Gå til innhold
Hundesonen.no

Maria_

Medlemmer
 • Innholdsteller

  7
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om Maria_

 • Rang
  Nykommer
 • Bursdag 23. Desember

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Akershus
 • Hunderase
  Venter på neste :)
 1. Passer Havanais for meg?

  Å så bra å høre at det ikke er veldig utbredt! Da satser jeg på å finne en bra oppdretter som har fokus på bra helse! Hihi, vi får se om det blir utstilling på meg, kan jo være veldig gøy har jeg hørt, og min mor har nok et lite ønske om å stille ut min fremtidige hund, vi får se! Tusen takk for gode råd! Føler jeg kan litt mer nå
 2. Passer Havanais for meg?

  Tusen takk for svar! Facebookgruppa ble jeg nettopp med i, så hyggelig gruppe! Aaah, blir mer og mer sikker på at rasen er noe for meg! Visste ikke at det var blitt litt dårlige med helsen, da skal jeg være oobs på det! Vet du om det er veldig utbredt med lever, nyre, hjerte og øyesykdommer? Eller er det noe man kan unngå hvis man velger en oppdretter som fokuserer mye på å avle friske hunder? Vet det selvfølgelig er en viss risiko med alle levende vesener, men vet jo at noen raser er mer utsatt... Ellers, hvordan er det med holdninger til utstilling? Har egentlig ikke tenkt til å holde på med det, kanskje et par ganger som valp, men pga pelsstellet hadde jeg jo egentlig tenkt til å holde den kortklipt.. Har lest på hjemmesiden til et par oppdrettere og det står at de helst vil selge til mennesker som vil drive med utstilling. Har du ellers noe mer tips til når jeg skal velge oppdretter? Tar imot alle tips jeg kan få! Beklager for mye spørsmål, men kjenner ingen med erfaring med rasen, så er litt vanskelig å få info! Igjen tusen takk for svar!
 3. Valpegjengen 2017 og 2018 og 2019

  Kan endelig si at det blir valp på meg enten sent i 2018 eller iløpet av 2019. Kommer anpå hvor fort jeg klarer å bli kjent med oppdrettere og linjer jeg liker (og blir satt på liste) Blir nok en Havanais-valp! Har følt meg så tom og ensom de siste årene etter familiehunden som var min beste venn døde i 2016, så dette blir spennende!
 4. .. så at dette ikke var relevant da jeg leste innleggene over.
 5. Passer Havanais for meg?

  Takk for svar! Hunden din høres veldig ut som noe jeg kunne tenke meg! Jeg har vurdert Yorkie også, men er redd for at tispene kanskje blir litt i det minste laget? Har sett noen som er veldig små, men det er vel kanskje veldig individuelt? Høres ut som en flott rase med litt futt i seg ! Skal på utstilling i helgen, mest for å se på Havanais egentlig, men får gå rundt og få med meg andre raser også! Er det noen som kan litt mer om Havanaiser og Yorkie sin helse? Er det noe som rasen er mye utsatt for? Har lest at Havanaiser også har lett for å få sopp, stemmer dette? Er det noe mer jeg skal se etter i linjer hos oppdrettere? Evt HD eller noe andre sykdommer de er lett utsatt for? Litt vanskelig å få info ang sykdom, og oppdrettere er jo ikke alltid like rett frem.. Tusen takk for hjelp! Tror forresten jeg skal gå for tispe
 6. Passer Havanais for meg?

  Ja, det blir minst en times god tur en gang iløpet av dagen, og noen turer i bånd rundt nabolaget for å tisse og gjøre fra seg iløpet av dagen. Vi har et fint nabolag og bor rett ved siden av skog, så det blir ikke noe problem med turer! Vi bor også ved en hundepark, så det kan også prøves etter hvert!
 7. Passer Havanais for meg?

  Hei! Jeg vurderer sterkt å skaffe meg en hund i løpet av året, men føler jeg har lest meg helt blind på raser. Bor i en leilighet som ikke er alt for stor, og vurderer derfor en liten til middels stor hund. Jeg er vokst opp med fuglehunder, og føler jeg er klar for min egen hund nå som jeg har bodd for meg selv en stund. Jeg er ikke alt for aktiv og har derfor sett mye på raser som ikke trenger alt for mye mosjon, men selvfølgelig noen turer i løpet av dagen, mental stimuli og leking. Jeg har alltid ønsket meg mops fordi det virker som en rase som passer meg, men har de siste årene lest meg opp på rasen, og har valgt det bort pga helseplager og pustevansker. Har også sett på Yorkshire Terrier, Bichon Havanais og Norfolk Terrier, men passer disse som selskapshunder og sofakompiser? Og hvordan er helsen på disse? Jeg trenger som sagt litt hjelp, så prøver å gi så mye info som jeg kan, så kanskje noen har noe råd Her er det jeg kan tilby det kommende familiemedlemet : -Tisseturer, samt en lengre tur i løpet av dagen. -Masse kjærlighet og kos, trenger en kompis jeg kan ligge litt i sofaen med, eller leke inne i leiligheten. -Mamma har katter som er vant til (og elsker) hund, og den kommer til å tilbringe en del tid der, så fint om den kanskje ikke er kjent for å jakte på katter? -Pelsstell kan jeg fint holde litt på med, men må være mulig å holde den kortklipt. -Mental trening, jeg har alltid vært glad i å lære hundene triks, samt en del lek! -Jeg er borte litt i løpet av noen dager i uken og helgene, 6 timer ish, så det må ikke være helt krise om jeg ikke er hjemme. Men dette går vel mer på oppdragelse? Aldri vær problem med hundene jeg vokste opp med. -Litt variert mosjon, alltid tisseturer selvfølgelig, men noen dager blir det nok mest kos inne. Som sagt er jeg oppvokst med jakthunder, så andre raser har jeg mildt sagt lite erfaring med. Lurer også på om det er lurest å gå for tispe eller hannhund da det er første gang jeg har hund alene? Hvis noen trenger mer info så si ifra, uff føler dette ble alt for langt, men håper at noen har noen ideer !
×