Gå til innhold
Hundesonen.no

Skrullings

Medlemmer
  • Innholdsteller

    99
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Skrullings

  1. Jeg reagerer ikke så mye på arbeidet med Iris da jeg ikke vet hva Maren prøvde først. Det kan godt hende at Maren prøvde alt annet først, men sannheten er at det som ble vist på tv var kjeft og tramping i bakken som løsningen på problemet. Det ble vist uten noe særlig disclaimer eller forklaring. En liten setning i første program holder ikke. Alle som ikke kan noe om hundetrening vil se: "hunden utagerer. Vi prøver først litt med en rolig tilnærming, men fungerer det ikke den første dagen så fungerer det helt sikkert å kjefte og trampe i bakken. Det har de vist på tv så da er det den beste metoden." Det er ikke ok, og jeg synes de burde klippet bort alt med Iris eller å forklare skikkelig godt at dette ikke er noe som skal gjøres uten å gå til profesjonell hundetrener først. Hadde Maren forklart det hadde det ikke vært noe problem!
  2. Dette skjønner jeg veldig godt. Vi har også vår løs når hun leker med andre, så det tenkte jeg ikke på. Har man flere hunder er det nok absolutt bedre å ha de løs uten langline.
  3. Vår hund har blitt veldig god på innkalling, men jeg er fortsatt ikke 100% sikker på at hun kommer hver gang. Plutselig kan det være en veldig spennende annen hund eller et barn. Siden vi begynte å trene innkalling har vi aldri opplevd at hun har løpt fra oss, men vi bruker alltid langline (som vi holder i andre enden i). Vi slipper langlina på feks jorder om vinteren da vi ser godt rundt oss, men vi er alltid i nærhet til lina så vi kan ta tak i den. Jeg er rett og slett så redd for frøkna vår at jeg aldri kommer til å ha henne løs uten langline. Plutselig kan det komme en annen løs hund bort til oss og angripe og da skal jeg ha mulighet til å få henne til meg så jeg får beskyttet henne. Hun elsker langlina og løper like godt med den som helt fritt. Skjønner ikke helt vitsen med å ikke bruke langline med mindre man går mye i skog eller ulendt terreng hvor den fester seg fast hele tiden. Nå er jeg kanskje litt for engstelig og overbeskyttende, men jeg ser ikke problemet med det så lenge hun får løpe løs og kose seg ( i langline).
  4. Så leit å høre om tispa di ❤️ Jeg er enig med deg at hun helt sikkert får et bedre liv etter sterilisering. Valper er det nok ikke der, det hadde i så fall vært et julemirakel ? Ja, jeg har også tenkt at det må være vondt.. Og de nevnte risiko for jurbetennelse, noe derfor de sikkert ville prøve galastop. Jeg håper så inderlig at det ikke blir verre med årene. Hun virker ikke plaget i det hele tatt nå, selv om hun sikkert må ha hatt det litt vondt. Mye vondt tror (håper) jeg ikke hun har hatt, hun har ikke slikket eller oppført seg noe rart. Vil fortsatt ha magekos og bli gredd på magen selv om hun ikke blir det nå pga melkeproduksjon. Til alle dere andre; jeg blir litt roligere når jeg leser at det er ganske vanlig. Og jeg tror vi stopper med galastop i dag på dag 6+4. Hun graver fortsatt litt rundt maten før hun spiser, men det har hun egentlig holdt på med litt før hun fikk innbilt også.. Hva kan det komme av? Jeg kommer nok til å se an fremtidige løpetider, og jeg krysser fingrene for at det ikke bir verre. Plages hun veldig etter hvert så kommer vi ikke til å avle på henne, og da blir nok sterilisering vurdert. Ser flere skriver at galastop har bivirkninger som kan komme etter lang tids bruk, det ble jeg ikke informert om.
