Gå til innhold
Hundesonen.no

jala

Medlemmer
  • Innholdsteller

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

jala's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

4

Nettsamfunnsomdømme

  1. For min del spiller farge og utseende lite inn, men pelstype og gemytt mye. Riktig som du sier, det skal veldig lite til før noe blir veldig annerledes. F.eks. har tanten min en blandingshund med to forskjellige pelstyper, og jeg klarer bare stryke på sidene og hodet på hunden. Hvis jeg tar på ryggen f.eks. får jeg frysninger på ryggen og stivner helt. Så sånn sett er det jo sant som mange her sier, hvis man har renraset vet man hva man får, ikke bare på gemytt, men også pelsmessig. Ingen dum idé med å ta en hund som nesten når opp, men ikke helt, fra veiviseren. Skal sende dem en mail med det samme. Takk for svar!
  2. Jeg skjønner at jeg har mange krav. Det er ikke lett å finne en hund som skal gjøre så mange og vanskelige oppgaver som jeg håper på. Jeg forventer ikke å finne en som kan det. Når man er sensetiv må man tenke på hvilke følelser man vil få når man tar på hunden, hvis ikke kan det være vanskelig å roe seg helt ned. Hvis jeg har en hund jeg får frysninger eller blir stresset av å ta på, (som jeg får hvis det er for mye stimulering, f.eks. ull) så er det ganske dumt tenker jeg. Det er lett å tenke at pels ikke har mye å si, men det har det for meg, og for de fleste andre på spekteret. Når det er sagt, er det noe man kan venne seg på til en viss grad. Mange ting er viktigere, som at hunden er snill, rolig, trygg, kan utføre visse oppgaver. Men pels er også viktig for meg. Golden retriever f.eks tror jeg skal kunne passe bra etter det de andre har skrevet her, og etter det jeg har lest. Den røyter, men man kan ikke få alt.
  3. Så fint å se det skal jeg gjøre, takk for svar.
  4. Høres veldig fornuftig ut. Takk for svar
  5. Skal kjenne på en labrador ved første mulighet. Skal se mer på puddel. Hvordan pelsen er å kjenne på er egentlig viktigere enn rengjøring for meg, så vipper mot golden retriever. De er veldig fine og rolige, også blir jeg rolig av å stryke på dem. Takk for svar
  6. Skjønner. Dette med pelsen er faktisk veldig viktig, og fint å få forståelse for det. Ønsker at hunden skal ha myk pels, så da er jo ikke labrador ideelt. Men de virker som veldig fine hunder altså. Familien min har fuglehund som røyter mye, og det må støvsuges daglig. Kjenner jeg får litt angst for at hele leiligheten skal fylles av hundehår. Rengjøring og meg er ikke bestevenner haha.
  7. Det var en god idé som jeg skal sjekke ut. Kunne kanskje klart det hvis noen hadde motivert meg, skriftlige planer osv. Briarder er veldig fine. Vet du om de har myke eller strie hår? Supert med folk å kontakte! Labrador er notert og jeg skal sjekke dem opp mer. Har lest litt om dem, men ikke veldig mye. Takk for svar!
  8. Flere som sier det, så jeg skjønner at det kanskje er lurt med renraset. Har så lyst på en stor goldendoodle Finnes mange fine retrievere også da, men de røyter mye... Det er verdt det hvis de kan takle det og ikke en doodle så klart. Takk for fint tips! Skal sjekke ut den siden nå.
  9. Ja de er kommet kjempelangt i USA og australia det er kjempefint at det gpr fremover. Håper servicehunder får en større plass i samfunnet det neste tiåret i Norge også. Veiviseren er eneste godkjente trenere av servicehunder. De har god kunnskap og metoder, mye av det samme de bruker i USA og australia. Takk for innspill!
  10. Ja, er redd for at hunden min skal bli redd for meg. det hadde vært helt forferdelig. Enig i det du sier. Takk!
  11. Ja, det er mange fordeler med å ha hund, selv om den ikke kan alt den helst burde. Du har helt rett i alt du sier. Det aller minste kravet for meg, er at hunden tolerer anfall, og legger seg ved siden av meg når jeg har disse så jeg kan stryke på den. Takk for fint svar!
×
×
  • Opprett ny...