Gå til innhold
Hundesonen.no

Dopamine

Medlemmer
 • Innholdsteller

  30
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

22 Excellent

Om Dopamine

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Kløfta
 • Hunderase
  Greyhound blanding & Dachshund
 1. Hjemme alene trening, desperat

  Er nok ikke et alternativ for meg, har alltid vært imot i å bruke bur, derfor har jeg ikke kjøpt et i utgangspunktet selvom oppdretter oppfordret meg til å kjøpe bur, synes det blir litt synd å la en venn stå i bur i flere timer uten noen skanser til å bevege seg rundt på. Jeg tror jeg tar alle de andre gode tipsene med at jeg må ta det rolig i førsteomgang, og ikke stresse med treninga, han er altfor knyttet til meg og det fører nok bare til at ting blir verre..
 2. Hjemme alene trening, desperat

  Uff.. var dette jeg ville unngå.. er det feil av meg å levere valpen tilbake? Hva gjør jeg hvis oppdretter ikke vil ha han tilbake? Blir uaktuelt å omplassere han til et helt nytt hjem føler det blir vanskelig når han ikke klarer å være et par timer alene uten å bombardere huset fullstendig..
 3. Hjemme alene trening, desperat

  Skjønner. Så hjelper det om det alltid er noen hjemme til å ta vare på han? Er det sånn det blir slutt på all usikkerheten? At han blir tilvendt i det miljøet han er i slik at han til slutt ikke trenger å fotfølge meg? Hvordan skal jeg gå frem?
 4. Hjemme alene trening, desperat

  Kanskje greit det, men de gangene hvor hele familien faktisk må dra må jeg ha en løsning på, det dreier seg aldri om over 3 timer, men det å være alene hjemme littegrann må han klare uten å gjøre fra seg i hele huset og ødelegge dørkarmer. Som jeg sa tidligere skaffer vi oss hund u førsteomgang fordi vi faktisk har tid til hunden hver dag, men det er noen ganger han må klare seg alene eller med min andre hund.
 5. Hjemme alene trening, desperat

  Ja, han er en veldig veldig usikker hund.. har jeg gjort noe galt? Han er veldig usikker på mennesker som kommer på besøk hos oss, er dette et tegn på noe? Han bjeffer og holder seg unna dem. Jeg vet ikke hvordan han var hos sin forrige eier, men jeg fikk beskjed om at han alltid har vært veldig sky og alltid holdt seg i bakgrunnen.
 6. Hjemme alene trening, desperat

  Løpe løs er nesten ukjent mulig da vi ikke har gjerde rundt Hagen, men han har et langt bånd som rekker langt. Dessuten er det gange hvor vi tar han med til et innestengt sted f.eks en barnehage der han får løpe skikkelig av seg. Jeg aktiviserer han mye i Hagen, men har mulighet til å gjøre det større steder etter hvert som han blir trygg. Men jeg er fullt klar over før jeg fikk han at en hund som han trenger mye aktivisering, tenkte at et par timer ute i Hagen var greit i tillegg til 4-5 turer om dagen.. han har bodd hos en som Eide mange hunder samtidig så han har aldri vært alene i hele sitt liv, han bodde med familien og søsknene sine og var mye ute enn inne. Moren han har hatt et kull før, så han har bodd hos sine eldre søsken også.
 7. Hjemme alene trening, desperat

  Da har jeg skjønt det slik at jeg ikke skal fortsette å ikke la han følge etter meg? Men jeg har heller ikke mulighet til å hente posten f.eks da hele familien er stort sett hjemme og det hjelper svært lite... det er alltid en person som er hjemme, og det vil ikke gi progress til treningen. Hva må jeg gjøre da? Han er en ganske stor valp , blanding av mynde og schæfer så det er vanskelig med mye.
 8. Hjemme alene trening, desperat

  Det jeg mener med bor er at han sover i samme rom med meg så dere får slapp av, han får alt av trygghet og nærhet hos meg.. han har tilgang til hele huset, men bare når f.eks noen er til stede i stua eller med min andre hund fordi om sagt kan han finne på å ødelegge ting og stjele mat på kjøkkenbordet osv, noe jeg vil forhindre så jeg trenger råd. Det er derfor jeg skrev dette emnet fordi jeg gjorde deg som sto på de fleste nettsider, men tydeligvis er dette galt? Jeg fulgte de fleste rådene folk har gitt meg men men skjenner jeg blir forvirret nå. Som jeg skrev på posten er at jeg har prøvd å gå litt fra han når jeg går på do eller henter posten osv, fordi jeg leste på mange steder at det bidrar til treningen, og at jeg skal øke tiden gradvis slik at han blir vandt til det.. som jeg også skrev så skjønner jeg ikke helt hva jeg skal gjør, vil dere heller skrive råd enn dette? Venninna mi som har hatt valp sa at dette ville hjelpe, og det er mange steder som f.eks agaria.no hvor det står at dette er hvordan man skulle trene det, så jeg bare gjorde det slik...
 9. Hjemme alene trening, desperat

