Gå til innhold
Hundesonen.no

Valentina

Medlemmer
  • Innholdsteller

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Valentina's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

24

Nettsamfunnsomdømme

  1. Okei, hvor lenge er de Valper? Har en valp/hund på 5mnd nå. Ting går greit. Mye rutiner. Mistet nesten alle tennene, og har begynt å skjønne at vi biter på lekene og ikke oss. Lurer på noen småting. Han tisser fortsatt med begge ben i bakken, tid slutter de med dette? Han går på do ute, Så lenge det ikke høljregner ? men tid slutter man å ta de ut hele tiden på do? Og at han kan holde seg? Han er alene hjemme 2-4t nå og da, og da holder han seg. Det meste går på rutiner, og han gir lite tegn selv, Så hvordan vet jeg at han ikke må taes ut, men kan holde seg, eller skjønner at han skal holde seg? Er det noe spesielt å tenke på når han er mer unghund enn valp?
  2. Har nå hatt valp i 8uker. (Tid slutter de å være valp egentlig? ) Dagene går nå som de gjør. Hadde en plan på alt vi skulle gjøre, og stresset nok en del de første dagene, men fant etter hvert ut at ting kommer naturlig, både med trening og miljøtrening. Vi trener på ett eller annet hele tiden igjennom dagen. Biting overser vi, og gir noe annet å leke med. Trener på at vi er mer spennende og gir han spennende leker. Trener kontakt, sitt og innkalling når det faller seg sånn. Trener på å gå fint i bånd, passere andre hunder og mennesker utne å hilse når vi er ute på tur. Han kjører bil 1-3 ganger om dagen. Trener på å være alene hjemme hvertfall en gang om dagen, alt fra en halv time til 3t. (Noe som går overraskende fint, men det er vel fordelen med at vi er en stor hustand, og det ofte er noen inn og ut dørene) Vi sliter litt med å få valpen til å hvile, for han sover gjerne med et øye oppe, og spretter opp så fort en av oss rører på seg, og det er litt vanskelig når huset er fullt av unger med makk i rompa. Så det hender ofte jeg må gi han time out i gangen, og lukke han igjen der, sånn at han kjeder seg og legger seg ned. Ikke som straff altså, men mer for at han skal få sjansen til å hvile litt. Dette er sikkert feil metode, men kom gjerne med tips til hva jeg kan gjøre.. Vi prøver å trene på rotrening ute, om det er mye som skjer rundt han, men det er litt vanskelig, for det samme skjer da og, han spretter fort opp igjen..
  3. Man vil jo helst ha en hund som ikke hilser på alle og enhver som man møter. Her i nabolaget på snuseturer skjer det litt automatisk, er alltid en skokk med unger ute, noen vil hilse, noen suser forbi. Noen naboer er allergiske og vil ikke hilse, mens andre hilser litt på han. Dette skjer av seg selv. Nå enser han ikke de som suser forbi, og hilser på de som vil. Bør han få ros om han ikke enser De? Vil han skjønne at det er derfor han får ros?
  4. Ser månedene som en klokke. Januar er 1, februar er 2 osv. årstidene har hver sin farge. Ser for meg uker og dager som en rett linje, og alle dagene har egne farger. Søndag er svart, mandag er oransj, tirsdag er gul, onsdag er blå, torsdag er grønn, fredag er hvit og lørdag er rød. Jeg er rar
  5. Bilkjøring er null problem. Han piper og uler med en gang, samme gjør guttungen, så fort musikken starter og bilen går, stopper begge to og blir rolige. Valp er virkelig som å ha en nyfødt! Kjørte 5min, han sovnet, og jeg måtte bære han inn i huset uten å vekke han ? Ble i tillegg litt alenehjemmetrening på tampen. Måtte la valp være inne alene mens jeg hentet minstemann på utsiden og tok ut ett par ting av bilen. Ingen uling eller piping inne. Skal man rose for å ligge i ro, eller skal man late som ingenting?
  6. Kan hvem som helst ha snappen? Er ny her på forumet og nybakt valpeeier. Hadde vært moro å hatt den en dag
