Gå til innhold
Hundesonen.no

Anni

Medlemmer
  • Innholdsteller

    103
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Hunderase
    Labrador
  • Mine dyr
    Labrador, katt, fisker og hest på fôr

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Anni's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

23

Nettsamfunnsomdømme

  1. @Ingidano Veldig fint å høre ulemper også, er klar over at belger krever veldig mye, og er både vokt og gjeterhund. Har ikke tenkt så over at de er strie på måten du sa, og det er noe det er veldig fint å vite om. Siden du har belger, kan jeg spørre om hvordan en typisk hverdag er med deg og hundene? Jeg tenker meg, når hunden er voksen. En mindre tur før jobb, kanskje gjemme noe godbiter og litt triks, lett hodetrim. Ha noen til å lufte midt på dagen. Når jeg kommer hjem, lage middag og etter det gå 1-2 timer tur eller dra på kurs/trene lydighet/agility/spor. Eller begge deler, men da blir turen sannsynligvis kortere. I helgen vil det bli enten en langtur eller to 1-2 timers turer. Eller joggetur/sykkeltur/skitur/ridetur alt ettersom. I tillegg til noe mental trening. MEN det vil bli dager som det ikke går som normalt og som blir roligere, og det kan hende at det blir noen uker som blir noe roligere før ting blir som normalt igjen. I tillegg så blir det min første hund som jeg skal ha på egen ansvar. Jeg kan tenke meg at både puddel, retriever, spaniel og collie kan passe som jeg tenkte på før jeg skrev dette innlegget. Men det er ett pluss om hunden har noe trekklyst også på ski/sykkel.
  2. @Tyttebæra Er ganske klar over hvordan de kan virke, og jeg kommer til å ville hilse på hunder, kanskje besøke oppdretter, av alle rasene jeg har sett meg aktuelle?
  3. Tusen takk for ett fint reflektert svar? Jeg må lese mer om helsen innen rasene ser jeg ja. Har alltid tenkt at belgiske fårehunder lett kan bli veldig stressa, men syns de er utrolig fine? Jeg vil jo ha en hund som liker å jobbe, kommer til å gjøre masse med hunden hver dag. Men enkelte dager vil det bli roligere og kanskje litt usikker på hvordan de er med stress. Men det er sikkert veldig ulikt fra hvert individ. Jeg kjenner jeg må lese meg mer opp på tervuren. Tror du tervuren er den mest "familievennlige" (så klart med fysisk og psykisk trening) av tervuren og groendael? Siden du anbefalte denne. Jeg er veldig interessert i hund og innstilt på å bruke mye tid på hund. Er ganske aktiv fra før, så hadde vært supert med en aktiv rase, så lenge den klarer rolige dager også. Er en fordel med lettstelt pels ja, da jeg er MYE i skogen. Har tenkt at puddel er fordel med tanke på røyting inne, og jeg har møtt flere pudler jeg har likt veldig godt. Jeg må prøve å få dratt på noen treff til alle rasene jeg er interessert i?
  4. Det var utrolig gøy, og spennende å lese om? Jeg kjenner jeg må prøve å møte flere individer av flere av disse rasene?? Veldig lyst til å hilse på en field en gang også!
  5. Tusen takk for ett utdypende svar, og også litt av egen erfaring? Det ga meg en del å tenke på. Søkte opp field spaniel og de var nydelige? Hvordan syns du det er å leve med dem? Jeg ønsker jo kanskje at neste hund ikke er overlykkelig over hvert eneste levende vesen en ser, men vil heller ikke at den skal være usikker/redd heller. Jeg kommer til å sosialisere hunden mye, hilse på ulike typer mennesker og ta med på togtur og til byen. (Jeg bor landelig) Vil også melde meg på valpekurs, og ulike andre kurs, da jeg som sakt tidligere har veldig lyst til å prøve ut litt ulike grener. Kanskje komme meg inn i sporten på hobbynivå?
  6. ?? Ok, jeg hilste på noen her om dagen og digget hvor ivrige de var
