Gå til innhold
Hundesonen.no

Dopamine

Medlemmer
  • Innholdsteller

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Dopamine

  1. Er nok ikke et alternativ for meg, har alltid vært imot i å bruke bur, derfor har jeg ikke kjøpt et i utgangspunktet selvom oppdretter oppfordret meg til å kjøpe bur, synes det blir litt synd å la en venn stå i bur i flere timer uten noen skanser til å bevege seg rundt på. Jeg tror jeg tar alle de andre gode tipsene med at jeg må ta det rolig i førsteomgang, og ikke stresse med treninga, han er altfor knyttet til meg og det fører nok bare til at ting blir verre..
  2. Uff.. var dette jeg ville unngå.. er det feil av meg å levere valpen tilbake? Hva gjør jeg hvis oppdretter ikke vil ha han tilbake? Blir uaktuelt å omplassere han til et helt nytt hjem føler det blir vanskelig når han ikke klarer å være et par timer alene uten å bombardere huset fullstendig..
  3. Skjønner. Så hjelper det om det alltid er noen hjemme til å ta vare på han? Er det sånn det blir slutt på all usikkerheten? At han blir tilvendt i det miljøet han er i slik at han til slutt ikke trenger å fotfølge meg? Hvordan skal jeg gå frem?
  4. Kanskje greit det, men de gangene hvor hele familien faktisk må dra må jeg ha en løsning på, det dreier seg aldri om over 3 timer, men det å være alene hjemme littegrann må han klare uten å gjøre fra seg i hele huset og ødelegge dørkarmer. Som jeg sa tidligere skaffer vi oss hund u førsteomgang fordi vi faktisk har tid til hunden hver dag, men det er noen ganger han må klare seg alene eller med min andre hund.
  5. Ja, han er en veldig veldig usikker hund.. har jeg gjort noe galt? Han er veldig usikker på mennesker som kommer på besøk hos oss, er dette et tegn på noe? Han bjeffer og holder seg unna dem. Jeg vet ikke hvordan han var hos sin forrige eier, men jeg fikk beskjed om at han alltid har vært veldig sky og alltid holdt seg i bakgrunnen.
  6. Løpe løs er nesten ukjent mulig da vi ikke har gjerde rundt Hagen, men han har et langt bånd som rekker langt. Dessuten er det gange hvor vi tar han med til et innestengt sted f.eks en barnehage der han får løpe skikkelig av seg. Jeg aktiviserer han mye i Hagen, men har mulighet til å gjøre det større steder etter hvert som han blir trygg. Men jeg er fullt klar over før jeg fikk han at en hund som han trenger mye aktivisering, tenkte at et par timer ute i Hagen var greit i tillegg til 4-5 turer om dagen.. han har bodd hos en som Eide mange hunder samtidig så han har aldri vært alene i hele sitt liv, han bodde med familien og søsknene sine og var mye ute enn inne. Moren han har hatt et kull før, så han har bodd hos sine eldre søsken også.
  7. Da har jeg skjønt det slik at jeg ikke skal fortsette å ikke la han følge etter meg? Men jeg har heller ikke mulighet til å hente posten f.eks da hele familien er stort sett hjemme og det hjelper svært lite... det er alltid en person som er hjemme, og det vil ikke gi progress til treningen. Hva må jeg gjøre da? Han er en ganske stor valp , blanding av mynde og schæfer så det er vanskelig med mye.
  8. Det jeg mener med bor er at han sover i samme rom med meg så dere får slapp av, han får alt av trygghet og nærhet hos meg.. han har tilgang til hele huset, men bare når f.eks noen er til stede i stua eller med min andre hund fordi om sagt kan han finne på å ødelegge ting og stjele mat på kjøkkenbordet osv, noe jeg vil forhindre så jeg trenger råd. Det er derfor jeg skrev dette emnet fordi jeg gjorde deg som sto på de fleste nettsider, men tydeligvis er dette galt? Jeg fulgte de fleste rådene folk har gitt meg men men skjenner jeg blir forvirret nå. Som jeg skrev på posten er at jeg har prøvd å gå litt fra han når jeg går på do eller henter posten osv, fordi jeg leste på mange steder at det bidrar til treningen, og at jeg skal øke tiden gradvis slik at han blir vandt til det.. som jeg også skrev så skjønner jeg ikke helt hva jeg skal gjør, vil dere heller skrive råd enn dette? Venninna mi som har hatt valp sa at dette ville hjelpe, og det er mange steder som f.eks agaria.no hvor det står at dette er hvordan man skulle trene det, så jeg bare gjorde det slik...