  7. Var heller ikke forberedt på valpebiting. Det var så mye og intenst de første dagene. Først nå begynner han å skjønne at armer og bena våre ikke er lov, men lekene hans er greie. Og alt skal bites på, nesten som en baby som putter alt i munnen. Leste et tips om å fryse godbiter eller mat i en melkekartong (med vann, ikke melk ) og det skal prøves her imorra. Lagde den tildigere, og la den på frys. Kanskje det kan lindre litt. Nettene her har allerede blitt bedre! *Bankibordet* Han sover lange økter om natten. Våkner for å gå på do, tar han ut, og inn igjen. Han vil leke litt, men mye enklere å roe, det tar fortsatt tid, men det er mye bedre! Bare jeg ikke jinxet det nå da..
  8. Skjønner at han er en valp og at det tar tid, kunne bare ønske at jeg fikk liiiitt søvn Prøvde å ha han i valpegrind i gangen, med min mann sovende i nærheten, men det endte med hyl og ul, og han ble febrilsk. Har vi han løst på rommet, så vil han bare ut i resten av huset-gangen og stue\kjøkken. Ellers føler jeg at han tar ting fort. Vet ikke om det bare er sånn valper er, eller flaks, men han kommer på innkalling inne, og tidligere i dag fikk han til ytterdøren og ga lyd når han måtte på do, så han lærer fort, men har sterk vilje.
  9. Jeg gjør jo ett eller annet feil, han får ros når han ligger i ro, både dag og natt.
  10. Har han i (åpent) bur ved siden av sengen. Har ikke turd å ha han i sengen, har sengen full av barn, så er redd han skal bli klemt eller bli dyttet ned med uhell. Vi tolererer jo heller ikke lek og tull om natten. Jeg går ut med han på do, så rett inn og inn i buret. Sier ligg. Han hopper opp og spretter. Han klynker ikke, så tror ikke han savner kullet og mor, men han vil ikke legge seg ned. prøver å ha en hånd inn til han for kos, men det tar han som leking og vil bare bite, tar jeg vekk hånden går han ut av buret og leker mer på gulvet. Han går ut, jeg tar han inn, repeat i 20min... zzZZZz
  11. Syns og valpen her er mye, han er så veldig valp ? han biter hele tiden på oss og leker. Bjeffer om vi ikke gir oppmerksomhet og han leker døgnet rundt. Bruker lang tid på å roe seg om natten. Er det jeg sliter mest med. Jeg er glad i å sove, og nattlige tissinger ute er helt greit, men at han skal leke og begynne å bite oss om vi prøcer å roe han ned er verre på natta.
  12. Blokkleilighet og dotrening må være en utfordring ja.. Syns det er ikle nok her, og jeg bor i hus og kan gå rett ut. eneste er at det ikke alltid er like enkelt å få minste med på at jeg går ut. Han er 20mnd, Men blir nok bedre etterhvert.
  13. Hvordan føler du at det går? Hvordan er nettene og dagene? Finner dere ut av dotrening? Tenkte det var greit å snakke med andre i samme situasjon ? er førstegangsvalpeeier, og alltid greit å dele erfaringer ? Har en hann på 8,5 uke. Jobber med dotrening og rolige netter ??
  14. De er enn så lenge flinke til å ikke herje med han og la han ha pauser. Det har hvertfall skjedd litt naturlig idag. Plutselig vil de se barne-tv istede, eller gjøre noe annet. Ja, er mye roligere her på kvelden og jeg håper han merker det etterhvert. Mulig jeg overtenker dette og lager problemer som ikke finnes, Men liker å være forberedt ? Takk for svar.
  15. Med 2 barn så klarer jeg ikke ha valpen i senga. Er heller ikke særlig trygt, redd de skal klare å dytte han ned på gulvet. Vi har laget en soveplass i gangen rett utenfor rommet vårt og en av oss sover med han. Etter at vi kom hjem og ting roer seg, så har han lekt, sovet, tisser, repeat. Så hvordan lærer man at han ikke skal leke om natten? Er og redd det blir for mye lek, har lest mange advarsler om overgiret hund. Vi lar ikke ungene løpe helt villmann med han, men han vil bite på lekene sine, og leker en del med de ogutforsker huset en del. (Avgrenset område-stue, kjøkken og gang). Samtidig så roer han seg godt på egenhånd.
×
×
  • Opprett ny...