  5. Hei! Tispa vår på 19 måneder hadde sin andre løpetid for et par måneder siden. Nå har hun fått innbilt svangerskap, men jeg synes hele greia er litt rar. Jeg har ikke hatt tispe før, men jeg har gjort mye research og funnet ut at hundene kan forandre seg veldig under innbilt svangerskap. Hun prøver å grave ned maten sin litt, men har ikke forandret seg noe ellers. Under løpetid blir hun litt slapp og giddeløs, men trodde de skulle forandre seg mye mer hvis de får innbilt svangerskap? Jeg merket at pattene ble store, og vi dro til veterinær. Der oppdaget de at hun har masse melk og anbefalte galastop. Hun har gått på det 6 dager, men melken har ikke forsvunnet. ( jeg vet ikke helt hvordan jeg skal klemme for å se, de har minsket litt, men ikke til normalt.) Vi fikk anbefalt å fortsette 6 dager til og evt komme ned hvis det ikke blir borte. Er det ikke rart at hun har innbilt svangerskap i form av melk, men ingen adferdsendring? Jeg er veldig obs på humøret hennes, men hun er helt seg selv. Hun har vel hatt melk i 2 uker nå. Er det riktig å sette henne på galastop selv om hun ikke har andre symptomer? Vi vil jo ikke at det skal komme etter hvert heller.. Veterinæren begynte å snakke om å kanskje sterilisere henne hvis hun får innbilt hver gang, og at det kan utvikle seg mer etter hver løpetid. Kjente jeg ble litt satt ut av det Er det noen som har erfaring med dette? Vi vil helst ikke sterilisere da jeg kanskje har lyst til å bruke henne i avl senere hvis hun er fri på øyelysning og patella (utrolig godt gemytt og gode utstillingsresultater). Burde man unngå å avle på henne hvis hun sliter med innbilt? Har forhørt meg med andre i rasemiljøet, og det virker som det er ganske vanlig at tispene har det, mor har også hatt det en del. Men da er det mest snakk om forandring i adferd og ikke nødvendigvis melk.. Ble litt bekymret, jeg vil jo så gjerne at hun skal ha det bra og ikke slite med innbilt svangerskap etter hver løpetid Vil jo ikke avle på henne hvis dette er noe som er veldig arvelig heller.. Heldigvis er hun glad og sprudlene, men det med melken bekymrer meg. Og jeg stusser litt på at det og litt graving ved maten er de eneste symptomene. ( jeg er kanskje overnervøs og bekymret..?)
  6. BIR på valpisen Veldig moro, det var jo første gang i ringen for oss begge, så dette ga mersmak!
  7. Ja synes egentlig det er litt teit. Moren min har så lyst til å være med, men når jeg har meldt på den 17, men på bekreftelsen står det 17-18, så vet jo ikke hvilken dag vi egentlig skal stille?? Så må vente med å kjøpe billetter da..
  8. Dette er jeg helt enig i. Jeg tror at de fleste hunder takler å være sammen med fulle folk av og til, men jeg ville aldri latt noen som drikker mye ha ansvaret for min hund. Jeg tolket det også som at det ikke bare var litt av og til Men de er jo to, og stoler du nok på venninnen din til at du vet hun tar med hunden og går et annet sted eller finner på noe annet så ville jeg fortsatt latt de passe og ikke tenkt noe særlig på det.
  9. Vi stiller på lørdag, så rart vi ikke har hørt noe. Er første utstillingen min og første gang på Dogs4all, så jeg vil jo gjerne ha litt info
  10. Noen som har fått info ang utstillingen? Har ikke fått noe informasjon enda, vet ikke når eller hvor vi skal møte opp eller nummeret vårt.. Den informasjonen skal vel komme 2 uker før?
  11. Høres ut som valpen vår ja Hun hadde diarè i nesten to uker før det stabiliserte seg, men er frisk og rask nå! Rett etter hun ble frisk så knakk hun selvfølgelig en klo da.. Så nå er det skjerm og sokk på enda en stund til Ulykkesfugl altså..
  12. Vi skal stille valpisen på dogs4all. Det blir veldig spennende, her har vi øvd en del, men hun er så sosial og sliter litt med å ikke ville hilse på alle.. På ringtrening har det faktisk gått helt bra, så vi satser på det! Mer spent på om vi får noe sløyfe. Søstra fikk BIM på sin første utstilling, men de er veldig annerledes, så da ser det litt dårlig ut for oss gitt... Jeg hadde prøvd meg på ringtrening hvis det er et sted der hvor du bor. Vi reiser på den i drammen, hun som kjører den er veldig flink og hyggelig. Hadde aldri øvd eller hatt på vesla halsbånd engang før vi var der, og nå har vi blitt veldig flinke, hvis jeg får si det selv Vet ikke om det er lov til å klippe rasen din, her skal det ikke klippes før utstilling, men hun måtte barbere pga intravenøst for et par uker siden, men håper at det ikke synes, er veldig lite.
