linjer

Medlemmer
 • Innholdsteller

  13
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om linjer

 • Rang
  Nykommer
 1. Jeg må ærlig si at jeg også kan bli mektig sur og dømmende når noen av mine venner med kroniske sykdommer ikke følger "min standard" på hvordan man skal oppføre seg når man er kronisk syk. Jeg tar meg i det og jeg skjemmes fordi det er galt av meg å dømme noen fordi de takler og håndterer sine plager annerledes enn meg, men vi er jo menneskelig så det er også forståelig at man kan bli oppgitt. (dette var ikke ment som at du burde skjemmes, men heller at jeg også forstår det du mener) Jeg har ikke alltid vært en "sunn" kronisk syk. Jeg har vært ganske destruktiv og for meg så høres det ut som det er nettopp det denne venninnen som drar ut på byen og drikker er. Destruktiv. Ødelegger relasjoner og drikker bort problemene. Det trenger ikke være det. Kanskje er det drikkingen og festingen som gir henne glede akkurat som hund gir meg glede. Jeg synes selvfølgelig det ikke er rett prioritering, men det er ikke min sak.
 2. Nå ligger dyret å piper fordi en duppeditt hun fant å leke med gikk under TV bordet og jeg ikke fikk det ut. Hun er helt knust stakkar. Jeg må ta henne med meg ut så hun heller kan kose seg med stein.
 3. Joda. Jeg har drømt at jeg har styrt et sykehjem. Vi tok livet av alle beboerne og lastet de ned i et program som utseendemessig så ut som spotify. Alle beboerne hadde egne rom hvor det var fult av bilder og møbler sånn at pårørende kunne komme på besøk. Når de da kom var det sånn at det var en høyttalere i veggen som de kunne skru på også fikk de prate med sine kjære. Dette fikk vi mye skryt for ettersom det ikke lenger var så fælt og utrivelig å komme på besøk for å se tynne, syke eller døende mennesker. Nå trengte de heller ikke være redde for at de skulle dø heller. De var jo lastet ned å var der til evig tid. Veldig praktisk.
 4. Har ikke noe svar, men må bare si fysj!!
 5. njaaa ikke noe særlig å se på i norge eller sverige i allefall nå. Kanskje neste år, kanskje ny rase vi får se
 6. Ble bare en dødfødt valp
 7. men hvorfor står ikke det da på bare noen få individer Nåja, nå er jo ikke workingdog det samme som dogweb eller Skk sin hundedata. Så om det bare ikke betyr det motsatte så er jeg fornøyd.
 8. Det er på Workingdog under en Rottweiler: BH, AD, VPG 3 HD-Frei ED + P1+O.R. i den sammenhengen? Jeg har så vondt i hodet i dag. Jeg var ute på kveldstur også surret jeg meg inn til svigermors. Ikke lurt. Jeg tåler ikke alkohol, ikke engang et glass vin.
 9. dere... hva betyr: P1+O.R. ? p1... da tenker jeg tenner, men har ingen aning her jeg sitter. Også hvordan funker de andre rangeringene av ED og HD?
 10. ehehe, så nå jeg formulerte meg grundig feil. Jeg venter spent på om JEG får valp fra en oppdretter. Jeg kan likevel svare på spørsmålet. Det var altså noe kluss med spermen (importert) så den kom veldig sent i løpet. De sjekket jo kvaliteten og det var omtrent bare oppvaskvann (sånn som veterinæren forklarte det) men de skulle nå forsøke likevel ettersom oppdretter ønsket bruke denne hannen og han hadde tre, fire store kull bak seg. Det at tispa tok seg er egentlig ikke et mirakel (men veldig heldig). Denne veterinæren er kjent for å være ganske dyktig og tispa har to store kull bak seg så fertiliteten er det ikke noe i veien med.
 11. Håper nå du får fine, friske valper uansett omstendigheter! Jeg sitter dog pr nå å venter på valper fra en tispe som er inseminert med ganske dårlig sperm. Drektig ble hun mot alle odds, men hvor mange valper det kommer gjenstår å se.
 12. Jeg har en som står sånn hele løpet da men så er jo hunder veldig forskjellige også.
 13. Så flott for begge parter! Håper dere koser dere masse med det nye familiemedlemmet. Det er så deilig å ha ukomplisert hund!
 14. Først er det viktig at dere har sosialisert henne med barn som liten og at det er gjort på "rett" måte, altså kontrollert og forsiktig til hun ble trygg på at barn ikke er ekle eller farlige. Om dette ikke er gjort eller ikke dere ikke har hatt ordentlig kontroll når barn har fått hilse på/kose og leke med henne så må dere øve nå. Det krever mer trening enn når de er valp. Det er en grunn til at de sier en må sosialisere valpen med alt den skal møte i sin hverdag fra 8-16 uker. Det er fordi det er lettere da pga valpens utviklingsfase. Det er på den tiden den er mest nysgjerrig og åpen for nye ting. En hund kan alltids lære nye ting hele livet, men det tar litt lenger tid. Det siste handler om denne gjetingen. Dere har en unghund som sikkert ikke helt vet hva den driver med og bare reagerer på det den er avlet for. Det er viktig å stoppe slik adferd på de plassene det ikke passer, som gjerne er å gjete sykler, unger, biler, folk. Veldig ofte kan det hjelpe å avbryte og distrahere (få hennes oppmerksomhet og så gi henne en annen oppgave). Dere må være veldig påpasselig når dere er i situasjoner dere ser hun begynner med å samle og drive. Vær konsekvent i den forstand at dere gjør det samme hver eneste gang hun starter. Dere burde ikke bli sint eller fysisk med henne. Dette er faktisk det hun er avlet for. Det er ikke hennes feil at hun gjør dette. Det er også veldig viktig når man har en Border Collie og aktivisere de masse, spesielt mentalt for det er når dette ikke blir gjort at de starter å gjete eller finne på fanteri.
 15. Da får man vite de nærmeste dagene om man får valp eller ikke. Hun har både temperatur fall og økning så venter bare på at noe skjer. Uheldigvis for meg så tyder en del ting på et lite kull og da er det mindre sannsynlighet for at jeg får det jeg ønsker. Jeg trenger at det kommer to tisper, en til meg og en til oppdretter. Uheldigvis er oppdretter så pessimistisk at hun tror det kanskje bare er en valp. Nå har hun tatt grundig feil før på samme tispe. Hun har fått elleve stykker, men trodd det bare var 4-6 valper så hun bærer de ganske lite synlig. Hun begrunner at det blir lite valper med at det er lite liv og leven der inne. Håper hun har grundig feil, sukk... man kan jo håpe. Hadde vært fint om noen giddet krysse fingrene for meg