  7. Tusen takk for svar. Jeg har tenkt og lest en del mer, og virker som det er ett vanlig problem hos welsh springer spaniel, det er synd. Men Engelsk Springer spaniel virker jo også utrolig fine! Har lest litt om working spaniel også, men det blir kanskje litt mye, litt usikker men er noe å lese mer om. Må lese mer om helsa til disse også. Uansett rase jeg velger så blir det en rasehund fra godkjent oppdrett. Har litt lyst til å være med på utstilling etterhvert, men har aldri drevet med det tidligere.
  8. Tusen takk for en litt ny synsvinkel? Skal lese meg opp nøyere på retrieverne, spesielt flatcoated og curly. Og både welsh og Engelsk springer. Har lest andre steder også at man må være veldig obs på valg av welsh, men syns de virker veldig fine. Så må jeg grave mer etter info om puddel og korthåret collie. Når jeg bestemmer meg for hvilken rase jeg vil ha, skal jeg sjekke opp oppdrettere. Skal også prøve å se etter oppdrett i Sverige. Tusen takk for utfyllende svar?
  9. Var kanskje det jeg leste at curly kanskje er noe mer reservert, uten å være agressiv, og noe mer aktiv som gjorde at jeg syntes den virket aktuell. Har også hørt at jo mer populær en rase er, jo mer sykdommer blir det hos rasen. Har kanskje tenkt at det er noe mindre forekomst hos curly, men det vet jeg egentlig ikke så mye om, så hadde vært utrolig gøy om noen her inne hadde mer kunnskap på det området. Foreldrene mine har labrador, han er nå 10 år men sliter en del med leddproblemer og er avhengig av ekstra tilskudd, noe han har måttet ha siste årene. Han kan fint ble med på lange turer, men kan ikke bli med på jogge/sykkelturer. Vet det kan skje med alle raser, men det har kanskje gjort at jeg har blitt skeptisk til både labrador og golden da det er veldig vanlig hos disse. Engelsk springer og welsh er utrolig fine. Liker egentlig alle spaniel rasene. Det er mulig at engelsk springer er litt bedre mentalt sett, men der igjen har jeg veldig lyst til å høre erfaringer. Storpuddel er mye pelsstell men kan holde sveisen i hverdagsklipp så tror jeg det skal passe bra. De er fantastiske hunder, og har møtt noen av dem. Collie korthår virker som en veldig frisk rase, og virker som collie ikke har like lett for å bli stresset sammenlignet med border collie. Om noen her inne har erfaring med noen av disse rasene, både mentalt, bruksområder og sykdom hadde det vært veldig spennende å høre om det.
  10. Har lest mye om ulike raser lenge. Er åpen for forslag, men har favorisert Curly coated retriever, storpuddel, welsh springer spaniel og korthåret collie. Ønsker en hverdag med hovedtur på rundt 1,5 time. Mer eller mindre avhengig av hva dagen bringer. Oftest i skogen, noen ganger i nabolaget, noen ganger sykkel/skitur. Om hunden har trekkvilje på ski er det noe jeg syns er utrolig gøy, men kun hobby. Jeg ønsker å melde meg på ulike kurs, hvor rallylydighet ser ut som noe jeg har veldig lyst til å bli mer kjent med. Men vil også teste ut agility, og spor. Har ingen intensjoner om å starte høye klasser, men hadde vært gøy å meldt meg på noen små konkurranser etter hvert. Jeg driver en del med hest, så hunden får bli med i stallen, og kanskje rideturer etterhvert. Jeg har erfaring med labrador, men evt ny hund vil bli min første hund på eget ansvar. Det jeg liker mindre med labrador er at de kan være litt vel glad i folk. Blir overlykkelig for hver eneste person man passerer? Kan også tenke meg ett hakk opp i aktivitetsnivå. Jeg tror både curly coated retriever, storpuddel welsh springer spaniel og korthåret collie kan passe meg. (Fullt klar over pelsstell på puddel). Tenker om noen har personlige erfaringer med rasene utover det man kommer over på nett. Spesielt curly coated er det litt vanskelig å få mer informasjon om. Vil prioritere at det er en relativt frisk rase med god mentalitet. Hva tror dere vil passe meg?
