Jump to content
Hundesonen.no

CamillaTS

Medlemmer
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

22 Excellent

About CamillaTS

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Dansk-svensk gårdshund

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. CamillaTS

  Nervøs etter nyttårsaften

  Nå har hun vært rolig her på sofaen i et teppe i en time ca. Hun har ikke reagert nevneverdig på lydene fra TV. Jeg forsøkte med gel tidligere i dag, uten hell. Nå har vi bare forholdt oss som vanlig, sitter i sofaen og ser TV uten noe mer fuzz. Skjelvingen hennes har stoppet, og det ser ut til at hun roer seg. Hun skal få seg en tur i hundebarnehage i morgen, se hvordan hun reagerer på det. Vi tar henne hjem om det ikke funker. Vi har alltid fått skryt for at hun er en trygg hund, det har vi jobbet for ved å ta henne med når vi skal noe - latt henne bli vant til alle situasjoner og lyder. Det er lenge siden vi har hatt bur til henne, men om hun ikke roer seg i natt, vil jeg ta det frem til i morgen. Tusen takk for tips og innspill ❤️
 2. CamillaTS

  Nervøs etter nyttårsaften

  Hun vegrer seg ikke mot å gå tur. Hun har fått to lange turer i dag, både på dagtid og nå i kveld. Hun koser seg ute, glad hale og snuser rundt som vanlig. Så når hun kommer inn er det rett til sofaen og der sitter hun og skjelver og ser ut av vinduet - nesten helt paralysert. Hvis hun skulle slumpe til å slappe av, skvetter hun opp ved hver lille lyd. Og det er lyd i et hus med to tenåringsgutter, så hun har ikke roet seg helt siden kl 15 i dag 😪 Hun må jo bli veldig sliten av dette.... Tenkte jeg skulle se henne an over helgen, og evnt kontakte dyrlege på mandag om det ikke endrer seg. Jeg bare håper at det kan finnes en løsning og at hun blir seg selv igjen. Jeg er så lei meg for dett, og så sitrende sinna på de som ikke klarer å la vær den oppskytinga! Legger til at vi ALDRI har fyrt opp et eneste fyrverkeri, selv når vi ikke hadde hund, men jeg ante ikke at det kunne gjøre sånn skade.
 3. CamillaTS

  Nervøs etter nyttårsaften

  Trenger gode råd fra erfarne hundeeiere... Vår DSG på 16 MNDR reagerte på nyttårsaften i fjor, så i år var vi føre var og fikk medisin fra dyrlegen. Sånn som skal smøres i gommene, som beroliger uten å sløve ned helt. Nyttårsaften i år fikk rimelig greit, hun boffet litt og stresset litt i noen minutter før hun roet seg sammen med oss igjen. Ingen av oss var ute , vi satt i sofaen og så på TV som en normal kveld. Hun sov som normalt etterpå og dagen etter var det ingen tegn til nervøsitet. Hun er vanligvis vant til alle typer lyder, vi kan gå tur i skogen ved en skytebane uten at hun reagerer på det. I går ettermiddag, etter at det ble mørkt, var vi ute på tur - og selvfølgelig var det noen «idioter» som ikke hadde skytt opp alt sitt fyrverkeri på nyttårsaften og som synes det var en god ide å gjøre det i går kl 17.30 ... Hun stoppet opp, og kikket og så begynte hun å trekke hjemover. Vel hjemme har vi nå fått en veldig urolig hund. Hun skjelver og vokter konstant. I natt har hun reagert på alle lyder, og har sittet og voktet ut av vinduet mens hun skjelver siden vi stod opp. Hun har ingen vegring mot å gå ut, men gjør fra seg og vil fort inn igjen. Hun reagerer på alle skrape lyder fra TV feks, som hun ikke har reagert på før. Da strekker hun hals og stirrer. Jeg tenker at dette er veldig stressende for henne, og det er så tydelig ettersom hun egentlig er en rolig kosestund med tydelig av og på- knapp. Akkurat nå har hun for første gang i dag lagt seg ved siden av meg i sofaen rolig, men hun skjelver hele tiden , og den minste lille lyd får henne til å sette seg opp og kikke. Hva gjør jeg nå? Er det noe som går seg til, eller bør jeg gjøre noe med det , evnt hva? Synes det er ille å se henne sånn, og jeg har ikke lyst til å dra fra en redd//nervøs/stresset hund. Takknemlig for tips.
 4. CamillaTS

  Akkurat nå, oktober 2018

  ❤️ Klem til deg!😪
 5. CamillaTS

  Kva meiner DU bør være med på eit kvalpekurs?

