Gå til innhold
Hundesonen.no

Vibb

Medlemmer
  • Innholdsteller

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Oslo
  • Hunderase
    Golden irish
  • Mine dyr
    Kira - golden irish fra Cork, Irland Instagram @Kira_goldenirish

Nylige profilbesøk

1,188 profilvisninger

Vibb's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

4

Nettsamfunnsomdømme

  1. Kira er drektig, og vi venter valper over påske! Ultralyden viste minst 4 små bankende hjerter, og nå gleder vi oss fælt. Vi har lest oss opp på NKKs oppdretterskole etter beste evne og handler inn utstyr til fødsel, snekrer valpekasse mm. Noen gode tips fra dere som har gjort dette før? Fødsel, forsikring, kontrakt med valpekjøpere, andre praktiske gullkorn? Lurer også på om noen har tips til størrelse på valpekassen - vår hund er 60 cm høy og ca 95 cm fra snute til rumpe. Ser at noen anbefaler + 20 cm (så det blir 80 x 120cm) og andre anbefaler å ha litt mer plass å gå på. Kan lage opp til 140x100 cm, men lurer på om det blir for stort. Har noen av dere gjort dere noen erfaringer her? Setter pris på all nyttig informasjon, tips og erfaringer fra dere som har gjort dette før!
  2. Eller altså - EIERNE av pappahunden får valp, men det skjønte du nok.
  3. Hei! Det vanligste er at pappa-hunden får en av valpene evt. inntekten av en valp. Om du har blandingshund og det dermed ikke finnes en rase-standard for hvilke helsesjekker du bør ta, så ta utgangspunkt i listen fra de ulike rasene hunden din er blandet fra, da burde det være godt dekket. Her kan en seriøs veterinær også hjelpe deg med å vurdere hva som er forsvarlig. Lykke til!
  4. Kanskje det hadde vært behov for registrering også av blandingshunder? Jeg har lurt på om jeg bør legge inn en klausul i kontrakt for å kontrollere dette men en registreringsordning kunne gjort samme nytten. Første generasjon er jo kjent, så det har jeg kontroll på. Jeg skal fundere litt mer på dette og alle de fine spørsmålene dine. Takk for svar!
  5. Det var mange spørsmål. Jeg synes det er en veldig fin blanding som gir akkurat det jeg er ute etter, en perfekt kombinasjon av egenskaper. Det er vel grunn nok for meg.
  6. Det finnes ikke noe organisert i Norge, men jeg har kontakt med oppdrettere i Europa, Amerika og Japan. Det var lurt å sjekke med dem hvordan de har organisert seg. Det kan betegnes som "nok en designerblanding" ja, men uten at jeg mener det behøver å være noe negativt i det. Jeg vet at et par oppdrettere av jakt-golden har uttrykt skepsis med "blanding av ulike jakt-egenskaper" (det var vel her på hundesonen etter mitt innlegg om miksen for noen år tilbake). Jeg tror ikke jeg ville brukt en jakt-golden i miksen heller, det er ikke jakt-egenskapene ved en golden vi er ute etter, men heller den klassiske familiehund-siden ved rasen. Min erfaring er at denne miksen blir veldig fine familiehunder med godt gemytt og med god motor. I hovedsak så er hensikten familiehund og turkamerat, det er også det vi ser etter i fars karakter. Vi har funnet en mulig match som stemmer med kravene til både gemytt og eksteriør, og venter på at han skal helseundersøkes. Kanskje vi rett og slett skulle tatt mål av oss om å lage en norsk versjon av spesifikasjon for rasemiksen? Her trenger vi ikke å kjede oss fremover. Nok å ta tak i!
  7. Takk, dette er gode råd. Oppdretter av min hund er ikke i Norge dessverre, og det er ikke så mye reising for tiden. Men jeg skal forsøke å finne meg en mentor, det var en god ide. Alle NKKs avls-seminarer er også avlyst i år, men håper de åpner igjen snart. Golden irish er ikke rasegodkjent i Norge, derfor faller vi utenfor utstillinger og raseklubber og NKKs opplegg. Jeg velger allikevel å legge meg på NKKs opplegg så langt det er mulig, og etter råd fra veterinær følger vi praksis for begge de to rasene som min hund er blanding av.