  11. Noen som vet mye om hverdagen med korthåret collie? Hvor mye den krever av hjernetrim? Hvis det blir denne rasen vil hunden få nok tur. Det er ikke noe problem. Vil gjerne prøve å teste ut andre hundesporter. Som lydighet og agility. Men det blir ikke hver dag. Gjerne prøve å lære hunden masse triks osv. Hvordan takler de dager som er rolige? Stort sett blir det lite "rolige" dager men jeg regner med at det kan skje, man blir jo også gjerne syk en dag. Eller at det er skikkelig dårlig vær. Osv. Noen som kjenner denne rasen og kan fortelle litt mer? Vet jo at dette er en gjeterhund som krever mye mental stimuli. Men hvor mye og eks på hva.
  12. Tusen takk for din erfaring ?? Flat blir definitivt vurdert! ? Har egt kommet så det står mellom flatcoated, storpuddel og dalmatiner etter en del lesing er det de jeg har falt for. Så da er det å møte masse individer av disse og prøve å finne ut hvilken av disse tre som blir min rase ❤??
  13. Foretrekker labrador fremfor golden, ikke sikkert det er riktig men føler selv at labrador har litt mer driv enn golden ? Men det har vel også litt med at de golden jeg har møtt er familiehunder og litt vel rolige for min del. Jakttypen kan godt vøre noe helt annet. Og jeg syns fart er sinnsykt gøy!! Men syns også det er veldig greit å ha en hund som kan gå løs (ikke lokker seg helt ut av ett rådyr eks som det er masse av hvor jeg bor og forsvinner i flere timer) men jeg overlever nok om den lukter noe spennende og bestemmer seg for å følge den men alltid holder seg i nærheten. Og en hund som er litt trenevillig. Så har litt lyst på en mellomting ? Labradoren jeg går mye tur med og passer veldig mye kan også finne på å "skal bare lukte på dette her så kommer jeg" og det er akseptabelt men viktig at hvis man eks skulle møte noen at han kommer og det gjør han stort sett med mindre det er noen han kjenner ? Men jeg syns ikke trekkviljen er helt der jeg vil. Trekker noen km også er det slutt. Og er bare de første meterne det er grei fart også er det rolig trekking. Han er med på lange turer men han velger stort sett og løpe ved siden av. Så vil ha noe med mer iver. Hvis du skjønner. Og jeg tror ikke det har noe med at han er feit eller noe sånn. For han får lang tur hver dag og eiere passer på hva han spiser. Han er ikke feit men er vel ikke slank heller. Er vel mer sånn han er. noen andre i familien hadde også labrador og han var trenevillig og var med på masse tur og han var slank. Men ikke noe trekkvilje. Så en vanlig labrador til blir det nok ikke men dette var jo fra utstilligslinjer da. Hvis jeg skulle beskrevet den "perfekte" hunden (som jeg vet ikke eksisterer) så hadde det vært svært aktiv som aldri blir hengende etter på tur. Elsker å trekke å gjør det av full glede samtidig som hun fint kan gå løs og komme på innkalling og er med på alt av nye aktiviteter vi finner på. Og selv om de fleste dagene vil være med masse aktivitet så tåler hun en rolig dag en gang i blant.
  14. Så bra at du har funnet drømmehunden til tross for annet pelsstell enn du ønsket? Jeg vet jo at det ikke finnes noen "perfekt" hund men vil prøve å finne det som blir nærmest mulig "perfekt" for meg
  15. Er litt det jeg også tenker Kort pels er lettere med tanke på skitt. Men skal prøve å ikke la det komme i veien for drømmehunden Men foretrekker kort pels eller kan klippes kort
×
×
  • Opprett ny...