  9. Nei, vi er aldri borte fra han MER enn tre timer. Formulerte det feil. Beklager for all feil skrivingen, skriver på mobil. Jeg mener at vi kommer aldri til å være borte fra han mer enn tre timer med tanke på at hele familien for det meste er hjemmeværende, i forhold til andre som drar på jobb og er borte 8 timer av dagen.. derfor er det litt vanskelig å trene på dette med han.
  10. Hei igjen! Jeg håper at noen vil svare meg selvom dette emnet ble laget for noen måneder siden. Nå har det seg slik at jeg har fulgt rådene dere gode mennesker har gitt meg, men jeg føler ikke at jeg gjør noen fremskritt. valpen min er blitt 8mnd og han klarer fortsatt ikke å være hjemme alene! Grunnen til at vi skaffet oss en hund til er for det første på grunn av av at noen i familien er alltid hjemmeværende. Så det er sjeldent at hunder må være hjemme alene. Det merker jeg nå er litt problematisk for de gangene vi alle må dra for eksempel på middager eller andre anledninger hvor det kreves at hundene er hjemme alene et par timer uten at det skal bli en skikkelig overraskelse når vi kommer hjem igjen. Den eldste hunden min på 12 år klarer det fint, men det er valpen vi sliter med... jeg har fulgt rådene deres å ikke la valpen følge etter meg for eksempel når jeg skal på do, hente noe eller dusje. Det gikk fint helt til han fant ut hvordan han skulle åpne døren og komme til meg. Etter deg lagde vi en krok slik at det ikke var mulig for han å åpne dørene (vi stenger han på rommet mitt foreløpig hvor han er vandt med å bo, vi er redde for at han kommer til å ødelegge huset om vi stenger han andre steder enn der han er vandt med å bo). Men Idag når jeg kom hjem hadde han gnagd i stykker dørkarmen min og døra samt. Bæsjet og tisset over alt. Han har blitt vant med å være alene fra minutter til opp til en halvtime uten noe problem før, men Idag ble det en stor overraskelse, det lå bæsj og tid overalt og smørt utover senga.. jeg føler meg virkelig desperat fordi jeg har ingen anelse på hvordan vi kan fikse dette når familien alltid er hjemmeværende, så er kan bli vanskelig å trene han på dette... jeg passer på å stimulere han før jeg drar med no lang tur og noen triks. Jeg ga han Til og med et hundevenn men han hadde ikke noe interesse i den. Jeg skrudde også på radioen før jeg dro.. vi er aldri borte fra han mer en 3 timer. jeg er virkelig desperat på hvordan jeg skal løse dette, han har bodd hos oss i over 2 mnd så han er nok kjent med miljøet rundt seg. Håper jeg før noen svar, takk på forhånd
  11. Tusen takk for svar alle sammen! Da tror jeg jeg ikke trenger å bekymre meg så mye akkurat nå.
  12. Det forstår jeg jo, men når han gjør fra seg i Hagen så har han som nevnt på forrige tråd, et bånd. Men det båndet er langt som strekker seg veldig langt, og da tells det vel at han gjør fra seg i bånd?
  13. Jeg aktiviserer han mye i Hagen så er redd han kommer til å tråkke på det:p
  14. Ja, dette er den hunden. Den er fortsatt ikke 100% stueren, men jeg har prøvd og da står han bare det og skikker rundt. Jeg er bekymret for at den kommer til å lage en vane om å tisse og bæsje i Hagen fordi jeg har ikke så mye tid av dagen min til å gå flere timers tur flere ganger enn 1 gang per dag. Da må jeg bare dra han ut i Hagen når jeg ser han holder på å tisse.. jeg lurer på om hunden kommer til å vokse til seg at den skal tisse på tur etterhvert?
  15. Hei. Jeg har hatt en valp på 7 mnd i snart litt under 1 mnd. Jeg har vært flink til å dra han ut når han skal tisse og bæsje, men han verken tisser eller bæsjer på tur, og det kan bli litt problematisk når vi må plukke opp bæsjen hans i Hagen hver gang. Hvordan kan jeg få han til å gjøre fra seg på tur? jeg har prøvd å gå tur med han i flere timer, man han gjør bare fra seg når han kommer hjem igjen.. jeg er litt bekymret for at han kommer til å bare blit vant med å tisse hjemme at han alltid kommer til å enten gjøre fra seg inne eller i Hagen...
