Jump to content
Hundesonen.no

JohnnyIrish

Medlemmer
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About JohnnyIrish

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. JohnnyIrish

  Lydighetstrening på jakthund!

  Har du da noen tips til hvordan jeg kan oppnå den relasjonen med hunden min som jeg søker etter? For øyeblikket så føler jeg jo at kontrollen ute i marka er det eneste som mangler med denne hunden til å være en god hund (uten at jeg har sjekket hvordan han fungerer på jakt).
 2. JohnnyIrish

  Lydighetstrening på jakthund!

  Ja det er det, og den siste anbefalte kastering som en utvei for å få bukt med seksuell atferd. Når det gjelder respekten så analyserer jeg hunden slik at dersom omgivelsenes distraksjon er store nok så gir han beng. Nå er det slik at vi har fått oss en jakthund som skulle brukes på jakt, og hunden har ett sykt innstinkt, slik at han er på jakt med en gang vi går ned langs veien da det er mye småfugler og vadefugler som bruker jordet her til rasteplass. Jeg innser selvfølgelig at disse distraksjonene er altfor store til at hunden kan lykkes i treningen på dette stadiet. Han er nå 18 måneder, og ikke særlig preget på ryper eller skogsfugl enda, mye mulig dette bedrer seg når han finner ut hva han skal jakte? Ellers har vi nå jobbet mye med restrained recalls, hvor han lykkes mer eller mindre 9,5 av 10 ganger og er super gira for å lykkes. Vi trener mye sitt i kobbel på tur, men her igjen når vi går forbi andre dyr som han anser som jagbart så setter han seg fordi han vet han er i kobbel og har generelt lite kontakt. Når vi er på hundejordet (inngjerdet område) og han får springe løs, er han særdeles opptatt av å vite hvor jeg er hen til enhver tid, og når han har løpt ifra seg kan vi ta ett par repitisjoner på sitt uten kobbel hvor han faktisk lystrer. Men dette er først når han har sjekket at der ikke er noe mer interessant på jordet å oppta tiden sin med. Generellt sett så kommanderer jeg han en gang, dersom han ikke lystrer korrigerer jeg med min tilstedeværelse og stemmebruk. Dersom han gjør det jeg ber han om får han ros og belønning. Dette fungerer godt hjemme og ute på gårdsplassen vår. Men ute blant villt og i nye situasjoner så gir han hverken kontakt (ser etter fuglene framfor på vegen) eller tar godbiter. Føler vel slikt at det er en umulig oppgave å sloss mot omgivelsene da han er en fuglehund, og vet han vil gå på fugl (og annet vilt). Slik jeg leser det i litteraturen til "moderne" fuglehundtrenere er det snakk om å skape flyt, slik at hunden responderer spontant uten å tenke over det. Men igjen føler jeg at hele opplegget mangler litt den respekt biten som gjør at jeg kan føle meg trygg på hunden.
 3. JohnnyIrish

  Lydighetstrening på jakthund!

  Det verserer mye rykter om fuglehund miljøene rundt omkring i landet, og ja mange bruker særdeles harde metoder for å nå igjennom til hundene sine, og ja, jeg ser nesten alle "får til" hundene sine med slike metoder også. Men jeg er jo menneskelig også, og har hele tiden hatt lyst til at det skal fungere med positiv trening på fuglehund. Men denne hunden her har fått meg til å tenke meg om både to og tre ganger, da jeg aldri har vært borti en hund med så sterke drifter som denne. Når det gjelder forsterker generelt sett, så har vi prøvd alt vi kan komme på. Leverbiter/lammestek/godbiter av all slags interesse. Også leker av forskjellig slag (med/uten pip) etc. Tidligere har andre hunder vært av så stor interesse at vi ikke har nådd igjennom, har det vært seg markering og riding på andre hunder. Dette er atferden som instruktøren mente ville reduseres ved kjemisk kastrering. Om dette bedrer seg, har jeg håp om at vi kan komme oss på kurs og få skikkelig veiledning, og starte noe trening med provokasjoner. En annen bivirkning er også økt apetitt, som forhåpentligvis vil øke verdien av godbitene våre.
 4. JohnnyIrish

  Lydighetstrening på jakthund!

