Jump to content
Hundesonen.no

MJB

Medlemmer
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About MJB

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

371 profile views
 1. Jepp, du forstår rett. Jeg vet at ikke puddel og wheaten går for det samme. Jeg liker det jeg leser om begge rasene, gemytt-messig blant annet. Jeg har tro på at puddel er en fin rase å ha i hus. Men man skal jo helst like hele hunden, derfor lurte jeg på om puddelen har det greit med å ikke bli frisert og stæsja. Beklager dårlig formulert spørsmål. Takk for alle innspill!
 2. Takker for svar! Det høres ut som jeg kan klare det... Finnes det noen nettsider, bøker e.l som tar for seg kostnader? Da tenker alle slags kostnader. Ikke så lett å vite på forhånd hva et hundeliv koster. Jeg leser om vaksiner, ormekur, forsikring, utstyr og mat skal den jo ha... Prøver å danne meg et bilde, og lage et slags budsjett. Som dere sikkert skjønner, har jeg ikke tenkt å impuls-kjøpe en nusselig valp. Dette må overveies nøye.
 3. Kan man bruke maskin på wheaten? Eller bruker man bare saks? Ser for meg at maskin er mer effektivt når man først drar i gang...
 4. Takk for svar Ingidano! Børsting 1-2 ganger i uken høres nesten lite ut, han skal jo ha daglig kos uansett! Det er egentlig denne klippinga som skremmer meg... Takk for svar Stella! Slik hunden er på bilde 2 er den jo nydelig! Fønes... er det en egen føn beregnet på hund man må ha da?
 5. Jeg har begynt å tenke på om vår familie skal få en hund i huset. Jeg elsker settere og store bamser som new foundlans, og sankt bernards. Men så innser jeg at jeg ikke er begeistra for hunder som røyter. Plagde meg ikke som barn, men det var kanskje fordi jeg ikke var husets renholdsansvarlig… Nå derimot har det faktisk seglet opp som kriterie nummer 1: Hunden må vere røytefri. Men da må jeg jo være innstilt på en del pelsstell skjønner jeg. Det er to raser som peker seg ut som aktuelle; mellom-puddel og soft coated wheaten terrier. Jeg har absolutt mest lyst på wheaten, bare fordi jeg vet at jeg har falt pladask for alle wheaten jeg har møtt, men det begynner å bli en stund siden sist jeg så en. Men det jeg er bekymret for er dette evinnelige pelsstellet. Jeg er redd for å ikke klare det! Hvordan er det egentlig? Skrem meg gjerne! Det siste jeg vil er å skaffe en hund, for så å innse at dette ble for mye… Det ser så vanskelig ut å klippe pelsen på potene! Og ansiktet… Og hva med de periodene da en familie kan ha uventet «nedetid»? Type influensa, omgangssyke, for mange møter og ting som skjer på en og samme uke. Dette er vel noe alle familier opplever. Hva gjør wheaten-eiere da? Det står jo at det er en perfekt hund for familier? Kommer det til å gå bra likevel? Jeg snakker altså om unntakstilstander, ikke normalen. Hvis vi skaffer en hund skal den ha det bra! Jeg vil bare prøve å se for meg alvoret før hunden flytter inn og ikke etterpå. Når det gjelder puddel: det jeg ikke liker med puddel er faktisk utseendet! Jeg har sett bilder av puddler som har lik lengde på pelsen over hele kroppen, også på hodet, de er nydelige!! Synes ikke den lange manken, fluffy ører og det glattbarberte ansiktet er så tiltalende. Er det mindre tidkrevende å bare holde pelsen jevnt klippet over det hele? I så fall er to problem løst på en gang for min del!
×