  Vi har gått på to valpekurs, med to forskjellige instruktører. Det første kurset var ikke noe særlig. Jeg følte at vi ikke fikk til, kurslederen var lite inspirerende. Kurs nr 2 begynte med tre timer med teori, hvor de forklarte hvorfor man skulle gjøre sånn eller sånn, fortalte hva de hadde prøvd og ikke fått til, forklarte hvorfor ting funket. Jeg følte at dette var folk som forstod hunder, men som også forstod oss som nye hundeeiere. Tydelige, vise i praksis på MIN hund, gi personlig oppfølging også under kurs. Ta seg tid. Det er det jeg setter mest pris på ved disse instruktørene. Noen ganger skulle jeg ønske at det varte litt lenger enn en time. Halvannen hadde vært passelig. vi kommer til å fortsette å gå kurs, målet er bronsemerke etterhvert.
 6. CamillaTS

  Akkurat nå APRIL

  I form ja.... har en målsetting om 10kg mindre før sommeren. Jeg vet hva jeg må gjøre, jeg gikk ned 17 kilo i fjor. Siste halvår har jeg hatt fokus andre steder, men vekta har holdt seg greit. Nå må jeg få igang kondisen også. Siste dag på grunnkurs for voffsa i kveld. Neste blir hverdagslydighet. Ha en fin dag
 7. CamillaTS

  Akkurat nå APRIL

  Jeg kunne gitt mye for å ha 20+ grader 😊 Vi sliter med å få voffsa til å holde seg unna når vi spiser. Det er spesielt slitsomt hvis vi har gjester, for de kan plutselig finne på å gi henne en smule. Så dersom vi sitter foran TV, så har hun begynt å forstå at da nytter det ikke. Men sitter vi ved spisebordet, da blir hun helt loco. Resultatet er at hun har gnagd på spisestuestolene. Lurer på å benytte time- out og rett og slett bruke spisestuen mer, også når vi ikke har gjester. Andre tips?
 8. CamillaTS

  Akkurat nå APRIL

  Takk for praten 😉
 9. CamillaTS

  Akkurat nå APRIL

  Lutt usikker på hva du mener eller hva du tillegger meg av dårlige egenskaper her. Uten at dette skal ta helt av, så kan jeg opplyse deg om at jeg aldri har krasjet eller kjørt av veien i mitt liv som sjåfør, og jeg kjører en del.
 10. CamillaTS

  Akkurat nå APRIL

  Takk. Det går an å lese et innlegg uten å tolke i verste mening 😉
 11. CamillaTS

  Akkurat nå APRIL

  Ja, OK. Da vet jeg jo det... ( det var ment noget humoristisk med et lattersmily etter. Jeg er faktisk ikke så dum at jeg sjanser med mitt og andres liv ved å kjøre med sommerdekk på vinterføre. )
 12. CamillaTS

  Akkurat nå APRIL

  Fordi jeg synes det er mer behagelig å kjøre på. Vi skulle ikke til fjells i påsken, skulle ingensteds faktisk og det er bare veier her. Vi har en bil til som ikke har sommerdekk.
 13. CamillaTS

  Akkurat nå APRIL

  Rolig nå.... jeg kjører jo ikke med sommerdekk dersom det ikke er forhold til det.
 14. CamillaTS

  Akkurat nå APRIL

  Sommerdekkene kom på onsdag i påskeuken. Noen sjanser skal man jo ta 😂
 15. CamillaTS

  Akkurat nå APRIL

  Har tatt frem oliventrær fra kjelleren og sådd årets drivhusplanter. Det er det nærmeste jeg kommer vårstemning denne helgen tydeligvis. I går var vi og besøkte en hundebarnehage. Zaphira storkoste seg med å kunne leke med mange flotte hunder på trygge områder. Og OM hun var sliten i går ettermiddag/kveld. Det holdt med en liten sving ut i gata for å gjøre nødvendig ærend, så ville hun inn og sove igjen. Vel, en sliten valp er visst en lykkelig valp, og jeg må si at det ble en deilig og rolig kveld slår ihjel søndagen med Paris-Roubaix, blir skikkelig søndagsmiddag også. Og en god tur etterhvert.
×