  8. Hehe, kjent stoff. Han skal ikke trenge å spise ting på bakken på tur. Dette er det du som bestemmer. Ha med en leke du kan bytte med? Evt bytte med godbit også. Gi ham oksemuskel og andre trygge ting å tygge på hjemme, øv apportering så han venner seg til å gi deg ting + evt bæring so foreslått over. Det er lurt. Jeg ville også tenkt at det kan være lurt med kontakttrening og øve på blikkontakt + værsågod før han får spise ting. Av sikkerhetsmessige årsaker vil du jo ikke ha en hund som flyr rundt og spiser alt mulig på tur, plutselig en dag kan han komme over noe skadelig. Da kan du legge frem noe han er keen på når du er på tur og øve på at han må ta blikkontakt og få værsågod før han hiver seg over det. Da får du kontrollen. Og ja - det roer seg også veldig med tiden, altså! Men greit å etablere gode vaner tidlig. Lykke til!
  9. Hei, og gratulerer med valpekjøp. må si at umiddlebart så reagerer jeg likt med veldig mange i tråden her. Høres ut som oppdretter pynter på realiteten her, men selvfølgelg umulig å dømme basert på så lite informasjon. Skjønner hva de mener med at man ikke bør støtte oppdrett der man kan mistenke at økonomiske motiver ligger bak eller at de pusher det litt for langt med sin tispe - det høres litt shady ut sånn du beskriver det. Men jeg skjønner også din posisjon - ikke aktuelt å snu ryggen til den lille valpen din nå. Det er jo ikke akkurat et kjøleskap du kjøper. Men de her rett - den første sosialiseringen er jo utrolig viktig. Dersom du er trygg på at valpen får miljøtrening nok og god oppfølging, og at den fortsatt får tid med mor om enn litt begrenset så kan du jo la den bli. Hvis du er i tvil om hvor god oppfølgingen er der så ville jeg som Simira tatt den hjem og heller gjort mitt beste for å kompensere med masse trygg voksen hund-omgang, sosialisering og miljøtrening. Så har du i alle fall kontroll og kan kompensere så godt du kan. Er det noen av de andre valpekjøperne som bor i nærheten som du kan møte? Sett deg godt inn i miljøtreningsbehov, og legg en plan. Du får mye igjen for å investere ekstra i denne fasen! Eller dvs - du får masse problemer i mange år om du tar for lett på det.. Så ville jeg nok vært ganske tydelig med oppdretter på hva du synes om praksisen. Lykke til!
  10. Hei, vi ønsker å prøve oss som hobby-oppdrettere med ett kull på vår hund. I første omgang prøver vi med ett kull for å se om dette er noe for oss, og eventuelt ønsker vi å utvide på sikt eller bare ha et kull eller to til eller kanskje også i større skala. Ønsker tips og råd om alt det praktiske på kort og lang sikt: - Skatt eller mva? - Registrering i NKK, IFC osv? Er det nødvendig å registrere kennelnavn om vi bare skal drive litt på hobby-basis? - Må man registrere det som næring eller teller det som hobby? - Anbefaling om forsikring når valpekullet ikke kan registreres i NKK (Dvs kan ikke ha Agrias skjulte feil-forsikring) - Hva bør vi ha med i kontrakten til valpekjøperne, depositum og annet? - Hva annet burde jeg spurt om? Håper på litt hjelp fra erfarne hundefolk!
  11. Golden irish! (Mix mellom golden retriever og irsk setter) heeeelt nydelig mix!!! Nesten ingen lyd, kosete som en golden med en setters intensitet. Nydelig familiehund med litt motor men uten ekstreme turbehov. Null pels-stell, ikke røyting.
  12. Høres nydelig ut, for en skjønning!
  13. Enig, har hatt en irsk setter og den lå til lading hver gang den fikk sjansen. Veldig fin egenskap med hund som er rolig inne og høy på livet ute!
  14. Jo sant det. Vi hadde en irsk setter tidligere da vi kun hadde ett barn, og da var det i hverdagen ca noe sånt vi lå på. Men nå med to barn er det jo ikke umulig at vi skal skru ambisjonene litt mer ned.
×
×
  • Opprett ny...