Gå til innhold
Hundesonen.no

Magnus

Medlemmer
 • Innholdsteller

  5
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

7 Neutral

Om Magnus

 • Rang
  Nykommer
 1. Nå er det heldigvis en liten stund til vi går til anskaffelse av hund, så vi slipper og kjøpe feil type hund for oss med slik hjelp som blir gitt her på forumet Finnes det en oversikt over kommende utstillinger og show hvor vi kan treffe folk med samme type rase, ligger det eventuelt en oversikt noe sted (Holder til i nærheten av Akershus/Ski)? Nå vil det alltids være noen "bivirkninger" med å ha en stor hund, med tanke på AD, HD osv. Må man ned på raser som ikke veier like mye, eller er dette mer knyttet til familietreet til hundene? Har bare lest litt om dette, hvor det kommer frem at hund med AD eller HD med lav til medium grad bare burde kortes ned på lengre turer med hardt underlag, og ellers så burde det gå fint uten smerter for hunden. Skjønner at dette kommer an på størrelsen på hunden, hvor og hva den gjør. Har jeg forstått dette riktig, eller er det en stor ulempe som medfører smerte uansett grad for store hunder? Er det vanlig med ventelister på hunder i Norge/Sverige, eller kan vi helt fint vente til det året vi ønsker å skaffe oss hund før vi kontakter en oppretter?
 2. Det blir en del mer hund enn vi ønsker oss, men tusen takk for all input. Får håpe noen andre også kan dra nytte av denne informasjonen 😊 Hvem vet, kanskje det er aktuelt med en Beauceron om 10 eller 20 år
 3. Berner sennenhund må vi se mer på, er det samme som Bernese Mountain Dog? Får lete litt etter forumtråder om disse her på hundesonen Tusen takk for ett utfyllende svar fra begge to! Det høres ut som dere begge har noen flotte hunder, morsomme og aktive. Det høres ut som at man trenger en del erfaring med hunden/er fra før.. I og med at dette kanskje ikke er en førstegangshund og trenger mye oppfølging, ville de kanskje blitt for lite selv med flere valpekurs og eventuelt andre kurs? Nærmeste lekekamerat vil være en Golden, regner med at dette skal gå fint med tanke på størrelse. Noen av naboene har mindre hunderaser, vil det bli litt mye hund for disse om vi skulle gå på tur sammen eller leke? Ser det er litt varierende levealder på forskjellige nettsteder, noen helt ned til 7 år? Er dette på grunn av høy risiko for noe sykdom/kreft eller lever de generelt ikke så lenge? Aktivitetsnivået er også kanskje ett problem hvis den begynner og gjøre rampestreker, vi er ikke der nå at vi er på langturer 3-4 ganger i uken. Men en del aktivisering på dagtid på gården vil vell kanskje hjelpe? Der er det i ihvertfall stor nok plass til at hunden får løpt fra seg Må etterforskes, både Nuffe og Broholmer!
 4. Stemmer, er ikke imot at de ikke røyter da det vil være hår fra katter og hund uansett. Men hvis det skulle være en rase som ikke røyter alt for mye så er det bare positivt, en del stell må en uansett beregne med en stor hund Dette er en av hundene som kan passe bra, den er aktiv og samtidig tilpasser seg oss i familien. Jeg har også lest at denne kan være ganske på vakt, hvordan er den ovenfor andre hunder og besøkende? Erfaring fra eiere her inne? Beauceron er en veldig fin hund, men vi er litt usikker på om den kan bli litt mye for oss som skal ha hund for første gang? Eller vil det å være aktivt med på kurs fra den er liten hjelpe oss mye? Dette må vi uansett for å kunne ha en trygg hund som ikke drar sin egen vei når den vil, store hunder har mye muskler Røyting er selvfølgelig noe vi har masse av fra før (katter som røyter og drar med seg støv fra overalt, gudene vet hvor...), men det kan kanskje være lurt og ikke tenke i de baner at en korthåret hund er bedre enn en langhåret hund, takk for tipset! Aktivitet vil være normalt med turer for hunden hver dag; morgen, middag, kveld. Dagligdags aktivisering av søk og leker (hadde håpet av vi kanskje kjøre søk og lek på tunet og rundt husene og låven). I tillegg så kan kvelds eller middags turer bli erstattet en til to ganger i uken med kjappere eller lengre tur i utmark, kanskje være med når det skal ryddes i skog. Ellers så vil vell kanskje barn være med å aktivere hundene når de blir større (hund vil være i voksen alder)? Dersom vi ser at det ikke fungerer med åpent hus på sommeren, så må vi til med langline når vi sitter ute. Så dette får vi ta litt som det kommer. Men har hørt av venner at typisk Norsk elghund vil finne på og stikke av når de holder på ute, dra til skogs i flere timer noen ganger dager... Her må altså passe litt på hva vi velger av en rase, slik at vi ikke får en stor hund som skremmer alt av besøk som kommer. En hund som er rolig og samtidig aktiv er med andre ord ikke så mange av?
 5. Hei Hundesonen! Om noen år så tar vi over en bondegård i Telemark. Dette er en gård uten dyr, mulig at vi skaffer oss høns senere (ikke mange hundre/tusen ). Gården har 4 sider med ca 600 meter+ åker i alle retninger. Som nærmeste naboer har vi noen bondegårder, stor skog (skogsområde eid av oss) og en hovedvei. Vi er på utkikk etter en stor hund som kan flytte inn med oss på gården. Begge to kommer til å jobbe 100% på andre steder enn gården, men det er ofte folk på gården da foreldre også bor der i eget hus (jobber ca 50%). Vi er ikke så aktive, men har gjerne en eller to turer i løpet av uken, enten som arbeid i skogen eller hobby (sykling/løp i skog). Dette vil bli vår første hund som vi eier selv (ikke av foreldre). Det er ingen andre hunder på gården, kun en del katter (5 stk der nå). Ønsker Stor hund Kort pels eller røyter lite(?) Kan gå fritt på bondegården, uten å stikke på tur i skogen på jakt etter dyr (døren står som regel åpen på sommeren og det er en del dyr i skogen og kuer på nabo jordene) Kan gå fritt på tur og følge sykkel i skog Mulighet for og stå i hundegård ved anledning Kan leve med katter som er oppvokst på gård Fungerer godt med barn Aktivitetsnivå (en til to kjappere turer per uke, 2-3 timer) Skiturer Sykkelturer (ikke birkentempo, skogs-sykling ) Dagstur i skog (20 km +/-) Majestetisk og ikke usikker hund Vi har sett på forskjellige raser, men vi tenkte og få litt input på hva som kanskje kan passe oss best her før vi oppsøker eiere/opprette for å møte disse hundene. Raser vi har lagt oss inspirere av, uten noen spesiell rekkefølge Landseer Hovawart Grosser schweizer sennenhund Beauceron Leonberger Berner sennenhund Pyreneerhund Newfoundlandshund Amerikansk mastiff Broholmer Vi er ganske usikker på hvordan de forskjellige rasene oppfører seg. Hvis du har noen forslag/tips til de vi har sett litt på, eller forslag på noen helt andre raser så er det bare og foreslå! Vi setter pris på alle tilbakemeldinger
×