Gå til innhold
Hundesonen.no

Bleu

Medlemmer
  • Innholdsteller

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Beagle

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Bleu's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei, Er blitt anbefalt kjemisk kastrering på min hund av veterinær. Noen som kan dele noen erfaringer rundt dette? Både positive og negative mottas med takk :-) Andre opplevelser ved bruk av kjemisk kastrering som kan være til nytte? Er veldig interessert i å høre hva slags nytte en hund kan ha av dette med tanke på div. atferdsproblemer ++ og hva slags hund vi kan se for oss at vi får etter dette. Må nevnes at ingen konklusjon er dratt enda, men det ser ut som om vi må helle litt mot kjemisk kastrering etter en del konsultasjoner og anbefalinger fra veterinær.
  2. Noen som vil dele erfaringer eller komme med tips til en hund som ofte reiser bust når man skal ta tak i han? Har en hund i familien som jeg ofte passer på, det vil si 3-5 ganger i uka da eier reiser mye pga jobb og vi bor vegg i vegg. Fax har for uvane å reise bust mot både meg og eier når vi blir nødt til å ta tak i han. Eksempel; når vi er ute på verandaen og skal inn i huset igjen og Fax ikke vil være med inn, men MÅ, så kaller vi på han. Uten hell. Når vi har prøvd innkalling tre-fire ganger og han ikke lystrer, blir vi nødt til å fysisk hente han. Men når vi da skal ta han med inn hopper han gjerne opp i stolen ute på verandaen og reiser bust. I tillegg «brummer» han smått. Når han kommer inn i hus så er han helt vanlig igjen. Noen som vet hvorfor eller hva vi kan gjøre? Jeg vet eier er bekymret for om denne atferden skal ødelegge og etterhvert resultere i en mer aggressiv holdning, og derfor ikke ønske at jeg heller skal passe han. Det skal nevnes at jeg og Fax har kjent hverandre siden han var valp, han er nå 3 år. Jeg kan ikke si at denne atferden har vært et problem tidligere, men disse episodene har hendt de siste 3 ukene og jeg begynner å bli litt frustrert over at Fax skal reagere så veldig..... ?
  3. Bleu

    Biting(hjelp)

    Tusen takk for svar! ? Vi herjer ikke mye med han og bruker bestemt stemme og toneleie når vi snakker med han - så han forstår heldigvis forskjellen på lek og når vi skal roe oss ned. Vi bruker tid på stimulering og hverdagslydighet, samt går turer som inneholder trening av blant annet spor. Han er i utgangspunktet en veldig rolig hund til beagle å være, men denne bitingen tar litt vel av.. ? Problemet virker å ligge litt på at han helt uprovosert kan komme bort til oss bare for å bite tak i hendene våre. Han kan spontant komme bort til oss i sofaen etter å ha sovet litt KUN for å bite. Hvis han trenger oppmerksomhet i form av lek og inviterer til dette - så er vi med på leken i form av kaste ball og drakamp med dusk. Dette gjør vi gjerne flere ganger om dagen om vi alle ønsker litt aktivisering. Men enkelte ganger hadde det virkelig vært hyggelig om han kunne ha ligget stille i sofaen og fått kos foruten denne intensive bitingen..... ?
  4. Bleu

    Biting(hjelp)

    Noen som vet hvorfor hunden vår biter så veldig på hender og armer, eller eventuelt kan ha en løsning på det? Hunden vår (beagle) er 5,5 måned gammel og er veldig ivrig på å bite på hender og armer. Vi har vært svært konsekvente på at dersom biting på hender/armer eller andre steder på kroppen skjer, så bytter vi ut hånden med diverse leker som han kan bite på. Men det virker som om hendene våre og andres er mer interessant enn lekene, noen som het hvorfor? Når vi fikk han for 2 måneder siden så ville han kun bite på lekene, og dersom han tygget litt på hendene så sa veterinær at dette skyldtes kløing i tennene. Men kan han klø så lenge i tennene etterpå? Vi har til tider brukt anti-bitt på hendene våre sånn at han ikke skal bite og dette har som regel funket. Men det er litt slitsomt å til stadighet måtte dra frem anti-bitt eller være avhengig av dette. Skulle jo aller helst vært uten. Noen råd? Kan det ha noe med løpetid i området å gjøre? Han er litt mer urolig nå enn hva han har vært. Litt mye hyperaktivitet, jokking og sutring på kveldene når vi skal legge oss.. ? Tusen takk på forhånd ?
  5. Bleu

    Trass-alder?