  Vi har trent 2-3 ganger a-10-30 minutter hver dag. Mye på innkalling, gå pent i bånd og sitt (stopp) kommando, for å ha ett lykkelig jakthund/familiehund forhold. Mye av treningen har foregått innendørs, da det som oftest var den eneste plassen med små nok distraksjoner som gjorde han trenbar i en lang periode. Fra erfarne hundefolk (bor i ett bredt fuglehundmiljø) så skryter de veldig av vår påståvilje og ønske om å få dette til, da vi trener mange ganger mer enn noen andre gjør i nærheten (selv om de har høyt premierte jakthunder). Vi går dessuten ofte turer på ett jorde hvor han løper fritt på ca 8 mål. Og ukentlig på toppturer hvor han drar i trekksele. I disse øktene prøver jeg også å ta en 5 minutter med lydighetstrening dersom jeg når igjennom. Ute på turer så har det visst seg at han har ett sinnsykt høyt byttebegjær, noe som gjør provokasjon av kortflyvende fugler uimotståelig. Selv føler jeg spørsmålet er om det er verdt det å ha hund når man får så dårlig betalt for det.
 5. JohnnyIrish

  Lydighetstrening på jakthund!

  Okey, for å komme med en oppdatering her så har vi nå vært innom profesjonelle, vi har til og med hatt han på dagtid hos profesjonelle som har trent han både fysisk og mentalt. Men disse fikk det heller ikke til. Og da fikk vi anbefaling om å teste kastrering. Så nå prøver vi kjemisk kastrering. Han fikk en chip for en uke siden, og vi vil se det an i løpet av høsten. Dersom det nå ikke blir tegn til forbedring nå så var det nok ikke meninga at denne hunden skulle komme til oss i det hele tatt. Slik spot sier over meg her, så er det kanskje noe forskjell på hunder, men de fleste hunder kan jobbes med. Og vår hund har vi opplevd at har blokkert oss med den minste forstyrrelse. Angående sitt øvelser, så har vi jobbet mest i kobbelet, og på tur på nye plasser i kobbelet. Ved provokasjoner så går sitten noe tregt og må korrigeres (liten dytt på rumpa) for at han skal sette seg. Dersom fokuset er på meg og han vet jeg har godbiter så smeller han ofte raskt stumpen ned. Dette, blant annet har fått meg til å stille spørsmålet om dette er en brukshund verdig i det hele tatt, om jeg heller burde bruke energien min andre plasser.
 6. JohnnyIrish

  Lydighetstrening på jakthund!

  Jada, har tenkt tanken, og prøvd dette før. Noen ganger fungerer det strålende, noen ganger fungerer det ikke i det hele tatt, kommer litt an på sinnsstemningen til hunden. Dersom han er oppglødd blir han vanskelig å ha med å gjøre (mangler impulskontroll), men er han rolig er han rimelig å ha med å gjøre. Vi kan jo ikke ha han løs ute nå, spesielt ettersom vi ønsker en jakthund, som ikke er ødelagt av å ha fanget viltet selv. Når vi er ute å går turer nå så er han mest opptatt av naturen rundt seg, og godbiter kan jeg bare drite i, kontakt kan jeg også se langt etter, men er vel slik han er avlet fram? Han har veldig lett for å gire seg opp, og det av alt fra små fugler til andre hunder og/eller mennesker. Noe som gjør å gå tur særdeles slitsomt. Vi har jobbet mye med dette, og kan nå gå turer på plasser med lite forstyrrelser, men det er ikke lett å planlegge slikt når man ikke kan kontrollere alle de andre som bor i området. Tilbake til tipset, og sykkel er vel det eneste vi ikke har prøvd enda, jeg testet jogging en gang, og da skal han løpe så fort å trekke meg overalt at jeg ikke har tålmodighet til å bli behandla på den måten.
 7. JohnnyIrish

  Lydighetstrening på jakthund!

