Gå til innhold
Hundesonen.no

GoldenBoy86

Medlemmer
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

6 Neutral

Om GoldenBoy86

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Golden Retriever

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. GoldenBoy86

  Hundeskole i Trondheim?

  Canis er kjent for å være gode på klikkertrening. Hadde nok valgt de selv om jeg bodde i Trondheim. Det jeg ville sett etter var "moderne hundetrenere", ofte kalt positive, i motsetning til tradisjonelle (tenk: Cesar Milan o.l.). Jeg ville valgt noen som ikke bruker fysisk straff og tror på dominansteorien om at man må sette hunden på plass og vise hvem som er sjefen. Pensum bør ha fokus på miljøtrening, sosialisering, ro, fokus, hverdagslydighet, gå pent, positiv forsterkning og det å ha det fint sammen med hunden. Også følg magefølelsen din på hva du selv mener er riktig.
 2. GoldenBoy86

  Valp - hva prioriterer du av trening i starten?

  Sosialisering i alle mulige miljøer og situasjoner bil, dyr og mennesker osv, innkalling og gå pent i bånd.
 3. GoldenBoy86

  What The Fluff

  Helt enig, godt sagt.
 4. GoldenBoy86

  Superhund.no

  Godt spørsmål Det er en modul på kurset, og ved å lese bøker og artikler. Med andre ord mye selvstudie. Har du noen tips til andre måter? Så vidt jeg vet finnes det ikke noe som ikke er i regi av de store dyreforprodusentene? Nå skal det sies at jeg ikke selger dyrefor (med unntak av godbiter og tyggesaker).
 5. GoldenBoy86

  Superhund.no

  Godt innspill. Det samme ville nok jeg tenkt. Takk Nettsidene trenger helt klart å utbedres med informasjon. Jeg ser at mange nettbutikker ikke har noe ansikt utad. Så der kan vi kanskje ta en posisjon. Jeg har ikke noe formell kompetanse. Men er snart ferdig med yrkesutdanning hos Gooddog. Er det også interessant å vite hvilke kurs, konferanser og foredrag man har vært på? Skal få tatt noen bilder og skrevet en biografi i løpet av sommeren. Tanken med den ekspert-hjelp-siden er også å dra nytte av nettverk. Så hvis noen spør om noe som krever dybdekunnskap i problematferd eller helsespørsmål så henviser jeg til de jeg anbefaler innenfor de ulike områdene eller rådfører meg med noen som er gode på akkurat det tema. Har også planer om å komme i gang med blogging.
 6. GoldenBoy86

  Superhund.no

  Hei. Jeg driver Superhund.no. Vi selger ikke ting vi ikke tror på selv. Vi ønsker å være den gode hjelperen som finner de beste produktene, sånn at man slipper bomkjøp. Jeg er typen som liker å gå i butikker å se på alle produktene og lese alt jeg kommer over av omtaler og tester på nett. Vi har få varer, men utvider etter hvert om vi finner bra ting. Er veldig åpen for tips. Du kan følge oss på Instagram for bilder av Oscar og andre oppdateringer. Hvorfor poste her? For det første et dette et veldig fint forum som jeg ofte er innom. Googler man noe hunderelatert dukker det nesten alltid opp noe herfra. For det andre så ønsker jeg å komme i kontakt med flere som produserer ting i Norge med fokus på godt håndverk og kvalitet. Både innen utstyr og godbiter. Tror du at du har noe som passer inn med mitt konsept. Ta gjerne kontakt. Ris og ros Ellers så ønsker vi tilbakemeldinger. Savner du noe? Er det noe vi bør gjøre annerledes? Selger vi noe du mener er dårlig / ikke hundevennlig? Den type ting er vi veldig glad for om du sier ifra om:) PS: Fikk pepper for å ha svart på to gamle innlegg om ulike overraskelsespakker til hund. Det var absolutt ikke meningen å drive snikreklame. Jeg tenkte det var innafor siden jeg la til relevant informasjon og ikke promoterte mitt eget produkt direkte. Og skrev under åpent navn (jeg har fjernet signaturen nå). Innser at det er ugreit. Avtalte med moderator-teamet at de kan slette innleggene. Beklager dette folkens.
 7. GoldenBoy86

  Råfôring - hvorfor?

  Prøvde ulike for fordi hunden ikke spiste opp maten sin. Så kom jeg over dokumentaren Petfooled og begynte å lese meg opp på temaet. Siden hunden elsker råforet så var det et lett valg. Hvorfor gir vi tørrfor? Det er jo noe relativt nytt som ikke ble laget for hundens beste, men fordi det er praktisk for oss. Er hundene blitt friskere etter det ble moderne? Tror ikke det? Før ga man rester og bein. Det var i følge boken Ian Billinghurst har skrevet mye mindre plager tidligere. Kort oppsummert tror jeg en mer naturlig diett er bedre enn tørrfor. Gir selv en blanding av ulike typer VOM (roterer). Inntil det blir gjort mer forskning på dette er det ikke godt å si sikkert hva som er best. En ting som er dokumentert er at bein er godt for tannhelsen til hundene.
 8. GoldenBoy86