  13. Vår valp har alltid sovet hele natten (med noen unntak selvfølgelig). Samboern står opp ca 07:30, da får hun en liten morgentur og frokost og så vil hun inn igjen og sove til jeg står opp. Hun vil helst sove til rundt 12, hun er skikkelig B-hund .. Men skal sies at vi legger oss etter 24 hver natt pga sene vakter på jobb. Hvis hun klager og vil stå opp da når samboern har gått så venter jeg til hun er rolig. I helgene sover vi vanligvis til hun vekker oss i 8-9-tiden, da vil hun ut og tisse og så sove litt til i senga før vi står opp. Tar henne aldri opp om hun klager hvis vi vet hun ikke må på do, så hun klager jo aldri på å komme opp før hun virkelig ikke gidder å sove/slappe av/leke for seg selv mer. Hun har valpegrind som går over hele gulvet på soverommet. Prøv å hold ut klagingen en liten stund hvis dere vet hun ikke må på do, er det vi har gjort
  14. Da har vi hentet en veldig medtatt frøken. Hun hadde fått diarè i natt, men stabilisert seg i løpet av formiddagen. Hun er kjempeslapp og sliten. Hun har fått og skal fortsette å få zoolac og ID-fòr + kvalmestillende. Hun har drukket litt vann nå nettopp og spist litt mat av fingeren, men de sprøytemata henne en del før vi hentet, så det er viktigst å få i henne vann. Er hun ikke bedre i morgen tidlig så skal vi dra inn igjen, men håper vi slipper det. De vet ikke hva som har skjedd, men gjetter på et virus eller at hun har spist noe rart. Nå skal vi bare slappe av og kose. Hun hadde hatt det bra der i natt heldigvis Tror hun synes det var god å komme hjem
  15. Ja det er det jeg tenker også. Tydelig at hun kasta opp pga tom mage. Jeg reagerte mest på at hun ikke ville få i seg noe væske heller, og at hun ble så slapp så fort. Hun er vanligvis veldig aktiv, så å ikke få så mye kontakt med henne var utrolig skummelt. Men har ikke hørt noe enda, og de skulle ringe hvis hun ble verre, så da krysser vi fingrene for at hun kan komme hjem i morgen tidlig og blir bedre iløpet av de neste dagene. Blir ikke mye søvn på oss i natt, vet ikke når de kommer til å ringe i morgen. Uff ja, det er veldig skummelt. Måtte avlive den forrige hunden min pga av mageproblemer hvor han kasta opp mye, så kjenner dette er ekstra ekkelt. Fikk helt sammenbrudd på klinikken da de ville ha henne over natten Men hun er i hvert fall i trygge hender. Vi skal følge med veldig nøye fremover!
  16. Å så bra det gikk fint med valpen din! Her kastet hun ikke opp etter hun spiste i går, men hun er jo så liten, så blir fort dehydrert stakkars Tusen takk for svar, nå håper vi å få henne frisk og rask, men sikkert litt sliten hjem i morgen. Takk for trøst, dette var ikke noe morro
  17. Noen som har noen ideer om hva dette kan være? Valpen min på 5 mnd kastet opp en gang i går formiddag, bare magesyre. Ga henne litt kokt ris og Provit storfe og hun virket i fin form resten av dagen. I dag kastet hun opp bare magesyre igjen og nektet og spise eller drikke noe, allmenntilstanden ble bare verre og verre så vi dro på veterinær-vakta. Etter å ha sittet der mange timer er hun nå lagt inn over natten for å få væske intravenøst fordi hun er så dehydrert. Blodprøver er fine, de skal vurdere om de skal ta røntgen i løpet av kvelden. Hun var skikkelig slapp og dårlig, og jeg sitter her og klarer ikke roe meg selv om hun er i gode hender. Jeg er livredd for at det skal være noe veldig alvorlig, men det virket ikke som om veterinærene var noe særlig bekymret. Hun veide 3 kg sist jeg veide henne, og i dag veide hun 2.8kg, så har nok gått ned litt i vekt de siste dagene.. Noen som vet hva dette kan være? Tror ikke hun kan ha spist noe farlig, men det er jo vanskelig å si, de er jo så raske disse små..
