. For et ego man skal ha for å utsette hunden for en evig gjettelek i stedet for å vise den hva som er riktig og hva som er galt! Det finnes et titalls meget suksessfulle hundetrenere i Norden som kan vise til gjentakende premiering med sine bruks- og jakthunder. Mange av disse har utlovet stor dusør, klekkelig timepris og dekket kost og losji til den som kan komme og vise frem et kobbel med jakt eller brukshunder som trenes etter denne såkalte "positive" metoden. INGEN har gjort krav på hverken penger eller premie. Hvorfor? Fordi det rett og slett ikke fungerer. Det ENESTE samtlige "positivister" klarer å prestere er å diskutere på internett. Ja, jeg er helt enig med deg Simira, jeg har også møtt enkelte hunder man aldri trenger å berøre for at de skal forstå hva en nei-kommando betyr. Fellesnevner for disse hundene er at de er familiehunder som brukes til lite annet enn kos og småturer i nabolaget. For de resterende 99% er virkeligheten en helt annen. Messerli Research Institute ved Dr. Zsofia Viranyi og Dr. Frederike Range presenterte for litt siden en svært interessant forskningsartikkel. Her sammenlignet forskerne atferden i ulveflokker og atferden i hundeflokker og sammenlignet dem med hverandre. Konklusjonen til artikkelforfatterne var at ulver samarbeider svært godt og viste lite aggressivitet mot hverandre. Hundeflokken gjorde det stikk motsatte og utviklet strikte og lineære hierarkiske samfunn med tydelige dominante og subdominante individer hvor det var tydelige krav til underkastelse hos de subdominante individene. Tenk å plage hunden sin så til de grader, prøve å gjemme seg bak forskning som ikke eksisterer, ikke vise til noen resultater i den virkelige verden, men FREMDELES mene at den metoden man anvender er den beste for både hund og eier? Ja, jeg må bare si wow! WOW!
  2. Jeg vil selvfølgelig presisere at alt jeg skriver underbygges av egen erfaring og forskning på temaet. Heldigvis begynner det å lysne for for flest og man forstår at en trygg hund skapes av en trygg, omsorgsfull og kjærlig leder som er konsekvent. Slike oppgulp som Kangerlussuaq kommer med gjentas til stadighet av bitre mennesker bak et tastatur med ulydige og utrygge hunder som ikke får de fancye teoriene og særdeles lite troværdige forskningen til å stemme med virkeligheten. Det hjelper hunden lite at du bruker fine terminologier når virkeligheten ikke vil tilpasse seg dem
  3. Jeg forer med Norwegian Polar hundemat. 450kr for 20kg blokk. Minuset er at man må ha fryseplass til det. Ellers er det av alt jeg har forsøkt det beste foret som eksisterer. Det lukter leverpostei, alle hunder jeg har vært borti som er småspist hiver det i seg som det var deres siste måltid, pelsen er blank og fin, fast og fin avføring, pene klør og en meget fornøyd hund. Anbefales på det sterkeste!
  4. Hei Snusmumrikk1! Adferden du beskriver her er helt normalt for en valp på 8-9 uker. Det er din jobb å lære valpen hva som er lov og hva som ikke er lov. Ved å overse valpen, gi den en "time out" og lignende finurligheter vil aldeles ikke fjerne problemene du har. Dette vil bare bli verre, med mindre du lærer valpen hva som er greit og hva som ikke er greit. Jeg hentet valpen min for 14 dager siden og lærte henne hva nei betød etter 10 sekunder. Valpen vet nå utmerket godt hva som er lov og hva som ikke er lov. Prøver den seg på noe som ikke er lov, korrigerer jeg med "nei", og valpen slutter umiddelbart med det den holder på med, og da vanker det masse ros fra Husse. Det er så utrolig deilig å kan bruke all tiden på å gjøre morsomme saker sammen, trene, leke, hvile og løpe fritt i stedet for å bruke masse tid på metoder som overhodet ikke funger fordi enkelte mennesker fornekter hundens naturlige vesen - den arbeider så definitivt best under en trygg og bestemt flokkleder. Det er deg Snusmumrikk1! Lykke til med valpen din og jeg håper at du viser valpen hvem som er sjefen i huset.
×
×
  • Opprett ny...