  16. Hei, har hatt en valp på 7mnd i nå litt over en uke. Vi i familien prøver gradvis å gjøre han vandt med hjemme alene trening. Det jeg har prøvd hittil er å la han være på det rommet han føler seg tryggest i, og be han bli der, før jeg kommer tilbake SEKUNDER senere med godbidt og ros. Har prøvd å gradvis øke tiden litt. Trener han også på dette etter aktivisering, når han er sliten og går inn i en hvile modus. En annen metode jeg har prøvd er at jeg ga han et bein av grisehud fra butikken etter jeg kom hjem for at han skal skjønne at det ikke er så ille når jeg drar fra han. Jeg vet ikke hvordan jeg skal trene han ellers, men jeg føler det jeg gjør ikke funker fordi han er så avhengig av å følge etter oss hele tiden. Han dere tips på hvordan jeg kan trene han til å være alene hjemme? Evt hvordan gjorde dere det?
  17. Ja, det «båndet» går over hele Hagen, så han rekker til hver eneste krok :-) han kan ikke bindes fast i over tid da han blir veldig hysterisk nåt jeg ikke er til syne, så jeg må være der med han når han skal gjøre fra sec og være ute. Driver å øver på alene hjemme trening, men vet ikke helt hvordna jeg skal få det til. Vi går ut til Hagen hver gang etter han har sovet, lekt og spist. Tar han også ut inni mellom, og det ser ut til å funke kjempe bra. Klarer å lese kroppsspråket hans når han trenger å gjøre fra seg, da går han rundt panisk og snuser på alle steder før det skjer. Til å ha vært her i en uke og være 7 mnd uten noe dotrening må jeg si det går ganske fint! får håpe det forblir inne i hodet hans at hab skal tisse ute, forhåpentligvis får han det til snart ?
  18. Tells det som bånd om han er «bindt fast» i Hagen? Hab hopper og leker i Hagen som om han ikke har på bånd, bare at båndet avgrenser hvor han går så teknisk sett tisser han i bånd. Noen ganger holder jeg tauet og leder han rundt i Hagen så han tisser og han gjør det faktisk nå ble jeg glad
  19. Oppdatering: Nå har han både tissset og bæsjet ute jevnlig (ikke på tur), håper han etterhvert lærer seg å forbinde gress med "ute" og begynner å¨tisse og bæsje på tur etterhvert
  20. Har et spørsmål til. Hittil nekter han å tisse på tur, har gått på flere timers tur flere ganger, og tur hver halvtime. Han tisser kun ute på verandaen eller inne. Om jeg iallefall lærer han å tisse i hagen, vil han kunne forbinde hagen med "ute" og kunne lære seg å tisse på tur senere?
  21. Ah, forstår hva du mener. Jeg lurer på om han noen gang kommer til dette punktet (løfte benet opp når han tisser), men jeg føler at han aldri kommer til det punktet om jeg ikke lærer han å bli husren, derfor skrev jeg denne tråden, uff. Kommer hunder naturlig til å lære å markere og tisse på tur etterhvert?
  22. Ja, jeg tenker det også er smart at man ikke gjør at han blir redd, han har jo trossalt nylig flyttet fra flokken sin. Kanskje jeg burde vente med sånt til etter han er 1 år? Han markerer ikke, men tisser faktisk. Tror du han kan lære av min dachshund? Tusen takk. alle hunder er ulike, så jeg håper at hunden min skjønner at det er meningen at man skal tisse ute.
  23. Det er bra det funket, men som sagt så har han bare vært hos oss i en uke hittil, så han er nok ikke trygg nok på meg nok til at jeg kan kjefte på han, da blir han nok bare redd. Lurer på om det en gang bli nødvendig å kjefte i fremtiden når han har blitt vant til sitt nye hjem? På min dachshund hjalp det, men nå er han voksen og veldig lydig da...
  24. Ja, jeg vet vi bare har hatt han i 1 uke, og det gjelder å være bestemt men tolmodig. Det er bare det at jeg aldri har hatt valp før da jeg kun har tatt over en voksen hund på tre år for mange år siden, og da var han allerede stueren kan man si. Jeg er glad det ikke er for sent å trene han på dette, og er glad for at noen også har vært i samme situasjon som meg :-) Tusen takk for svar så langt!
×
×
  • Opprett ny...