  18. Ja, vi tenker å prøve litt provit istedenfor VOM nå, og Acana har jeg hørt mye bra om, så det skal også sjekkes ut! Ja har hørt at havanais ofte sliter litt med sensitiv mage, hadde håpet å slippe det , men nå skal vi prøve Provit, og håper på at hun er bedre på det, evt en annen VOM-type. Har aldri hørt om at kokt egg kan gjøre det! Da kan det jo rett og slett være at hun reagerer på det, håper det er det og ikke noe annet. Har ikke lyst til å helfòre på rått før jeg finner noe hun ikke reagerer på. Har veldig lyst til å gi mest rått etter hvert, men synes det er vanskelig da jeg rett og slett ikke kan noe om det.. Hadde jo vært enklest å gi VOM puppy som har alt hun trenger , men siden hun reagerer på det må jeg jo finne noe annet. Takk for tips alle sammen! Tar gjerne imot mer info om råfòring
  19. Hvordan gikk det? Endte du opp med å levere tilbake?
  20. Takk for svar! Det stemmer nok at det er ca 50 gram det går i kongen. Hun blir jo ikke direkte dårlig i magen, men det blir løsere enn vanlig hvis jeg gir mye VOM. Du har vel kanskje rett i at det ikke er noe grunn til å bytte om hun fungerer godt på det hun går på, men så lurer jeg jo selvfølgelig om hun fungerer bedre på noe annet. Har kjøpt noen Provit godbiter nå og det virker som hun liker smaken godt, så da prøver vi gjerne det. Har de et valpefòr? Eller kan hun spise de rene typene? Hun er bare 2,5 kg og snart 4 mnd. Er min første valp, så er jo litt kanskje i overkant opptatt av å gjøre alt riktig. Hvordan anbefaler du at vi prøver ut Provit da? Blande inn med tørrfor, eller går det også i kong?
  21. Det er så mange tørrfòrmerker på markedet, jeg vet ikke hvilken ende jeg skal begynne i... Har en Havanais på snart 4 mnd. Hun får per nå Royal Canin junior tørrfòr og VOM. Matskålen med tørrfòr står fremme hele dagen (vet det ikke er anbefalt, men det er det som fungerer for oss, og hun klarer å dosere det fint selv i løpet av dagen). Hun får også 1 kong med VOM om dagen. Vi har merket at hun blir liiitt løs i magen om vi gir henne mer enn 1 liten kong VOM i løpet av en dag, så det er det hun får nå. Jeg skulle gjerne ha gitt henne bare råfòr, men det er jo litt enklere med tørrfòr, samt at hun har fastere avføring som jeg tror er bra. Jeg vil helst bytte fra Royal Canin, men vet ikke hvilket merke vi skal bytte til. Kriteriene mine er at det skal ha mye kjøtt og proteininnhold, men litt fiber da det virker som hun har bra av det.Jeg vil også at det skal være så rene ingredienser som mulig. Jeg er helt grønn på dette. Har noen noen merker å anbefale? Pris har egentlig ingenting å si. Jeg kommer til å gi henne VOM en gang om dagen uansett.
  22. Dette er jeg også enig i. Vanskelig å vite hva man skal gjøre, men jeg hadde ikke levert en hund til en person du har snakket med på nett som sier hun har kjøpt valpen og levert tilbake uten å få tilbake pengene.. Du har jo ingen bevis på at det er sant.. Man tenker jo folk ikke lyver om sånt, men det er mange syke folk der ute..
  23. Uff, så leit at sånne ting skal skje.. Jeg hadde dog ikke sent tilbake hunden til forrige eier (hun som var allergisk) for at den skal bo hos ex-mannen hennes. Det er veldig leit for henne at hun sendte tilbake hunden til oppdretter uten å få tilbake pengene, men jeg tenker som så at hun allerede faktisk har sendt tilbake hunden, og har hun ikke fått tilbake pengene kan hun jo anmelde oppdretter, det er ikke ditt ansvar.. Jeg hadde kontaktet nkk for å høre hva de mener du skal gjøre. Den er vel registrert der, og da kan vel de prøve å komme i kontakt med oppdretter.
  24. Hmm ja, du har vel kanskje rett.. Da skal vi se om vi finner noen tissematter! Eller så er voksduk et supert tips Da blir det litt farting rundt i dag. Hun ligger greit i bur i bilen, så vi prøver å kjøre bil litt anhver dag så hun fortsetter å like det
  25. Så bra å høre at det fungerer for dere, virker som dere har løst det veldig fint! Takk for tips, da prøver vi det. Vil ikke bruke tissematter, men vetbed burde jo gå. Kanskje jeg burde skru på alarm i løpet av natten, så hun får lufta seg. Hvor får man kjøpt slike kompostgjerder? Får sende samboern ut for å kjøpe det i dag Lulla her tygger bare på kjøleunderlaget, så her fungerer ikke det, men det virker heller ikke som hun plages mye med varmen, så det er jo bra.
×
×
  • Opprett ny...