  Synes kanskje det er på tide med en liten oppdatering i hverdagen vår: Vi har da jobbet aldeles mye med hunden, og har hatt godt med tid, opptil 1 time om dagen har vært tilgjengelig til trening (selvfølgelig spredt utover hele dagen). Selvom vi har jobbet mye, så har vi ikke klart å komme oss på noen fellestreninger i nærområdet hvor vi faktisk har følt at vi har kontakt med hunden. Vi har dog klart å ta treningen utenfor døra hjemme. Og etter noe konsultasjon med en erfaren hundetrener, så har vi kjøpt en sele med frontfeste som benyttes utelukkende til trening. Når vi går med denne utenfor huset skjønner han at da skal vi ikke trekke, vi har også fått inn en se hit kommando som kan benyttes når han drar for langt fra oss og kobbelet blir stramt. Vi har da gått som noen godbit mitraljøser utenfor huset, og hunden følger sånn passelig på, går han ut så snur vi og han følger på igjen. Men så kommer de gangene vi prøver å holde igjen på godbitene, da er det å ture forbi med en gang og interessen for å følge med på hvor vi er daler meget kvikt. Siden vi hadde en dårlig opplevelse med elg utenfor huset og losende hund, så har vi ikke hatt han løs siden februar i år. Så all trening vi har hatt har foregått i kobbel, eller på ett inngjerdet jorde. Det jeg føler vi sliter mest med er hundens forventninger til alt utenfor døren, det blir nesten umulig å ta han med noen plasser, siden med en gang han får gå ut av buret er han i 100 og vel så det. Jeg kan ikke tenke meg at hunden har det særlig godt med å være så overoppheta og stresset når vi drar plasser, og ikke er det godt for armene våre heller (rimelig sikker på at jeg har hatt betennelser i alt av rygg og armer). Det å i det hele tatt få med hunden på jakt, selv innen en 4 års periode virker egentlig uoppnåelig, ikke fordi jeg ikke tror hunden vil fungere som viltfinner, men fordi jeg føler jeg ikke klarer å få kontroll på hundens impulser. Impulser har vi også begynt å trene en del på, hvor vi bruker godbiter i handa, på bakken, kastes rundt uten at hunden får ta disse, så belønnes for riktig atferd. Men å introdusere andre hunder til likningen så er ingen godbiter gode nok lengre. Målet vårt har egentlig vært nå de siste månedene å få både oss og hunden opp på ett nivå hvor vi mestrer det å ta den med på kurs for passering/hverdagaslydighet/lydighetstrening generelt. Men veien dit som uerfarne hundeførere er meget tung, med en hund som tydeligvis har ett høyere stress nivå enn vanlig.
 8. JohnnyIrish

  Lydighetstrening på jakthund!

  Det er vel litt det jeg mener, at vi har en bra innkalling inne, hvor jeg og pølsebitene mine er gøyest av alt. Men når vi går ut døra (vi bor landlig til i ett reinbeitedistrikt) så er alt så mye mer gøy. Kanskje vi rett og slett er nødt til å kjøre inn til byen for å trene? Tidligere har vi lekt springe ifra leken, noe som fungerte passelig når han var valp og han var veldig flink da. Men så har han vokst til og funnet ut at morroa ikke er hos meg. Og han er en fuglehund så jeg forstår det rimelig bra. At han skal få løpe fritt etter at jeg har kalt han inn kan være en motivasjonsfaktor, men hvorfor komme inn når man allerede har det gøy ute? Men blir slik jeg nevner da, kanskje jeg burde ta han med til en plass som ikke minner om jakt?
 9. JohnnyIrish

  Lydighetstrening på jakthund!

  Jeg merker at jeg muligens har svartmalt litt. Hunden er ok å ha med å gjøre når vi går i kobbel, da kan han sitt når jeg ber han om det, også i mars (6/10 ganger, 9/10 med påminnelser). Men kontakt føler jeg ikke vi har særlig mye av. Når vi begynner å gå så går han fort langt framfor meg, men hopper tilbake til på plass når jeg stopper. Akkurat som om han glemmer seg. Når det gjelder stopp kommando og innkalling på avstand, så føles det mer eller mindre nyttesløst, da det virker som om han har så store drifter at jeg ikke klarer å overgå det uansett hva jeg gjør. Vi har og ett sideproblem som vi har slitt noe med. Når vi kommanderer sitt inne, så vel som ute, de gangene han adlyder det da, så kommer han ofte inn til oss å setter seg. Tips til å få bukt på dette problemet taes imot med stor takk!
 10. JohnnyIrish

  Lydighetstrening på jakthund!

  Hei, Jeg har en irsk setter på knapt ett år. Det er ikke til å gjemme under en stol at dette er vår første hund, og vi ikke helt visste hva vi gikk til. Men nå er ting gjort og vi har kommet så langt som vi har. Per idag er han passelig lydig inne. Men i det sekundet vi går ut døren bryter ** løs. Ingen kommandoer er verdt noe, alle fugler, rein, sauer, katter, folk, andre hunder er mye mer interessant en noen pølsebiter, pipeleker, matfar som tjoer og heier. Jeg føler meg rett og slett maktlesløs når det kommer til den treningen utendørs. Tidligere har vi benyttes oss av tilbud som både valpekurs og grunnkurs, dette hjalp noe, men ikke på nært har vært nok. Vi har kjøpt denne hunden for at den skal benyttes på jakt, og da må både innkalling og sitt være ganske bankers. Noen som har noen råd til hvordan vi kan minke gapet fra å trene inne til ute? For akkurat nå virker provokasjonen av å være ute nok til at vi ikke får noe særlig ut av treningen i det hele tatt.
×