  Nei, vi er aldri borte fra han MER enn tre timer. Formulerte det feil. Beklager for all feil skrivingen, skriver på mobil. Jeg mener at vi kommer aldri til å være borte fra han mer enn tre timer med tanke på at hele familien for det meste er hjemmeværende, i forhold til andre som drar på jobb og er borte 8 timer av dagen.. derfor er det litt vanskelig å trene på dette med han.
 10. Hjemme alene trening, desperat

  Hei igjen! Jeg håper at noen vil svare meg selvom dette emnet ble laget for noen måneder siden. Nå har det seg slik at jeg har fulgt rådene dere gode mennesker har gitt meg, men jeg føler ikke at jeg gjør noen fremskritt. valpen min er blitt 8mnd og han klarer fortsatt ikke å være hjemme alene! Grunnen til at vi skaffet oss en hund til er for det første på grunn av av at noen i familien er alltid hjemmeværende. Så det er sjeldent at hunder må være hjemme alene. Det merker jeg nå er litt problematisk for de gangene vi alle må dra for eksempel på middager eller andre anledninger hvor det kreves at hundene er hjemme alene et par timer uten at det skal bli en skikkelig overraskelse når vi kommer hjem igjen. Den eldste hunden min på 12 år klarer det fint, men det er valpen vi sliter med... jeg har fulgt rådene deres å ikke la valpen følge etter meg for eksempel når jeg skal på do, hente noe eller dusje. Det gikk fint helt til han fant ut hvordan han skulle åpne døren og komme til meg. Etter deg lagde vi en krok slik at det ikke var mulig for han å åpne dørene (vi stenger han på rommet mitt foreløpig hvor han er vandt med å bo, vi er redde for at han kommer til å ødelegge huset om vi stenger han andre steder enn der han er vandt med å bo). Men Idag når jeg kom hjem hadde han gnagd i stykker dørkarmen min og døra samt. Bæsjet og tisset over alt. Han har blitt vant med å være alene fra minutter til opp til en halvtime uten noe problem før, men Idag ble det en stor overraskelse, det lå bæsj og tid overalt og smørt utover senga.. jeg føler meg virkelig desperat fordi jeg har ingen anelse på hvordan vi kan fikse dette når familien alltid er hjemmeværende, så er kan bli vanskelig å trene han på dette... jeg passer på å stimulere han før jeg drar med no lang tur og noen triks. Jeg ga han Til og med et hundevenn men han hadde ikke noe interesse i den. Jeg skrudde også på radioen før jeg dro.. vi er aldri borte fra han mer en 3 timer. jeg er virkelig desperat på hvordan jeg skal løse dette, han har bodd hos oss i over 2 mnd så han er nok kjent med miljøet rundt seg. Håper jeg før noen svar, takk på forhånd
 11. Hunden tisser eller bæsjer ikke på tur

  Tusen takk for svar alle sammen! Da tror jeg jeg ikke trenger å bekymre meg så mye akkurat nå.
 12. Hunden tisser eller bæsjer ikke på tur

  Det forstår jeg jo, men når han gjør fra seg i Hagen så har han som nevnt på forrige tråd, et bånd. Men det båndet er langt som strekker seg veldig langt, og da tells det vel at han gjør fra seg i bånd?
 13. Hunden tisser eller bæsjer ikke på tur

  Jeg aktiviserer han mye i Hagen så er redd han kommer til å tråkke på det:p
 14. Hunden tisser eller bæsjer ikke på tur

  Ja, dette er den hunden. Den er fortsatt ikke 100% stueren, men jeg har prøvd og da står han bare det og skikker rundt. Jeg er bekymret for at den kommer til å lage en vane om å tisse og bæsje i Hagen fordi jeg har ikke så mye tid av dagen min til å gå flere timers tur flere ganger enn 1 gang per dag. Da må jeg bare dra han ut i Hagen når jeg ser han holder på å tisse.. jeg lurer på om hunden kommer til å vokse til seg at den skal tisse på tur etterhvert?
 15. Hei. Jeg har hatt en valp på 7 mnd i snart litt under 1 mnd. Jeg har vært flink til å dra han ut når han skal tisse og bæsje, men han verken tisser eller bæsjer på tur, og det kan bli litt problematisk når vi må plukke opp bæsjen hans i Hagen hver gang. Hvordan kan jeg få han til å gjøre fra seg på tur? jeg har prøvd å gå tur med han i flere timer, man han gjør bare fra seg når han kommer hjem igjen.. jeg er litt bekymret for at han kommer til å bare blit vant med å tisse hjemme at han alltid kommer til å enten gjøre fra seg inne eller i Hagen...
×