    Hei, Jeg sliter litt for øyeblikket med min valp. Han er 5 måneder. Han er vant til å være hjemme 8-timers arbeidsdag. Har også avsperret området han kan bevege seg på, har omtrent 10 kvm2 å bevege seg på i gangen med tilgang til vann, pledd, seng og leker. Problemet forleden dag var at jeg plutselig oppdaget når jeg kom hjem fra jobb at han bjeffet voldsomt. Synes det var rart forbi han har hatt hjemmealene-trening og dette har funket bra. Ingen naboer som har klaget heller (de er informert om at jeg har valp i hus og bedt kontakte meg hvis noe er galt). Jeg ble sjokkert da jeg hørte all bjeffingen og fant ut at i dag skulle jeg montere opp webcamera imens jeg hadde kort arbeidsdag på 4,5 time. Min hund bjeffet KONSTANT i alle disse timene. Det var vondt å se når jeg var på jobb og ikke kunne gjøre noe med det, i tillegg til å tenke på stakkars naboer. Hva har plutselig skjedd med han? Fra å være rolig ellers til å helt ut av det blå begynne denne ekstreme og konstante bjeffingen?! ? Jeg og samboer er ute med han 4 ganger om dagen da de mellomste turene er på 1 til 1,5 time. Vi lar hunden stimuleres ved å sniffe godt i jorden og leker med han flere ganger om dagen når han inviterer til dette. I kveld ble jeg enda mer forbauset, for plutselig hoppet han opp i sengen og spontant TISSET! Vi skjønte ikke bæret. Han pleier å legge seg i sengen vår i rundt 10 minutter før han hopper ned igjen på gulvet og inntar plassen sin i kurven. Men hva skjedde med å hoppe opp i vår seng å tisse? Han gjorde forøvrig dette i gårkveld også, men da på gulvet i stuen rett foran oss imens vi så på han. Noen som vet hva slags oppførsel dette er??? Han er en frisk og sunn hund ellers, og denne atferden kjenner vi ikke igjen så godt fra hvordan han var før. Klør oss i hodet........ HJELP. ??
  6. Hei, Jeg har fått tips om kjøp av Beagle i Danmark. Tipset gikk ut på at ettersom de i Danmark ikke jakter eller går spor med sine beagler, så vil ikke beagle ha behovet og instinktet for jakt. Ei heller vil den være så mye rabiat og konstant på søken etter å få jakte. Er det noen erfaringer om dette her? Hva mener dere? Jeg har aldri hørt dette før, men synes tipset var interessant. Skal nevnes at jeg dog ikke har erfaring med akkurat dette temaet angående beagler. Takk for eventuelle svar
  7. Hei, Er det noen som har erfaring med kjøp av beagle valp i Danmark? Seriøse oppdrettere etc... Alt av tips mottas med stor takk!
  8. Hei, De siste tre dager har min beagle begynt å røyte veldig! Det kom egentlig som lyn fra klar himmel. Hun klør seg mye og rister seg flere ganger om dagen. Har kikket på huden hennes, men ingen tegn til et hudproblem. Heller ingen tegn på tørr pels. Det jeg lurer på er om dette kan skyldes været? At det nå skifter fra vinter til vår, har hørt fra et vennepar om at deres hund også har begynt å røyte mer i det siste. For ordens skyld kan det nevnes at vi kjøper ordentlig fór anbefalt av veterinær. Takk for svar :-)
  9. Tusen takk for tips! Vi får se om vi kan finne noen turkompiser til henne etterhvert som kan bidra til rolige og komfortable turer for henne. Skal se om det er noen muligheter for passeringskurs med tiden om dette ikke blir bedre ?
  10. Takk for svar! Vi får prøve litt lenger og se hvordan det endrer seg. ?
  11. Hei, Jeg og min samboer har overtatt en tispe av rasen beagle. Hun er snart 2 år og en virkelig godjente! Allikevel har vi noe problemer med henne når vi skal ut på tur. Da forrige eier ikke lenger hadde tid til hund pga jobb og beaglen selv ble sittende flere timer i bur, fikk vi tilbud om å ha henne. Hun kommer fra et sted ute på landet med veldig lite sosialisering og omgang med andre hunder. Jeg og min samboer bor selv i Oslo og er begge aktive til vanlig. Hund passet livsstilen våres meget bra da vi plutselig fikk en ny turkompis å ha med ut i marka og natur. MEN her kommer altså hovedproblemet; Hun er VELDIG bjeffete av seg når vi møter andre hunder. Med en gang hun får øye på en annen hund senker hun kroppen (på en jakt-lignende måte, som ser ut som om hun skal angripe noe) og går veeeldig sakte mot hundene. I og med at vi har lyst til å sosialisere henne med andre hunder lar vi alltid hun hilse på om andre mennesker og hunder ønsker det samme. Dette går som regel veldig bra når hunden vår får møte andre rolige hunder. Men så klart møter vi på andre hundeeiere som ikke ønsker kontakt med min hund, og det virker nesten som om hunden min blir «fornærmet» av å ikke få hilse på og derfor bjeffer hun til den store gullmedalje. Altså, vi aner ikke hvordan vi skal få henne til å stoppe bjeffingen og fortsette turen. Hun stopper helt opp og kan bjeffe non-stop flere minutter etter at hunden er forsvunnet fra området vi er i. Vi snakker selvfølgelig til henne på en bestemt måte og tar tak i bjeffingen. Dette bryr hun seg fint lite om. Vi prøver også å bytte retning eller snu henne en annen vei. Det er veldig slitsomt med denne atferden hennes på tur fordi i det området vi bor i er det veldig mange hunder. Resultatet av denne bjeffingen er at enkelte hundeeiere nå ikke lenger vil la sine hunder hilse på vår fordi de oppfatter henne som aggressiv. Vi synes dette er trist fordi vi føler at hun bare vil hilse og leke med andre. Vi er veldig opptatte av at de gangene vi møter hunder som er interesserte i å hilse, så skal hun få leke og sosialisere seg sånn at opplevelser med andre hunder kan bli mer positive... det er ikke alltid like gøy på tur når vi møter hund på hund og vår beagle oppfører seg mindre pent og skremmer andre hunder og eiere til å hilse på. Hun er jo så stille og rolig ellers, så vi skjønner ikke helt denne atferden. Vi har hatt henne en god stund nå, og problemet ser ut til å vedvare uansett hvor hardt vi prøver å få en stopp på det. Noen som har noe tips? En dyrebutikk anbefalte et type snutebånd vi kunne bruke på henne, men noen her inne som har en positiv/negativ opplevelse med det? Tusen takk på forhånd!
×
×
  • Opprett ny...