  Raser som har gått av moten

  Det kunne vært morsomt å se på raser som er brukt i kjente filmer for å se etterspørsel etter filmen ble gitt ut.
 9. GoldenBoy86

  Godbitabbonement fra canider

  Synes det er helt innafor å belyse dette viktige temaet når NMBU Veterinærhøgskolen nylig har gått ut og advart mot godbiter fra Asia. Jeg produserer ikke godbiter selv dessverre.
 10. GoldenBoy86

  Godbitabbonement fra canider

  Det jeg synes er viktig er kvaliteten på råvarene, hvor de kommer fra, at det er relativt kortreist, at man kan få innsyn i produksjonsmetodene. Egentlig ganske likt menneskemat. Les nøye på pakken og sjekk ut leverandøren. Sånn sett er godbiter fra Norge ganske fine. Skulle ønske det var flere som drev med det her i landet.
 11. Prøvde Flinkbisk en stund. Synes pakkene var morsomme å gi til hunden og prisen var ok. Ikke alle i huset var like fornøyde med alle pipelekene Pakkene kom på døra som var praktisk. Avbestilte fordi det hopet seg opp med leker (og fordi vi er blitt veldig nøye med hvilke godbiter vi gir).
 12. GoldenBoy86

  Sliter med gå pent i bånd

  En liten oppdatering. En av feilene jeg gjorde var at jeg hadde laget en atferds-løkke (dra i bånd, stopp ved fot, dra igjen). Det jeg prøvde var å stoppe, gi godbit mens jeg gikk og ikke mens jeg stopper. Da ble det gradvis bedre. Samt at hunden må få tilgodesett sine behov som mental og fysisk trening. Det er noen ganger han fortsatt trekker, men da er det fordi han har for mye innestengt energi som er min egen feil.
 13. GoldenBoy86

  Sliter med gå pent i bånd

  @simira Takk for mange gode tips. Innser at det er lurt å skille på trening og tur. Skal undersøke tipsene dine nærmere. @Pringlen Det har du rett i. Kommer til å skille på tur og trening framover. Finnes det noen hundeklubber i Oslo og hva innebærer det å være medlem? Høres interessant ut. Skulle gjerne hatt et inngjerdet område å trene på.
 14. GoldenBoy86

  Sliter med gå pent i bånd

  Jeg vet ikke hva mer jeg kan prøve. Eller hvor lang tid jeg kan forvente å stange hodet i veggen før det gir resultater. Vi har en 2 år gammel Golden Retriever som er ekstremt glad i andre hunder, mennesker, lukter, pinner, gress mm. Blir raskt overivrig. Han er lett å trene innendørs, men utendørs er han vanskelig å få kontakt med da han går med nesen i bakken og er veldig interessert i miljøet rundt. De hundetrenerne vi har vært i kontakt med ifbm med grunnkurs og videregående kurs sier at han er en hund som krever litt ekstra. Har trent aktivt på gå pent i bånd i ett år. Det første året gikk vi på et valpekurs hvor de ikke lærte oss at hunden ikke måtte få lov til å dra i båndet. Så jeg frykter at den feilen med at vi lot hunden trekke det første året er årsaken til problemet. Opplever veldig varierende resultat. I en periode kan han være nesten perfekt, så neste dag er han tilbake på 0. Og det er ekstremt de-motiverende. Drømmen er få en hund hvor man kan gå en time uten anstrengelser. Ikke bare frem og tilbake utenfor huset. For å være hundre prosent sikker på at ikke andre lar han trekke, er det kun jeg som går med han. Har nå kommet dit at han ikke drar i båndet konstant, men rykker til om det er noe som er interessant eller andre hunder. Han klarer ikke gå pent i normalt / rolig tempo. Ting jeg ikke vil gjøre: Bruke grime, er redd det kan skade nakken Bruke strupehalsbånd og lignende Bruke rykk og fysiske korreksjoner Metoder jeg har prøvd/bruker: Gå med godbit foran nesen / gi godbit når han går ved siden Stopp når hunden drar Snu og gå andre veien når hunden drar Stopp opp når hunden drar og få den til å komme på plass ved siden av deg Gå med belte og fest hunden https://www.youtube.com/watch?v=lWJmYFTYXfU Funker bra. Bortsett fra i de periodene hvor det ikke går an gå en meter uten at han trekker. Antitrekksele med feste foran Funker bra når man bruker antitrekkselen, men med en gang jeg bruker vanlig feste så er han tilbake til null. Så han lærer ikke noe av dette, men det er kjekt som en nødløsning om man har vondt i ryggen eller lignende. Kontaktlyd Klarte ikke lære inn en lyd som funker ved forstyrrelser. Så ga opp denne metoden. Fysisk aktivitet: 3 turer daglig. Prøver å få til en lengre tur, men det er ikke alltid mulig. Kan bruke 1 time på 1 km. Mental trening/ lek: 15-30 minutt med trening og lek. What to do? Har du noen tips hva jeg bør gjøre? Jeg har bestilt time hos en hundetrener, men ønsker se om det er noen her som har noen gode innspill. Håper noen her har opplevd det samme og kan dele sine erfaringer. Trenger litt motivasjon.
×